Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La Ertzaintza y la Policía municipal de Bilbao han detenido a seis individuos, de entre 18 y 36 años de edad, la pasada madrugada en la capital vizcaína como presuntos autores de una violación a una joven de 18 años que ha sido atendida en el Hospital de Basurto. Según ha informado el Departamento vasco de Seguridad, la agresión sexual se habría producido la pasada noche en el parque de Etxebarria, en Bilbao, donde la Policía mantiene acordonada la zona donde se habría producido.

El govern busca millorar l'atenció als menors estrangers no acompanyats. La setmana vinent posarà en marxa un nou dispositiu de primera acollida a l'entorn de Collserola. El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, ha convocat els alcaldes, més d'un centenar, dels municipis d'on resideixen els coneguts com a "mena".

A Manresa, els 4 detinguts per la seva pressumpta relació amb la violació d'una menor el passat cap de setmana han passat la primera nit a la presó. La jutge els ha enviat després de què compareguessin en seu judicial. Només ha declarat un d'ells i també ho ha fet la víctima. Milers de persones han sortit al carrer per donar suport a la noia.

Atents a una operació policial antidroga dels Mossos a aquesta hora i a diverses actuacions veinals per aturar desnonaments a la capital catalana.  Expliquem també que a Catalunya, 50.000 persones esperen per fer l'examen pràctic del carnet de conduir. Les autoescoles es queixen de la manca d'examinadors. I l'Hospital Vall d'Hebron posa en marxa el primer servei d'endoscopia digestiva que compta amb un robot radiològic.

La jutge envia a presó els quatre joves detinguts per suposadament haver violat una menor a Manresa el passat cap de setmana. Tres d'ells no han declarat. Mentre la jove ha explicat que es va negar a mantenir relacions en fins a quatre ocasions. Milers de persones s'han manifestat a Manresa en suport a la victima.

En clau política el president de la Generalitat, Quim Torra, advoca per votar no a la investidura de Pedro Sánchez si no assumeix un referèndum a Catalunya. Esquerra Republicana diu que no bloquejarà la investidura i demana al PSOE i a Unidas Podemos que tornin al diàleg. L'ANC diu que aprofitarà l'11 de setembre per exigir unitat a l'independentisme i criticar els partits pel risc de retornar a l'autonomisme.

Esquerra i Junts per Catalunya demanen al Congrés dels Diputats que investigui la relació entre l'imam de Ripoll i el CNI. Gairebé dos anys després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, tornen al centre de l'actualitat les suposades col·laboracions entre Abdelbaky Es Satty i el govern central.

Avui arrenca el SONAR+D abans de què demà comencin els concerts. El festival se celebrarà amb normalitat després de què el jutge hagi avalat que Fira Barcelona contracti terceres empreses per muntar els escenaris davant la vaga dels muntadors barcelonins.
 

El conseller d'interior, Miquel Buch, compareix aquest matí davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com a investigat per pressumpta desobdiència i prevaricació per haver suposadament cedit locals per l'1 d'octubre quan era alcalde de Premià de Mar.

Mentre Esquerra i Junts per Catalunya continua marcant posicions davant una possible convocatòria electoral quan arribin les sentències del Tribunal Suprem. Esquerra considera que caldria consensuar la necessitat d'aquests comicis i Junts recorda que només el president Quim Torra té la potestat per convocar-los. 

Encara pendents de passar a disposició judicial els quatre detinguts com a pressumptes autors d'una agressió sexual en grup el passat cap de setmana a Manresa.

En clau econòmica la patronal Foment del Treball demana a l'Estat i a la Generalitat una inversió de 10.000 milions d'euros a Catalunya durant els propers 5 anys per poder acabar infraestructures que es consideren estratègiques.

El Festival Sonar està pendent de la decisió que prengui un jutge sobre el fet que Fira Barcelona hagi contractat terceres empreses per muntar les estructures aèries perquè els treballadors que s'hi encarregaven estan en vaga.
 

Tres hermanas son juzgadas en Rusia por matar a su padre tras años de abusos y agresiones físicas. Están acusadas de asesinato, pero han recibido el apoyo de miles de ciudadanos que consideran que fue un acto en defensa propia. En el estado ruso no solo no existe una ley para proteger a las víctimas de la violencia machista, sino que incluso se han despenalizado algunos casos de malos tratos dentro del hogar, lo que dificulta a las víctimas denunciar a su maltratador.

A l'espera de passar a disposició judicial els quatre joves detinguts com a pressumptes autors d'una violació en grup a una menor aquest cap de setmana a Manresa.  El municipi viu amb consternació els fets que tenen lloc justament quan a l'Audiència de Barcelona es jutja un cas similar ocorregut a la capital del Bages l'any 2016.

Parlem de la vaga de muntadors d'estructures aèries de Fira de Barcelona que continua justament quan s'ha de celebrar el Sonar aquesta setmana. I recollim la protesta de la plataforma "Stay Grounded" en contra de l'ampliació de la T1 de l'aeroport del Prat i en favor del decreixement de l'aviació.

En plana cultural el director David Selvas proposa renunciar al Premi Butaca a millor obra de Teatre que aconseguia anit per "Angels a Amèrica" Tot plegat després de la polèmica pel fet que un personatge de raça negra fos interpretat per un actor blanc.

En plana esportiva Antoine Griezmann comença a excercitar-se avui com a jugador blaugrana.
 

Pendents de passar a disposició judicial els quatre joves, d'entre 18 i 24 anys detinguts com a pressumptes autors d'una violació en grup a una menor, una noia de 17 anys, la matinada de diumenge a Manresa, al Bages. Els fets haurien tingut lloc en un pis, es creu que ocupat, dels centre històric de la ciutat.

De la política, el president de la Generalitat, Quim Torra, assegura que no té cap intenció de convocar eleccions quan arribin les sentències del procés. L'ex diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, diu a Torra que abans de convocar eleccions li caldrà el consentiment del republicanisme.

Un estiu més s'ha celebrat el "Mulla't per l'Escleròsi". S'hi han sumat 650 piscines i s'han recaudat 300.000 euros que ara es destinaran a projectes per tractar de donar visibilitat a la malaltia.

En l'ambit "Angels a Amèrica" guanya el Premi Butaca a millor obra de teatre. El director, David Selvas, proposa rebutjar-lo després de la polèmica pel fet que un actor blanc va ser escollit per representar un personatge de raça negra.

I en clau esportiva, Antoine Griezmann, comença ja a excercitar-se amb el Barça.
 

Los Mossos d'Esquadra han detenido a cuatro jóvenes acusados de violar en grupo a una menor de 17 años en el interior de piso del centro histórico de Manresa (Barcelona), en un caso que investigan por un delito de agresión sexual, han informado fuentes policiales. La agresión, que ha ocurrido hacia las 04:00 de esta madrugada, ha coincidido con el juicio que se está celebrando en la Audiencia de Barcelona contra otros seis jóvenes acusados de haber violado en grupo a una menor de 14 años, en un "botellón" en una nave abandonada de la misma localidad en 2016.
La violación habría tenido lugar en el interior de un domicilio del centro histórico de Manresa, que se investiga si estaba ocupado ilegalmente, y los cuatro presuntos autores -jóvenes que rondan los 20 años de edad- han sido detenidos poco después. 14/07/19