Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Dióxidos de nitrógeno, de azúfre y partículas en suspensión forman parte de lo que llamamos boina de contaminación. El tráfico es , según los expertos, el mayor culpable de esta situación, que se agrava cuando, como ocurre ahora, hay circunstancias meteorologicas adversas.

Han creado sistemas de comunicación que permitirán reducir los accidentes y los atascos y avisar automáticamente a emergencias. El programa se llama MARTA y hoy lo han presentado en Barcelona.

El conseller d'Interior veu difícil retallar la despesa de la Generalitat per sobre del 12%. És el que li hauria demanat José Luis Rodríguez Zapatero a Artur Mas en la reunió de dilluns a la Moncloa. /La venda d'habitatges va pujar el 2010 per primera vegada en dos anys. /L'Ajuntament de Barcelona obligarà els propietaris de més de 600 pisos del Raval a rehabilitar-los i si no ho fan, podria expropiar-los. /La Federació d'APAS consulta amb les familes una possible eliminació de la sisena hora. /La Cimera Anticrisi que el PSC havia demanat al govern serà el 25 de març./ El govern espanyol ha confirmat que exigirà nivells de solvència més elevats a les caixes que als bancs./La Policia Nacional ha detingut 14 persones acusades de defraudar 11 milions d'euros a Hisenda a travès de factures sense IVA./El mercat immobiliari mostra els primers signes de recuperació./El tema de l'habitatge és, precisament, el que més consultes jurídiques origina a la jornada de portes obertes que fa, avui, una asseguradora de Barcelona./A Navàs, satisfacció perquè la pressió de les famílies i les gestions de l'ajuntament han aconseguit recuperar l'institut. / Projecte Marta: 18 empreses i universitats espanyoles investiguen sistemes intel.ligents perquè en breu els nostres vehicles ens avisin quan ens adormim al volant o quan és segur fer un avançament./La Selecció Espanyola va aconseguir guanyar Colòmbia per la mínima. /Barcelona ha presentat candidatura per organitzar la Gran Sortida del Tour de França de 2014. /Lleida,capital del cinema d'animació amb ANIMAC.

Més retallada: Zapatero adverteix Mas que la retallada del 10% és insuficient

Creix la compravenda de pisos: L'augment, d'un 7%, trenca amb dos anys de caigudes

Pla per reduir la conflictivitat al Raval: Obligaran alguns propietaris a rehabilitar o els podrien expropiar

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes consulta amb les familes una possible eliminació de la sisena hora.

La "Roja" no acaba de rutllar: La selecció espanyola derrota per la mínima Colòmbia amb gol de Silva

La ministra de Ciencia i Innovació Cristina Garrmendia ha dit avui a Barcelona que cal prendre mesures urgents contra la contaminació. Ha posat com a exemple les iniciatives que esta portant a terme el seu departament, com ara el projecte MARTA. Es tracta d'un projecte en col.laboració amb empreses privades per crer aplicacions per a automòbils per reduir la contaminació i sobretot augmentar la seguretat.

El debate abierto tras la autorización a Cataluña de refinanciar su deuda ha llevado a algunas autonomías a pedir que se convoque con urgencia el consejo de política fiscal y financiera. Aún así, los ánimos están más calmados después de que el Gobierno haya aclarado que los criterios de refinanciación son iguales para todas las comunidades.

EXAMENS DE SETEMBRE. La Generalitat els vol recuperar ja el curs 2011-12

Tornen els examens de setembre. És una de les mesures que ha anunciat el nou govern català per intentar posar fre al fracàs escolar. ¿Serà útil aquesta recuperació dels examens? Què n'opina la comunitat educativa? i els alumnes?

Autoritzat l'endeutament. La líder del PP nega favoritisme per Catalunya

El Parlament autoritza la Generalitat a endeutar-se en més de 2Mil milions sis-cents Mil euros. En la primera sessió de control del govern, la líder del PP, Alicia Sanchez Camacho, fa costat a la negociació de Mas amb Zapatero i nega que hi hagi privilegis per Catalunya.

Familiars de víctimes. Pateixen angoixes, insomni i depressió

La meitat dels familiars dels morts o ferits greus per accidents a la carretera pateixen seqüeles i en un 30% serà per tota la vida. Ho diu el primer estudi que s'ha fet sobre l'impacte dels accidents de trànsit en els familiars de les víctimes.

La gestió del Prat. Els empresaris contents que la Generalitat sigui determinant

Els empresatris catalans satisfets per l'anunci què la Generalitat serà determinant en la gestió de l'aeroport del Prat. Opinen que el nou model de gestió afavorirà l'economia i la competitivitat de Catalunya.

Guardiola fa feliç el barcelonisme. El tècnic signarà la seva renovació per una temporada el proper 22 de febrer

El barcelonisme celebra avui la renovació de Pep Guardiola per una temporada més. Directius, jugadors i afició han expressat la seva satisfacció per la continuitat del tècnic, que signarà nou contracte el 22 de febrer. S'hi ha inclòs una clàusula de confidencialitat, però s'especula que cobrarà uns 10 milions d'euros: el mateix que Mourinho

  • Passola es la productora de Pa negre, la gran apuesta del cine catalán
  • "El cine tiene que estar subvencionado como bibliotecas, teatro o danza"
  • "Parte del éxito de Pa negre es por su visión de la guerra poco maniqueísta"

El president Artur Mas ha insistido en la pésima situación financiera de la Generalitat y ha explicado que su Gobierno tendrá que refinanciar este año una deuda de entre 4 mil y 5 mil millones de euros. La autorización se ha aprobado con los votos de CiU, PSC, Esquerra, pero también del PP catalán que se ha desmarcado de sus compañeros de partido y ha defendido la gestión de Mas en Madrid.

