Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

A la Comunitat Valenciana hi hagué tretze reformatoris per a dones que no seguien les normes morals que va imposar la dictadura franquista. Per vestir minifalda, fumar, anar amb xics... Ho revela 'Indignas hijas de su patria', una investigació de les periodistes Maria Palau i Marta García sobre el Patronato de Protección a la Mujer, becada per la Institució Alfons el Magnànim i la Unió de Periodistes. Televisió Espanyola ha accedit a un d'estos centres, a l'avinguda del port de València, que ara és un hotel, amb Pilar Dasí, que va estar quatre mesos tancada per ser una dona lliure i moderna.

El arbre de Nadal de Vilamarxant aspira a convertir-se en el més gran del món, fet de punt de ganxo. L'han teixit pacientment les components del grup "Cadeneta" d'esta localitat del Camp de Túria, amb el suport de l'ajuntament. Té a més un esperit solidari, perquè servirà per a recaptar fons per a la lluita contra el càncer.

Con la mirada puesta en el próximo consejo de ministros, donde se dará luz verde a la ampliación del puerto de València, el sector empresarial valora esta decisión. Aseguran que esta infraestructura atraerá nuevas inversiones y concretan que generará 5 mil puestos de trabajo. El president de la Generalitat ha pedido en el gobierno central que se tramite esta licitación por la vía de urgencia.

El Palau de les Arts presenta Maria Stuarda. Una òpera de Gaetano Donizetti que forma part de la trilogia que va dedicar a la història de l'Anglaterra. Després d'Ana Bolena, la soprano Elena Buratto és ara Maria Stuarda. El repartiment inclou la valenciana Silvia Tro en el paper de la reina Isabel.

En Radiogaceta de los deportes analizamos, de la mano de nuestro cuentacuentos Sergio Heredia, la última maratón corrida por el ugandés Joshua Cheptegei: la maratón de Valencia. Una prueba en la que vimos en serios apuros al atleta de fondo para acabar la carrera.

Hui fa una dècada del tancament de Canal 9. Una anomalia segons els experts en tot el panorama de les radiotelevisions públiques europees. Aquell tancament va reduir practicament a la mitat les empreses del sector audivisual valencià que tot i l'obertura d'À punt i la seua recuperació considera que està lluny de la normalitat