Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Según el ayuntamiento más de 800 personas malviven en fábricas y solares abandonados en Barcelona, la mitad en el barrio del Poble Nou. Y no solo en solares, también las casas abandonadas que se reutilizan como viviendas precarias La mayoría son senegaleses pero aquí también encontramos gente de otras nacionalidades europeos y algún español que ha perdido la casa y el trabajo. Piden a las administraciones que no cierren los ojos y mejoren las condiciones en las que se encuentran.

Los vecinos de Rasquera, en Tarragona, deciden hoy mediante una consulta popular si permiten que en su pueblo se cultive marihuana. El alcalde, de Esquerra Republicana e impulsor del proyecto, ha anunciado que dimitirá si no consigue el apoyo del 75 por ciento de los votos. Mientras, la fiscalía de Tarragona sigue investigando la legalidad de la iniciativa.

Les Comunitats Autònomes hauran d'adaptar el seu pressupost a l'estalvi de 10mil milions d'euros en Sanitat i Educació anunciat pel Govern Central... Mariano Rajoy va prendre la decisió després de reunir-se amb els titulars d'aquests ministeris... L'aplicació de la mesura, però, s'haurà de negociar amb les Comunitats Autònomes abans de finals de mes.

Des d'avui ja es pot demanar i confirmar per internet l'esborrany de la declaració de la renda de 2011. Entre les novetats? puja el màxim deduïble per compra d'habitatge, desgrava la rehabilitació per a més contribuents i per més quantitat, es recupera l'impost de patrimoni i desapareix la deducció per naixement o adopció.

Els veïns de Rasquera decideixen avui en referèndum si permeten que al poble es cultivi marihuana per a l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum. Segons l'ajuntament, amb el que guanyarien amb la plantació eixugar el dèficit. La legalitat del projecte,però, ha generat friccions entre govern i oposició i entre els mateixos veïns.

Descomptes durant tot l'any. És la via que han trobat els comerços de Barcelona per remuntar les vendes, que continuen a la baixa... Una manera també d'adaptar-se al nou perfil de consumidor que, amb la crisi, compra menys i més barat. Molts comerços acusen la competència dels basars xinesos o de les botigues amb horaris més flexibles.

El Barça rep avui el Getafe al Camp Nou amb l'objectiu de situar-se, provisionalment, a un punt del Reial Madrid. Alves s'ha entrenat aquest matí amb el grup mentre que Piqué encara ho ha fet al marge. Tot i que Guardiola insisteix en que la lliga està molt difícil, el president Sandro Rosell es mostra més optimista.

Les Comunitats Autònomes hauran de retallar 10mil milions en sanitat i educació. MÉS ESTALVI.

Campanya de la Renda 2012. JA ES POT DEMANAR L'ESBORRANY PER INTERNET.

Referèndum a Rasquera. DECIDEIXEN SI VOLEN LA PLANTACIÓ DE CÀNNABIS.

Alternatives contra la crisi. DESCOMPTES DURANT TOT L'ANY.

Pressió al Madrid. EL BARÇA ES POT SITUAR A UN PUNT DEL LÍDER.

El fuego se ha producido de madrugada en una rampa de acceso al solar donde se acumulaban maderas y colchones. Puede haber sido fortuito. Las víctimas, de origen rumano, han fallecido por inhalación de humo.

3 homes i una dona han mort aquesta matinada en incendiar-se el solar on dormien al barri del Poblenou de Barcelona. El foc hauria començat a la rampa d'accés, on s'hi acumulaven fustes, matalassos i altres materials de rebuig i que les víctimes utilitzaven com a habitatge. Tot apunta que haurien mort asfixiades.

El balanç de víctimes arriba a les 12 persones, 3 més que el 2011. Cinc dels vuit accidents mortals de Setmana Santa a Catalunya han estat xocs. El director de Trànsit, Joan Aregio, alerta que "el factor humà" ha estat determinant en els sinistres.

Avui és un dels dies amb més trànsit aeri de tot l'any a Barcelona, amb més de 900 vols programats. Una operació tornada alterada per una nova vaga dels pilots d'Ibèria. Al Prat s'han suspès una quinzena de vols, més de 120 a tot l'Estat. Els pilots d'Ibèria protesten per la creació d'una filial de baix cost de la companyia.

