Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els equips de rescat continuen buscant supervivents entre les runes de les poblacions més afectades pel fort terratrèmol de 6,2 punts a l'escala de Richter, que ha sacsejat el centre d'Itàlia aquesta matinada. L'últim balanç oficial parla de 73 morts però segons algunes informacions la xifra supera ja el centenar i prop de 200 despareguts, a part de nombrosos ferits.

Funeral de l'expresident d'Esquerra Republicana Jordi Carbonell, que s'ha fet aquest migdia al tanatori de les Corts. Carles Puigdemont ha aprofitat per fer una crida a complir el seu 'somni independentista'.

Malgrat que PP i Ciutadans es van posar d'acord una mica més a cada reunió, les negociacions per a la investidura de Mariano Rajoy topen amb esculls en els temes més espinosos.

El candidat de l'esquerra abertzale, Arnaldo Otegi, entén que és un greu error la seva inhabilitació per presentar-se a les eleccions vasques del 25 de setembre.

L'actualitat esportiva se centra en l'homenatge que retrà la ciutat de Badalona a una veïna ben il·lustre, la doble medallista als Jocs de Río, la nadadora Mireia Belmonte.

Sequera a Girona
Molts aqüífers estan secs i obliguen a restringir els usos de l'aigua
Comencem el repàs a l'actualitat a Catalunya......parlant de les restriccions en l'ús d'aigua a diversos pobles de Girona degut a la sequera que afecta els aquífers i a l'augment del consum a l'estiu

Negociació PP-Ciutadans
Implantar una escola trilingüe i revisar el sistema de finançament sobre la taula
Continuen les negociacions a per a la investidura. PP i Ciutadans aborden avui un tema espinós: la corrupció, on els negociadors s'han instat a definir quins casos es consideren corrupció política i com s'han de tractar.

Darrer adéu
Centenars de persones acomiaden el filòleg i polític jordi carbonell
Comiat a Jordi Carbonell aquest migdia al tanatori de les Corts, de Barcelona.

Dona morta a salou
Segons l'autòpsia es tractaria d'un homicidi el detingut hauria ofegat la víctima
L'autòpsia acaba de determinar que la mort d'una dona a Salou va ser un homicidi. La principal hipòtesi dels investigadors es que la noia va morir asfixiada a mans d'un home de 34 anys

Tornada a la feina
Ter Stegen i Mascherano ja s'han entrenat avui amb el grup, a l'espera de Cillessen
El Barça ha començat a preparar la defensa del liderat de la lliga a San Mamés contra l'Athletic de Bilbao... amb la intenció de recuperar efectius de cara a diumenge.

Espanyol
Sánchez Flores treballa la defensa a l'espera que arribin reforços
I a l'Espanyol, Quique Sánchez Flores treballa amb els jugadors disponibles.... pendent que arribin reforços per apuntalar la defensa. L'últim nom en aparèixer és el del lateral Kévin Constant, que està sense equip després de passar per Bolonya. Un altre que sona amb força és Marcel Tisserand, del Mònaco.

Terratrèmol al centre d'Itàlia
Ja són almenys 38 les víctimes del terratrèmol de 6,2 graus en l'escala de Richter que aquesta matinada ha sacsejat el centre d'Itàlia, i encara hi pot haver desenes de persones sota la runa. El sisme ha afectat sobre tot els municipis d'Amatrice i Accumoli, a la regió italiana del Lazio, i prop de l'Aquila, on fa set anys un altre sisme va deixar més de 300 morts. Els reis i el president del govern en funcions Mariano Rajoy han fet arribar telegrames de condol i solidaritat al president i al primer ministre italià. També ho ha fet el president de la Generalitat, Carles Puigdemont

Sequera a Girona
Molts aqüífers estan secs i obliguen a restringir els usos de l'aigua
Diversos pobles de Girona han començat a fer restriccions de l'ús de l'aigua ja que els aquífers d'on la treuen pateixen una sequera que va a més. Una situació que també es veu als aiguamolls de l'Empordà on s'ha quedat sense aigua un 75 per cent de l'espai. En el global de Catalunya, la realitat no és tant greu però els embassaments de les conques de l'interior estan al 64 per cent, un 10 per cent menys que l'any passat

Un home detingut
Els mossos investiguen la mort d'una dona a un apartament de Salou
Els Mossos han detingut a un veí de Salou després de denunciar que una dona que estava a casa seva va aparèixer morta anit. La policia invesitga els fets. Segons el detingut, la dona era una prostituta i va aparèixer morta amb els braços lligats.

