Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El portavoz adjunto de CiU en el Congreso, Josep Sánchez Llibre, afirma que el apoyo de su formación a los Presupuestos Generales del Estado está "lejano". Asegura que las cuentas del Gobierno no convencen a su partido "en absoluto" y que pasan por alto el dinero que, a su juicio, se le debe al gobierno catalán: 1.076 millones de euros. "No cumplen con una ley orgánica como el Estatut de Cataluña. Continúa en estos momentos la administración central siendo morosa con la administración de la Generalitat de Cataluña", sentencia (04/04/12).

PRESSUPOSTOS GENERALS

No inclouen els 950 milions que,segons CiU, l'Estat deu a Catalunya

Els pressupostos del govern central NO inclouen cap partida per pagar a Catalunya els més de 950 milions d'euros que, segons el govern català, li deu l'Estat. Són partides previstes a l'Estatut d'autonomia, corresponents als 2008 i 2009, que altres comunitats com Andalusia o Balears tampoc cobraran. El Ministre d'Hisenda ha explicat que no es moment de finançar més despeses de les comunitats autònomes

Respir per a Catalunya

L'ATUR BAIXA AL MARÇ EN 3700 PERSONES

Els contractes temporals de Setmana Santa donen un respir a Catalunya, que acaba el març amb 3.700 desocupats menys que el febrer. En canvi, al conjunt de l'Estat, l'atur puja per vuitè mes consecutiu i assoleix la xifra rècord de 4 milions 750mil desocupats. L'atur afecta, sobretot, els menors de 25 anys... i 1 de cada 3 desocupats no rep cap ajuda.

Anell de silicona

EVITA FINS AL 75% DELS PARTS PREMATURS

Aquest anell de silicona, que es col·loca a l'úter de les embarassades, redueix els parts prematurs un 75%... Ho demostra un estudi de la Vall d'Hebron fet amb dones amb el coll uterí curt... L'anell es col·loca sense que calgui una intervenció quirúrgica. Actua com a tap i impedeix que el fetus llisqui... A Catalunya, el 8% dels parts són prematurs.

Les mones més buscades

TRIOMFEN BOB ESPONJA, TINTÍN I DISNEY

Bob Esponja, Tintin i, com no, els clàssics de Disney triomfen als aparadors de les pastisseries. Són dies frenètics pels pastissers catalans que preveuen vendre 660mil mones; si fa o no fa, les mateixes que l'any passat. Això sí, són més petites i més barates.

Final al Camp Nou

EL BARÇA VOL ESTAR A SEMIS DE LA CHAMPIONS

L'afició també juga, CAMP NOU PLE I 4.000 ITALIANS

El Camp Nou serà el de les grans ocasions amb un ple absolut i un mosaic. El Mílan també tindrà el suport de la seva afició. 4mil seguidors milanistes han viatjat a Barcelona i aquest migdia ja s'han fet sentir pel centre de la ciutat.

PRESSUPOSTOS GENERALS

No inclouen els 950 milions que,segons CiU, l'Estat deu a Catalunya

Respir per a Catalunya

L'ATUR BAIXA AL MARÇ EN 3700 PERSONES

Anell de silicona

EVITA FINS AL 75% DELS PARTS PREMATURS

Les mones més buscades

TRIOMFEN BOB ESPONJA, TINTÍN I DISNEY

Final al Camp Nou

EL BARÇA VOL ESTAR A SEMIS DE LA CHAMPIONS

Atraídos por el sol, la playa y la fiesta, ya han llegado a Salou, en Tarragona, los primeros cinco mil universitarios británicos. Vienen para pasar cinco días de vacaciones low cost. El ayuntamiento quiere evitar las molestias de otras ediciones y les ofrece competiciones deportivas frente al turismo de borrachera.

