Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La consellera de Cultura de la Generalitat catalana, Laura Borràs, ha culpado de los recortes sociales a la "infrafinanciación" de Cataluña. Borràs ha dicho comprender a los colectivos (maestros, profesores universitarios, estudiantes, bomberos, médicos y personal de la Generalitat) que han salido a la calle a exigir que se reviertan los recortes sociales de los últimos años. 

Este jueves estaba convocada una nueva jornada de huelga y una gran manifestación en Barcelona de varios colectivos de la función pública. 

Estudiantes, maestros, profesores universitarios y todos los funcionarios de la Generalitat están llamados a la huelga este jueves en una nueva jornada de protestas contra los recortes en servicios públicos. La jornada de este miércoles, en la que coincidieron estudiantes, bomberos y médicos, provocó escenas de tensión cuando los manifestantes llegaron ante la sede del Parlamento catalán.

La vicepresidenta del Gobierno, Carmen Calvo, no ha dejado pasar la oportunidad que le brindan las protestas invitar al gobierno catalán a apoyar los Presupuestos Generales del Estado. "A los ciudadanos hay que escucharles y darles respuesta. Para eso desde el Gobierno central hemos hecho unos presupuestos buenos para Cataluña", ha declarado Calvo.

Los trabajadores del sector público en Cataluña vuelven hoy a la carga. Este jueves, hasta 160.000 funcionarios de la Generalitat están llamados a movilizarse en contra de los recortes de estos últimos años.

Movilizaciones que coinciden con una jornada de huelga de los profesores y alumnos de primaria y secundaria que se suma a la que desde el pasado lunes llevan a cabo los médicos catalanes. Este miércoles, han sacado a la calle sus reivindicaciones también los bomberos. Sus protestas han llegado hasta las mismísimas puertas del Parlament, donde se han vivido momentos de tensión.

els metges han dut la protesta fins a les portes del Parlament on després s'hi han afegit els bombers de la Generalitat, que reclamen més inversió i més personal. Els manifestants han arribat fins a la porta principal on s'han viscut moments de tensió./ un bomber ha estat detingut./ Pel que fa a les negociacions, en aquest tercer dia consecutiu de vaga, els representants dels metges i la Generalitat podrien estar acostant postures, i avui tornaran a la taula de negociacions. Com estan les posicions, Macarena...

El vicepresident reconeix els esforços del personal sanitari durant la crisi. En una entrevista a Radio teleTAxi ha Assegurat que hi ha una proposta tècnica sobre la taula amb compromisos factibles. Ha explicat que volen revertir les retallades però que no generaran falses expectatives prometent coses que no es puguin complir./ Mentrestant, els CAP i els centres hospitalaris estan reprogramant milers de visites en aquesta tercera jornada de vaga que als ambulatoris s'està visquent amb un increment, Jacqueline Rodríguez, dels serveis mínims.

A les portes del Parlament, com vèiem, des del migdia s'han concentrat bombers de la Generalitat per reclamar millores laborals, com ara més personal i la modernització del material de treball, vehicles i parcs.

Vaga també a les Universitats per part de personal docent d'investigació i mobilitzacions dels estudiants per reclamar millores laborals per als professors i que es rebaixin les taxes que fan molt difícil -denuncien- que la classe treballadora pugui accedir a la Universitat, Judit Huerta...

Continua sota secret de sumari la investigació sobre la gestió de l'actual consellera de Cultura, Laura Borràs, al capdavant de l'Institut de les Lletres Catalanes... Borràs ha negat irregularitats i ha explicat que el titular d'Interior, Miquel Buch, li va dir que no l'investigaven... Unes paraules amb què l'hauria compromès...

Arran d'aquestes polèmiques declaracions, C's demana la compareixença de Borràs i Buch al Parlament./ El Ple del Constitucional ha decidit per unanimitat admetre a tràmit la impugnació del Govern a la reprovació del rei aprovada pel Parlament

A França van començar el curs escolar sense mòbils, prohibint-los als menors de 15 anys. Pedro Sánchez vol revisar si és convenient o no. Per la Generalitat el debat està superat i aposten obertament pels mòbils com a eina educativa.

Encara a Barcelona, l'ajuntament ha engegat una campanya per informar les treballadores de la llar dels seus drets laborals. 

Si guanya aquesta nit el Barça s'assegurarà passar a vuitens com a primer de grup a la Champions.

Tensió al Parlament: Metges i bombers salten les tanques de protecció fins a les portes de la cambra

Tercer dia de vaga: Els ambulatoris amplien al 33% els mínims i les parts es tornaran a reunir

Vaga a les universitats: Professors investigadors i alumnes reclamen millores laborals i la rebaixa de les taxes

El mòbil a l'escola: La Generalitat ho deixa en mans dels centres i els pedagogs són partidaris que no n'hi hagi al pati

No val a badar: tot i les baixes, el Barça ha de mirar d'assegurar a Eindhoven el primer lloc del grup de Champions

Pendents a aquesta hora d'una nova reunió negociadora entre metges i la conselleria de Salut....que mantenen el descaord, sobretot, en com limitar el nombre de visites diàries. De moment continua la protesta i avui, segona jornada de vaga de les 5 convocades, el seguiment ha estat molt similar al d'ahir...amb concentracions i talls de trànsit davant la seu del departament. Ens ho explica la Judit Huerta./ La Generalitat insisteix en la seva oferta als metges de primària d'augmentar la contractació, i espera que la mediació permeti desconvocar la vaga.

Mentrestant, la Generalitat ja ha tancat la seva proposta de pressupostos. Uns comptes que presentarà aquest dijous a Comuns, Junts per Catalunya i Esquerra. El suport dels comuns és clau.

