Enlaces accesibilidad

Josep Abril: crear i renovar-se és viure

  • Coneixem l'experiència de treball del dissenyador català de roba d'home Josep Abril
  • Analitzem la feina d'uns àngels que deixen diners i també idees per a engengar negocis
  • Acomiadem el programa amb idees per reexir en un negoci, si hi treballem i creiem

Per
Tinc una idea - 26/04/2012

El programa d’aquesta setmana se centra en el dissenyador de roba i empresari català Josep Abril, un home que creu que la moda és passatgera, per això diu: “jo faig roba i, a vegades, tinc la sort que està de moda”.

Des de jove, Josep Abril sempre ha buscat fer “una mica el contrari” que la resta, d’aquí que preferís dedicar-se a les col·leccions d’home i no a les de dona.

Josep Abril diu que crear i renovar-se cada dia és el que el fa viure

Des dels inicis tallant mostres de teixits a una fàbrica tèxtil de Sabadell fins a aconseguir el Premi Gaudí per nous dissenyadors, Abril ens parlarà de les dificultats de començar des de zero, del panorama de la moda espanyola i de com s’ha fet un lloc en aquest món.

Ens confessa que crear i renovar-se cada dia és el que el fa viure, i que realment no sap què l’inspira “perquè probablement m’inspira tot”. També veiem la seva vessant com a mestre, i és que Josep imparteix classes a l’Escola Superior de Disseny. A més, ens en parlen els qui més el coneixen: la seva dona i sòcia, l’Alessia Zoppis, i les seves alumnes.

Els àngels dels negocis

Com a projecte, parem atenció a un mètode de finançament, del qual Catalunya és pionera a Espanya: els 'Business Angels', inversors privats que a banda de diners aporten coneixement i contactes als projectes que financen.

Aquests àngels dels negocis predominen als sectors de les noves tecnologies i la biomedicina, i han esdevingut una bona alternativa al finançament tradicional dels bancs. Entrevistem inversors i emprenedors que s’han afegit a aquesta iniciativa, com l’Oskar Stöber, inversor d’un servei de software que assegura que “per ser un business angel a més d’una mica de capital has de tenir ganes d’implicar-te en algun projecte que t’agradi”.

Com cada setmana, els consells de TUI

A més, com a tots els programes de "Tinc una idea" us direm dues frases i us suggerirem consells per fer despertar l’empenta i la confiança. Al llibre Escola d'Emprenedors de F. Peiró, G. Perdrix i A. Torruella llegim: “Primer comença a vendre i després ja en parlarem de si et faràs ric o no…".

I del llibre 'Emprende. Convierte tu sueño en realidad' de M.A. Gil i F. Giner hem extret aquest pensament: "No podem pretendre generar confiança a tothom".