Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Elecciones 2019: El PSOE propone movilizar suelo público para los jóvenes. Podemos plantea un control de precios y un impuesto para los grandes propietarios que tengan casas vacías. El PP plantea deducciones para aquellos arrendadores que alquilen a jóvenes. Ciudadanos descarta limitar las rentas, pero habla de beneficios fiscales para aquellos que alquilen a precios asequibles. VOX quiere devolver las competencias en vivienda al estado. 

Informa: Blanca Pascual 

El precio medio de la vivienda de segunda mano entre enero y marzo subió hasta los 1.900 euros por metro cuadrado. Es casi un 10% más que hace un año y supone el mayor incremento de los últimos 14 años, según datos del portal inmobiliario Fotocasa. Esta tendencia, junto al precio del alquiler, dificulta el acceso a la vivienda a los jóvenes. Si tienen más de 24 años y menos de 30, según el INE, son candidatos a no poder independizarse. Más de la mitad de los jóvenes en esa franja de edad viven aún con sus padres, casi 5 puntos más que en 2013.

El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona tanca la investigació del cas dels preparatius de l'1 d'octubre amb una trentena de processats per malversació, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació. Entre alts càrrecs de l'executiu, empresaris i responsables dels mitjans de comunicació públics catalans. Entre els processats no hi és el jutge Santiago Vidal, qui fou el primer investigat en el cas. En una declaració institucional el president de la Generalitat, Quim Torra, ha carregat contra els jutges.

Al Parlament avui hi ha sessió de control al govern. Després de què l'oposició demanés a Quim Torra convocar eleccions, l'executiu lvol evitar-se la imatge de perdre una altra votació i ha retirat del debat la validació del decret d'habitatge per manca de suports. Expliquem també que un de cada tres catalans en situació de dependència no rep cap tipus de prestació o servei tot i tenir-ho reconegut per llei. En plana esportiva el Barça disputa aquesta nit l'anada de quarts de final de la Lliga de Campions davant del Manchester United.
 

En unas horas el Ayuntamiento de Madrid se reúne con los vecinos del edificio del barrio de Vallecas donde el viernes se produjo una explosión de gas en una de las viviendas. Hay 82 familias afectadas, la mayoría están alojadas en casas de familiares o amigos. La explosión levantó parte del techo y rompió los pilares. Varias casas se han convetido a un amasijo de escombros. Hablamos con varios vecinos de la planta 13, la más afectada.

Els barcelonins que viuen de lloguer han de destinar entre el 40% i el 50% dels seus ingressos al pagament de l'habitatge, quan a la resta d'Europa aquesta xifra no supera el 30%. Així ho han denunciat diversos col·lectius en defensa al dret a l'habitatge, que com a resposta, han convocat una manifestació dissabte a les sis de la tarda als Jardinets de Gràcia.
 

L'atur al mes de març va baixar a Catalunya de 902 persones, el que situa la xifra de desocupats en 395.000 persones que busquen feina, 15.000 menys que fa un any, el que suposa un descens interanual del 3,8 per cent. A la demarcació de Barcelona l'atur va augmentar el mes de març de 849 persones. 

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat xoquen a compte del decret d'habitatge presentat a principis de març per l'executiu català. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, creu que el decret criminalitza els desnonats, crea barris de priemra i segona i obre la porta a lliberalitzar sol públic dels ajuntaments que no tinguin capacitat econòmica per construir. Colau demana o bé que el govern retiri el decret o bé que el Parlament el bloquegi. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, defensa el decret perquè considera que facilita l'accés a habitatge assequible i acusa a l'alcaldessa Ada Colau d'oportunisme electoral.

La Fiscalia demana que s'investigui una desena de persones que es trobaven als centres Pau Claris i Mediterrania de Barcelona l'1 d'octubre del 2017 per resistència i desobediència greu a la policia, per tractar d'impedir que els agents s'enduguessin les urnes.

Parlem del primer cas d'èxit d'un transplantament al primer nen amb inmuno-deficiència greu detectada a la prova del taló. 

De las más de 516.000 operaciones de compraventa registradas en 2018, la mejor cifra de la década, el 12,64% de ellas fueron realizadas por extranjeros, unas 65.400 del total, según datos del Colegio de registradores. Entre los compradores foráneos destacan los británicos, seguidos, más lejos, por alemanes y franceses. Junto con las Islas Canarias, las Baleares y la Comunidad Valenciana son las comunidades autónomas donde hubo más operaciones llevadas a cabo por extranjeros.

El Tribunal de Justicia de la UE ha tumbado las cláusulas de vencimiento anticipado, aquéllas que le permiten al banco iniciar la ejecución de una hipoteca el primer paso hacia un desahucio cuando el cliente no ha pagado una sola cuota.

Una información de David Vidueiro.