Matí frenètic a les pastisseries catalanes. Avui és el dia que venen més mones. Els padrins més previsors, però, ja fa dies que la van comprar. Sobretot els que buscaven temàtiques molt concretes com les Monster Hight, les més venudes. Els pastissers confien vendre les 660.000 mones de l'any passat tot i que seran més petites.

El Barça ja és a 4 punts del Reial Madrid després que l'equip de Mourinho empatés a zero amb el València. Els blancs es van quedar sense marcar després de 41 partits per la gran actuació de Guaita i tindran tota la pressió al clàssic del Camp Nou, que es jugarà el 21 d'abril a les 8 del vespre.

Pensando en vacaciones familiares, una propuesta económica son los campamentos. Estos días familias enteras han apostado por ellos. En lugares como Cataluña, es una opción que va en aumento.

La bona ocupació que han tingut les estacions d'esquí aquesta setmana santa salva el balanç final de la temporada de neu al Pirineu. El bon temps i les reserves de darrera hora han propiciat una ocupació de les pistes propera al 90 per cent. I també hi han valoracions positives de l'ocupació a les platges catalanes propiciades en bona part pel turisme interior. Només els hotelers de Tarragona lamenten que l'inici de la temporada hagi estat molt tocat pel mal temps.

El cardenal arquebisbe de Barcelona matisa les paraules del bisbe d'Alcalà de Henares que a la missa de divendres sant va vincular homosexualitat i prostitució i va afirmar que els gais troben l'infern. L'arquebisbe Martínez Sistach ha assegurat avui que l'església respecta als homosexuals i la dignitat de totes les persones.

Els mossos d'esquadra detenen al presumpte autor de l'assassinat d'un jove bolivià el divendres Sant al Parc de la Granota de l'Hospitalet de Llobregat Él detingut és de la mateixa ciutat, també menor i, en aquest cas, d'origen ecuatorià.

Produir alguns dels millors olis d'oliva extra-verge i , a més, donar-li una sortida comercial directe i competitiva en el mercat internacional. És l'aposta d'éxit que han trobat alguns productors per fer front a la crisi d'un sector que desde fa anys veu caure els preus i ven per sota dels costos.

Valdés va aturar un penal a Aranda, pero no va poder impedir que un Saragossa que lluita aferrissadament per la salvació s'avancés poc despres al marcador. Puyol i Messi van capgirar el marcador amb dos gols en quatre minuts i ja jugant contra 10 per l'expulsió d'Abraham el Barça va acabar guanyant per 1 a 4 a la Romareda, dormint a només tres punts del Reial Madrid.

Set morts a la carretera/Avui comença la segona fase de l'operació sortida de les vacances de Setmana Santa/L'aeroport del Prat registra el pas de 5.000 avions./Bona ocupació als allotjaments rurals./Per aquesta tarda hi ha activada al terç sud una alerta per ruixats i fortes tempestes que podrien superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora./Els establiments de la costa estan pendents del cel. Si NO plou podrien arribar al 85% d'ocupació per les reserves d'última hora./L'associació "Stop Bales de goma" denuncia que ja hi ha DUES persones que haurien perdut un ull arran de les pilotes de goma que van llençar els mossos d'esquadra./L'Ibex-35, l'indicador de la borsa espanyola, s'ha tornat a tenyir de vermell, i ha arribat a nivells de març del 2009./El consell de garanties estatutàries diu que la Reforma Laboral vulnera la Constitució i envaeix competències de la Generalitat./El consell de garanties estatutàries diu que la Reforma Laboral vulnera la Constitució i envaeix competències de la Generalitat./Aquest matí, el Parlament ha commemorat el dia internacional del poble gitano, per desè any consectiu./El nombre d'abandonaments d'animals ha augmentat els darrers mesos per culpa de la crisi. Però els temps difícils també han fet incrementar el nombre d'adopcions. A la protectora de Mataró, les adopcions han crescut gairebé un 20% respecte el mateix trimestre de l'any passat./Mourinho torna a tirar d'ironia.. i ja veu el Barça a la final. Però la veritat és que abans els blaugrana tindran una semifinal complicada amb un Chelsea que ahir va patir per eliminar el Benfica. El barça torna a Stamford Bridge, però aquest cop el partit de tornada serà al Camp Nou./Avui arriba el torn dels 3 equips espanyols que busquen classificar-se per a les semifinals de l'Europa League./I l'Espanyol s'ha entrenat aquest matí per preparar el partit de dissabte contra la Reial Societat./Demà, i en directe per La 1 de TVE, arrenquen els quarts de final de la Copa Davis entre Espanya i Àustria a Oropesa del Mar, a Castelló./Projecció en silenci per afavorir la concentració abans de l'audició de la música. És una obra de Bill Viola, pare del viodeart./

