Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Cita amb la innovació: El mòbil flexible i la connexió 5G atreuen l'atenció dels milers de visitants

Vaga al metro: Aglomeracions a la línia blava on s'ha hagut de regular l'accés

Judici a Sandro Rosell: Per blanqueig i organització criminal. Demanen 11 anys de presó per a l'expresident del Barça

El clàssic de Copa, a La 1. Polèmic triomf del R. Madrid al camp del Llevant. El Barça podria recuperar Cillessen i Arthur

El rey Felipe VI ha inaugurado el Mobile World Congress, la mayor cita de tecnología móvil del mundo, acompañado de Pedro Sánchez y del president de la Generalitat Quim Torra que, después, ha vuelto a protagonizar otro desplante al monarca.

Este lunes las miradas están puestas en el Mobile World Congress de Barcelona, una cita que cada año trae a nuestro país las últimas innovaciones en la tecnología de la movilidad. Carlos Grau, consejero delegado de este congreso asegura que nuestro país está perfectamente capacitado para asumir la tecnología 5 G. Se espera recibir a más de 107.000 asistentes de más de 200 países.

El presidente de la Generalitat, Quim Torra, durante su intervención en los parlamentos previos al inicio de la cena de inauguración del Mobile World Congress de Barcelona, ha destacado ante el rey la "lucha constante" de Cataluña en defensa de los "derechos humanos universales". Torra ha iniciado su discurso con unas palabras de recuerdo al expresidente de la Generalitat Carles Puigdemont y los exconsejeros que "hoy no pueden estar" en esa cena, en alusión a la causa judicial del 1-O sobre los miembros del anterior Govern. Por su parte, la alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, ha reivindicado los "valores republicanos" de "libertad, igualdad y fraternidad" ante el monarca.

Felipe VI ha asegurado ante el presidente de la Generalitat, Quim Torra, que España es uno de los veinte países que están reconocidos internacionalmente como una "democracia plena" y que la Constitución ha representado un "éxito político sin precedentes" en su historia. El rey ha hecho gala de los valores democráticos en el discurso pronunciado en la cena de inauguración del Mobile World Congress (MWC) en Barcelona ante Torra y la alcaldesa de la capital catalana, Ada Colau, quienes no han participado en el saludo protocolario al jefe del Estado a su llegada al Museo Nacional de Arte de Cataluña (MNAC).

MARÍA CAROU/ CORRESPONSAL COMUNITARIA RNE.- La líder de Ciudadanos en Cataluña, Inés Arrimadas ha protagonizado un acto en Waterloo de apenas 10 minutos en el que ha desplegado una pancarta frente a la casa del expresidente catalán Carles Puigdemont donde podía leerse "La república no existe"

Arrimadas ha explicado que ha ido para que quede claro que el expresidente no representa a la Cataluña real pero también para dejar un mensaje a Pedro Sánchez.

"El Gobierno de España ha tratado a Torra -el presidente de la Generalitat-, y por tanto también a Puigdemont, como si fueran jefes de Estado de un país independiente, y venimos aquí a decirle al separatismo y al Gobierno de España que la república no existe y que no vamos a permitir que se hable en nombre de todos los catalanes por parte de un señor que está fugado de la justicia", ha dicho Arrimadas.

A mitad de sus palabras se ha abierto la puerta de la casa. Dicen desde el entorno de Puigdemont que era para dejar claro que podía entrar cuando quisiese.

La líder de Ciudadanos en Cataluña, Inés Arrimadas, ha anunciado este sábado su candidatura para dar el salto al Congreso en las elecciones del 28 de abrill durante un acto electoral en Madrid junto a Albert Rivera. Arrimadas es miembro del Comité Ejecutivo de Ciudadanos desde 2011 y portavoz nacional desde 2017. En ese mismo año ganó las elecciones catalanas y acabó con 37 años de victorias nacionalistas y soberanistas en Cataluña. A pesar de los 36 diputados que ganó la formación naranja, no consiguió ser presidenta de la Generalitat.

