Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Mossos i veins qüestionen la posició dels comandaments de la policia catalana, que aquest dijous s'han desmarcat de l'alarmisme tot i reconeixer un augment dels homicidis i robatoris violents a Barcelona. De seguida escoltem les veus d'uns i altres. Els parlarem també de les retallades anunciades pel govern i de la seva intenció de portar al govern de l'Estat als tribunals per retenir les bestretes del finançament autonomic.

Parlem d'ocupacions il.legals d'inmobles, d'exportacions a Tarragona, de la mitja veda de Lleida que ara comença.

En clau esportiva l'Espanyol rep avui el Zorya Lugansk en l'anada de l'ultima ronda previa a la fase de grups de la Lliga Europa. Mentre al Barça, Messi ja s'ha entrenat aquest dimecres amb la resta de l'equip.
 

El govern de la Generalitat portarà als tribunals l'executiu espanyol per exigir més diners. L'acusa de retenir de forma irregular les bestretes del model de finançament. El Ministeri d'Hisenda respon que no és possible l'entrega d'aquests avançaments mentre l'executiu central estigui en funcions. L'oposició recorda a Aragonés que  Catalunya està funcionant encara amb els pressupostos prorrogats de fa dos anys.

Una vegada els migrants rescatats per l'Open Arms són a l'illa de Lampedusa, l'oenagé Proactiva afronta l'amenaça del govern espanyol de multar-la per la seva activitat de rescat, per a la qual -diu- no té permís.

Els Mossos d'Esquadra constaten un agument dels delictes però es desmarquen de l'alarmisme. Mentre els sindicats policials denuncien la manca d'efectius.

Dels esports avui l'Espanyol juga l'anada de l'ultima ronda previa a la fase de grups de la Lliga Europa. Rep a Cornellà El Prat el ZORYA LUGANSK ucrainès i al Barça, MESSI, ja s'ha entrenat amb la resta de companys i podria rebre l'alta mèdica i estar disponible pel partit contra el Betis.
 

Barcelona vive uno de los veranos más convulsos que se recuerdan. En la capital catalana han aumentado los homicidios y los robos violentos, algo que preocupa a los Mossos d'Esquadra que, sin embargo, insisten en que no se trata de algo alarmante o excepcional. Los vecinos de algunos barrios de la ciudad conviven desde hace décadas con la inseguridad a la vuelta de la esquina. Es el caso del Raval, como ha explicado Lluís González, el portavoz de la Asociación de Vecinos.

Itàlia ofereix escortar fins un port espanyol el vaixell OPEN ARMS, que continua davant l'illa de Lampedusa. L'ong Proactiva veu inviable navegar de forma segura fins a les Illes Balears com havia plantejat el govern de Pedro Sánchez. Mentre no arriba cap solució definitiva i s'incrementa l'intercanvi de retrets entre uns i altres. Nou migrants més han estat evacuades a Italia, vuit per què necessitaven assistència urgent i una altra com acompanyant.

Parlem de la seguretat a Barcelona, després d'altres tres nous assalts violents. En un d'ells la víctima ha estat l'ambaixador d'Afganistan a Espanya.

Ens aturem a la C-16, el govern vol començar a desdoblar aquesta via entre Berga i Bagà, l'any vinent. Serà la primera en tot l'estat que incorpori el carril del mig com a reversible mitjançant una barrera movil.

Dels esports, el jugador del Barça, Ousmane Dembélé, haurà d'estar 5 setmanes de baixa per lesió.
 

L'ambaixador d'Afganistan a Espanya victima d'un robatori amb violència a Barcelona. Anit cinc joves el van envoltar i llençar a terra per treure-li el rellotge de luxe que portava... és l'ultim capítol de la inseguretat a la capital catalana.

Continuem atents a l'Open Arms, on 107 persones continuen esperant divuit dies després de ser rescatades a poder desembarcar en un port segur. El govern espanyol els ha ofert algun port de les Balears per a poder evacuar els nàufrags.

El president de la Generalitat, Quim Torra, visita aquest matí als polítics empresonats a Lledoners. En clau política, per cert, el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonés, compareix dimecres vinent, al Parlament per explicar la contenció de despesa ordenada fa uns dies als diferents departaments i empreses públiques.

En el que portem d'estiu 21 persones han mort per ofegament a les platges catalanes. Una xifra significativament més alta que l'any passat per aquestes dates segons Protecció Civil, que ha fet una nova crida a la prudència fins i tot a les platges vigilades i amb bandera verda.

Dels esports, els equips catalans comencen amb derrota la temporada a primera divisió.
 

Nou apunyalament mortal a Barcelona.Un home de 47 anys ha mort de mantinada en el decurs d'una baralla al districte de Nou Barris. Els Mossos investiguen el que ja és quart apunyalament de la setmana. L'Ajuntament de Barcelona ha reconegut que la ciutat viu una crisi de seguretat.

Atents a la situació de l'Open Arms, on en les últimes hores han desembarcat per motius mèdics altres quatre migrants, dels 138 que quedaven a bord. El ministre de l'interior italià encara NO permet que el vaixell atraqui al port de l'illa italiana de Lampedusa.

Ens aturarem en els atemptats de Barcelona i Cambrils dels que aquest cap de setmana es compleixen dos anys. Anirem a Ripoll per coneixer com s'ha treballat en la convivència i la integració al municipi d'on eren la major part dels membres de la cel.lula jihadista.

