Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La líder de Ciudadanos en Cataluña, Inés Arrimadas, critica que los actos oficiales de la Diada se centran únicamente en la reivindicación del independentismo, dejando a un lado a una parte de la sociedad catalana. Arrimadas lamenta que el presidente de la región, Carles Puigdemont, vaya a participar en la concentración que organiza la Asamblea Nacional Catalana (ANC). "Es la confirmación de que tenemos un presidente de la Generalitat que ni siquiera en el Día de Cataluña, en el día que es fiesta en toda Cataluña, quiere ser presidente de todos los catalanes", afirma (09/09/16).

L'embolic dels hotels de Lloret de Mar que no pagaven els subministraments bàsics podria estar en camí de resoldre's.  Avui l'ajuntament ha ordenat tancar els hotels Marina Sand i Savoy, que continuen sense llum i funcionen amb generadors elèctrics,  perquè els van trobar,  recordem , amb la llum punxada. De resultes de tot plegat uns 130  treballadors s'han quedat sense feina. Hores d'ara fan una assembla per valorar el preacord  a que han arribat aquest matí amb els representants de l'empresa.
El ministre d'Economia en funcions, Luís de Guindos, haurà de comparèixer al congrés de Diputats per donar explicacions sobre la proposta i renuncia de l'exministre José Manuel Soria com a  directiu del Banc Mundial. La oposició volia que donés explicacions en un ple però finalment la presidenta de la cambra ha decidit que ho faci a la comissió d'economia, com defensava el PP,  perquè diuen que no és una qüestió prou rellevant

A Catalunya, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet Núria Parlón ha confirmat avui que es disputarà la primera secretaria del PSC amb Miquel Iceta a les primàries que celebraran el 15 d'octubre. Parlón ,però, no descarta un pacte amb Iceta. 
Carme Forcadell, presidenta del Parlament,  participarà en la manifestació independentista de la Diada a Tarragona en "defensa de les llibertats i els drets de la ciutadania" , tal com ha anunciat ella mateixa a les xarxes socials.

Els funcionaris de presons denuncien que han augmentat considerablement les agressions contra ells als centres penitenciaris i reclamen més mesures de protecció. El departament en canvi nega que sigui un augment tant significatiu

Fa 4 dies que va començar a funcionar la superilla del Poblenou i la seva implantació no acaba de convèncer. De moment, els veïns critiquen que s'ha fet massa de pressa i els usuaris del transport públic diuen que les parades d'autobús estan lluny. L'ajuntament admet les  crítiques i recorda que es tracta d'una prova pilot.

El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, substituirà provisionalment al bisbe de Mallorca, Javier Salinas, a qui el Papa Francesc ha decidit traslladar-lo com auxiliar a València. La decisió arriba després de la polèmica en saber-se que Salinas mantenia una relació sentimental amb la seva secretària. Taltavull, que serà  administrador apostòlic, no ha volgut valorar les motivacions del canvi.

Lloret de Mar
L'ajuntament obliga a reallotjar tots els clients del grup hoteler abans de 24 hores

Com a a conseqüència els 600 clients hauran d'abandonar les habitacions abans de demà al matí, una situació que la majoria desconeix. El propietari deu 450.000 euros a l'ajuntament per taxe si impostos i una quantitat similar a Endesa entre estafa i impagats.

Primàries PSC
Núria Parlón confirma que es presenta per liderar el partit i no descarta un pacte amb Iceta

Parlón assegura que és el moment de renovar el partit i tornar a ser decisius, i ofereix un pacte a Miquel Iceta per a una possible direcció bicèfala. En ple debat sobre el procés independentista, Parlón lamenta que s'associï el dret a decidir únicament a la consecució d'un estat propi i suggereix camins intermedis

Polèmica Diada
Ciutadans i el PPC retreuen a puigdemont que vulgui assistir a la manifestació

L'anunci del president Puigdemont que diumenge assistirà a la manifestació de la Diada convocada per l'ANC i Òmnium a Salt ha provocat les crítiques de bona part de l'oposició.

