Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els resultats a les eleccions gallegues i basques amb les victòries del PP i el PNB i els mals resultats dels socialistes marquen el tret de sortida als poc més de 30 dies que queden per desbloquejar la situació política i evitar les terceres eleccions. El PP segueix a l'espera d'un PSOE que viu moments complicats. Pedro Sánchez, molt criticat pels seus barons, ha confirmat avui que proposarà al Comitè Federal de dissabte convocar el congrés al desembre i les primàries el 23 d'octubre.

Jornada d'alt voltatge polític. Escoltarem tots els seus protagonistes i us recordarem que dimecres i dijous se celebra al Parlament la qüestió de confiança a Puigdemont que, en principi, superarà sense problemes. El president podria fixar els propers passos del procés i és aquí on hi haurà diferències entre els socis de l'antiga Convergència i Esquerra per si s'ha de fer un referèndum unilateral o no.

Al marge de la política ens quedem amb l'alerta que fan els Mossos d'Esquadra. Només en tres dies de la setmana passada han detectat 14 segrestos virtuals falsos a Badalona. En tots els casos el fals segrestador truca a un domicili dient que té segrestat el fill de la víctima i que han de pagar entre 5 mil i 10 mil euros. Cap dels afectats ha pagat però la policia alerta. Després escoltem els seus consells.

Més de 10.000 gossos han passat per la platja de Llevant, de Barcelona, en le primer mes i mig de vida d'aquest espai que va entrar en funcionament al juliol i que ahir va finalitzar la temporada. Els usuaris en fan, en general, una valoració positiva, però diuen que s'ha quedat petit.

I pel que fa als esports, l'Espanyol cau a la zona de descens després de perdre amb el Celta per zero a dos. Els blanc-i-blaus van ser incapaços de superar els gallecs i al temps afegit dues badades defensives els hi van costar els gols de Rossi i Sisto. Va ser un cop dur per al projecte de Quique Sánchez Flores.

DESPRÉS DEL 25-S. ELS MALS RESULTATS DEL PSOE MARQUEN L'ENDEMÀ DE LES ELECCIONS A GALÍCIA I PAÍS BASC.

QÜESTIÓ DE CONFIANÇA. PDC I ERC MANTENEN LES DIFERÈNCIES SOBRE COM REDEFINIR EL FULL DE RUTA.

SEGRESTOS VIRTUALS. ELS MOSSOS D'ESQUADRA ALERTEN QUE EN 3 DIES HI HAGUT 14 INTENTS A BADALONA.

PLATJA PER GOSSOS. MÉS DE 10.000 GOSSOS L'HAN FETA SERVIR EN EL PRIMER MES I MIG.

PAS ENRERE. L'ESPANYOL PERD AMB EL CELTA PER 0 A 2 I CAU A LA ZONA DE DESCENS.

