Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Govern, oposició, sindicats i agents socials estan reunits al palau de Pedralbes de Barcelona per estudiar mesures que reactivin l'economia catalana. Una cimera de la que el govern vol sortir, almenys, amb un pacte de mínims. Per això ha descartat tocar les propostes més polèmiques del consell assessor com el contracte laboral únic o el copagament de serveis públics. .CÀMERA Bon dia... i el consell de ministres aprova avui la reforma de les pensions que puja als 67 anys l'edat de jubilació.

Baltasar Garzón demanda el Suprem davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans. Diu que el procés obert contra ell per intentar investigar els crims del franquisme vulnera la independència dels jutges i també l'Estat de Dret perquè deixa indefensa les víctimes.

L'ajuntament de Barcelona aprova un paquet de mesures per reduir la contaminació a la ciutat. Ràdars que mesuraran les partícules contaminants dels cotxes o endurir els controls ambientals de l'ITV són algunes de les propostes. A Barcelona circula un 3% de vehícles molt contaminants que provoquen el 12% de la polució de la ciutat.

Un curs pioner a l'estat espanyol ensinistra gossos pigall per ajudar les persones sordes en el seu dia a dia. Els animals alerten els seus amos quan, per exemple, sona el telèfon o els seus nadons ploren.

El president de la Unicó Ciclista Internacional diu que van decidir recòrrer al TAS per Alberto Contador perquè creuen que la Federació Espanyola el va indultar després de rebre moltes pressions. De moment el ciclista continua disputant la Volta a Catalunya convençut que demostrarà la seva innocència.

Cimera anticrisi. El govern aparca les propostes més conflictives.

Garzón demanda el Suprem. Al·lega indefensió i considera que l'alt tribunal vulnerat els seus drets.

Reduir la contaminació. L'Ajuntament de Barcelona proposa endurir la ITV.

Curs pioner a Espanya. Ensinistren gossos pigall per ajudar persones sordes.

La UCI no es creu la Federació. Diu que van decidir no sancionar Contador sota fortes pressions.

La cimera catalana de demà ha de debatre les iniciatives per reactivar l'economia. Una cimera que Artur Mas considera molt important, navega, de moment, amb vents força contraris. Els sindicats catalans critiquen i s'oposen a plantejaments com el copagament de serveis essencials o el contracte laboral barat. Els partits polítics d'una i altra banda tampoc no ho tenen clar. Mas intenta convèncel's que és hora de ser flexibles i pactar. Però l'exit de la cimera de demà, creuen molts, no està ni molt menys garantit.

La crisi oberta a Portugal amb la dimissió del primer ministre fa reaparèixer el fantasma d'una intervenció europea a l'economia del pais veí i un possible contagi cap a Espanya. Del tema s'en parlarà a la cimera europea que avui ha començat a Brussel.les.

Avui s'inaugura la plaça de toros de les Arenes reconvertida en un gran centre comercial i d'oci. Després de 34 anys d'oblit i obres, les arenes obrirà demà al públic amb una oferta de 106 mil metres quadrats.

Dependències de la moderna Ciutat de la Justicia podrien estar afectades per la síndrome de l'edifici malalt. Els sindicats de funcionaris han presentat una denúncia perquè molts treballadors pateixen maldecaps, irritació d'ulls o fins i tot lipoatròfia.

La Unió Ciclista Internacional recorrerà al Tribunal d'Arbitratge de l'esport la decisió de la Federació Espanyola de no sancionar Contador pel seu positiu per clembuterol al Tour. El madrileny ha rebut la notícia amb serenitat: ha dit que potser així queda clar definitivament que és innocent i que continuarà participant a les curses que tenia previstes.

Els sindicats rebutgen el document del consell assessor que es debatrà a la cimera anticrisi de demà entre govern, oposició i agents socials i econòmics. Descarten, sobretot, el contracte únic amb indemnitzacions més baixes i el copagament en sanitat i educació. De la seva banda, la patronal veu amb bons ulls les propostes dels experts. I avui, els caps d'Estat i de Govern dels 27 en reuneixen a Brussel.les per estudiar mesures per reforçar l'euro i calmar els mercats. Això el mateix dia que Moody's ha tornat a rebaixar la qualificació de 30 bancs i caixes espanyoles. La cimera, però, estarà eclipsada per la crisis a Portugal.

La dimissió del primer ministres portuguès obre la porta a un possible rescat europeu. Elena Salgado diu que la situació a Portugal no es pot extrapolar a Espanya perquè aquí s'estan fent els deures. El comissari europeu de la competència, Joaquín Almunia, s'hi suma a aquestes paraules però afegeix que encara hi ha molt a fer.