Curs escolar
Els substituts s'incorporen avui a les escoles, que lamenten el poc temps per adaptar-se

Són alguns dels mestres substituts que avui s'han incorporat a les escoles, dos dies abans que comeni el curs. Enguany són uns 4.000. Consideren insuficient el temps que tindran per conèixer la manera de fer de l'escola , el seu equip docent i sobretot les característiques dels alumnes amb els que hauran de treballar. Mestres i sindicats reclamen que les incorporacions es podueixin des del primer moment, o almenys, el primer dia de feina, l'1 de setembre

Funcionaris de presons
Denuncien més agressions dels interns i volen més seguretat. La conselleria ho nega

Els funcionaris fa setmanes que denuncien un increment dels incidents amb interns als centres penitenciaris. Com divendres passat, a Brians 2, un funcionari va rebre un tall quan intentava que un grup d'interns no n'apallisessin un altre. Els treballadors demanen més protecció davant presos més agressius. La conselleria nega que hi hagi més violència, però en el que portem d'any els casos han passat dels 50 del 2015 a 70, la majoria quan intervenen per separar a interns que es barallen. A Catalunya hi ha 9 mil presos i 4500 funcionaris.

Nou bisbe a Mallorca
Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, serà també bisbe de Mallorca en substitució de Salinas

El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, substituirà al bisbe de Mallorca, Javier Salinas, a qui el Papa Francesc ha decidit traslladar-lo com auxiliar a València

El recanvi del trident
Un il•lusionat Paco Alcácer és presentat com a últim reforç del barça al mercat d'estiu

L'últim fitxatge del Barça per reforçar la davantera, Paco Alcácer, ha estat finalment presentat avui

Es complica la situació de la cadena d'hotels de Lloret que estaven connectats irregularment a la xarxa. L'ajuntament ha decretat aquest matí el tancament dels dos que mantenia oberts i que estaven funcionant amb generadors. Ara tenen 24 hores per reallotjar els 800 clients. El consistori ha explicat avui que també agafen il·legalment el gas i que entre serveis i impostos impagats devien prop de 900 mil euros. Els treballadors dels hotels demanen més informació i diuen que no saben el que han de fer.

La política ve marcada per la decisió de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, de disputar el lideratge del PSC a Miquel Iceta. Ofereix renovació però reforçant el rebuig al dret a decidir.

Els sindicats dels funcionaris de les presons catalanes fa setmanes que denuncien un increment dels incidents amb interns als centres penitenciaris. Els treballadors demanen més protecció davant presos més agressius. La conselleria ho nega però en el que portem d'any els episodis violents han passat dels 50 del 2015 a 70.

Fa 4 dies que va començar a funcionar la superilla del Poblenou i la seva implantació no acaba de convèncer. De moment, els veïns critiquen que s'ha fet massa de pressa i els usuaris del transport públic que les parades d'autobús estan lluny. L'ajuntament admet les  crítiques i recorda que es tracta d'una prova pilot.

Un dels emblemes de Nova York, l'Empire State Building il·luminat de blaugrana en honor als deu anys de l'acord del Barça i UNICEF. Luis Enrique ja compta amb gairebé tota la plantilla. Només falta l'uruguaià Luis Suárez. Parlant de puntes, el club blaugrana ha presentat el valencià Paco Alcácer.

TOTS ELS HOTELS TANCATS. L'AJUNTAMENT OBLIGA A REALLOTJAR ELS CLIENTS DELS HOTELS DEL FRAU DE LA LLUM I EL GAS.

NÚRIA PARLÓN. L'ALCALDESSA DE SANTA COLOMA DISPUTARÀ EL LIDERATGE DEL PSC A MIQUEL ICETA.

FUNCIONARIS DE PRESONS. DENUNCIEN MÉS AGRESSIONS DELS INTERNS I VOLEN MÉS SEGURETAT, LA CONSELLERIA HO NEGA.

LA SUPERILLA. LA SEVA IMPLANTACIÓ NO ACABA DE CONVÈNCER I L'AJUNTAMENT RECORDA QUE ÉS UNA PROVA PILOT.

NOMÉS FALTA LUIS SUÁREZ. L'EMPIRE STATE BUILDING IL·LUMINAT DE BLAUGRANA  HORES ABANS QUE EL BARÇA PRESENTÉS PACO ALCÁCER.