  • Pendents dels resultats electorals d'aquest diumenge a Galícia i Euskadi, les forces polítiques testen les possibilitats da'rribar a acords per a investir un president i formar un govern. El líder del PSOE, Pedro Sánchez, intenta reforçar-se davant dels seus rivals al partit i defensa un govern alternatiu per superar la paràlisi política. Avui Podemos li ha ofert buscar un acord que puguin obrir a altres formacions com els independentistes catalans. Una qüestió que critica Ciuatadans mentre el govern en funcions insta els socialistes a sumar-se a un bloc constitucionalista. El PSC apunta contra els barons socialistes que prefereixein l'abstenció en favor de Rajoy./ I el govern en funcions reivindica els seus resultats, reclama el seu dret a tornar a governar, i insta els socialistes a sumar-se a un bloc constitucionalista.
  • El Partit Demòcrata Català ha registrat al Constitucional un recurs contra la Mesa del Senat que el va deixar sense grup propi.
  • És el nou BLOC QUIRÚRGIC que acaba d'estrenar l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. 19 quiròfans que arriben desperés de 14 anys d'espera i 37 milions d'euros d'inversió. S'hi podran fer totes les intervencions d'alta complexitat de manera més eficient i segura amb l'objectiu de reduir les llistes d'espera.
  • Catalunya ha batut el rècord històric de turistes que pernocten als seus hotels aquest mes d'agost, segons l'Institut Nacional d'Estadística. Gairebé 2 milions i mig de turistes... que han pernoctat més dies que cap altre anys,això és prop d'un 5 per cent més que l'agost passat. El bon temps i la inestbailitat d'altres detins han afavorit l'increment... que a llocs com el temple de la Sagrada Famila s'ha notat especialment.
  • Euforia justificada de Quique Sanchez Flores i l'afició blanc-i-blava. Han hagut de passar cinc jornades per assaborir la primera victòria a la Lliga., 1 a 2 a Pamplona contra l'Osasuna./ I el Barça afrontarà demà el primer partit sense Leo Messi... després de caure lesionat dimecres en el partit contra l'Atlètic de Madrid. Luis Enrique disposa de diverses alternatives i els companys de l'equip estan convençuts que supliran l'absència de crack argentí./ Afegir a tot aixó una última hora: l'Audiència Nacional ha ordant al jutje De La Mata que reobri el cas Neymar per processar al jugador del Barça , al seu pare, l'expresident del club; Sandro Rosell, i al club d'on procedia el davanter, el Santos per haver enganyat durant el fitxatge al fons brasiler DIS, propietari del 40 per cent dels drets del jugador. La Sala del Penal revocat dl'aquesta manera l'arxiu que va decretar el jutge en contra del criteri de la Fiscalia
  • Imatges de la jornada castellera a Tarragona, que celebra avui la festa de Santa Tecla. Amb una plaça de la Font plena el frec a frec era entre els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove. Però qui ha fet història és la Colla Vella de Valls que ha aixecat el seu primer 4 de 10 amb folre i manilles a la tercera ronda. Un bon inici de festes./ I a Barcelona, amb la Mercè en plena efervencència, la gran cita musical de la nit serà a la platja del Bogatell amb el el concert batejat com a "Meditarràniament".

En 10 años, la Sagrada Familia se convertirá en el edificio más alto de Barcelona con 172 metros y medio de altura, 20 metros más que la torre Mapfre o el Hotel Arts. En octubre, se iniciará la construcción de las seis torres centrales, las más altas del templo. Todo gracias a la técnica de la piedra pretensada, que nunca se había utilizado en un edificio tan grande. Este fin de semana el templo abre sus puertas de forma gratuita para que 30 mil visitantes disfruten de su espectacularidad.

Totes les mirades posades en Pedro Sánchez i les eleccions d'aquest diumenge a Galícia i al País Basc per veure si s'obren noves perspectives a la situació de paràlisi política. El líder del PSOE intentar reforçar-se davant dels seus rivals al partit i estudiar la formació d'un govern. Avui Podemos li ha ofert buscar un acord que puguin obrir a altres formacions com els independentistes catalans que li exigeixen el referèndum. Un qüestió que serveix a PP i Ciutadans per criticar un govern que, a més, veurien dèbil.

Avui us convidarem a conèixer la nova unitat quirúrgica de l'Hospital de la Vall d'Hebron. Es tracta d'un espai en el que s'agrupen totes les sales d'operacions que fins ara estaven repartides per tot l'hospital central i que incorpora les últimes novetats en cirurgia com el robot Da Vinci. L'objectiu és poder fer més àgils les intervencions amb l'objectiu de reduir les llistes d'espera.

Nacions Unides adverteix del risc que comporta l'abús del consum d'antibiòtics. De fet, avui us explicarem que Espanya és un dels països on més casos de resistència a aquests medicaments es troben.

Barcelona ja està de festa. Anit van començar els actes que ja van omplir de gent els escenaris on hi ha activitats de tot tipus. Al pregó,  l'escriptor Javier Pérez Andújar va quedar-se al marge de la polèmica que l'ha envoltat. A Tarragona a aquesta hora jornada castellera de Santa Tecla amb totes les colles de ciutat.