El 30% dels alumnes catalans no superen l'educació obligatòria. El nivell socioeconòmic i l'origen de les families són factors que influeixen en el fracàs escolar però, també, l'organització escolar i el treball a les aules. I, sembla que, si es gestionen bé les emocions dels nens, aquests milloren els resultats.

L'Audiència Nacional anul·la la norma que regula el cànon digital. Considera que, quan es va aprovar, el 2008, no es van fer els tràmits necessaris. La sala rebutja, per manca de competència, que es tornin els diners recaptats com demanava, entre d'altres, l'Associació d'Internautes.

Alberto Contador haurà de seguir lluitant per demostrar la seva innocència. La Unió Ciclista Internacional ha anunciat aquest migdia que recorrerà al Tribunal Arbitral de l'Esport la decisió de la Federació Espanyola de ciclisme de NO sancionar Contador. Fins que no hi hagi sentència el ciclista pot seguir competint.

Cimera anticrisi. L'informe dels experts enfrontasindicats i patronal.

Crisis a Portugal. Salgado diu que a Espanya s'estan fent els deures i que no es pot extrapolar.

Fracàs escolar. A Catalunya, el 30% dels alumnes no superen l'ensenyament obligatori.

Cànon digital. La justícia anul.la l'ordre que el regula perquè no s'ha tramitat bé.

La UCI persegueix Contador. Recorre la decisió de la Federació Espanyola d'absoldre el ciclista.

Solucions per a les famílies que afronten un embargament i l'amenaça de quedar-se al carrer per no poder pagar la hipoteca. Aquest és el debat que avui ha tingut expressió a les portes del Parlament de Catalunya i, també, a l'interior de la cambra, on s'ha plantejat que cal una iniciativa legislativa que posi fí al que, degut a la crisi, comença a ser un drama que cada dia afecta més families.

Un contracte únic amb una indemnització moderada i la possibilitat del copagament en serveis bàsics són algunes de les propostes que el govern català vol que es discuteixin a la cimera econòmica que es farà divendres. Els partits dubten de la viabilitat de la proposta.

Imprimir sobre pell, vidre, metall o làtex per tunejar la moto, impressions lluminoses o la fusió de la tecnologia digital i la impressió. Aquestes són algunes de les propostes del Saló d'arts gràfiques que avui s'ha inaugurat a Barcelona. El sector proposa reinventar-se per adaptar la galàxia Guttemberg a la tecnologia del segle XXI.

Elisabeth Taylor, un dels últims mites del Hollywood clàssic, ha mort avui als 79 anys d'una insuficiència cardíaca. L' actriu fou famosa NO solsament per films com "la gata sobre el tejado de Zinc" o "Cleopatra" sino també pels seus múltiples matrimonis.

Dani Alves ha signat fa uns minuts al despatx de Sandro Rosell la renovació amb el Barça fins al juny de 2015. Després de mesos d'estira i arronsa, el defensa brasiler passarà a cobrar uns 4 milions d'euros i se situarà al nivell econòmic de Gerard Piqué i Carles Puyol

Ja coneixem alguns dels punts del document que el govern portarà a la cimera anticrisi de divendres entre govern, oposició i agents econòmics i socials. Hi destaca la proposta de crear un contracte únic que acabi amb les diferències entre indefinits i temporals amb indemnitzacions moderades. I avui el Parlament ha tirat endavant la tramitació de diferents iniciatives que permetin que lliurant el pis al banc se saldi la hipoteca quan no es pot pagar. La mesura, si s'aprova, la portaran al Congrés dels Diputats però el govern espanyol ja ha deixat clar que no es planteja canviar la llei perquè faria perillar el sistema financer.

Els sindicats ajornen a mitjan d'abril l' acord per reformar la negociació col.lectiva. Després de ser rebuts aquest matí a la Moncloa, el líder de Comissions confirma que demà el govern espanyol viatjarà a Brussel.les sense acord.

El comitè d'empresa d'Alstom es reuneix aquest matí després que la multinacional anunciés un pla d'ajust que preveu acomiadar 400 treballadors, gairebé la meitat de la plantilla de la fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda. Una decisió que l'empresa justifica per la devallada del negoci ferroviari arran de la crisi.

I a Barcelona arrenca el Saló de l'Ensenyament. Centenars d'estudiants busquen el seu futur professional en una fira que, enguany, aposta per la FP. Els estudis de mecànica, informàtica i comunicacions són els que ofereixen més sortides laborals.

Dani Alves signarà aquesta tarda la renovació amb el Barça fins al 2015. L'acord l'han tancat després de mesos d'estira i arronsa. I divendres, contra la República Txeca, Xavi Hernández arribarà als 100 partits amb la selecció espanyola, amb una Eurocopa i un Mundial a la butxaca.

