Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El expresidente de la ANC y diputado de JxCat, Jordi Sànchez, y el exconseller y también diputado de ese grupo Jordi Turull han iniciado una huelga de hambre "indefinida" para denunciar el "bloqueo" del Tribunal Constitucional (TC) a sus recursos de amparo que les impide "acceder a la justicia europea". El presidente de la Generalitat, Quim Torra, ha hecho público un comunicado para expresar su apoyo a Sànchez y Turull y se ha unido a la denuncia de lo que considera una estrategia de "dilación" del Constitucional. "El Poder Judicial español está cometiendo una de las peores barbaridades que se han visto en Europa en los últimos años", ha señalado.

Doble cara avui a la protesta del metges i sanitaris de l'atenció primària. Mentre als centres concertats continuen fent vaga contra la precarietat i per reclamar les mateixes condicions que a la pública, els professionals de l'ICS han tornat a la feina després de l'acord assolit ahir amb la Generalitat per contractar 250 metges més i augmentar els minuts per atendre els pacients.

L'endemà de l'acord amb els metges, el president Torra insisteix que el dèficit fiscal català impedeix atendre les reclamacions d'altres col·lectius, i assegura que amb una república catalana disposarien de recursos suficients. El Govern desvincula la reversió de les retallades dels pressupostos de l'estat, i des del PSC li reclamen el suport per eixamplar el finançament de la Generalitat.

Les mobilitzacions coincideixen amb l'inici de negociacions pels pressupostos de 2019, que són els que haurien de donar resposta econòmica a aquestes reivindicacions. La primera de les reunions ha resultat satisfactòria pel govern, però decebedora pels comuns. Dimarts és el torn dels socialistes, que també plantegen una reforma fiscal.


Arrenca la desena edició del Gran Recapte d'Aliments amb l'objectiu de superar les 4 tones 700 mil quilos de menjar de l'any passat. La iniciativa repartirà aliments de primera necessitat a prop de 200 mil persones en situació de pobresa... Productes que es poden donar a supermercats i mercats avui i demà... i per primera vegada a través de la pàgina web.

Torna la Lliga després d'una setmana plena de competicions europees. Diumenge el Barça rep el Vila-real, i el Girona s'enfrontarà l'Atlètic de Madrid.

I Marc Márquez no descansa. El 5 vegades campió del món de MotoGP ensenya als joves pilots al seu campus de Motocross.

La banda barcelonina SIDONIE tanca avui la gira de celebracions del seu 20è aniversari amb una actuació a Plaça Catalunya.... i un disc recopilatori del millor de la seva trajectòria... amb un parell de novetats. La revisió del seu èxit FASCINADOS, on col·laboren artistes com Serrat, Loquillo, Santi Balmes o Jeanette entre molts altres....

Vaga de metges: Es desconvoca a la sanitat pública però continua a la concertada

Aturades: El 80% de la plantilla de Correus secunda la vaga, segons els sindicats convocants

Nous recursos: Torra apel·la a una "república catalana" i el PSC li reclama el suport als pressupostos

Consell de Ministres: El Govern vol reformar la Constitució per restringir els aforaments

Tribunal Suprem: El magistrat Manuel Marchena rebutja apartar-se del judici del procés i nega tenir cap interès

Menors no acompanyats: La Fiscalia investiga el fet que n'hi ha que dormen a les comissaries

Multes a les elèctriques: Barcelona posa 13 sancions per fer talls de subministraments a famílies vulnerables

Gran recapte: La desena edició vol superar les quatre tones i mitja d'aliments de l'any passat

El focus, a la capital: L'Espanyol vol refer-se a Madrid on ja es preparen per ser la seu del duel decisiu de la Libertadores

Bates blanques: Els sanitaris de la concertada continuen la protesta i reclamen millores com a la pública

Nous recursos: Torra apel·la a una "república catalana" i el PSC li reclama el suport als pressupostos

Menors no acompanyats: La Fiscalia investiga el fet que n'hi ha que dormen a les comissaries

Gran recapte: La desena edició vol superar les quatre tones i mitja d'aliments de l'any passat

El focus, a la capital: L'Espanyol vol refer-se a Madrid on ja es preparen per ser la seu del duel decisiu de la Libertadores

El presidente de la Generalitat, Quim Torra, ha asegurado este jueves que "tres de cada cuatro euros de la Generalitat se destinan a gasto social", en referencia a las críticas a su gestión debido a las protestas que desde hace varios días mantienen diferentes colectivos sociales en Cataluña.

Jornada de mobilitzacions al sector públic: funcionaris, metges, mestres, estudiants... Tots han deixat clar el seu malestar aquest matí al carrer... Reclamen que es reverteixin les retallades, que se'ls paguin JA les pagues extres del 2013 i el 2014 i en el cas dels mestres, asseguren que en falten 7 mil 200 . A migdia tots han coincidit en una manifestació al centre de Barcelona, que ha seguit la ISABEL LUNA

Des de la conselleria d'ensenyament diuen que el seguiment fins a migdia no arribava al 12%.... mentre que els sindicats xifren en 16.000 els docents que no han treballat. La Generalitat reconeix que calen més recursos però diu que les mesures concretes es negociaran als nous pressupostos.

