Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
La Generalitat aceptará la sentencia del Supremo sobre educación en castellano. El Alto Tribunal exige a Educació que pregunte a las familias qué lengua hablan los niños en casa.
En Cataluña se ha firmado un Pacto que introduce novedades sobre la inmigración. La fundamental: que la lengua de acogida será el catalán y, por tanto, los extranjeros deberán hablarlo si quieren acreditar su arraigo social.(19/12/08)

Está confirmado ya que hubo un escape de gas natural y una fuga de agua. Descartada la causa del gas butano, se investiga ahora porqué se produjeron, si el edificio, de tan sólo 10 años, cumplía, en principio, las normativas de gas Natural.

Montserrat Tura, consellera de Justícia, va ser la convidada de "59 segons" el dimarts 25 de novembre.

Tura va respondre a les preguntes d'una taula d'analistes formada per Martí Saballs, Toni Bolaño, Milagros Pérez Oliva, Juan C. Girauta, Gemma Calvet i Vicent Sanchis, amb els que va fer balanç de la tasca de la seva conselleria coincidint amb els dos anys del govern d'entesa.

Respecte a la seva experiència tant en el govern tripartit com en el govern d'entesa, Tura va dir que no hi ha dues etapes polítiques idèntiques. Són dos executius diferents, amb presidents diferents i idearis similars. Pel que fa al paper que ha de tenir el Consell General del Poder Judicial, la consellera va assegurar que és l'òrgan polític a qui se li ha d'exigir que actuï com a govern dels jutges.

En el segon tram del programa es va parlar de violència de gènere, coincidint amb el dia internacional per a l'eliminació d'aquesta xacra i de la polèmica generada en el món universitari pel pla de Bolònia.

Siete funcionarias de prisiones de Cuatre Camins en Barcelona han denunciado que el uso de pesticidas y productos de limpieza en la prisión está detrás de los abortos y malformaciones en sus hijos. Un juez de Granollers ha admitido a trámite la querella contra tres cargos de la Consellería de Justicia. (20/11/08).

  • El presidente catalán se reunirá con los directivos de Nissan del 6 al 10 de diciembre
  • "El objetivo es muy claro: salvar y mantener lugares de trabajo  hoy y mañana"
  • Los sindicatos de Nissan esperan que el viaje a Japón sea "fructífero"
  • Según la consejera de Trabajo, "no le temblará la mano" al denegar ERE injustificados
  • Esta tarde se manifestarán de nuevo los trabajadores de Nissan en el Parlament
  • El jueves se reunirán representantes de Nissan con los trabajadores

El ERE aprobado por la Generalitat para SEAT excluye a los trabajadores mayores de 53 años y a los que tienen menos de un año de antiguedad. La empresa deberá establecer turnos para que ningún trabajador pase más de dos meses en el paro. (06/11/08)

El programa d'informació parlamentària dirigit i presentat per Lluís Falgàs tractarà els temes comentats aquesta setmana en les jornades parlamentàries. Les primeres impressions dels grups parlamentaris envers el Projecte de Pressupostos per al 2009, l'augment de l'atur i la repercussió que pot tenir a Catalunya la victòria del candidat demòcrata a les eleccions nord-americanes, seran temes destacats del programa.

El tema central del programa "Aquí parlem" d'aquesta setmana és el Projecte de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2009. Els grups parlamentaris ja han començat a analitzar els pressupostos, que de moment són austers. Les primeres impressions deixen insatisfeta l'oposició que considera, que amb l'actual projecte, no hi haurà prou liquiditat per satisfer les necessitats de Catalunya, sobretot pel que fa als serveis socials.

El altres temes que tractarà el programa seran les mesures del govern per contrarestar l'augment de l'atur i les possibles repercussions

El director del Centro de Estudios Epidemiológicos sobre Infecciones de Transmisión Sexual y Sida de Cataluña (CEEISCAT), Jordi Casabona, explica en Radio 5 en qué consistirá el registro de pacientes infectados por el VIH que pondrá en marcha Cataluña (17/10/08).