Llum verda al Parlament. Continuen els tràmits per modificar la llei hipotecària.

Reunió a La Moncloa. Els sindicats ajornen fins a l'abril l'acord sobre la negociació col.lectiva.

Pla d'ajust a Alstom. La multinacional acomiadarà400 treballadors de Santa Perpètua.

Saló de l'Ensenyament. Els estudiants busquen sortides en una fira que aposta per la FP.

Alves renova fins el 2015. El brasiler signarà avui i divendres Xavi farà 100 partits amb Espanya.

El Congrés ha avalat avui la participació d'Espanya en l'atac contra el règim de Muamar el Gadafi. Izquierda Unida i BNG són els únics partits que s'hi han oposat. Zapatero assegura que la intervenció aliada ha aconseguit parar els atacs del dictador libi contra el seu poble. El líder de l'oposició, Mariano Rajoy, ha dit que Espanya ha d'assumir els riscos de la Guerra.

Els tècnics japonesos aconsegueixen restablir el corrent a tots els reactors de la cental de Fukushima. Un pas clau per garantir-ne la refrigeració. I creix la preocupació en la indústria pesquera japonesa en detectar-se radioactivitat a les aigues del mar properes a la central.

Artur Mas diu que l'eliminació de l'impost de succesions es farà per etapes. Ell mateix explicarà la reforma en les properes setmanes. Els canvis que prepara la Generalitat, expliquen, situarà aquest impost en les mateixes condicions que les comunitats on es paga menys.

Capacitat d'inversió, retallada pressupostària i seguretat a la ciutat. Han estat els eixos del cara a cara que avui ha enfrontat a Jordi Hereu i Xavier Trias. Els candidats del PSC i CiU a l'alcaldia de Barcelona han protagonitzat avui el primer debat que obre la precampanya de les municipals.

El Barça ha tancat aquesta tarda la renovació de Dani Alves fins al juny del 2015. El club i el brasiler han mantingut unes negociacions força dures durant tota la temporada, ja que el defensa volia un augment de sou considerable. Finalment però han arribat a un acord i demà signaran el nou contracte.

La tercera nit consecutiva d'atacs de les forces aliades sobre Líbía no intimiden Gadafi que continua bombardejant les posicions dels rebelds a l'oest del país. El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero defensa en el congrés la legalitat i la legitimitat de la misió a Líbia i diu que l'objectiu no és Gadafi sino acabar amb un genocidi.

Artur Mas assegura que suprimirà l'impost de successions del tot però que no serà de forma immediata. El president recorda que té 4 anys per complir els seus compromisos electorals. Reitera que la supressió es farà amb caràcter retroactiu i que quedarà igual o millor que a València o Madrid.

Sis milions de conductors a Espanya tenen algun tipus de deficiència visual. I això, pot afectar la seguretat viària. Daltonisme i miopia nocturna són algunes de les patologies que no es detecten als exàmens mèdics per obtenir o renovar el permís de conduir. Per això el RACC i la Fundació Visión y Vida han demanat al Congrés proves mèdiques més exhaustives.

Restes de detergents, medicaments o insecticides. És el que troba a l'aigua dels rius.Contaminants que també arriben a l'aigua de l'aixeta de casa tot i que a nivells tan baixos que no són nocius per a la salut. Tot i això, els investigadors demanen la millora de les plantes potabilitzadores i més consciència ciutadana.

Sis jugadors del Barça s'han concentrat aquest migdia amb la selecció espanyola, que divendres i dimarts juga contra la República Txeca i Lituània partits de classificació per a l'Eurocopa del 2012. Entre els concentrats hi ha Villa i Iniesta, que des d'avui tenen una figura de cera pròpia al Museu de Cera de Madrid.

Continúa l'ofensiva a Trípoli. Malgrat l'ofensiva aliada Gadafi continua els bombardejos.

Impost de successions. Mas assegura que el suprimirà del tot però no de forma immediata.

Deficiència visual al volant. Demanen al Congrés proves mèdiques que detectin les patologies visuals.

Dia mundial de l'aigua. L'aigua dels rius i de l'aixeta amaga contaminants que no afecten la salut.

Concentrats amb la selecció. Sis jugadors del Barça amb Espanya; Villa i Iniesta ja són al Museu de Cera.

Preocupació a l'Organització Mundial de la Salut per la contaminació radioactiva detectada en els aliments japonesos. El govern de Tòkio ha prohibit consumir llet, verdura i aigua de la zona propera a la central de Fukushima. Dia a dia, doncs, creixen les conseqüències del que ha passat al Japó. A casa nostra, alguns establiments que venen productes d'allà ja preveuen que, en les properes setmanes, els hi pot faltar gènere.