Primera sessió de control a Artur Mas, que ha rebut un suport inesperat: el del PP que ha defensat la petició d'endeutament del govern català./Satisfacció entre els empresaris catalans davant l'anunci què la Generalitat tindrà una participació determinant en la gestió de l'aeroport del Prat./Els pneumòlegs recomanen no fer esport a l'aire lliure mentre perdurin els elevats nivells de contaminació que afecten aquests dies ciutats com Barcelona./Indemnització milionària per una dona que va quedar totalment incapacitada desprès d'una operació de lligadura de varius a l'esòfag./Els treballadors de la planta de YAMAHA a Palau Solità i Plegamans s'han concentrat a les portes del Parlament./Zapatero ha criticat al PP per fer responsable al seu govern de tots els mals de l'economia./La Fiscalia de Medi Ambient investigarà si Barcelona i Madrid compleixen la directiva europea de Qualitat de l'Aire./Per ajudar a combatre la contaminació, l'Ajuntament de Barcelona proposa que els taxis que vagin buits deixin de circular./La majoria de familiars de morts o ferits greus en accident de trànsit es consideren víctimes perquè també pateixen seqüeles piscològiques i físiques./Renfe ha patit, aquest matí, 3 incidències gairebé simultànies./Directius, jugadors i aficionats del Barça celebren la renovació de Guardiola per una temporada més./A l'Espanyol se centren en el partit de diumenge contra el Reial Madrid./30 milions d'euros, el doble del previst és el preu que s'ha pagat per aquest quadre de Picasso La lectura

Al ple del Parlament el PP dóna suport al pla de viabilitat d'Artur Mas

Nou model de gestió aeroportuari: Els empresaris catalans diuen que afavorirà la competitivitat del Prat

Contaminació atmosfèrica: Els metges avisen que podria provocar problemes respiratoris

Indemnització milionària: Un milió d'euros per una pacient que va quedar incapacitada

Guardiola 2012: Tot el barcelonisme celebra la renovació del tècnic per una temporada més

El Parlament de Catalunya ha donat el vist-i-plau al projecte de llei que permetrà a la Generalitat endeutar-se per un import màxim de 2.613 milions d'euros addicionals. El text ha rebut el suport de CiU, PSC, Esquerra Republicana i també del Partit Popular que, malgrat les crítiques d'alguns president autonòmics, aquest cop ha tancat files amb la resta de partits i considera que no és un privilegi per Catalunya. En el ple del Parlament d'aquest dimecres també s'ha viscut la primera sessió de control al Govern.

La contracultura barcelonesa de los años 70 tuvo en el artista Ocaña a uno de sus exponentes más provocadores y reivindicativos.

Las autonomías han reclamado el mismo trato que Cataluña, a la que el Gobierno ha permitido refinanciar parte de su endeudamiento. El Ministerio de Economía ha dicho que no hay privilegios y que las condiciones son iguales para todas.

TRACTE DE FAVOR? Diverses comunitats acusen Catalunya de tracte de favor

NO havien passat ni 12 hores de la trobada Zapatero-Mas i les crítiques de favoritisme cap a Catalunya, perquè se li permet que s'endeuti més, ja s'han començat a sentir. Castella-La Manxa, Castella i Lleó, La Rioja o Madrid ja han acusat el Govern Central de tracte preferencial cap a Catalunya.

Aprimar organismes. La Cambra de comerç vol un 15% menys de despeses

La Cambra de Comerç de Barcelona reclama que s'aprimin en un 15 per cent els pressupostos dels organismes públics. En el sector privat, la Cambra preveu encara un 2011 de davallada econòmica.

Els diners d'Andorra. la guàrdia civil ha comissat el darrer any 2'5 milions d'euros

Dos milions i mig d'euros ha intervingut la guardia civil el darrer any a la frontera amb Andorra. El fet que el Principat deixi de ser un dels anomenats paradissos fiscals ha portat moltes persones a intentar reintroduir els diners a Espanya.

Les seleccions demanen pas. El Barça s'entrena en família i l'Espanyol prepara la visita del Madrid

Les seleccions recuperen protagonisme aquesta setmana. La Roja s'enfronta demà al Bernabéu amb Colòmbia i a Suïssa es veuen les cares Messi i Cristiano Ronaldo en l'Argentina-Portugal. Mentrestant, el Barça només ha entrenat a 3 jugadors del primer equip i l'Espanyol ha començat a preparar la visita del Madrid.

Mas busca 11.000 milions: El president de la Generalitat els haurà de buscar als mercats internacionals

Enquesta del CIS de gener: El PP puja i ja avantatja en 10 punts al PSOE

Dia de la Internet Segura: Només una de cada tres famílies utilitza filtres per protegir els menors

Noves mesures contra contaminació: L'Ajuntament de Barcelona última un pla per reduir-la

El virus FIFA ataca novament: El Barça s'entrena en família i l'Espanyol prepara la visita del Madrid