Campanya a les xarxes
Un professor denuncia els recàrrecs per fer una segona carrera o màster
Un mestre de primària ha iniciat una campanya perquè la Generalitat elimini el recàrrec del 40% als estudiants que es matriculen en una segona carrera. En tres setmanes ha recollit ja més de 26mil signatures.


Que Barcelona té un excés de turisme, sobretot al centre, és una evidencia. Però, poc a poc, el turisme s'extén per altres barris de la ciutat que, fins ara, hi estaven poc habituats. Un d'aquests espais és el Turó de La Rovira. Núria Roca, què ha provocat que aquest lloc s'hagi massificat?

2ªjornada DE LLIGA
El Barça mira de tancar la plantilla i l'Espanyol vol girar full del 'set' a Sevilla

Pendent de ser oficial
El sarrianenc Jordi Ribera, a un pas de ser el nou seleccionador espanyol d'handbol
El relleu de Manolo Cadenas seria un tècnic de Sarrià de Ter: Jordi Ribera fins ara seleccionador del Brasil. A Rio, els brasilers van firmar una meritòria classificació per quarts de final.

Avui, 5ªetapa
La Vuelta arriba a Lugo sense un líder que marqui la pauta a seguir a la general (la 1, 16:05 h.)


Terratrèmol al centre d'Itàlia

Sequera a Girona
Molts aqüífers estan secs i obliguen a restringir els usos de l'aigua

Un home detingut
Els mossos investiguen la mort d'una dona a un apartament de Salou

Campanya a les xarxes
Un professor denuncia els recàrrecs per fer una segona carrera o màster

2ªjornada DE LLIGA
El Barça mira de tancar la plantilla i l'Espanyol vol girar full del 'set' a Sevilla

Pendent de ser oficial
El sarrianenc Jordi Ribera, a un pas de ser el nou seleccionador espanyol d'handbol

A aquesta hora l'actualitat ens porta a l'aeroport del Prat, on han començat a arribar alguns dels esportistes catalans que han participat als Jocs de Río. Fa unes hores que han tornat a casa, les badalonines Mireia Belmonte i Anna Cruz, medallistes en natació i bàsquet. També ha d'arribar el medallista figuerenc en taekwondo Joel Gonzalez. Més endavant anirem a l'aeroport per donar-vos la úlitma hora.....

Manters a Barcelona
Aprofiten el final del dispostiu dels mossos d'esquadra al port per seguir venent
Són centenars manters que s'afanyen a aconseguir un bon punt de venda al passeig marítim del Port Vell de Barcelona. Cap a quarts de 9 de la nit els Mossos d'Esquadra es retiren en acabar el torn i els manters aprofiten el moment per ocupar el millor lloc per la venda il.legal. El problema persisteix nit rera nit malgrat el reforç policial.

Continuen negociant
Rajoy diu ara que no trucarà a Sánchez abans de tancar un acord amb Ciutadans
Continuen les intenses negociacions entre PP i Ciutadans per tancar un document aquest cap de setmana i investir Mariano Rajoy dimarts vinent. Els equips negociadors, reunits matí i tarda des d'ahir,

Crítiques a la CUP
El conseller Vila rebutja que tractin d'imposar un referèndum unilateral
Sobre el RUI també s'hi ha referit el conseller de cultura de la Generalitat . Santi Vila ha negat que la CUP imposi el referèndum unilateral d'independència a canvi del seu vot favorable a la qüestió de confiança del president Puigdemont. Segons Vila, la formació anticapitalista no ha de marcar l'agenda política catalana i ha dit que anar a un RUI seria el principi del final.

5 documentalistes de l'arxiu Nacional del Sultanat d'Oman visiten aquesta setmana Premià de Mar. Cursen un taller intensiu de restauració per formar-se en tècniques novedoses de manteniment de documents històrics.

