Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La fiscalia demana 1 any i 8 mesos d'inhabilitació per al president de la Generalitat, Quim Torra, per pressumpta desobediència en el cas dels llaços grocs. Mentre, la Guàrdia Civil s'ha adreçat a diferents departaments de la Generalitat per buscar documentació requerida per la titular del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona que investiga els preparatius de l'1 d'octubre. I el judici al major Trapero i a l'ex cúpula d'interior pels fets d'agost de 2017 començarà a l'Audiència Nacional el 20 de gener de 2020.

El govern assegura que no es veu afectat per les desavinences entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana a compte dels pactes postmunicipals que uns i altres han signat amb el PSC. L'executiu afirma que està determinat a portar endavant la legislatura.

Al Parlament es debat si es crea una comissió d'investigació sobre abusos sexuals a menors en centres educatius o bé una comissió d'estudi sobre les mesures que s'apliquen en cas d'abús sexual a menors. En les pròximes hores ha de passar a disposició judicial un jove de 18 anys detingut a Palamós per pressumptament haver abusat d'un nadó de 13 mesos al que cuidava.

En clau esportiva,  Barça i Espanyol continuen presentant els seus reforços per la propera temporada.

Este martes se ha conocido una denuncia de otra violación en grupo. Fue el pasado 24 de junio en Cambrils, Tarragona, y los tres detenidos se encuentran ya en prisión preventiva.

En España, cifras oficiales en mano, no es posible saber si hay un repunte de casos de violaciones cometidas en grupo. Estadísticamente, no se distinguen las agresiones individuales de las cometidas por dos hombres o más. Si se mira de manera global, las agresiones sexuales más graves, con penetración, sí experimentan un moderado repunte.
 

En Nueva York acusan al multimillonario Jeffrey Epstein de tráfico y abuso sexual de docenas de adolescentes. El caso ha sacado a la luz un pacto secreto con la fiscalía de Florida que permitió al financiero esquivar a la justicia hace más de una década.

Reus, Manresa, Pamplona... Desde 2016 se han producido más de un centenar de agresiones sexuales en grupo, según los datos de asociaciones feministas. Estas asociaciones alertan de que puede haber una cierta sensación de impunidad, aunque confían en que la sentencia del Supremo, que eleva la condena a 15 años de cárcel por violación, cambie las cosas.

Informa Marta Curiel

Centenars de persones han elevat de nou la seva veu contra les agressions sexuals coincidint amb la declaració davant el jutge de la victima d'una violació multiple a Manresa. La noia, encara menor, ha explicat que es va sentir intimidada perquè els agressors duien una pistola.

Al Masnou també mobilització, contra l'atac adreçat al centre on viuen els menors estrangers no acompanyats després de l'intent de violació d'una noia per part d'un d'aquests menors. Mobilització per condemnar aquesta agressió però per demanar que no es criminalitzi els nois.

En clau política, els socis de govern, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana estàn inmersos en una crisi profunda a compte del pacte entre JxCat i el PSC per governar conjuntament la Diputació de Barcelona. Una decisió que ha aixecat malestar en els republicans. Demanen a Junts que trenquin amb el PSC i pactin amb ells, fins i tot oferint-los la presidència. Junts demana al seu torn que els republicans es neguen a revertir els pactes municipals tancats amb els socialistes i diu que la unitat ha tocat fons.

Aquest matí es reprèn a l'Audiència de Barcelona el judici per la presumpta violació múltiple a una noia de 14 anys a Manresa. Un testimoni clau perquè la fiscalia decideixi si manté l'acusació d'abusos contra els processats o l'eleva a agressió sexual.

El Comitè de Vaga 8M Manresa ha organitzat una concentració d'aquí a un quart d'hora a les portes de l'Audiència. Però NO serà l'única, ja que aquesta tarda estan previstes diverses concentracions simultànies a diversos punts del territori en suport a la jove.

A l'Audiència de Barcelona continua avui el judici per la pressumpta violació múltiple a una noia de 14 anys a Manresa. El seu testimoni és clau per a què la fiscalia decideixi si manté l'acusació d'abusos contra els processats o l'eleva a agressió sexual. La Comissió 8M Manresa té previst manifestar-se a les portes de l'Audiència.

Al Masnou, al Maresme, hi ha convocada una manifestació unitària per la convivència i de rebuig a les agressions que van patir dijous un grup de menors tutel.lats i alguns monitors del centre on viuen. L'atac, instigat per membres o persones afins a grups i partits d'ultra dreta va ser la resposta a l'intent de violació que un dels menors va cometre contra una noia del poble.

En plana política la setmana comença marcada per l'enèsim desencontre entre Junts per Catalunya i ERC després del malestar que ha generat entre els republicans que els junters pactessin amb el PSC governar conjuntament la Diputació de Barcelona, JXCAT recorda a Esquerra que també ha pactat amb els socialistes per apartar-los d'algunes alcaldies on havien estat els més votats i els demana una proposta per revertir aquests pactes.
 

En Barcelona, momentos muy tensos en la puerta del Palacio de Justicia, cuando un familiar de la denunciante de la violación múltiple de Manresa ha tratado de agredir a uno de los seis acusados. Fuera, un grupo de personas reclamaba que se les condene por violación. El juicio, en ese momento, había sido ya aplazado por una petición de la defensa. La todavía menor declarará el próximo lunes por unos hechos ocurridos en octubre de 2016.