Carles Puigdemont participarà als actes de la diada organitzats per l'Assemblea nacional catalana i òmnium cultural. Ho farà a Salt, al Gironés i serà la primera vegada que un president de la Generalitat hi assisteixi.

El Ministeri de l'interior no deixa registrar el nom del Partit Demòcrata Català, l'antiga Convergència. Mas ha dit que aquest rebuig te motivacions polítiques perquè són independentistes.

Malestar, a pocs dies de començar el curs, en la comunitat educativa, és a dir pares, mestres i sindicats. A més de criticar la manca d'inversió de la conselleria, denuncien  el canvi de criteri en l'adjudicació de beques menjador i demanen un compromís ferm per no aplicar les revàlides de la LOMCE.

Segons l'UNICEF hi ha 50 milions de nens desplaçats al món. Una xifra desproporcionada i creixent segons aquest organisme perquè representa la meitat dels refugiats.

Es tracta de productes  de contenidors i deixalles que s'ofereixen a la venda ...  És un fenomen que no ha acabat de resoldre's i que segons l'ajuntament està directament relacionat amb situacions de pobresa.

El Barça va recuperant efectius de cara al partit de lliga de dissabte al Camp Nou, contra l'Alabès. Messi continua essent dubte, igual que Iniesta. Demà s'han d'incorporar als entrenaments Neymar, Mascherano i Luis Suárez. Mentre, el club ha inaugurat ja una oficina comercial emblematica, a Nova York.

Denegat el registre
El PDC denuncia que interior intenta impedir que existeixin pels objectius independentistes
La cúpula del partit, amb Artur Mas al capdavant, ha comparegut aquest migdia per denunciar que el ministeri de l'Interior ha rebutjat les sigles de la nova formació i ho ha titllat d'operació per il•legalitzar-los, ha dit, pels seus objectius independentistes. El ministeri matissa que NO ha negat la inscripció perquè encara està en fase de tramitació, i que únicament ha demanat que proposin alguns canvis en el nom. Mas n'ha fet una lectura diferent

Petició de compareixença
PDC demana que rajoy i la fiscal de l'estat expliquin les declaracions contra l'independentisme
Mentrestant al Congrés dels diputats, el portaveu del partit, Francesc Homs, ha demanat la compreixença

Tancada la ronda
Arrimadas reitera a Puigdemont el "no" dels seu grup en la moció de confiança
I el president Puigdemont ha finalitzat avui la ronda de consultes per tractar la moció de confiança

A pocs dies de l'inici del curs escolar, la comunitat educativa ha mostrat el seu malestar per la falta d'inversió de la conselleria per millorar el sistema. Pares, mestres i sindicats, denuncien el canvi de criteri en l'adjudicació de beques menjador i demanen un compromís ferm per no aplicar les revàlides de la LOMCE

El conegut com a Mercat de la misèria repunta a la plaça de les Glòries. Productes de contenidors i deixalles s'ofereixen per vendre molt a prop del Mercat dels Encants. És un fenomen que no ha acabat de resoldre's i que segons l'ajuntament està directament relacionat amb situacions de pobresa

Al Barça, Leo Messi ja s'ha tornat a entrenar amb els companys... Luis Enrique ha recuperat els internacionals espanyols, inclòs Paco Alcácer, que s'ha estrenat amb el grup. No ha estat l'única estrena: el Barça ja té oficina comercial a la Nova York.

En Barcelona, hemos recorrido junto al escritor algunos de los escenarios de su nuevo libro. "Barcelona, 4 de enero de 1387. El mar estaba embravecido; el cielo, gris plomizo. En la Playa, la gente de las atarazanas"(el propio escritor lee el principio de su novela). Así empieza la esperada continuación de "La Catedral del Mar". Con "Los herederos de la Tierra", Idelfonso Falcones nos traslada de nuevo a la Barcelona del siglo XV. Espacios como el Museo marítimo o el Hospital de la Santa Creu, hemos recorrido con el escritor, cobran protagonismo en esta nueva novela. En la ficción solo han pasado 3 años, mientras que los lectores han esperado 10 para saber cómo sigue la historia.

