Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La retirada de Artur Mas y la propuesta de un presidente acordado por Junts pel sí y la CUP, Carles Puidgemont, permite el desbloqueo que ha mantenido Cataluña con un gobierno en funciones durante más de tres meses. Desde la noche electoral del 27de septiembre este tiempo ha estado marcado por las reuniones y negociaciones entre Junts pel Sí y la CUP. El NO a Mas ha sido la bandera del partido de izquierdas desde el principio.

  • Primeras reacciones políticas al "paso al lado" de Artur Mas a la presidencia
  • Puigdemont, el candidato que sustituirá a Mas, habla de un proyecto "bien orientado y sólido"
  • El presidente de la ANC, Jordi Sánchez, dice que "hay que seguir trabajando por la independencia"

Carles Puigdemont, el nuevo candidato a presidente de la Generalitat, es el actual alcalde de Girona y fue periodista antes que político en activo. Dos actividades, la política y la comunicación, que le gusta llevar de la mano. Dirigente de Convergència, Puigdemont es actualmente diputado de Junts pel Sí.

Comparecencia del president en funciones Artur Mas tras el acuerdo alcanzado por Junts pel Si y la CUP. Artur Mas afirma que su candidato es el alcalce del girona Carles Puigdemont y que saldrá investido en primera vuelta. También ha dicho que no quiere cargos y que el pasa a ser expresident y queda a disposición del nuevo presidente de la Generalitat y del gobierno catalán. También ha dicho que el acuerdo tiene costos, doloroso y personal paral él, pero también para Cup. El primero para el grupo de los 10 diputados es que por escrito se comprometen, para garantizar la estabilidad parlamentaria, es a no votar contra ninguna de las propuestas de los gupos independentistas en el parlament, solo lo podrán hacer contra los antiindependentistas. Además cederán 2 de los 10 diputados al grupo Junts Pel Si lo que le negó las urnas lo ganan en el acuerdo en aras de la estabilidad del gobierno de la Generalitat. También Artur Mas dice que hay más coste para algunos integrantes de la CUP por sus errores, la disculpas públicos por ellas y el abandono de sus actas de diputados y ser sustituidos por otros, son los ocho diputados restantes del grupo. Mas también ha dejado claro que el no se retira de la política. 9/01/16

JUNTS PEL SÍ I LA CUP MANTENEN LES DIFERÈNCIES PERÒ SEGUEIXEN S'EMPLACEN A SEGUIR NEGOCIANT
Cap novetat en les converses entre Junts pel Sí i la CUP. Ni l'un ni l'altre volen ser els primers a aixecar-se de la taula i donar per morta la possibilitat d'un acord que faciliti la investidura d' Artur Mas. El termini s'acaba diumenge però les dues parts es fixen com a límit els contactes que mantenen avui.
EL JUTGE DEIXA EN LLIBERTAT AMB CÀRRECS ELS PARES DEL NEN TROBAT MORT A GIRONA
Llibertat provisional per als pares del nen trobat mort en un pis de Girona. Avui han explicat que el fill patia una malaltia respiratòria crònica, que un dia no es va despertar i que no van poder assumir la seva mort. El jutge manté els càrrecs per homicidi imprudent a l'espera del resultat de la prova toxicològica.
CAMPANYA PRO-DONACIONS
EL BANC DE SANG CRIDA A NO BAIXAR LA GUÀRDIA MALGRAT LES RESERVES EXISTENTS
Malgrat tot, el bon temps, la poca afluència de refredats i les campanyes de conscienciació han fet que aquest any les reserves s'hagin mantingut en un bon nivell: hi ha existències per a 9 dies. Tot i així, des del banc de sang fan una crida a no baixar la guàrdia i han organitzat una marató de donants que començarà d'aquí a una setmana davant la previsió que el fred i la grup puguin augmentar
LUÍS SUÁREZ SANCIONAT AMB DOS PARTITS PER L'ENFRONTAMENT AMB JUGADORS DE L'ESPANYOL
Luís Suárez sancionat amb dos partits de Copa per l'incident que segons l'àrbitre va protagonitzar amb jugadors de l'Espanyol al túnel de vestidors. El Barça, que recorrerà la sanció, vol rebaixar la tensió i se centra en el partit de lliga contra el Granada . Els espanyolistes Diop i Hernán Pérez també han rebut un partit de sanció.

La presidenta andaluza,Susana Díaz, ha dicho que mo es el momento de debatir sobre el liderazgo del PSOE y ha mostrado su apoyo a Pedro Sánchez. Dice que debe explorar un gobierno de izquierdas pero sin negociar la autodeterminación de Cataluña. Por otro lado Carme Chacón cree que el PSOE llegue a gobernar, dice, es matemáticamente muy difícil.


Les hores passen, no hi ha cap tipus de pas endavant però ni Junts pel sí ni la CUP volen ser els responsables d'aixecar-se de la taula i donar per fet que no hi ha més opcions que unes noves eleccions. Després del fracàs de la trobada d'ahir, avui han seguit els contactes. Desde Convergència i la CUP no sembla que es moguin les posicons i Esquerra és qui està forçant que la negocició continui. El termini s'acaba diumenge però si avui no hi ha un canvi radical hi haurà noves eleccions.

Dilluns comença un dels judicis més esperats, el del cas Noos. Tot a punt a Palma de Mallorca per començar la vista oral en la que es jutjarà, entre d'altres, a l'Infanta Cristina i a Iñaki Urdangarin. Els advocats de la germana del rei confirmen que dilluns demanara que se li apliqui la doctirna Botín per no ser jutjada.

A L'Informatiu d'avui coneixerem al Marc Monzó que recentment ha estat reconegut com el millor joier europeu en reconeixament a la seva obra i trajectaria. Després estarem al seu taller on desde fa anys dissenya per algunes de les grans joieries espanyoles i ens explicarà quin és el seu secret.

El Barça i l'Espanyol han intentat rebaixar la tensió del derbi de Copa amb les declaracions de Luis Enrique i Abraham, però Piqué ha tornat a escalfar la tornada a un tweet recordant càntics contra la seva família per part de l'afició blanc-i-blava. El Comitè de Competició decideix avui les sancions a Suárez, Diop i Hernán Pérez


ESGOTANT TERMINIS. JUNTS PEL SÍ I LA CUP MANTENEN LES DIFERÈNCIES PERÒ SEGUEIXEN NEGOCIONAT.

CAS NÓOS. MÀXIMA EXPECTACIÓ PER L'INICI DILLUNS DEL JUDICI CONTRA LA INFANTA CRISTINA I IÑAKI URDANGARÍN.

MARC MONZÓ. ENS ENDINSEM A L'ESTUDI AL POBLENOU DEL MILLOR JOIER EUROPEU DE L'ANY

EL DERBI PORTA CUA. BARÇA I ESPANYOL MIREN DE REBAIXAR LA TENSIÓ PERÒ PIQUÉ TORNA A ESCALFAR LA TORNADA.

 

Junts pel Sí y la CUP se dan la última oportunidad para llegar a un acuerdo de investidura en Cataluña. Solo quedan 48 horas para que se disuelvan las cámaras y las dos formaciones reconocen que las probabilidades de éxito son pocas (08/01/16).