Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Documental biogràfic del polític i president de la Generalitat Jordi Pujol i Soley. Marta Ferrusola explica quan l'anaven a veure a la presó. Intervenció del seu oncle Narcís Pujol. El fil gran Jordi Pujol Ferrusola explica com és la vida a casa seva. Els 'Fets del Palau'. Jaume Casajoana, Josep Espar Ticó i Xavier Polo. Francesc Pizón. Banca Catalana.Convergència Democràtica de Catalunya. Lluís Prenafeta. Herrera Campins. Ramon Trias Fargas. Primer consell executiu i ple. Casa de Premià de Dalt.

Direcció de Jaume Serrat Ollé, realització de Joan Sardà i Prat, guió d'Antoni Coll Gilabert i producció de Mary Carrillo. Emès a la Segona cadena el 23/05/1982

El ex presidente de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, su mujer, Marta Ferrusola, y sus siete hijos, serán procesados por presuntos delitos de organización criminal, blanqueo de capitales, delito contra la Hacienda pública y falsedad documental. El juez José de la Mata les acusa de hechos relacionados con entramados familiares para enriquecerse, presuntamente, con comisiones ilegales.

El juez De la Mata ha dado el primer paso para sentar en el banquillo a la familia Pujol Ferrusola al completo. Dice el magistrado que durante más de dos décadas han acumulado un millonario patrimonio, fruto de operaciones corruptas, amparadas en su posición política. El juez acusa al expresident de la generalitat Jordi Pujol, a su mujer Marta Ferrusola, a sus 7 hijos y a otras 7 personas de funcionar durante 22 años como una organización criminal, desde 1992 hasta 2014.

Catalunya espera que el Ministeri de Sanitat autoritzi avui el pas de Barcelona i Lleida a la fase 3 de la desescalada. El govern vol regular llavors l'entrada a la nova normalitat sense esperar al 21 de juny.

En plana de tribunals, el Constitucional rebutja deixar en llibertat els polítics independentistes mentre resol els seus recursos d'empara. I al Parlament s'ha aprovat una proposta de Ciutadans que demana a l'expresident Jordi Pujol retornar gairebé 900.000 euros que hauria defraudat a Hisenda pels diners dipositats a Andorra.

Els parlem de les proves pilot del nou corredor 5G del Mediterrani entre Figueres i Perpinyà i de la Zona de Baixes Emissions que té previst reactivar-se després d'haver quedat aturada per la pandèmia.

En plana esportiva victòria del Barça i empat de l'Espanyol en els seus respectius partits de primera divisió. En bàsquet el Barça i el Joventut de Badalona obren avui la fase final de la lliga ACB.

El excomisario Villarejo ha declarado desde la cárcel en el primer juicio a la llamada “policía patriótica” que investiga el origen de un pendrive con información de la familia Pujol. Ha reconocido que informó del dispositivo al ex director general de la Policía, Ignacio Cosidó, y al que entonces era número 2,  Eugenio Pino. Villarejo ha asegurado que se hizo con el USB pagando dinero a un trabajador descontento de la agencia de detectives ‘Método 3’.

Algunos políticos están hablando estos días de la necesidad de alcanzar un gran acuerdo nacional para superar la crisis del coronavirus, similar a los Pactos de la Moncloa firmados en 1977 por los principales partidos. Rafael Bermejo ha buceado en el archivo de Radio Nacional para rescatar los testimonios del entonces presidente del Gobierno, Adolfo Suárez (UCD), Felipe González (PSOE), Manuel Fraga (Alianza Popular), Santiago Carrillo (Partido Comunista) y Jordi Pujol (Convergencia Democrática de Cataluña).

Jordi Pujol arriba al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Josep Tarradellas dona la paraula al Secretari general en funcions de la Generalitat, Joaquim Nadal i Caparà. Nadal comunica el cessament de Tarradellas, com a President de la Generalitat, segons el Reial Decret 774/1980, i en cumpliment de la disposició transitòria cinquena de l'Estatut d'Autonomia. Comunica el nomenament de Jordi Pujol com a President de la Generalitat de Catalunya, segons el Reial Decret 775/1980 i tal com disposa l'article 156/1 de la Constitució, l'article 36 i la disposició transitòria cinquena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya

Previ del redactor Toni Rodríguez desde l'hemicicle.
Heribert Barrera presideix la sessió. Intervenció de Jordi Pujol /CiU). A la tarda, al torn de rèpliques parlen Josep Benet (Grup Mixt); Francisco Hidalgo (PSA); Francesc Vicens (ERC); Anton Cañellas (CC-UCD); Antoi Guitiérrez Díaz (PSUC); Joan Raventós ( PSC ) i Macià Alavedra (CIU).
Votacio a mà alçada. Heribert Barrera fa lectura dels resultats: 75 vots a favor i 59 en contra i proclama Jordi Pujol com a nou president de la Generalitat de Catalunya. Aplaudiments i felicitacions