Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Barcelona Femenino de fútbol busca hacer historia y meterse por primera vez en la final de la Liga de Campeones. Para ello, afronta este domingo el partido de ida de semifinales ante el Bayern de Múnich. El técnico culé. Lluís Cortés es consciente de lo importante que sería lograr una victoria de cara a la vuelta en Barcelona por eso asegura que "intentaremos competir al máximo"."Tenemos que llevar el partido a nuestro terreno", aseguró.

El Barça tiene 50 escuelas repartidas por todo el mundo y una vez al año invita a los mejores a que vengan a la ciudad deportiva. Para los chavales es un sueño y para el club una oportunidad de ver de cerca a estos niños que quiza algun dia puedan llegar al primer equipo.

Trànsit preveu que 350mil cotxes deixin avui l'àrea de Barcelona amb motiu de la Setmana Santa. El Servei Català de Trànsit demana especial prudència al volant. En el que portem d'any 42 persones han mort en accident de trànsit a Catalunya. Els vehicles espiells, cotxes policials de paisà, han detectat en el que portem d'any 17mil infraccions, gairebé el doble que l'any passat.

Continuem atents a la campanya que en aquesta jornada arriba a les presons. La Junta Electoral Central autortiza al candidat de Junts per Catalunya, Jordi Sánchez, a fer rodes de premsa des de Soto del Real. La primera serà aquest dijous. És una mesura que ja s'havia permès també per Oriol Junqueras i Raul Romeva.

Repassarem el que ha donat de sí l'ultima sessió del judici del procés per aquesta setmana. Expliquem que un informe de Parlament Europeu avisa a Carles Puigdemont de què haurà de recollir a Madrid l'acta d'eurodiputat si vol tenir immunitat parlamentària. Expliquem també que el vaixell Opem Arms es prepara per sortir rumb a les illes gregues amb ajuda humanitària, després de tres mesos bloquejat al Port de Barcelona. Se li ha permès, però, fer tasques de rescat.

En clau esportiva el Barça s'haurà d'enfrontar al Liverpool en semifinals de la Lliga de Campions.
 

L'Open Arms podrà salpar del port de Barcelona després de 100 dies de bloqueig. L'ONG Proactiva ha rebut permís per traslladar material humanitari a les illes gregues de Samos i Lesbos però encara no té permis per dur a terme operacions de rescat o salvament.

L'Ajuntament de Barcelona inaugura aquest migdia el seu memorial a les victimes d'accident de trànsit. Repassem les valoracions a casa nostra de la directiva europea que obligarà als vehicles a incorporar un sistema que ajusti la velocitat al límit de cada via.

Després del catàstrofe de Notre Dame els edificis revisen la seva seguretat. Els responsables de la Sagrada Familia diuen que compten amb un pla aprovat per Protecció Civil per protegir-se de possibles incidents durant els treballs de construcció i rehabilitació.

Repassem les previsions de roses i llibres per Sant Jordi. I dels esports, el Barça coneixerà avui al seu rival a les semifinals de la Lliga de Campions. El Barça s'ha classificat després de vencer el Manchester United per 3 a 0.
 

La Junta Electoral Central permet al candidat d'Esquerra Republicana al Congrés, Oriol Junqueras, fer una roda de premsa electoral des de la presó de Soto del Real per videocomferència. La JEC ha rebutjat però la seva participació a altres debats de radio i televisió que també s'havien demanat perquè pensa que dificultaria el mateniment de la seguretat a la presó. La JEC també ha rebutjat el debat a cinc que proposava ATRESMEDIA incloent-hi a Vox per la presència, precisament, d'un partit sense representació al Congrés. 

Al Suprem última sessió del judici del procés en la seva desena setmana. Es completen les declaracions d'agents de la policia nacional que van intervenir en diferents punts de votació l'1 d'octubre. Els agents que han declarat aquest dimarts han insistit en la violència de les persones concentrades en aquests punts.

Fem referència també a la cerimònia de comiat a Neus Català, símbol de la lluita antifeixista. En plana esportiva el Barça es classifica per semifinals de la Lliga de Campions, després de guanyar 3 a 0 al Manchester United, amb dos gols de Messi i un de Coutinho.

El entrenador del FC Barcelona, Ernesto Valverde, ha asegurado que es una "suerte" tener a Messi autor de dos goles en la victoria ante el Manchester United (3-0) y aseguró que el aergentino les saca "siempre" de los problemas que puedan tener. "Messi nos saca siempre de muchos problemas. Ha hecho una gran jugada, ha hecho gol, pero ya estábamos bien encarados al partido. Salvo los primeros cinco minutos, el partido ha sido nuestro. No vamos a pedir perdón por tener a Messi, es una suerte para nosotros", manifestó en rueda de prensa.

El defensa del FC Barcelonase mostró "muy contento" tras el triunfo 3-0 ante el Manchester United y aseguró que "es una victoria merecida". Además, elogió a su compañero Leo Messi del que dijo que "es el mejor del mundo" y que "siempre inventa algo para salvarnos".

Al Tribunal Suprem es repren el judici del procés amb la declaració d'agents antiavalots de la Policia Nacional. En l'ultima sessió el secretari dels atestats que sostenen la causa titllava el major Trapero de figura clau en l'estrategia independentista.

Repassem els darrers missatges de campanya electoral en el debat de candidats de Radio Televisió Espanyola a Catalunya. Parlem de la sinistralitat laboral. L'any passat 60 persones van perdre la vida a Catalunya en el seu lloc de feina. Vint-i-dos més  mentre anaven o tornaven de la feina.

Parlem de la cerimònia de comiat a Neus Català, que tindrà lloc al migdia a Mora la Nova, i el Barça té avui l'oportunitat de classificar-se per semifinals de la Lliga de Campions.