Salou acullirà fins el dia 14, 8.500 estudiants britànics que fan turisme atrets per la Saloufest. Paguen a partir de 230 euros per 5 dies amb tot inclós. L'ajuntament diu que han elaborat el pack d'activiats amb el touroperador britànic per evitar els adarulls d'altres anys. La primera nit ha acabat sense incidents./Augmenta el número de nens que fan casals per Setmana Santa gràcies a les beques. Entre les opcions? aprendre anglès jugant o colònies i casals amb temàtica sobre la Setmana Santa./Els pagesos amb camps a tocar de la Reserva Natural del Delta del Llobregat denuncien que les espècies protegides es mengen els seus cultius. Diuen que, al 2010, van perdre més de 100mil euros. Han denunciat la Generalitat perquè els pagui aquest diners./Alguns partits han criticat avui tant el projecte Eurovegas com el COM s'estan portant les negociacions. El Partit Popular, en canvi, diu que és una inversió prou descatable./Intensos i difícils... Així ha qualificat el president del Govern els seus primers 100 dies de govern./La venda de cotxes ha caigut un 3% a Catalunya en el primer trimestre de l'any i en comparació al 2011./L'ajuntament de Sant Cugat ofereix avantatges fiscals a les empreses que contractin persones del municipi que estiguin a l'atur./Obert el termini perquè les empreses proveïdores dels ajuntaments demanin acollir-se al pla per cobrar les factures impagades./La Generalitat ha posat en circulació una nova emissió de bons per a particulars per captar 2mil milions d'euros./I, a la Costa Brava, la campanya contra els furtius i la venda il·legal d'eriçons de mar s'ha saldat amb 9 denúncies./El zoo de Barcelona última el pla estratègic per modernitzar la instal·lació que es quedarà al Parc de la Ciutadella./El Port de Barcelona és líder a l'Europa mediterrània amb una xifra de negoci l'any 2011 de 158 milions euros./L'expresident del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, ha guanyat el vint-i-quatrè Premi Internacional Catalunya, que concedeix la Generalitat./El Barça posa tots els sentits en la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions davant del Mílan. Guardiola vol un Camp Nou ple i espera poder comptar amb Cesc i Xavi, que arrosseguen molèsties. El Mílan arriba aquesta tarda amb Pato i Abate recuperats./L'Espanyol va empatar, anit, a Vila-Real i manté les seves aspiracions europees... A l'espera del Sevilla-Mallorca d'aquest vespre, els blanc-i-blaus són vuitens, amb 41 punts, a només 2 de l'Europa League... / En bàsquet, el Ros Casares de València és el nou campió de l'Eurolliga femenina/En tennis, NOVAK DJOKOVIC va guanyar per tercera vegada el Masters Mil de Miami./ Nou disc del cantautor català Miguel Poveda, ArteSano. Segons l'artista, és el seu disc més intimista

Una qüestió d'altura: Adelson no es defineix però l'altura dels gratacels por ser un escull per Barcelona

Torna la Saloufest: 8.500 estudiants britànics visiten la ciutat

Casals per Setmana Santa: augmenten els nens becats per la crisi

Reserva del Delta del Llobregat: els animals es mengen els conreus colindants

Xip Champions: el Barça vol eliminar demà el Mílan

Una delegación del gobierno de la Comunidad de Madrid intentará convencer hoy en Las Vegas al magnate Sheldon Adelson para que construya en la región Eurovegas. Ese gran complejo de ocio y casinos se construiría en estos terrenos de Alcorcón. Supondría una inversión de unos 18.800 millones de euros y la creación de más de 250.000 puestos de trabajo entre directos e indirectos. El consejero de Economía y Hacienda defenderá la candidatura de Alcorcón que compite con la de Cataluña. Ayer era una delegación de la Generalitat estuvo en Las Vegas negociando los detalles del proyecto.

La jornada de huelga terminó ayer en todo el país con 176 detenidos y 119 heridos, casi todos en incidentes aislados. Solo en Barcelona, un grupo al margen de la manifestación provocó graves altercados en el centro. La Generalitat quiere castigos más duros para erradicar la violencia urbana. Los disturbios han dejado un panorama desolador.

Els aldarulls d'ahir a Barcelona deixen prop de 600mil euros en destrosses de mobiliari urbà, un centenar de ferits - 4 encara ingressats a l'hospital - i 54 detinguts. La xifra total a Catalunya arriba als 74. Els Mossos van fer servir gasos lacrimógens per primera vegada en 16 anys.

El president de la Generalitat ha dit que seran inflexibles amb la violència. Sobre la vaga d'ahir ha dit que no va aconseguir paralitzar el pais. Els sindicats CCOO i UGT qualifiquen d'èxit social la jornada. Insiteixen que ni el govern central ni el de la Genralitat poden ignorar l'abast de la protesta i anuncien més mobilitzacions si no obren la negociació sobre la reforma laboral.

1 de cada 4 alumnes catalans acaben l'educació obligatòria sense dominar les competències bàsiques en matemàtiques i anglès. Són els resultats que es desprenen de les primers proves de 4rt d'ESO fetes a uns 60mil estudiants. L'expressió escrita tant en català com en castellà és una altra de les assignatures pendents.

Hores de feina frenètica a hotels i restaurants de la costa. Dilluns inauguren la temporada coincidint amb la Setmana Santa.... Aquesta tarda arrenca la primera fase de l'operació sortida amb el preu de la benzina pels núvols. Mig milió de vehicles sortiran de l'àrea metropolitana en direcció la platja i la muntanya.

El Barça ha arribat aquest matí a Barcelona, on ja ha començat a preparar el partit de demà amb l'Atlètic de Bilbao. Un enfrontament que servirà d'assaig per la final de la copa del rei. Els bascos, arriben en un bon estat de forma després de guanyar al Schalke per 2 a 4 a l'Europa League.