En clau esportiva comença la lliga de primera divisió amb el partit que enfrontarà el Barça amb l'Athletic Club. L'Espanyol jugarà diumenge contra el Sevilla. L'Espanyol, per cert, s'ha desfet del Luzerna suís i s'ha classificat per l'ultima ronda prèvia de l'Europea League.
 

L'OPEN ARMS es troba ja fondejat en aigües italianes, davant l'illa de Lampedusa. Encara no té permís per entrar a port i desembarcar els migrants, però espera que així pugui ser en les pròximes hores. Un tribunal italià els autoritzava l'accés a aigües italianes, en admetre un recurs de l'ong contra l'ordre del ministre de l'interior Mateo Salvini de confiscar-los el vaixell i imposar multes milionàries. El tribunal argumenta que hi ha una situació de gravetat i urgència excepcionals. Salvini ja ha dit que no permetrà desembarcar els migrants.

L'Ajuntament de Barcelona ha admès que la capital catalana pateix una crisi de seguretat però diu que no és una ciutat insegura. En el que portem d'any hi ha hagut tretze crims mortals, més que tots els que hi va haver l'any passat. I en els dos últims dies tres apunyalaments. El pressumpte autor de l'ultim d'aquests apunyalaments s'ha entregat als Mossos i ha quedat detingut.

A Blanes, dues-centes persones s'han concentrat per rebutjar l'agressió sexual d'una noia de 25 anys el passat cap de setmana per part de tres homes que ara estan en llibertat provisional.

Els agricultors afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre a finals de juny mantindràn els talls de la C-12 els diumenges després de què ni la consellera ni cap responsable del departament els hagi rebut per atendre les seves reivindicacions d'ajuts directes per recuperar les seves explotacions.

El barri de Gràcia de Barcelona s'aixeca avui inmers en les seves festes. Amb vint-i-quatre carrers guarnits i un pregó amb un missatge que ha advocat per una societat més inclusiva i feminista.

L'Espanyol s'enfronta aquesta nit al Luzerna suís en el partit de tornada de la tercera ronda prèvia a l'Europa League... amb un 0 a 3 favorable en l'anada els blanquiblaus ho tenen tot a favor per passar a l'ultima ronda de classificació prèvia a la Lliga Europa.

Els sindicats dels treballadors de terra d'Ibèria a l'aeroport del Prat es reuneixe avui per valorar les dues jornades de vaga del cap de setmana i decidir noves mesures per forçar que la direcció s'assegui a negociar. Els sindicats xifren el seguiment en un 80%, l'aerolínea en només el 15%. Amb tot, es van haver de cancel.lar més de 140 vols afectant a milers de passatgers.

A Barcelona el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, demana una reunió urgent amb els Mossos d'Esquadra per tractar sobre la seguretat a la zona del Port Olímpic. La matinada d'ahir va morir una persona després d'una baralla a les portes d'un local. Amb aquesta són cinc les morts violentes a Barcelona durant el mes de juliol.

El conseller de Territori, Damià Calvet, es reuneix amb representants de diferents administracions de per abordar la decisió de la Comissió Europea de denunciar a Espanya pels elevats índex de contaminació de nuclis urbans com Barcelona i parts de la seva àrea metropolitana.

I en el Dia Mundial de l'Hepatits, el pacients hepàtics a implantar un cribat poblacional que permetir detectar els casos ocults a Espanya. Calculen que n'hi ha més de 70.000.
 

Una nueva víctima mortal en Barcelona, ocurrió de madrugada en la zona de ocio nocturno del Port Olímpic. La pelea se inició en una discote de la zona y se trasladó a la calle, resultando una persona herida crítica, que posteriormente falleció y otra leve. La División de Investigación de los Mossos d'Esquadra ha abierto una investigación para identificar y detener al autor o autores de la agresión. Es la quinta víctima en este mes de julio y el resto murieron en circunstancias similares. El ayuntamiento ha pedido una reunión con los Mossos para abordar el tema de seguridad. 28/07/19

Existen sistemas de inteligencia artificial, en Estados Unidos, que tratan de predecir delitos o asisten a jueces para decidir las condenas. Aún falta mucho para la IA que aparece en las obras de ciencia ficción, pero ¿hasta dónde se llegará con este tipo de sistemas?

CARLOS NÚÑEZ.- La Policía Nacional va a controlar la noche de este sábado el espacio aéreo estratégico de la final de la Champions Tottenham-Liverpool, en el Wanda Metropolitano, mediante un sistema fijo de detección de drones. Radares colocados para cubrir las zonas de riesgo van a vigilar el espacio aéreo para evitar cualquier tipo de intrusión no autorizada.

En medio de la guerra entre Estados Unidos y la tecnología china Huawei, la compañía afirmaba esta semana que sigue adelante con sus planes para implantar la tecnología 5G en España. Es la red del futuro, sin embargo, el director del Centro Nacional de Inteligencia ha advertido de la amenaza que supone para la ciberseguridad.

Una información de Emilio Andreu

La iniciativa parte de La Liga y cuenta con el apoyo de la oposición. Con este acuerdo quieren prevenir casos de maltrato en guarderías, centros de discapacitados y residencias de mayores, aunque las imágenes solo podrán consultarse por orden judicial. Es una crónica de nuestra corresponsal en Italia, Sagrario Ruiz de Apodaca.