Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El entrenador del Barcelona, Quique Setién, ha comparecido en la rueda de prensa previa al encuentro de este viernes ante el Bayern de Múnich en los cuartos de final de la Liga de Campeones. A preguntas de los periodistas ha dicho que la estrella del equipo rival, Lewandowski, "es un gran futbolista, pero no está a la altura de Leo Messi por mucho que esté en un grandísimo momento y muy bien asistido por los compañeros que tiene alrededor”.

El argentino Leo Messi se entrenó este martes con total normalidad con el Barça después de la fuerte contusión sufrida en el partido ante el Nápoles, en una sesión en la que el francés Ousmane Dembélé siguió mejorando físicamente y puede estar en la lista de convocados para la Champions.

A partir d'avui els bars i restaurants de Lleida i altres sis municipis del Baix Segre poden tornar a servir a l'interior amb el 50% de l'aforament permès. El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat la modificació en la mesura que fins ara només els permetia servir a les terrasses. Era la principal demanda dels municipis de la zona que ara celebren el canvi però creuen que arriba tard.

Les mesures anticovid també condicionen la recollida de la poma que tot just comença a Girona. S'han habilitat un hostal i dues cases de colònies a l'Empordà per acollir als temporers que no tinguin espai per fer un aïllament correcte i es separarà els treballadors en grups estables de convivència.

Catalunya ha sumat en les últimes hores 863 positius de coronavirus i 5 defuncions; baixa el risc de rebrot i la velocitat de transmissió i continuen fent-se testos massius a Vilafranca del Penedès i Santa Coloma de Gramenet.

De l'ambit polític, el president Quim Torra i el seu grup Junts per Catalunya pressionen al cap del Parlament, Roger Torrent, per a què la cambra catalana publiqui íntegrament les propostes aprovades al ple sobre la monarquia on finalment s'han suprimit els aspectes que els lletrats van dir que eren contraris als advertiments del Tribunal Constitucional.

En clau esportiva el Barça comença a preparar avui el partit de Champions que jugarà divendres vinent contra el Bayern de Munich.

El futbolista Arthur Melo se mantiene apartado del resto de la plantilla hasta que se resuelva el expediente disciplinario que le abrió el FC Barcelona por su ausencia de los entrenamientos la semana pasada, de forma que el brasileño no viajará a Lisboa donde el Barça afronta desde este viernes la fase final de la Champions. El jugador, que este lunes se ha reunido con el director deportivo del Barcelona, Eric Abidal, se declaró en rebeldía después de que en junio fuera traspasado al Juventus de cara a la próxima temporada.

Salut comença a testar avui a les poblacions de Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès per localitzar casos assimptomàtics de coronavirus. Continua així l'estratègia de cribatges massius que ja van començar la setmana passada al Vallés Occidental. En les últimes hores Salut ha confirmat prop de 1.100 nou positius per COVID19, i 7 noves defuncions. Han baixat lleugerament el risc de rebrot i la velocitat de propagació.

El govern prepara un pla per fer compatible unes eleccions amb la situació de pandèmia. Ho ha explicat el vicepresident Pere Aragonès, tot i que els comicis encara no tenen data.

Carles Puigdemont ha estat escollit president de Junts per Catalunya amb el 99% dels vots dels afiliats. La seva era la única candidatura que es presentava. La secretaria general l'ocuparà l'ex president de l'ANC, Jordi Sánchez, qui ha rebut el 94% dels vots.

A Balsareny, poble natal del bisbe Pere Casaldàliga, els veins han fet un acte d'homenatge aquest diumenge en record del pare claretià mort dissabte al Brasil als 92 anys.

Dels esports, tot i haver rebut un cop al turmell, sembla que Leo Messi estarà a punt pel partit de Champions que el Barça disputarà contra el Bayern. D'altra banda Marc Márquez tampoc no correrà diumenge vinent el Gran Premi d'Austria, el pilot de cervera continuarà recuperant-se de l'operació al braç dret.