Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Montserrat Tura ja ha fet oficial la seva decisió de disputar-li a Jordi Hereu la candidatura a l'alcaldia de Barcelona, en unes Primàries que se celebraran el mes que ve. Tura diu que ho fa amb la millor de les intencions i amb absolut respecte per Hereu. També aquest diu que respecta la decisió de Tura i assegura que el procés enfortirà el projecte socialista per a Barcelona. Per la seva banda, els Grups de l'oposició municipal coincideixen a destacar que més que els noms de les persones importa treballar per la ciutat.

Tura i Hereu s'enfrontaran en unes primàries per ser candidats

La cursa per l'alcaldia de Barcelona ha arrencat dins el PSC. Tots dos han confirmat, aquest matí, la seva voluntat de ser alcaldes..

Declara Delta 0

Font demana el sobreseïment del cas perquè no hi ha indicis de delicte

2011, any d'estancament

Segons ESADE es mantindrà la taxa d'atur i no creixerem fins 201

Llibertat d'horaris comercials?

La Generalitat assegura que mantindrà la normativa actual

Un Messi d'or sentencia el Betis

El Barça encarrila l'eliminatòria amb un 5-0 obert per un triplet de Messi

  • L'exconsellera de justícia vol lluitar per l'alcaldia de Barcelona
  • Montserrat Tura anunciarà avui dijous la seva intenció de disputar la candidatura per Barcelona a l'actual alcalde Jordi Hereu.
  • Hereu havia demanat ahir que si hi havia altres candidats donessin la cara.

  • Tura versus Hereu. L'exconsellera de justícia vol lluitar per l'alcaldia de Barcelona
  • Les morts d'Olot. L'assassí va actuar amb molta sang freda
  • Missatges tranquilitzadors. Portugal col.loca el seu deute i Alemanya creix un 3'6%
  • Nit de Copa i pilota d'or. Messi dedicarà el premi a l'afició abans del partit contra el Betis
  • Hi haurà primàries per decidir el candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona. Segons ha confirmat Televisió Espanyola, Montserrat Tura anunciarà aquest matí que competirà amb Jordi Hereu per encapçalar la candidatura socialista a les municipals. Ahir a la tarda l'hem vista continuament enganxada al telèfon i sense voler confirmar-ho davant de càmera. L'exconsellera i exalcaldessa de Mollet del Vallés és, segons les enquestes internes del PSC, la millor situada per poder derrotar el candidat de CiU, Xavier Trias. La decisió de Tura s'ha pogut confirmar després que ahir Jordi Hereu demanés públicament que els seus possibles competidors donéssin ja el pas endavant.

    Els treballadors de les plantes de Nissan de la zona Franca i Montcada decideixen avui en referèndum si accepten retallar les seves condicions laborals a canvi de fabricar el nou model de la la comioneta pick-up./30 testimonis comencen a declarar davant el jutge que investiga l'assassinat de dos constructors i dos treballadors d'una entitat bancària a Olot./A l'Hospitalet creen una plataforma per ajudar a més de 200 afectats: prop del 20% de les famílies que van ser desnonades el 2010 eren catalanes./Els 4 nous membres del Tribunal Constitucional han pres possessió, aquest matí, a Madrid./L'exministre de Treball - Manuel Pimentel - serà el mediador en la negociació entre AENA i els controladors aeris pel conveni col·lectiu./Avui ha començat el judici als 3 detinguts a Barcelona pels aldarulls de la Vaga General del 29 de setembre./L'entrada en vigor de la llei anti-tabac ha obligat alguns ajuntaments, com el de Tarragona a destinar més recursos a la neteja de la via pública/El Banc de Teixits torna a demanar que es facin més donacions de Sang un cop pasades les festes de Nadal./Un incendi ha cremat totalment una nau industrial al polígon industrial Camí dels Frares de Lleida i n'ha afectat parcialment una altra./Francesc Homs, secretari general de Presidència i portaveu del govern, va ser el convidat anit al programa "59 segons" de TVE./El Barça torna a la Copa del Rei amb la ressaca de la Pilota d'Or.El Barça vol encarrilar aquest vespre al Camp Nou els quarts de final de la Copa del Rei contra el Betis./La plaça de la Catedral de Barcelona ha acollit, un any més, la presentació de la Pirena./En bàsquet, aquest vespre comença la setzena jornada de la lliga ACB

  • Referèndum a Nissan: els treballadors de les plantes de Nissan de la zona Franca i Montcada decideixen avui en referèndum si accepten retallar les seves condicions laborals a canvi de fabricar el nou model de la la comioneta pick-up.
  • Quadriple assassinat d'Olot: una trentena de testimonis comencen a declarar davant el jutge que investiga l'assassinat de dos constructors i dos treballadors d'una entitat bancària a Olot.
  • Rebel·lió contra els desnonaments: A l'Hospitalet neix una plataforma per ajudar a més de 200 afectats. Prop del 20% de les famílies que van ser desnonades el 2010 eren catalanes. Més de 47.800 persones van perdre l'any passat casa seva per no poder pagar l'hipoteca. El nombre de desnonaments s'ha multiplicat per 4 des que es va iniciar la crisi el 2007.
  • El Barça torna a la Copa del Rei amb la ressaca de la Pilota d'Or. El Barça vol encarrilar aquest vespre al Camp Nou els quarts de final de la Copa del Rei contra el Betis. Guardiola sap, però, que el líder de segona no els hi posarà fàcil i demana a l'equip màxima concentració. Abans del partit, Messi oferirà la pilota d'or a l'afició.
  • L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, en una entrevista a Ràdio 4, ha reclamat al seu partit respecte a la seva candidatura a la reelecció. Hereu considera legítim el debat obert, i que algun company vulgui presentar-se a unes Primàries, com ara Montserrat Tura, que encara no s'ha decidit. Però l'alcalde demana als seus companys que aquest debat sigui clar i a la cara, a més d'en el temps i la manera correctes. Tot i que no ha volgut respondre a la pregunta de si se sent maltractat pel PSC, Hereu assegura sentir-se acompanyat de qui ha de fer-ho, que és la Federació de Barcelona del seu partit.

