Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Ambos están imputados en el caso Pretoria, una supuesta trama de corrupción que afecta a varios municipios de Barcelona. En prisión siguen el ex alcalde socialista de Santa Coloma y el presunto cerebro de la trama.(08/12/09)

Al-Qaeda del Magreb Islàmic ha reivindicat el segrest dels tres cooperants catalans a Mauritània. En un missatge de veu que ha emès la cadena àrab Al-Jazzira, un suposat portaveu del grup s'atribueix també el segrest d'un ciutadà francès a Mali. // Lluís Prenafeta també aconsegueix reunir el milió d'euros de fiança i és a punt de sortir de la presó de Brians 2. Ahir, l'altre ex-alt càrrec de Convergència i Unió condemnat pel cas Pretòria, Macià Alavedra, va pagar la seva fiança i ha passat la nit en llibertat. // El Barça vol certificar a Kiev la seva presència als vuitens de la Champions. Amb un punt els blaugrana en tenen prou, tot i que buscaran la victòria per assegurar-se el primer lloc del grup. Guardiola s'ha emportat tots els jugadors disponibles.

Tranquil.litat anticiclònica tota la setmana.

Les boires a l'interior i el sol a la resta seran els elements més destacats d'aquests dies. El fred, suportable.

Molta gent mirant però poca comprant. Els comerciants s'esforcen a fer promocions i ofertes per incentivar el consum, però les vendes NO acaben d'animar-se. Com que està fent bon temps, les botigues de roba NO estan fent gaire negoci aquests dies. // El Servei Català de Trànsit demana màxima prudència de cara a la tornada del Pont de la Puríssima. Des de divendres, a les carreteres catalanes han mort 5 persones i dues més estàn greus. // El PSC critica les absències de barons del PP a l'acte de la Constitució i culpa els populars de bloquejar la renovació del Tribunal Constitucional. Els socialistes catalans diuen NO sentir-se al.ludits per les crides a respectar el Constitucional fetes, entre d'altres, pel president del Congrés José Bono. // El Barça millora les xifres de la temporada del triplet, amb 36 punts de 42 possibles. I ho fa gràcies a l'eficàcia d'Ibrahímovic i Messi. L'argentí dedicarà aquest dissabte la Pilota d'Or a l'afició blaugrana.

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

La Constitució Espanyola fa avui 31 anys pendent de si el Tribunal que la interpreta retallarà l'Estatut. El debat dels darrers mesos ha planat sobre l'acte solemne que s'ha fet al Congrés dels Diputats. El president Zapatero ha dit que NO és urgent reformar la Carta Magna. Cues fins a última hora per acomiadar Jordi Solé Tura. Més de 6 MIL persones han passat entre ahir i avui per la seva capella ardent. Aquest matí també ho han fet la vicepresidenta del Govern i el ministre de l'Interior. Gran afluència de públic en el primer festiu de la campanya de Nadal amb els comerços oberts. Les temperatures suaus d'aquesta tardor fan que alguns establiments ja ofereixin descomptes. Leo Messi condueix el Barça a una gran victòria en un camp on feia quatre anys que NO guanyava. Avui el millor futbolista del món ha recollit a París la Pilota d'Or.

Los restos mortales de Jordi Solé Tura ya han recibido sepultura. Durante toda la mañana miles de personas le han despedido en la capilla ardiente y todos han destacado el papel que Solé Tura tuvo en la redacción de la Carta Magna.

El presidente catalán, José Montilla, ha señalado que él sí defiende al Tribunal Constitucional y no quienes "bloquean su renovación", en referencia al Partido Popular (06/12/09)
Les destinacions de muntanya reben milers de visitants coincidint amb el Pont de Constitució. El Pirineu català preveu una ocupació del 80 per cent amb totes les estacions obertes. La neu, però, encara NO està en les millors condicions. França, Andorra i les grans capitals europees també atrauen força visitants. Pels aeroports catalans hi passaran aquests dies més de mig milió de persones. S'ha reforçat el personal d'informació i neteja per atendre més bé els passatgers. D'aquí un parell d'hores s'obrirà, al Palau de la Generalitat, la capella ardent amb les despulles de Jordi Solé Tura. El polític va morir ahir, als 79 anys. Li concediran, a títol pòstum, la Medalla d'Or de la Generalitat. El Palau Sant Jordi torna a ser talismà i empeny l'equip de Copa Davis cap a la victòria en els primers individuals. Avui, torn per la parella de dobles Verdasco-Feliciano.
En España sólo queda una mina de donde se extrae sal potásica o silvinita... Está en Súria, en Barcelona. Además, es la primera mina en nuestro país dirigida por mujeres...