Enlaces accesibilidad
Pla de vacunació

Salut obre dilluns la vacunació a la població d'entre 30 i 34 anys

Per
Salut accelera la vacunació obrint les cites a la població d'entre 30 i 34 anys
Salut accelera la vacunació obrint les cites a la població d'entre 30 i 34 anys

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha anunciat aquest dimecres que dilluns que ve Catalunya obrirà la convocatòria dirigida a persones de 30 a 34 anys perquè demanin cita de vacunació del coronavirus.

Salut alerta d'un augment de casos entre els més joves | Anna Bañeres

D'aquesta manera els nascuts entre 1987 i 1991 ja poden demanar cita a la web per a rebre la primera dosi de Pfizer o Moderna. La doctora Carmen Cabezas insisteix que la voluntat és assolir la màxima cobertura vacunal en totes les franges el mes ràpid possible davant un increment de la incidència en franges encara no vacunades.

Preocuapció pels contagis entre els més joves

La secretaria de Salut Pública admet la preocupació per l'increment dels contagis entre els joves de 10 a 29, especialment a Barcelona. Cabezas apunta com a possibles motius l'increment de la mobilitat i de la socialització una vegada s'han acabat les classes. També ho atribueix al repunt dels contagis de la variant Delta. En aquest sentit, alerta que si els casos continuen augmentant es podrien revisar les mesures.

La vacunació en primera dosi s’apropa a la meitat de la població

La secretària ha destacat el bon ritme de vacunació marcat per un mes de juny que registrarà la major arribada de dosi i, de fet, ha celebrat que la setmana passat Catalunya va batre un nou rècord de vacunes administrades. Aquest dimarts s'han superat els sis milions de dosis després que se n'hagin administrat 116.000 en un sol dia.

Cabezas ha afegit que Catalunya va aconseguir les sis milions de dosis inoculades des de l'inici de l'estratègia de vacunació: un 49,1% de la població catalana ha rebut almenys una dosi i, d'aquests, un 31,2% ja té la pauta completa.

Aquesta setmana Catalunya ha rebut 602.550 dosi de vacunes: 497.250 de Pfizer, 83.800 de AstraZeneca i 21.500 de Janssen, ha concretat la secretària.

Catalunya se sobre nou a risc alt de rebrot

Els indicadors epidèmics empitjoren per quart dia consecutiu a Catalunya, que se sobre nou a un risc alt de rebrot (EPG) de la pandèmia, amb més de mil nous contagis diagnosticats en les últimes 24 hores, quatre noves defuncions per COVID i un lleuger augment del nombre de persones hospitalitzades.

Els indicadors epidèmics empitjoren per quart dia consecutiu

Els indicadors epidèmics empitjoren per quart dia consecutiu

Els indicadors epidèmics van deixar de millorar dissabte passat i avui s'ha registrat el quart dia consecutiu de repunt de contagis, sobretot en l'àrea metropolitana de Barcelona i entre persones joves encara no vacunades, amb el que la velocitat de transmissió (Rt) continua creixent i ja és de 1,13, cinc centèsimes més que ahir.

Segons les dades actualitzades aquest dimecres pel Departament de Salut, avui hi ha un total de 476 pacients amb COVID ingressats als hospitals catalans, vuit més que ahir, dels que 143 estan en l'UCI, nou menys que la vespra.