Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La pujada d'un 0, 25 per cent de les pensions, durant el mandat de Rajoy, va desfermar la ira dels pensionistes i jubilats que van sortir al carrer a tot l'Estat.  Ara, la presidenta de la Unió de Pensionistes i Jubilats d'Espanya ha publicat un llibre, "La rebelión de los mayores", on explica els motius de la indignació de les persones grans i els horitzons de l'anomenada nova tercera edat. A l'entrevista en parlem amb la seva autora, Paca Tricio.

Aquest matí han entrat a la presó els pares del nadó ingressat en estat greu a causa de suposats maltractaments. L'endamà de la convocatòria electoral, el president del govern, Pedro Sánchez, ha anat a Sevilla on ha coincidit en un acte amb Susana Diaz.  

Eleccions generals diumenge 28 d'abril. Pedro Sánchez justifica l'avançament electoral perquè creu que el govern té l'obligació d'aprovar lleis i avançar, i això, sense pressupostos -diu- no és possible. El president ha acusat la dreta de delleialtat i ha insistit en el diàleg amb Catalunya. PP i Ciutadans s'apunten el mèrit de tombar Sánchez i es declaren preparats per governar...mentre que la Generalitat l'acusa de manca de coratge per arribar a acords.

Demà és previst que passin a disposició judicial els pares del nadó ingressat en estat greu per presumptes maltractaments. Al pare, de 22 anys i veí de Montblanc, ja se li havia retirat la custòdia d'un altre fill per possibles maltractaments. Ara continuen detinguts a la comissaria de Camp Clar, a Tarragona.

Nou matí de retards a rodalies de Renfe. La companyia ferroviària en responsabilitza Adif de no millorar les instal·lacions Unes instal·lacions que en tot cas poden trigar a ser renovades perquè tal com lamenta la Cambra de Comerç sense pressupostos s'atura la inversió en infraestructures més important -diu- dels últims anys a Catalunya.

El Barça renova Ernesto Valverde per a les properes dues temporades si bé l'última és opcional. El tècnic blaugrana, que agraeix el suport del club, diu que se sent molt còmode amb els jugadors i que és un repte apassionant continuar dirigint-los.

La música independent i els sons urbans envaeixen avui i demà el recinte de Fabra i Coats, la fàbrica de creació de noves tendències de Barcelona, amb la cinquena edició del festival CARA B. Convertit en un aparador de primer nivell de propostes musicals alternatives, el cartell inclou artistes trencadors com Soleá Morente, Novedades Carminha, Cupido o Pimp Flaco & Kinder Malo entre altres.

Han suspendido de servicio a un guardia de seguridad de la Estación de Sants, en Barcelona, mientras se investiga si la conducta que muestra en un vídeo obedece a motivos racistas. SOS Racismo reclama que se sancionen este tipo de conductas. El vigilante le exigió la documentación a un pasajero y como no se la dió, se retaron a un careo fuera de la estación de tren. Un Mossos de Esquadra se acercó y ahí acaba la grabación.

La policia catalana ha identificado al vigilante y, por ahora, no les consta ninguna denuncia por los hechos. Renfe ha abierto un expediente sancionador a la empresa de seguridad y ésta ha suspendido de servicio al vigilante.

La presidenta de SOS Racismo en Madrid, Paula Guerra, ha pedido a Renfe que establezca un protocolo claro frente actitudes racistas y que se repare, también económicamente, el dolor moral que dicen que sufren, los agredidos.

Para denunciar la inacción de los gobiernos, escolares de todo el mundo han dejado por unas horas las aulas y se han manifestado por las calles de sus ciudades. Estudiantes de Bélgica, Alemania, Reino Unido, Suiza, Irlanda... se suman así a la iniciativa de una adolescente sueca que todos los viernes desde hace varias semanas denuncia ante el parlamento de su país la falta de acción política para frenar el calentamiento global. También en España se han convocado protestas en varias ciudades y para el 15 de marzo estos jóvenes preparan una huelga mundial.