Per cert que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya NO investigarà, de moment, el vicepresident del govern, Pere Aragonés. El tribunal considera que per ara, el jutjat 13 de Barcelona no ha aportat indicis que hagi comès un delicte de desobediència quan era secretari d'Economia. En canvi, SÍ que investigarà el diputat Josep Maria Jové, pels delictes de malversació, revelació de secrets i desobediència quan era número dos de Junqueras a la conselleria .

Si Pedro Sánchez i Quim Torra es reuniran el 21 de desembre continua sent una incògnita. Aquell dia es fa un Consell de Ministres a Barcelona, però cap dels escenaris plantejats pels dos governs per la trobada, satisfà l'altra part.

Els desplaçaments diaris a l'àrea metroplitana de Barcelona ja han superat els nivells d'abans de la crisi econòmica: més de 800 mil cada dia, que sovint col·pasen les vies d'accés a la capital. Des de la Cambra de Comerç reclamen que s'executin projectes pendents des de fa més de 10 anys./ Operació de la Guardia Civil avui contra l'explotació sexuals de dones a les provincies de Girona i a la comunitat valenciana./ I després de l'exhaltació consumista del Black Friday i el CyberMonday, ONG's i entitats socials volen fer realitat més de 200 projectes amb la col.laboració del GIVING TUESDAY, dimarts solidari

El Barça ja ha arribat a Eindhoven on demà mirarà d'assegurar, matemàticament, el primer lloc del seu grup de Champions.

El festival de Jazz de Barcelona obre les portes avui als ritmes africans amb AMADOU & MARIAM, autèntiques estrelles globals de la música d'aquell continent. Ara tornen a Barcelona amb el seu últim treball: "LA CONFUSION".

Vaga de metges: Segona jornada de protestes a l'Atenció Primària i a la sanitat concertada

Reunió de govern: La Generalitat insisteix en la cimera bilateral malgrat que l'executiu de Sánchez la rebutja

Causa del procés: El TSJC no veu indicis, de moment, per investigar Aragonès. Sí que investigarà Josep Maria Jové

Cas Abengoa: La CNMV multa el ministre Borrell per utilitzar informació privilegiada en la venda d'accions

Dia de la Policia Nacional: Atorguen una distinció al responsable del cos durant l'1 d'octubre

Investigació al CTTI: Els Mossos hi entren per suposats contractes irregulars d'un exalt càrrec del govern

Estudi Cambra: Denuncia que només s'han executat cinc de les 28 infraestructures prioritàries

Cop a la prostitució: Escorcolls a la Jonquera per alliberar dones explotades sexualment

Giving Tuesday: 200 projectes solidaris esperen rebre donacions durant el dia d'avui

Torna la Champions El Barça, a Eindhoven farcit de baixes però amb l'objectiu d'assegurar el primer lloc del grup

Enrocats: Segon dia de vaga de l'Atenció Primària amb la qüestió clau dels 28 pacients diaris

Estudi Cambra: Denuncia que només s'han executat cinc de les 28 infraestructures prioritàries

Cop a la prostitució: Escorcolls a la Jonquera per alliberar dones explotades sexualment

Giving Tuesday: 200 projectes solidaris esperen rebre donacions durant el dia d'avui

Torna la Champions El Barça, a Eindhoven farcit de baixes però amb l'objectiu d'assegurar el primer lloc del grup

En el segundo día de huelga de médicos en Cataluña, el portavoz de JxCat, Eduard Pujol, ha minimizado el problema sanitario en aras de la independencia. En una entrevista en Radio 4 de RNE, Pujol ha asegurado ser consciente de las carencias de la sanidad catalana pero ha señalado que preocuparse por las listas de espera es "distraerse con cosas no esenciales" y lo importante es superar estrangulamiento del Estado hacia Cataluña con la República.

A aquesta hora estan convocats a una nova reunió negociadora els representants dels metges i l'Institut Català de la Salut. Sobre la taula les reclamacions del personsal sanitari, de reduir el nombre de visites i ampliar el temps de cadascuna. Fins ara la mediació ha fracassat./ En total més de 15.700 metges catalans del sector públic i concertat estan cridats a una vaga que s'ha convocat en principi fins divendres. De moment les xifres de seguiment que donen les parts estan molt allunyades Els serveis mínims són del 25% i les urgències estan totalment garantides. Això ho ha evitat que els usuaris es queixessin per les molèsties, com ens explica la MACARENA LEÓN. / L'aturada dels metges d'atenció primària coincideix aquesta setmana amb altres reivindicacions laborals del sector públic a Catalunya, que desembocaran amb la convocatòria del 12 de desembre.

Els partits que donen suport al Govern, tant republicans com Junts per Catalunya, diuen que entenen les mobilitzacions però defensen que tenen limitacions pressupostàries que els deixen amb les mans lligades. L'oposició, en canvi, culpa al Govern d'estar més preocupat peravançar cap a la independència que de governar

És Gerard Piqué anant a declarar davant el jutge per hever conduit sense punts al carnet. El jugador del Barça ha estat condemnat a 48.000 euros de multa per un delicte contra la seguretat vial.

Els blaugrana, que han perdut el lideratge a la LLiga a mans del Sevilla, comencen a sumar baixes: a més de Rafinha i Sergi Roberto, lesionats, tampoc viatjaran a Eindhoven LUis Suárez, Arthur ni Cilessen, però SÍ Rakitic i Coutinho./ De la seva part, el Girona va tornar a derrotar l'Espanyol a Cornellà - El Prat

RAMON CASAS és la figura més icònica del modernisme català i la seva obra pictòrica el principal referent del moviment a casa nostra. No és d'estranyar, doncs, que la galeria Gothsland de Barcelona l'hagi triat per celebrar els 40 anys d'existència.