Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Meritxell Cascan, infermera de l'Hospital Clínic, destaca la importància de tocar per a la seva feina: "El gest de tocar és bàsic. I aquesta pandèmia ens el va treure". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, ens explica que la seva feina l'apassiona, tot i la seva duresa: "Per a mi, és una passió ser infermera". Cascan relata com va decidir escriure Diario de una enfermera de Barcelona, a l'inici de la pandèmia del coronavirus. Lamenta la falta de recursos i infermeres, i defensa la sanitat pública: "Tenim una sanitat pública que hem de lluitar perquè continuï".

Pedro Sánchez atribueix a "un greu error de seguretat" la destitució de la directora del CNI. Feijóo acusa Sánchez de cedir al "xantatge" d'ERC sacrificant la directora del CNI per "mantenir-se a la Moncloa". Preacord entre Silence i sindicats de Nissan per contractar un centenar de treballadors ara a l’atur pel tancament de l'empresa a la Zona Franca.

Pedro Sánchez admet un greu error en la seguretat de les comunicacions i justifica així el cessament de la directora del CNI. Pere Aragonès li respon que aquí no s'acaba la depuració de responsabilitats i n'exigeix de polítiques.

Protocols per evitar casos d'abusos sexuals a menors, com els que ja apliquen els castellers. És el que reclamen experts i víctimes de la cultura popular.

Acord entre l'empresa Silence i els sindicats de Nissan perquè el fabricant de motos i bateries elèctriques contracti part de la plantilla de l'automobilística a la Zona Franca. Els treballadors s'han mobilitzat per la lentitud per desencallar el conflicte.

Badalona ha rebut la menció especial de l'organisme europeu que atorga les banderes blaves de les platges. Per la seva tasca d'educació ambiental. Però el litoral català continua afectat pels temporals d'aquesta primavera. I a moltes platges s'afanyen per revertir els efectes.

L'Ajuntament de Barcelona oferirà l'electricitat que generen les plaques fotovoltaiques a l'espai públic als veïns del voltant. Per a les famílies vulnerables, el servei serà totalment gratuït. Però també podran gaudir-ne altres famílies i inclús els petits comerços, que podran arribar a estalviar fins a un 25% del que paguen ara. En total són 11 pèrgoles que podran donar servei a uns 1.010 nuclis familiars.

  • El jutge ordena repetir les proves d'ADN de l'escena del crim d'Helena Jubany per comparar-les amb el del nou investigat
  • Jiménez va ser cridat a declarar quan la policia va concloure que havia escrit part dels anònims
  • Amb les proves que es tenen, la família manté que hi estaria implicat també Santi Laiglesia

Pedro Sánchez admet un greu error en la seguretat de les comunicacions i justifica així el cessament de la directora del CNI. Aragonès li respon que aquí no s'acaba la depuració de responsabilitats i n'exigeix de polítiques.

Protocols per evitar casos d'abusos sexuals a menors, com els que ja apliquen els castellers. És el que reclamen experts i víctimes de la cultura popular. L'Albert en va patir quan formava part d'una colla gegantera. El cas del regidor de Valls investigat i vinculat al món del teatre amateur reobre el debat.

Transvasament de sorra a part del litoral català per preparar la temporada de bany. A Platja d'Aro les grues s'afanyen per revertir els efectes dels darrers temporals, que han malmès també les infraestructures.

El Barça podria certificar avui la segona plaça si el Sevilla i l'Atlètic de Madrid no guanyen.

Ara sí, comença la recta final per Eurovisió 2022, una edició molt esperada després de dos anys marcats per la pandèmia. Torí (Itàlia) es prepara amb il·lusió per acollir el certamen i també ho fa al mateix temps Chanel, que ja hi és a la ciutat italiana per assajar 'SloMo'. La cantant està treballant molt dur per aconseguir la millor posada en escena, però també està aprofitant per fer turisme i conèixer més de prop la ciutat. 

El moviment juvenil Batec ha convocat una vaga indefinida a partir d'aquest dimecres que implica no pagar el servei de Renfe. El portaveu del servei ferroviari, Antonio Carmona, afirma que "aquest frau va en contra de tots" i afegeix que faran la denúncia administrativa a tots els implicats en la protesta que se saltin els torns, perquè "Renfe és un servei públic i el paguem entre tots els catalans i catalanes". També ha assegurat que parlen constantment amb la Generalitat: "No puc entrar a què el vicepresident se solidaritzi amb Batec".

Xavier Trias descarta presentar-se a l'alcaldia de Barcelona. L'exalcalde de Barcelona diu que vol evitar arribar a la situació d'Ernest Maragall. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, avança que no es presentarà a les primàries de Junts per Catalunya i revela el seu cas particular: "Soc una persona una mica estranya. Soc l'únic cas que soc Junts per Catalunya i militant del PDeCAT". Posa sobre la taula els noms de Jordi Martí Galbis o Neus Munté i assegura que "no és cert que no hi hagi gent" al partit. Lamenta que ERC no es vulgui entendre amb Junts a Barcelona, el que veu com "un error que no té solució". Insta a la nova direcció de Junts a reconstruir l'espai: "El problema és que Junts ha de decidir què vol ser a la vida". Situa Laura Borràs i Jordi Turull en "un centreesquerra" ideològic.

Margarita Robles evita parlar de "destitució" en l'anunci de relleu de la directora del CNI. Laura Borràs i Jordi Turull anuncien un acord per presentar una llista conjunta de cara al congrés de JxCat del 4 de juny. El Govern fa una crida a la "màxima unitat" per "protegir el model lingüístic" de l'escola catalana. Arrenca la fira audiovisual ISE, un dels esdeveniments més importants a escala mundial del sector.

Laura Borràs serà la nova presidenta de Junts per Catalunya, en substitució de Carles Puigdemont. Jordi Turull serà, de la seva banda, el nou secretari general, rellevant Jordi Sánchez. Tots dos han anunciat una candidatura conjunta que els militants del partit hauran de validar el 4 de juny a Argelers, a França. 

L'actual portaveu, Josep Rius, mantindria una vicepresidència, també Anna Erra, i s'incorporarien Francesc de Dalmases i Aurora Madaula. També entra a la direcció el conseller d'economia, Jaume Giró, entre d'altres. L'actual president del grup parlamentari, Albert Batet surt de l'executiva. Borràs i Turull es repartiran les funcions executives al 50%.

Ara sí, comença la recta final per Eurovisió 2022, una edició molt esperada després de dos anys marcats per la pandèmia. Torí (Itàlia) es prepara amb il·lusió per acollir el certamen i també ho fa al mateix temps Chanel, que ja hi és a la ciutat italiana per assajar 'SloMo'. La cantant està treballant molt dur per aconseguir la millor posada en escena, però també està aprofitant per fer turisme i conèixer més de prop la ciutat. 

La Moncloa cessa la directora del CNI pels casos d'espionatge Pegasus. El Govern considera insuficient la resposta a aquesta crisi. La número 2 del Ministeri de Defensa serà la nova cap des serveis d’intel·ligència.

Laura Borràs i Jordi Turull anuncien una llista conjunta de cara a la renovació de la direcció de Junts per Catalunya que es decidirà al congrés del 4 de juny.

Els Mossos continuen buscant el presumpte autor de la mort, a trets, d'un home a Salou, aquesta nit, i un altre que hi estaria també relacionat. De moment hi ha una persona detinguda que estaria implicada en els fets.

Arrenca la Fira Audiovisual, l'ISE, un dels esdeveniments més importants a escala mundial del sector.