Com us dèiem en començar..... els esportistes catalans que han pres part als Jocs de Río van tornant a casa. Avui ho han fet alguns dels més destacats. Des de l'aeroport del Prat en Jordi Jané ens ho explica...

Vuelta 2016
El colombià Darwin Atapuma és el nou líder, amb 29 segons d'avantatge sobre Valverde

Zalon Thompson
El cantant britànic, que és avui a Barcelona, va ser el corista de referència d'Amy Winehouse

Manters a Barcelona
Aprofiten el final del dispostiu dels mossos d'esquadra al port per seguir venent
Moment ara per repassar l'actualitat de les últimes hores a Catalunya.....El conflicte del top manta al Port Vell de Barcelona no troba solució malgrat el reforç del dispositiu policial.

Continuen negociant
Rajoy diu ara que no trucarà a Sánchez abans de tancar un acord amb Ciutadans
A una setmana del debat d'investidura de Mariano Rajoy, els equips negociadors del PP i de Ciutadans

Explotació sexual
La policia deté a girona una dona xinesa que obligava a prostituir-se a compatriotes seves
I a Girona, la policia nacional ha detingut una dona d'origen xinès que obligava a prosituir-se a cinc compatriotes seves.


Avui és previst que comencin a tornar a acasa els esportistes catalans que van participar als Jocs de Río. I al Barça a qui esperen és al porter holandès de l'Ajax, Jasper Cillessen. que a les properes hores podria convertir-se oficialment en el recanvi de Claudio Bravo.

Cientos de manteros se instalan en el paseo del puerto del Port Vell de Barcelona cuando los Mossos d'Esquadra finalizan su turno. Los comerciantes de la zona denuncian que su presencia les perjudica y el sindicato de los mossos critica que solo en horas extra el dispositivo cuesta 4.000 euros diarios. El departamento de Interior de la Generalitat dice que por razones de eguridad no puede explicar por qué la policía se marcha de la zona a esa hora.


És el moment en el que s'acaba el dispositiu de vigilància dels Mossos contra els manters al Port Vell de Barcelona. De cop, desenes de manters aprofiten que ja no hi ha policia per ocupar la zona i vendre els seus productes als milers de turistes que hi ha de nit. És la constatació d'un problema molt enquistat. Els comerciants i artesans afectats demanen més mà dura i des de l'ajuntament insisteixen en que l'acció policia no és l'única solució.

També us expliquem la detenció d'una dona d'origen xinès que ha detingut la Policia Nacional a Girona per haver obligat a prosituir-se a cinc compatriotes seves. No només aixó si no que les 5 vivein amontegades en una habitació i vigilades per una càmera per tal que no sortissin. Una denúncia anònima va permetre alliberar a les dones.

PP i Ciutadans segueixen negociant de cara a la investidura de la propera setmana que vé. Tot i que els populars mantenen que no hi ha obstacles insalvables, des de la formació d'Albert Rivera insisteixen en que el contracte únic o la situació dels autònoms els separen i poden complicar la investidura.

Us explicarem que fan un grup de funcionaris del Sultanat d'Omán a Premià de Mar. Aquesta setmana participen a un curs de restauració de documents que imparteix una experta d'aquesta localitat del Maresme que ha aconseguit rellevància internacional gràcies al seu blog.

L'actualitat esportiva vé marcada per l'arribada a casa dels olímpics espnayols i al Barça. Claudio Bravo ja ha marxat cap a Manchester per tancar el seu fitxatge pel City de Guardiola. El Barça espera fer el mateix amb el porter holandès de l'Ajax, Jasper Cillessen.

MANTERS A BARCELONA. APROFITEN EL FINAL DEL DISPOSTIU DELS MOSSOS D'ESQUADRA AL PORT  PER SEGUIR VENENT.

DETINGUDA A GIRONA. LA POLICIA ARRESTA UNA DONA D'ORIGEN XINÈS QUE EXPLOTAVA SEXUALMENT A 5 JOVES.

NEGOCIACIÓ INVESTIDURA. PP I CIUTADANS SEGUEIXEN NEGOCIANT TOT I LES DIFERÈNCIES SOBRE EL CONTRACTE ÚNIC.