Eleccions 28 d'abril: Sense pressupostos, Pedro Sánchez elegeix donar la veu als espanyols i critica el bloqueig de PP i Ciutadans

Avançament electoral: PP i C's s'atribueixen el fi de la legislatura i Podemos reivindica un gir a l'esquerra

Reacció Generalitat: El govern català titlla de fracàs el govern Sánchez per no trobar solució per Catalunya

Resposta del Suprem: El Tribunal descarta suspendre el judici del 'Procés' durant la campanya electoral

Roger Español: L'home que va perdre la visió d'un ull l'1-O declara davant el jutge i rep el suport del president Torra

Operació antidroga: Mossos i Guàrdia Urbana desarticulen tres pisos al Raval on es venia droga a turistes

Nadó de Montblanc: Demà passen a disposició judicial els pares, detinguts per presumptes maltractaments

'Es racismo': El Twitter de 'SOS Racismo' denúncia l'actitud d'un guàrdia de seguretat a un passatger negre

Fi del serial: El Barça fa confiança i renova Ernesto Valverde per dues temporades si bé l'última és opcional

Copa del Rei de bàsquet: El Divina Joventut s'enfronta al Baskonia amb intenció de trencar el pronòstic en contra

Waterpolo, Copa del Rei: El CN Barcelona primer semifinalista d'una competició que té el Barceloneta com a favorit

Eleccions 28 d'abril: Sense pressupostos, Pedro Sánchez elegeix donar la veu als espanyols i critica el bloqueig de PP i Ciutadans

Crítiques de l'oposició: PP i C's veuen una oportunitat de canvi i Podemos li retreu trencar el diàleg

Reacció Generalitat: El govern català titlla de fracàs el govern Sánchez per no trobar solució per Catalunya

Nadó de Montblanc: Demà passen a disposició judicial els pares, detinguts per presumptes maltractaments

Fi del serial: El Barça fa confiança i renova Ernesto Valverde per dues temporades si bé l'última és opcional

El vicepresidente de la Generalitat de Cataluña se ha declarado como "preso político" durante su declaración en el Tribunal Supremo por el juicio del 'procés' y ha negado que se destinasen fondos públicos a la organización del referéndum del 1 de octubre de 2017. Han sido algo más de dos horas en las que Junqueras ha contestado a las preguntas de su abogado y se ha acogido a su derecho a no responder a las acusaciones. 

Després de la pausa per dinar, al Suprem es reprén a hores d'ara la declaració de l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, que continuarà responent les preguntes de la Fiscalia.Diu que NO va donar ordres polítiques al cos dels Mossos./ Oriol Junqueras ha estat el primer dels acusats a declarar. Només ha contestat al seu advocat. Ho ha fet en castellà, en una declaració carregada de contingut polític./ Les conselleres Artadi i Capella han seguitla declaració de l'exnúmero dos del Govern, que també ha rebut el suport d'una delegació d'Esquerra que ha viatjat fins a Madrid. Ha estat encapçalada pel president del Parlament i el vicepresident Aragonès, que ha assegurat el judici certifica el fracàs de la política espanyola. A més, ha dit que els principis tant del govern de la Generalitat com de Junqueras continuen intactes.

C's ha denunciat el que consideren paràlisi del Parlament després que els grups independentistes hagin suspès diverses comissions de la cambra catalana.

L'hospital Joan XXIII de Tarragona ha activat el protocol per un possible cas de maltractament d'un nadó de només un mes de vida.

Només 14 de les 104 persones que han sol·licitat el reconeixement com a víctimes dels atemptats terroristes de l'agost del 2017 han estat reconegudes com a tals pel ministeri de l'Interior

En l'última dècada, s'ha aconseguit que gairebé tots els infants amb cardiopatia congènita arribin a l'edat adulta

El Girona serà el proper rival del Reial Madrid. Diumenge al camp del València, l'Espanyol mirarà de confirmar la seva recuperació. Dssabte torn pel Barça que rebrà al Camp Nou el Valladolid.

Al MNAC es pot veure una exposició conjunta que fan amb el Museo del Prado i fins el 9 de maig, del pintor Bermejo