Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Les primeres eleccions catalanes van tenir lloc el 20 de març de 1980 i la sessió constitutiva del primer Parlament restablert es va fer el 10 d'abril, amb un ple inaugural presidit per Josep Tarradellas. En aquesta sessió, Heribert Barrera va ser elegit president de la cambra, i dies després, el 24 d'abril, es va fer el primer debat d'investidura, en que Jordi Pujol va ser elegit president de la Generalitat. "Aquí Parlem" repassa aquell moment històric amb tres convidats de luxe: els exparlamentaris Jaume Camps, Eulàlia Vintró i Josep Curtó.

Retransmissió de la presa de possesió de Jordi Pujol com a nou president de la Generalitat de Catalunya. L'acte es va celebrar el 8 d'abril de 1980 i va comptar amb la presència de Josep Tarradellas, Joaquim Nadal i Josep Maria Belloch, entre d'altres.

L'any 1980 el periodista Ricardo Fernández Deu va entrevistar al president Jordi Pujol després de la victòria de CIU en les eleccions al Parlament de Catalunya. Ricardo Fernández va preguntar a Pujol si esperava els resultats obtinguts i va valorar la jornada electoral.

El 21 de març de 1980, Joan Armengol va entrevistar al president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol després de la victòria de CIU en les eleccions al Parlament de Catalunya. Armengol preguntà aPujol sobre els pactes de govern i la influència dels resultats en la política espanyola.

Programa commemoratiu del primer aniversari de la presa de possesió de Jordi Pujol com a president de la Generalitat de Catalunya. Emès el 6 de maig de 1981. 

Especial informatiu de la nit electoral de les segones eleccions democràtiques al Parlament de Catalunya (les primeres van ser l'any 1932). Connexions en directe amb el Palau de la Generalitat on Ricardo Fernández informa de l'escrutini. 

Propaganda electoral dels diferents partits polítics que es van presentar a les eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunya del 20 de març de 1980. En aquest documental es pot observar propaganda de CIU, del PSUC, del PSA, de Fuerza Nueva, dels Centristes de Catalunya, del PCOC, de la Falange Española de las Jons i d'ERC. 

Ambient a les sales de premsa durant les primeres eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunya després de la dictadura de Franco.  

Iba para médico, pero la política y sobre todo el proyecto de Cataluña se cruzaron en su camino. Jordi Pujol fue durante 23 años Presidente de la Generalitat y ahora, desvinculado de la política activa pero no retirado ha escrito sus memorias. Un relato apasionado en el que repasa décadas fundamentales en la historia de Cataluña y España. Desde los inicios de la transición política, al desarrollo autonómico; desde sus relaciones con los distintos presidentes del Gobierno a su forma de hacer política. Jordi Pujol se confiesa, aporta datos poco o nada conocidos y afronta con sinceridad algunos de los peores momentos de su largo mandato.

El traspiés del rey Juan Carlos fue quizás el más espectacular, pero no fue el único. Jordi Pujol y Pascual Maragall han tropezado tambien al bajar unas escaleras en el cincuenta aniversario del Círculo de Economía celebrado en Barcelona. (29/05/2008)

El ex presidente de la Generalitat de Cataluña afirma que la relación de Zapatero con Cataluña se ha basado hasta ahora en "engaños".