Enlaces accesibilidad
Premi Disc Català de l'any 2019

Primera votació per escollir els 10 finalistes del 2019

L'objectiu d'enguany és escollir, en una primera fase, els 10 millors discs de l’any 2019 per votació popular

Ràdio 4 organitza el Premi Disc Català de l'any del programa Catalunya Exprés Magazine

Per
Disc Català de l'any de Ràdio 4
Disc Català de l'any de Ràdio 4

A l'edició d'enguany dels premis s'escollirà, en una primera fase que comença avui divendres 10 de gener, entre tots els discos cantats en llengua catalana editats entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2019. S'exclouen els gèneres de música clàssica, les sardanes, les havaneres i el cant coral.

Primera votació

Es fa una primera votació popular. També hi participaran periodistes de Ràdio 4 i especialistes d’altres mitjans de comunicació. Cada persona pot triar a través del formulari tres dels seus discos favorits de la llista on apareixen tots els àlbums publicats durant l’any. D’aquesta primera tria en sortiran els 10 finalistes i començarà la fase final per escollir el Premi Disc català de l’any 2019.

  • Primera fase: del 10 al 30 de gener de 2020
  • Fase final: del 3 al 20 de febrer

Premi Disc Català de l’any 2019

Un premi històric

El premi "Disc Català de l'Any" de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa "Cançons al vent" i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, Marina Rosell, Sau, Antònia Font, Gossos i Els Amics de les Arts, l´ultima edició la va guanyar el grup Els Catarres per “Tots els meus principis”.

Radio

anterior siguiente