L'Espanyol suma la primera victòria de la Lliga a Pamplona gràcies als gols de Leo Baptistao i Gerard Moreno. Al Barça, de la seva banda, estan convençuts de tirar endavant sense Messi i homes com Suárez o Neymar tornaran a assumir la responsabilitat que deixa l'argentí.

NOU BLOC QUIRÚRGIC. 19 QUIRÒFANS NOUS I UNIFICATS A L'HOSPITAL VALL D'HEBRON PER  AGILITZAR LES INTERVENCIONS.

HOSPITAL VALL D'HEBRON. S'INAUGURA LA NOVA UNITAT QUIRÚRGICA QUE AGRUPA LES SALES D'OPERACIONS DE L'HOSPITAL CENTRAL.

RESISTÈNCIA ANTIBIÒTICS. ESPANYA ÉS UN DELS PAÏSOS DEL MÓN ON HI HA MÉS CASOS PROVOCATS PER L'ABÚS D'AQUEST MEDICAMENT.

DE FESTA!. BARCELONA JA CELEBRA LA MERCÈ I TARRAGONA VIU LA DIADA CASTELLERA DE SANTA TECLA.

A PAMPLONA I GIJÓN. PRIMERA VICTÒRIA DE L'ESPANYOL A LA LLIGA I PRIMER PARTIT DEL BARÇA SENSE MESSI.

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest dijous 22 de setembre...i de seguida en destriarem les claus des dels nostres faristols d'analisi...avui amb Rafel de Ribot, Olga Ruiz i Jordi Mercader.

El líder del PSOE reprendrà els pròxims dies els contactes amb Podemos i Ciutadans amb un objectiu clar: pactar un govern alternatiu per evitar que Rajoy repeteixi a la Moncloa.

Per Mariano Rajoy, el nou intent de Sánchez és un disbarat...i demana al Partit Socialista un esforç per respectar els resultats de les eleccions.

El President del Tribunal Suprem ha defensat avui la independència dels jutges davant les acusacions de l'exconseller de la Presidència, que dilluns desprès de declarar al Suprem va assegurar que la sentència seria condemnatoria.

I aquesta hora Barcelona dona el tret de sortida a les festes de la Mercè amb el pregó de l'escriptor Javier Pérez Andújar. La festa comença polititzada i amb divisió dins els consistori per l'elecció del pregoner....que no ha agradat a part del sector independentista. De fet, 3 regidors de CiU no hi assistiran per participar en un pregó alternatiu.

Barcelona supera sense grans incidències els talls a una seixantena de carrers en motiu del dia sense cotxes. El trànsit s'ha reduit més d'un 4 per cent, especialment al centre de la ciutat.

El Govern vol donar més llibertat als comerciants en la nova llei de comerç catalana que preveuen aprovar abans de finals d'any. La proposta és que els comerciants puguin decidir en quina època de l'any fan les rebaixes.

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest Dimecres 21 de setembre...i de seguida en destriarem les claus des dels nostres faristols d'analisi...avui amb Toni Aira, Àlex Salmon i Jordi Garcia Soler.

PSOE, Esquerra i el Partit demòcrata han unit les seves peticions perquè la càmara debati la creació de la comissió que investigui el cas Fernandez Diaz sobre les converses telefòniques amb l'exdirector de l'Oficina Antifrau.

Será la primera comissió d'investigació que posa en marxa el Congrès desde la del 11 M, fa 12 anys...El ministre de l'interior ho considera lamentable i ha carregat contra els independentistes i contra el PSOE per fer-los el joc.

Serà finalment entre el gener i l'abril vinents quan Fèlix Millet, Jordi Montull i els altres 14 acusats s'asseuran a la banqueta.... després d'una instrucció del cas que s'ha allargat 7 anys.

Barcelona serà demà una de les ciutats del món que fa una aposta més gran per reduir la circulació de vehicles al nucli urbà. Prop d'una seixantena de carrers patiran restriccions de trànsit.

Una de cada 20 persones de més de 65 anys està afectada per l'alzheimer. A Catalunya 120 mil persones pateixen alzheimer. Avui es commemora el Dia Mundial d'aquesta malaltia.

