Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
Apenas un 30 por ciento de los convocados participaron, de los cuales casi el 95 por ciento dijeron SÍ a la autodeterminación. Unos resultados que han generado división entre los propios convocantes y opiniones encontradas entre las formaciones políticas catalanas.
En la consulta sobre la independencia en Cataluña han participado, según los organizadores, un 30% de los posibles votantes. No ha habido incidentes en los 166 municipios que han organizado las votaciones. Los resultados no son vinculantes. 13/12/09.
166 municipis de 29 comarques participen avui a la consulta per la independència organitzada per diverses plataformes ciutadanes. Sant Cugat, Vilanova i la Geltrú i Vic són les localitats més grans on es pot anar a votar. Fins a 700 MIL persones poden participar en aquesta jornada que transcórrer sense incidents. La línia 9 inagura avui el seu primer tram, amb 5 estacions que ja funcionen a Santa Coloma de Gramenet. Han estat les primeres a veure passar els combois intel·ligents sense conductor. Comença la temporada de calçots a moltes comarques de Tarragona. Alguns restaurants ja els ofereixen a les seves cartes. Són optimistes i creuen que aquest any podran tornar a esquivar la crisi. El Barça es manté líder en solitari després de guanyar l'Espanyol amb un penal polèmic que va executar Ibrahímovic. Els de Pochettino van liderar la segona part, però al final van encaixar la cinquena derrota consecutiva.

El Metro de Barcelona ha puesto en funcionamiento el primer tramo de la Línea 9, la primera en España cuyos trenes no tendrán conductor (13/12/09).

Seis magrebíes permanecen en prisión acusados de pertenecer a un tribunal islámico que pretendía aplicar la Sharía, la ley islámica, a una mujer marroquí por adúltera en Tarragona (13/12/09).

Para los socialistas la consulta sobre la independencia de Cataluña sólo es propaganda política. El Partido Popular la ve como una nueva presión al Tribunal Constitucional para influir en la sentencia del Estatut.

Catañula vive una jornada histórica con 166 pueblos de 29 comarcas catalanas que a las 9.00 horas abrirán urnas para consultar a sus ciudadanos --700.000 empadronados mayores de 16 años-- si dicen sí, no o votan en blanco a la siguiente pregunta: ¿Está de acuerdo que la nación catalana se convierta en un Estado de derecho, independiente, democrático y social, integrado en la Unión Europea? (13/12/2009)

De los 21 vecinos de Sant Jaume de Frontanyà, en Barcelona... con derecho a voto, 18 han votado SÍ. Mañana habrá consultas en otros 166 municipios catalanes, convocadas por grupos independentistas y respaldadas por partidos como Esquerra Republicana y Convergencia Democrática.
La consulta per la independència ha arrencat aquest matí a Sant Jaume de Frontanyà. Avui ja poden votar els 21 veïns del poble més petit de Catalunya. Demà ho faran 166 municipis més amb 700 MIL persones cridades a participar. Milers de treballadors es manifesten a Madrid convocats per UGT i Comissions Obreres. Reclamen el diàleg social i la protecció dels salaris i dels llocs de feina. Des de Catalunya han sortit diversos trens i autocars amb treballadors que s'han sumat a la protesta. Creix el nombre de famílies que decideix acollir un nen. A Catalunya, però, encara n'hi ha uns 250 esperant que una família els aculli. Coneixerem alguns casos a la segona part de l'Informatiu. Barça i Espanyol arriben avui al derbi en un moment de joc molt diferent. Els blaugrana encadenen cinc victòries mentre que els blanc-i-blaus han perdut en les quatre últimes jornades. A més, l'Espanyol NO podrà comptar amb 5 jugadors. Messi serà la principal absència blaugrana.

La tranquil·litat i la bonança de temperatures s'acaben. A partir de demà, però sobretot diumenge i tota la setmana que ve tindrem: fred d'hivern.

Final de campanya per les consultes sobiranistes que aquest cap de setmana s'han de celebrar a 167 municipis catalans. L'acte central de cloenda es celebra, en aquests moments, a la plaça major de Vic. Joan Laporta, president del futbol club Barcelona, és qui encapçala l'acte. // El president José Luis Rodríguez Zapatero creu que les consultes sobiranistes no van enlloc. Zapatero també les ha desvinculat de la sentència del tribunal Constitucional sobre l'estatut. // Un espai fet a mida pels nens amb trastorns mentals. L'acaben d'estrenar a l'hospital Sant Joan de Deu a Barcelona. // Enterrar el diòxid de carboni perquè no acabi a l'atmosfera. És una de les mesures que vol engegar el govern espanyol per reduïr la contaminació i limitar l'escalfament del planeta. // El derbi Barça- Espanyol arriba amb bona sintonia entre els entrenadors, però no entre les directives que tornaran a no dinar plegades.