DEL SULTANAT D'OMAN. UN GRUP DE FUNCIONARIS ÀRABS APRÉN A RESTAURAR DOCUMENTS A UN TALLER DE PREMIÀ DE MAR.

BARÇA. ESPERA ANUNCIAR LES PROPERES HORES EL FITXATGE DEL SEU SUBSTITUT: L'HOLANDÈS CILLESSEN.

Pendents de l'evolució del foc que des d'aquest migdia crema a Calafell, prop de l'urbanització de Mas Mel. De moment hi ha unes 7 hectàrres de vegetació cremades. Hi treballen 27 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris. L'incendi obliga a confinar alguns veïns a casa. Un altre foc, en aquest cas a Calonge, ja està controlat i ha afectat 4200 metres quadrats de vegetació urbana.

Segona tanda de negociacions entre el PP i Ciutadans per concretar un acord per a la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern. Un acord que, segons han explicat, podria quedar tancat aquest mateix dissabte.

Ciutadans ha entregat avui un informe individualitzat al Tribunal Constitucional que acusa la presidenta del Parlament d'incòrrer en frau de llei per permetre la votació de la resolució independentista del juliol.

El filòleg i exdirigent d'esquerra republicana Jordi Carbonell ha mort avui als 92 anys. Històric militant antifranquista, Carbonell va presidir Esquerra Republicana entre 1996 i 2004.

Queda obert el debat sobre la porteria, amb Claudio Bravo a punt de tancar el seu fitxatge pel Manchester City. El seu substitut, l'holandès de l'Ajax, Jesper Cillessen pressiona per venir com més aviat millor al Camp Nou.

Cap a la investidura
PP i Ciutadans segueixen negociant mentre mantenen la pressió sobre el PSOE
Continuen les negociacions entre el Partit Popular i Ciutadans per perfilar un acord de cara a la investidura de Mariano Rajoy la setmana vinent.

Resolució independentista
El diputat de Ciutadans i vicepresident segon creu que la votació contravenia frontalment al TC
A Catalunya, aquest matí el vicepresident segon del parlament, José M Espejo-Saavedra ha acusat a Junts pel Sí i la Cup

Jordi Carbonell
Mor als 92 anys el polític i filòleg que va ser president d'Esquerra Republicana
El filòleg i polític republicà Jordi Carbonell ha mort avui als 92 anys.
Històric militant antifranquista, Carbonell va presidir Esquerra Republicana entre 1996 i 2004. Va tenir una intensa vida política a favor dels drets i de la sobirania catalana i al 1971 va ser un dels fundadors de l'Assemblea de Catalunya. També va defensar la cultura i la llengua com a director de l'Enciclopedia Catalana i des de l'institut d'estudis catalans.

Excés de velocitat
Comença una campanya de controls de velocitat d'abast europeu

Verema 2016
S'espera que la collita sigui més petita però de més qualitat
La verema s'ha extés ja per tota Catalunya. Les previsions són bones, però la poca pluja caiguda al juliol i a l'agost farà que es recullin un 25 per cent menys de quilos però de més qualitat.

Claudio Bravo
El relleu a la porteria del Barça es tancarà quan arribi cillessen i ter stegen es recuperi

 

D'aquesta manera s'apagava la flama olímpica de Rio posant punt i final a dues setmanes apassionants. S'acaben els jocs de Usain Bolt, Michael Phelps o Simone Biles i també els jocs de les 17 medalles espanyoles amb aportaciont tant rellevants com les dues medalles de la badalonina Mireia Belmonte o del lleidetà Saúls Craviotto. L'olimpisme mira endavant i a la cerimònia d'aquesta nit Tòquio ha prés el relleu per la cita del 2020. Els jocs ens deixen desenes de records i moments que ens han emocionat. Avui ens preguntem amb què us quedeu dels jocs.

Segona reunió dels equips negociadors de PP i Ciutadans al Congrés dels Diputats per arribar a un acord de cara a la investidura de Mariano Rajoy la setmana vinent. Mentrestant, es manté la pressió als socialistes per abstenir-se però encara no hi ha data per la traboda entre el líder del PP i Pedro Sánchez.