El CCCB, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona està d'enhorabona. Fa 25 anys i ho celebra amb un cap de setmana festiu i de portes obertes per gaudir i reivindicar la cultura. Fa pocs mesos que en va prendre possessió de la direcció, Judit Carrera, la primera dona en el càrrec i la primera persona que hi accedeix per concurs. A l'entrevista de l'informatiu, Carrera ens explica els seus objectius al capdavant d'aquesta institució, antiga Casa de la Caritat, que s'ha convertit en un element central de la cultura i que té un model únic al món.

La cap de l'oposició al Parlament, Inés Arrimadas, deixa la cambra catalana per a ser candidata a les eleccions generals. A l'entrevista, avui parlem amb Judith Carrera, la directora del CCCB que compleix 25 anys d'existència. 

El viatge que Inés Arrimadas farà aquest diumenge a Waterloo, on viu l'expresident Puigdemont, ha aixecat polseguera. Li plouen les crítiques no només dels independentistes, sinó també del govern socialista i dels populars, que l'acusen de fomentar la confrontació i de caure en el populisme, diuen, de Puigdemont.. La líder de C's ha aclarit que NO pensa reunir-se amb l'expresident./ Pel Govern de Sánchez el viatge previst a Waterloo és una mostra d'insensatesa de qui diu defensar l'acció de la justícia espanyola. La portaveu de l'executiu acusa Arrimadas i el partit taronja d'internacionalitzar, afirma, la tensió i el dany provocats per l'independentisme.

L'endemà de la vaga convocada per protestar contra el judici del procés i per la llibertat dels presos, el govern català ha defensat l'actuació POLICIAL davant les crítiques de la CUP i els CDR. Avui el director general dels Mossos ha assegurat que s'hi va garantir el dret de vaga, que va fer compatible amb la mobilitat i en evitar l'enfrontament entre persones... La Generalitat també ha donat suport al cos de Mossos d'Esquadra i es congratula per la participació en les mobilitzacions./ L'Audiència Nacional ha confirmat que és competent per jutjar per rebelió al major dels Mossos Josep Lluís Trapero

Des d'aquest matí ja circulen els trens de RENFE entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa , de les línies R4 i R12. El servei duia 15 dies interromput pel xoc frontal de 2 trens, en què va morir una maquinista

A Fira Gran Via s'enllesteixen els últims detalls per tenir-ho tot a punt per al Mobile World Congres, que dilluns obre portes per convertir de nou Barcelona en la capital mundial de la telefonia mòbil.Enguany, es preveuen 107 MIL assistents i un impacte econòmic de 473 milions d'euros. A hores d'ara, però, la prinicipal preocupació continua essent la mobilitat per les aturades anunciades
al metro./ La UGT denuncia la contractació precària i sexista durant el Mobile World Congress. Assegura que molts dels contractes discriminen per raó de sexe i contribueixen a perpetuar els estereotips de gènere

Miguel Hurtado, el primer en denunciar els presumptes abusos sexuals a menors per part del monjo Andreu Soler de Montserrat, diu que elevarà el cas al Vaticà si l'Abat no dimiteix. Ho ha dit en una entrevista a TVE. Hurtado acusa l'abat de mentir i de ser coneixedor dels fets. Ho diu després de gravar amb càmara oculta una conversa amb Josep Maria Soler on reconeix que hi havia rumors sobre les relacions homosexuals del monjo Andreu. La comunitat de Montserrat dóna tot el seu suport a l'abat i sosté que el camí emprat per investigar els abusos denunciats és el correcte.. Hurtado ha fet coincidir la denúncia amb la cimera que aquests dies se celebra a Roma sobre la pederàstia a l'Església.

L'Espanyol obre aquesta nit la 25ena jornada de lliga, que tancarà dilluns el Girona. / I el Barça, després de l'entrenament d'aquesta tarda, marxarà cap a Sevilla on demà s'enfrontarà a l'equip de Pablo Machín.

La banda d'Eivissa PROJECTE MUT fa avui l'últim concert a Barcelona....abans d'agafar-se un descans indefinit