Per als universitaris, avui és la segona jornada de protestes per reclamar que es compleixi la rebaixa d'un 30% les taxes aprovada pel Parlament.

Protesta també dels treballadors públics, que denuncien la pèrdua d'un 30% del poder adquisitiu... Els funcionaris catalans són els únics de la resta d'autonomies que encara no han recuperat les pagues extres del 2013 i el 2014...Per això avui han fet una aturada de dues hores prèvia a la vaga convocada pel dia 12.

En el cas del personal de primària i de la sanitat concertada és el quart dia de vaga.. Avui també s'han afegit a la manifestació conjunta però abans s'han concentrat davant les delegacions territorials de l'ICS

Davant de les protestes, la Generalitat admet la situació de precarietat al sector públic i assegura que està treballant per aconseguir millores. Pel govern català, la culpa és de l'actual sistema de finançament, però la vicepreseidenta Calvo recorda a Torra que la seva prioritat ha de ser governar per resoldre els problemes dels ciutadans.

Uns i altres remeten a les millores pressuspostàries... I precisament avui el departament d'Economia ha començat a negociar els comptes catalans amb els grups parlamentaris

La DGT vol prohibir que els patinets elèctrics circulin a més de 25 quilòmetres per hora i vagin per la vorera, com ja passa a Barcelona. La noticia arriba l'endemà que s'hagi sabut que a l'estiu una dona morís a esplugues després de ser atropellada per un patinet. A Barcelona a partir del gener, les bicicletes tampoc podran circular per les voreres.

A també a Barcelona ja ha començat la tercera edició del Barcelona Games World, la fira dedicada als videojocs. Aquest any fa una aposta decidida pels jocs de realitat virtual o augmentada.

Leo Messi va decidir el partit de champions davant del PSV amb un gran gol

La Generalitat admite su preocupación. "Es cierto que la situación general de infrafinanciación que tiene Cataluña en todos los ámbitos naturalmente luego llega a cada una de estos sectores", ha afirmado Laura Borràs, consellera de Cultura. Los socialistas catalanes piden a Torra que comparezca en el Parlament. Ciutadans critica la gestión del Ejecutivo catalán y pide más implicación.

La mayor parte del sector público de Cataluña está en huelga. Al cuarto día de paros de los médicos se le han sumado profesores, funcionarios de la Generalitat y universitarios. El malestar por los recortes de hace 6 años que empezó a aplicar el gobierno de Artur Mas ha salido a la calle. Las reivindicaciones de los distintos colectivos incluyen recuperar nivel adquisitivo, plantillas e inversión, y revertir la privatización de algunos servicios.

Jornada de mobilitzacions: Mestres, universitaris, metges, funcionaris... Tots reclamen revertir les retallades

A les universitats: Seguiment irregular en aquest segon dia de vaga per reclamar una rebaixa de les taxes

Cambra catalana: L'oposició carrega contra Torra i els sindicats es troben amb els diputats

Pressupostos 2019: Primera reunió entre el vicepresidenT Aragonès i els Comuns per presentar els comptes

Caixa de solidaritat: Ara la gestionarà una associació liderada pels

Expresidents del Parlament Benach i de Gispert

Bicicletes a les voreres: a Barcelona estarà prohibit que hi circulin a partir del gener

El futur dels videojocs: El Barcelona Games World mostra les principals novetats en realitat augmentada

Líder de grup: El Barça guanya 1-2 a Eindhoven amb un Messi decisiu però amb massa concessions defensives

Jornada de mobilitzacions: Mestres, universitaris, metges, funcionaris... Tots reclamen revertir les retallades

Pressupostos 2019: El Govern comença la negociació amb els Comuns que reclamen inversió social

Bicicletes a les voreres: A Barcelona estarà prohibit que hi circulin a partir del gener

El futur dels videojocs: El Barcelona Games World mostra les principals novetats en realitat augmentada

Líder de grup: El Barça guanya 1-2 a Eindhoven amb un Messi decisiu però amb massa concessions defensives

Estudiantes, maestros, profesores universitarios y todos los funcionarios de la Generalitat están llamados a la huelga este jueves en una nueva jornada de protestas contra los recortes en servicios públicos. La jornada de este miércoles, en la que coincidieron estudiantes, bomberos y médicos, provocó escenas de tensión cuando los manifestantes llegaron ante la sede del Parlamento catalán.

Al mediodía ha comenzado una manifestación convocada por diversos colectivos de la administración pública con el lema "Por unos presupuestos socailes. Revirtamos los recortes".

Ya a primera hora de la mañana, los estudiantes de la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) han cortado la Diagonal de Barcelona para exigir la rebaja del 30% en las tasas universitarias.