A punt per les vacances: set morts a la carretera, precaució! 5.000 avions a l'Aeroport del Prat

Bona ocupació: allotjaments rurals a vessar

Cara i creu: s'adopten i s'abandonen més gossos

El poble gitano: alerta que pateix molt la crisi

Una altra vegada el Chelsea: serà el rival del barça a semifinals

La Generalitat critica la manca d'inversions en rodalies i carreteres./Rajoy diu que són durs, però que l'alternativa seria molt pitjor./El Conseller de Territori acusa el govern central de prioritzar inversions com l'alta velocitat en lloc d'apostar per les que ell considera fonamentals per a l'economia de catalunya./Una nova manera d'envellir: els iaioflautes, un moviment en alça. Molts a la seva edat, es dediquen exclusivament a tenir cura dels néts; però cada vegada hi ha més jubilats que aprofiten el seu temps i experiència per mirar de canviar el que no els agrada. Són els iaioflautes./Les confraries catalanes ultimen els preparatius per a les processons de Setmana Santa, moltes de les quals comencen a sortir demà./El conseller de Territori ha acusat el govern central de no invertir en les infraestructures bàsiques./Sobre els pressupostos, Mariano Rajoy ha assegurat que son durs i desagradables./Convergència i Unió s'ha mostrat decebuda, però vol aprofitar la tramitació parlamentària per aconseguir que Rajoy pagui alguns dels deutes pendents amb Catalunya./El govern espera ingressar 2.500 milions d'euros amb l'impost que aplicarà als que blanquegin els seus capitals, ja sigui en comptes a l'estranger o en el mercat negre dins Espanya./Segons la última enquesta del CIS que s'ha publicat avui, si demà haguessin eleccions el 30.5% de la població votaria al PP i el 18.2%./Els Mossos d'Esquadra han detingut 5 joves - d'entre 18 i 21 anys - acusats de 22 robatoris amb força en domicilis de Barcelona./I en una altra operació, la Policia Nacional ha detingut 13 persones acusades de formar part d'una xarxa de narcUtraficants liderada per una dona./Aquest és l'avió que, aquest matí, ha inaugurat les noves freqüències entre Barcelona i Miami./És Setmana Santa i, per tant, temps de processons. A Cambrils, ahir a la nit, centenars de persones van seguir la marxa solemne de Jesus Natzaré./Una dotzena de tortugues d'Estany han estat alliberades, aquest matí, al Parc Natural del Delta de l'Ebre./El Barça es classifica per a les semifinals de la Lliga de Campions després d'eliminar el Mílan amb 2 gols de penal de Messi i un altre d'Iniesta./ Encara més resolta sembla l'eliminatòria del Madrid davant de l'Apoel./a l'Espanyol, sorpresa per la confirmació que el club, davant la falta de liquiditat, ha decidit vendre part dels drets de 3 jugadors a un grup inversor anglés./I el Barça-Alusport de futbol sala jugarà les semifinals de la Final FOUR de la UEFA FUTSAL CUP contra l'Sporting Club

Dia d'anàlisi: La Generalitat critica la manca d'inversions en rodalies i carreteres

Pressupostos de l'Estat: Rajoy diu que són durs, però que l'alternativa seria molt pitjor

Una nova manera d'envellir: els iaioflautes, un moviment en alça

Processons de Setmana Santa: les confraries últimen els preparatius

A semifinals! El Barça elimina el Mílan i espera rival