Decenas de vendedores ofrecen productos y materiales que recogen de los contenedores en el conocido mercado de la Miseria en Barcelona. Un mercado que fuentes municipales asocian a la pobreza y que vecinos y comerciantes piden controlar. Es un fenómeno enquistado hace años en la zona de los Encantes, que abre en días alternos. El resto de semana, sin tanta presencia de la Guardia Urbana en la zona, ha repuntado la presencia de los vendedores de contenedor.

El curs comença amb el malestar de molts sector amb la Generalitat. El Marc Unitari de la Comunitat Educativa que agrupa pares, mestres i sindicats denuncia la falta d'inversió de la conselleria per millorar el sistema i activa totes les alarmes ja que a hores d'ara no estarien garantides les beques menjador per tothom qui ho necessiti. A més, tampoc confien en que les revalides de la LOMCE no es facin. A la mateixa hora Puigdemont era rebut amb xiulets a la inauguració del curs universitari per les retallades que segueix aplicant la Generalitat.

Interior no ha acceptat que l'antiga Convergència s'inscrigui com una nova formació amb el nom de Partit Demòcrata Català. Ho han explicat els seus màxims responsables fa uns minuts.

Avui veurem com a tornat a Barcelona el mercat de la misèria. Es tracta de persones que es busquen la vida a l'entorn dels Encants venent objectes que surten de les escombraries o d'origen dubtós. Els veïns demanen que es controli el fenomen i l'ajuntament.admet la situació que és especialment greu els dies que no hi ha mercat.

Oftalmòlegs d'arreu del món es reuneixen aquests dies a Barcelona amb un missatge molt clar: molts tipus de ceguesa que ara són incurables es podran curar en un termini de deu anys. El secret: les teràpies amb cèl·lules mare i la tecnologia.

Leo Messi ja ha fet part de l'entrenament amb el grup... Luis Enrique ha recuperat els internacionals espanyols i Rakitic per l'estrena en una sessió com a blaugrana de Paco Alcácer. No ha estat l'única estrena: el Barça ja té oficina comercial a la Nova York.

Us explicarem com seran les festes de les Mercè i passejarem pels carrers del Raval on passa "Els hereus de la terra", la nova novel·la d'Ildefonso Falcones i continuació del best seller "La catedral del mar".

PREPARANT EL CURS. LA COMUNITAT EDUCATIVA DENUNCIA MANCA DE BEQUES MENJADOR I INCERTESA AMB LES REVÀLIDES.

SENSE NOM. INTERIOR REBUTJA QUE L'ANTIGA CDC S'INSCRIGUI COM PARTIT DEMÒCRATA CATALÀ.

MERCAT DE LA MISÈRIA. TORNEN A APARÈIXER A L'ENTORN DELS ENCANTS VENEDORS AMBULANTS QUE VENEN DE TOT.

EN UNA DÈCADA. MOLTS TIPUS DE CEGUESA ARA INTRACTABLES ES PODRAN CURAR GRÀCIES A NOVES TERÀPIES.

DIA D'ESTRENES CULERS. MESSI FA PART DE LA SESSIÓ AMB EL GRUP EN L'ESTRENA D'ALCÁCER I DE L'OFICINA COMERCIAL A NOVA YORK.

"ELS HEREUS DE LA TERRA". ILDEFONSO FALCONES PUBLICA LA SEGONA PART DE "LA CATEDRAL DEL MAR.


A pocs dies de la celebració de la Diada, la fiscal general del'Estat, Consuelo Madrigal, ha enviat un dur advertiment a l'independentisme català, pel que considera un desafiament a l'estat de Dret i a la llei.

Tot això passa quan s'està pendent la decisió de si s'obre  la via penal contra Carme Forcadell.  En el mateix acte solemne, el president del Consell General del Poder Judicial ha defensat la independència dels jutges.

La Consellera de la Presidència, Neus Munté, ha lamentat que hagi utilitzat expressions de combat contra l'independentisme català. El president de la Generalitat critica que es vinculi llibertat amb lleis. I lamenta que qui parli sobre els objectius independentistes sigui l'àmbit de la Justícia i no els polítcs.

4 de cada 10 pisos que es compren a Barcelona ho fan inversors estrangers. Un fenòmen que creix cada any i que s'aprofita del baix interés bancari.