Arbeca, se suma a la llista de municipis lleidatans que prohibeixen la recol.lecció de cargols al seu terme municipal. Pagesos i ramaders es queixen que els buscadors toquen els sistemes de rec i malmenten els horts. Incomplir la prohibició pot comportar multes d'entre 100 i 300 euros.

A la lliga de futbol, l'At.de Madrid és l'unic dels tres ultims grans aspirants al titol que no ha aconseguit començar amb victòria. L'Alavès, acabat d'ascendir, es va endur un empat del Calderón amb un gol al minut 95. En canvi, el R.Madrid si va resoldre amb solvència la seva visita a Anoeta.

El filòleg i polític republicà Jordi Carbonell ha mort avui als 92 anys.
Històric militant antifranquista, Carbonell va presidir Esquerra Republicana entre 1996 i 2004. Va tenir una intensa vida política a favor dels drets i de la sobirania catalana i al 1971 va ser un dels fundadors de l'Assemblea de Catalunya. També va defensar la cultura i la llengua com a director de l'Enciclopedia Catalana i des de l'institut d'estudis catalans.
 


JOCS DE RIO 2016. LA CERIMÒNIA DE CLAUSURA DÓNA PAS A TÒQUIO I ESPANYA ACABA AMB 17 MEDALLES.

JOCS DE RIO 2016. REPASSEM ELS MOMENTS QUE MÉS ENS HAN MARCAT DE LA CITA OLÍMPICA.

CAP A LA INVESTIDURA. PP I CIUTADANS SEGUEIXEN NEGOCIANT MENTRE MANTENEN LA PRESSIÓ AL PSOE.

RECOLLIDA DE CARGOLS. ARBECA HO PROHIBEIX AL SEU TERME, COM JA VAN FER ALTRES MUNICIPIS.

Comença la negociació
PP i Ciutadans signen el pacte per obrir els contactes mentre creix la pressió al PSOE
Partit Popular i Ciutadans han signat aquest matí l'acord en contra de la corrupció i a favor de la regeneració democrática que els ha de permetre iniciar una negociació per la investidura de Mariano Rajoy. Els queda una setmana i mitja fins el dia 30 quan començarà el debat al Congrés. Tota la pressió la té el PSOE ja que si no s'absté, les eleccions el dia de Nadal estarien més aprop. Pedro Sánchez manté el seu no i critica la data escollida.

Correbou de Torroella
Tensió perquè aquest cap de setmana se celebrarà per última vegada
Polèmica a Torroella de Montgrí abans que aquest cap de setmana se celebrin els últims correbous de les festes després de 37 anys. Els organitzadors estan molestos amb la decisió de l'ajuntament i rebran el suport d'aficionats als toros el que ha obligat a reforçar la seguretat. El consistori defensa la decisió i demana calma.

Menys ofegats
11 persones han mort a les platges catalanes, 4 menys que l'any passat
Aquest estiu han mort ofegats a les platges catalanes 11 persones, són 4 menys que el mateix període de l'any passat. Tot i això, Protecció Civil recomana molta precaució.. sobretot perquè el nombre d'assistències es mantenen i perquè cada dia es continuen fent un promig de 13 rescats de banyistes, Carlos Ortí

La bisbal d'Empordà
Instal•len els filtres que han de permetre que l'aigua per a l'ús de boca torni a ser potable
Són els filtres de carbó actiu i de prop de 8 metres d'altura que s'han instal.lat al dipòsit de subministrament d'aigua de la Bisbal d'Empordà i Forallac

Sancions a terrasses
L'ajuntament multa 4 locals dels porxos de la Boqueria perquè tenien més taules de les permeses
L'Ajuntament de Barcelona ha obert expedients sancionadors i ha ordenat el cessament de l'activitat no autoritzada a 5 terrasses dle porxos de la Boqueria

Més medalles a Rio
Joel González guanya el bronze en taekwondo i avui pendents dels nois del bàsquet

Torna la lliga
Barça i Espanyol s'estrenen demà amb els partits contra el Betis i el Sevilla