Mentre continuen els atacas sobre Líbia, Alemanya es desmarca de l'operació aliada i diuen que la lliga àrab tampoc no hi està d'acord. Rússia, de la seva banda, afirma que els atacs van més enllà de l'autorització de l'ONU

El descarrilament del tren que ha afectat la línia de rodalies entre Sitges i Vilanova i la Geltrú pot haver estat degut a un sabotatge. Els tècnis d'Adif que han treballat en les tasques de reparació han trobat prop de la via una barra de ferro que podria haver provocat la sortida del comvoi.

Avui és el dia mundial de les persones amb Síndrome de Down. Les associacions que treballen per defensar el col·lectiu assenyalen el dret com a ciutadans que tenen a poder realitzar una vida pròpia i independent.

Eric Abidal comença a rebre visites dels seus companys, tècnics i directius després de l'operació en què li van extirpar un tumor al fetge. Mentrestant, el Barça s'entrena amb només 6 jugadors del primer equip per la marxa dels internacionals amb les seves seleccions.

La coalició internacional ataca Líbia per segona nit consecutiva, amb bombardejos per mar i aire. L'ofensiva, especialment intensa a Trípoli, ha destruït un edifici del Palau presidencial de Gadafi. Els rebelds han aprofitat per recuperar terreny a l'est i mantenir el control a Bengasi. Precisament Gadafi vol que aquesta ciutat sigui el final d'una marxa verda per condemnar L'ATAC estranger.

L'ex-director i el cap de protecció radiològica d'Ascó 1, imputats per la fuita de partícules del 2007, es neguen a declarar davant el jutge a l'espera de noves proves pericials i la documentació del cas. També està pendent que declarin dos imputats més. Tots s'enfronten a penes de fins a 16 anys de presó per delictes contra la seguretat en el treball i falsedat documental, entre d'altres.

A dos quarts de dues ha començat a funcionar - parcialment - el servei de rodalies entre Sitges i Vilanova i la Geltrú. les 7 podria quedar totalment restablert. Al matí, el servei es cobria en autobús. Aquest és el segon descarrilament en 5 dies i la Generalitat exigirà a ADIF una revisió exhaustiva de les vies i els recorden que no han invertit ni el 15% del previst fins a 2015

Els alumnes de l'institut Josep Pla de Barcelona hauran d'acabar el curs a l'edifici de la futura escola d'idiomes del Guinardó, ubicada a l'institut Joan Brossa. Un incendi va cremar el centre escolar la matinada de diumenge i ha deixat inutilitzat gran part de l'edifici i els serveis d'aigua i llum.

El Barça entrena amb només 6 jugadors del primer equip, mentre la resta fan treball de recuperació o són fora pels partits de seleccions. L'Espanyol només perd Álvaro Vázquez i Kameni, que ahir va salvar l'equip de Pochettino de rebre una major golejada a Màlaga, on van caure per dos a zero.

Els rebelds guanyen terreny. La segona nit de bombardejos a Líbia destrueix un edifici de Gaddafi.

Fuita de partícules del 2007 a Ascó. Els dos alts ex-responsables es neguen a declarar davant del jutge.

Restablert parcialment el servei. Una bretolada podria ser la causa del descarrilament a Sitges.

Canvi d'institut. Els alumnes del Josep Pla, calcinat per un incendi, acabaran el curs al Joan Brossa.

Setmana de seleccions. El Barça treballa en família i l'Espanyol perd a Màlaga.

La intervenció militar per defensar a la població civil libia aconssegueix frenar en sec l'ofensiva de Gadafi contra els rebels i contra els habitants de Bengasi, la segona ciutat del pais. Gadafi ha amenaçat a la coalició internacional amb respondre militarment i atacar objectius civils i militars a la regiò del Mediterrani.

Musica , emoció i representats de la majoria de forces politiques de Barcelona en l'inauguració al Parc de la Ciutadella del monument que ret homenatge als homosexuals, lesbianes i transexuals represaliats durant la dictura franquista. L'acte tanca lo polémica oberta fa uns mesos sobre el lloc on havia d'anar el monument.

La lluna plena molt més brillant i percebuda més gran del que és habitual provoca l'admiració de milers de persones que desde els terrats, punts elevats o a peu de carrer van admirar anit el fenòmen. Es coneix com la super-lluna i feia 18 anys que no es veia de tan aprop ..i de forma tan espectacular.

El Barça guanya al Getafe i manté els cinc punts d'avantatge respecte el Madrid que es va endur el derbi contra l'Atlètic. Als de Guardiola van patir a última hora però res va evitar que poguéssin dedicar el vint-i-quatrè triomf de la temporada a Eric Abidal.