I és que durant el primer semestre de l'any els preus s'han apujat d'un 8% a tot Espanya.  De tota manera el mercat  continua molt lluny de les xifres d'abans de l'esclat de la bombolla. Ho diu l'estudi elaborat per Tecnocasa i la UPF.

A Lloret ja  són quatre els hotels denunciats per estar connectats il.legalment a la xarxa elèctrica i no pagar pel seu consum. Els establiments són del mateix propietari i fa un any Endesa ja els hi va tallar la llum per un impagament de més de 200.000 euros.

El Barça comença a recuperar efectius de cara al proper partit de lliga contra l'Alabès. Avui s'ha reincorporat Ter Stegen. Però el focus continua posat en Leo Messi. L'argentí té molt just poder jugar dissabte al Camp Nou.

La fiscal general de l'estat promet mà dura contra l'independentisme
Advertència contundent a l'independentisme de la Fiscal General de l'Estat. A la inauguració del curs judicial, i davant del rei Felip, Consuelo Madridgal ha dit que combatrà davant tots els òrgans judicials el que considera un desafiament i un menyspreu cap l'ordenament constitucional. Al mateix acte, el president del Poder Judicial ha defensat la independència dels jutges .

Es recupera la compra d'habitatges i es complica trobar lloguers a Barcelona
El preu de l'habitatge creix un 8 % els primers sis mesos de l'any. Però el mercat encara està molt lluny de l'època prèvia a la bombolla. La majoria d'habitatges es compren per viure-hi, però creix el nombre d'inversors estrangers que busquen més rendibilitat i que destinen els pisos a lloguer, un mercat que va a més i s'encareix.

Selectivitat setembre
5.665 alumnes repeteixen fins dijous les provés d'accés a la universitat
La majoria ho fan per millorar la nota que els permeti accedir a la facultat escollida, però també n'hi ha que havien suspès en anteriors conovocatòries. Han començat amb les proves de llengua i literatura catalan i castellana. Entre els estudiants aquest matí hi havia una barreja de nervis i confiança.

El Barça torna a centrar-se en la lliga mentre Messi necessita baixar el ritme
El Barça s'entrena per preparar la represa de la LLiga, dissabte contra l'Alabès. Messi, encara amb molèsties, podria descansar perquè li han recomanat abaixar el ritme. I Iniesta ja fa treball de camp. Els internacionals també han tornat avui després de la fàcil victòria contra Liechtenstein.

Advertència contundent a l'independentisme de la Fiscal General de l'Estat. A la inauguracio del curs judicial, i davant del rei Felip sisé, Consulo Madridgal ha dit que actuarà davant de tots els organs judicials que facin falta per combatre, el que considera menyspreu, cap l'ordenament constitucional. Tot plegat quan encara s'ha de decidir si obre la via penal contra Carme Forcadell. Al mateix acte, el president del Poder Judicial ha defensta la independència dels jutges.

Avui també ens acostarem a la realitat del sector immobiliari. Un sector que segueix la seva lenta recuperació. A Espanya el preu per metre quadrat està en els 1.660 euros gairebé la meitat que ara fa 10 anys. Creix especialment a Catalunya la compra d'habitatges per part d'inversors estrangers. Ho diu un estudi de la Pompeu Fabra i Tecnocasa. Els experts que l'han elaborat també adverteixen de que cada vegada es farà més difícil trobar pisos de lloguer a Barcelona.

5.665 estudiants fan des d'avui i fins dijous les proves de selectivitat de setembre per aprovar o millorar nota. Han començat amb les proves de llengua i literatura catalan i castellana.

Espanya va començar amb bon peu el seu camí cap el Mundial de Rússia. A León, 8 a 0 a la selecció de Liechtenstein mentre es va confirmar que Messi segueix amb molèsties a l'adductor esquerre. Es mostra confiat a l'hora de fer net per unes molèsties que recomenen baixar la càrrega de treball.

I avui us avançarem què podrem veure aquest curs que comença al Caixaforum de Barcelona. Ja us avancem que dues de les grans exposicions seran la que ens portarà a Catalunya algunes de les grans obres del Thyssen o la que ens permetrà veure peces medievals del British Museum. La gran fotògrafa Cristina García Rodera ens acostarà la realitat de la India.