    Francesc Homs, flamant secretari general de la Presidència i portaveu del govern català ha reconegut al programa de TVE 59 segons que no esperem sorpreses de l'auditoria que encarregarem sobre l'estat financer de la Generalitat, però ens ajudarà a donar un major crèdit a la informació que ja tenim. I ha afegit que això no té res a veure amb governar mirant el retrovisor i, per tant, no ha de posar en perill el pacte de col.laboració amb l'oposició .

    Homs ha negat que el nou govern hagi rebaixat plantejaments en alguns dels compromisos formulats durant la campanya electoral (com ara el suport a les plataformes del dret a decidir) i ha assegurat que el projecte de CiU passa per sumar col.lectivament per abordar qüestions urgents com ara la sortida de la crisi. El portaveu de l'executiu ha reconegut que no hem sabut posar més dones al govern però no crec que això sigui un drama. Homs ha deixat el pacte fiscal per al 2012, després de les eleccions municipals, i ha dit que no se sentia incòmode tenint la consellera Fernández Bozal al Departament de Justícia perquè la seva reacció davant les consultes per la independència era com a advocada de l'Estat i no a instància personal.

    Finalment el polític de CiU no ha trobat greu que el president Mas encara no s'hagi vist amb Rodríguez Zapatero perquè el president Montilla no ho va fer fins al cap d'un mes i mig de prendre possessió del càrrec.

    Reforma laboral i de les pensions, consolidació fiscal i modernització del sistema productiu. Són els tres eixos del govern per a la recuperació econòmica i la creació de l'ocupació. El president del govern adverteix davant sindicats i empresaris que aplicarà les reformes amb o sense consens. /Els sindicats, de la seva banda, proposen - per arribar a un acord sobre la reforma de les pensions - ampliar les negociacions a un canvi del sistema productiu. /A l'àmbit municipal, el PSC podria conovocar primàries per triar el candidat a Barcelona./El TS ha rebaixat les penes imposades als 11 islamistes que volien atemptar al metro de Barcelona fa 3 anys./Els comerciants fan un balanç positiu dels primers dies de rebaixes: calculen que el cap de setmana han venut el 25 o el 30 % del total que esperen facturar durant les rebaixes: entre 800 i MIL milions d'euros. I un any més, l'ACC recorda als compradors els drets que tenen en rebaixes i algunes associacions com FACUA alerten de possibles fraus./ Espanya continua sent líder mundial en transplantaments tot i que al 2010 va baixar el nombre de donants; a causa, sobretot, al a disminució de les morts per accident de trànsit: ara es posaran en marxa les donacions creuades entre familiars i les provinents de donants altruistes./Pa Negre d'Agustí Villaronga obté 14 nominacions als premis Goya. És la segona pel.lícula que acapara més nominacions, una menys que "Balada triste de trompeta" d'Álex de la Iglesia. "También la lluvia"d'Icíar Bollaín aconsegueix 13 nominacions. "Bicicleta, cullera, poma" opta al premi al millor documental. Els guanyadors els coneixerem el 13 de febrer./Leo Messi és el millor jugador del món per segon any consecutiu. L'argentí guanya la pilota d'or per davant d'Iniesta i Xavi després d'unes ajustades votacions.

  • Informe econòmic 2010: Zapatero impulsarà les reformes tot i que no hi hagi consens. Reforma laboral i de les pensions, consolidació fiscal i modernització del sistema productiu són els tres eixos del govern per a la recuperació econòmica i la creació de l'ocupació. El president del govern adverteix davant sindicats i empresaris que aplicarà les reformes amb o sense consens.
  • Baixa el nombre de donants: però Espanya continua sent líder mundial en transplantaments: a causa, sobretot, al a disminució de les morts per accident de trànsit i problemes encefàlics. Ara es posaran en marxa les donacions creuades entre familiars i les provinents de donants altruistes.
  • 25a edició dels premis Goya "Pa negre" amb 14 nominacions, una de les grans favorites: l'obra d'Agustí Villaronga obté 14 nominacions als premis Goya. És la segona pel.lícula que acapara més nominacions
  • Segona pilota d'or per Messi: l'argentí dóna la sorpresa i supera Iniesta i Xavi a les votacions: després d'unes ajustades votacions que han aixecat reaccions de tots colors. Messi és el primer futbolista que revalida aquest guardó des de Marco Van Basten al 1989.
  • A l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, podrien sortir-li competidors dins del seu partit. L'ex-consellera i ex-alcaldesa de Mollet, Montserrat Tura, s'està pensant si es presenta a unes Primàries per elegir el candidat socialista al govern de la primera ciutat de Catalunya. Des de La Seu d'Urgell, on Hereu és avui en un acte de promoció de la candidatura Barcelona-Pirineus als Jocs Olímpics d'Hivern del 2022, l'alcalde ha dit que respecta la decisió de qualsevol company que vulgui presentar-se com a candidat a l'alcaldia de Barcelona. Hereu té el suport de la Federació barcelonina del PSC, però les enquestes no li són favorables.