  • Compromís ferm amb la mobilitat sostenible. És l'aposta que fa l'ajuntament de Barcelona per fomentar el tramsport públic i reduir la contaminació. Aquest matí la jornada sense cotxes ha transcorregut sense grans problemes a les vies principals i als acessos a la ciutat, en part per que s'han anticipat els desplaçaments./ Girona és l'altra capital catalana on s'han tallat els carrers que ha ocupat els escolars amb jocs i circuits d'educació viària.
  • La Generalitat vol donar més marge als comerciants i avui hem conegut alguns detalls de la llei de comerç catalana que preveuen aprovar abans de finals d'any.
  • Pedro Sánchez intentarà, per segon cop, formar un govern alternatiu i mantindrà el NO a Mariano Rajoy
  • I el President del Tribunal Suprem ha defensat avui la independència dels jutges davant les acusacions de Francesc Homs. Carlos Lemes ha dit que no volia polemitzar però ha sortit al pas de les declaracions de l'exconseller de la Presidència, qui després de declarar pel 9N, va afirmar que la sentència condemnatòria ja estava escrita. Fonts de la Fiscalia han dit avui que Homs podria ser inhabilitat.
  • Avui comencen els actes de La Mercè, la festa de Barcelona... amb París com a ciutat convidada. Aquest vespre, l'escriptor Javier Pérez Andújar serà l'encarregat de fer el pregó. Un inici que arriba amb polèmica
  • La lesió de Leo Messi és la nota més negativa del partit d'ahir, a banda dels dos punts que van volar del Camp Nou. L'argentí s'estarà unes 3 setmanes de baixa a causa d'un trencament muscular que es va fer en una acció amb Godín. Es perd segur els partits de Lliga contra Sporting i Celta i el de Champions contra el Borussia Moenchengladbach./ El Barça no va estar còmode en cap moment de partit davant un Atletic ordenat i defensiu que a la segona part va igualar el gol inicial de Rákitic. Una nit per oblidar en què Busquets també va haver de ser substituit./ Un cop acabat el partit els afeccionats que van anar al Camp Nou no van haver de córrer per arribar al Metro, ja que anit estava obert fins a la una. Una ampliació de l'horari fruit de l'acord entre el Barça i l'Ajuntament que es repetirà quan hi hagi partit de nit en dies d'entre setmana.
  • Els Dagoll Dagom tornen al Teatre Victòria amb un altre musical de gran format després de l'èxit de Mar i Cel. Aquest cop la companyia que dirigeix Joan Lluís Bozzo s'ha fixat en la figura d'SCARAMOUCHE per posar en escena un clàssic de capa i espasa ambientat en l'època de la Revolució Francesa.


Barcelona supera sense gran incidències els talls a una seixantena de carrers en motiu del dia sense cotxes. Fins a migdia el trànsit s'havia reduit un 4,3 per cent, especialment al centre de la ciutat.  L'altra conseqüències ha sigut que les retencions habituals als accessos i a les rondes a l'hora punta s'han avançat. Metro i ferrocarrils han vist incrementat al voltant d'un cinc per cent els seus usuaris. Unes seixanta localitat catalanes celebren avui aquesta jornada reivindicativa.

Els periodes de rebaixes passaran a la història. Es el que marca la nova llei de comerç que pretén aprovar el govern de la Generalitat abans d'acabar l'any. Liberalitza la possibilitat de baixar els preus però seguirà recomenant fer-ho en els periodes d'estiu i hivern. També amplia el número d'hores setmanals que podrà obrir una botiga: passarà de 72 a 75, lluny de les 90 que fixa la normativa estatal.

Pedro Sánchez intentarà, per segon cop, formar un govern alternatiu i mantindrà el no a Mariano Rajoy. És el que el líder del PSOE traslladarà al Comitè Federal que el partit farà el proper 1 d'Octubre, davant alguns barons que aposten per facilitar un govern del PP. Sánchez ja rebut ja el suport explícit del primer secretari del PSC

Pel que fa als esports estem en plena jornada de lliga. El Barça empata a un amb l'Atlètic de Madrid al Camp Nou, amb gols de Rakitic i Correa, i no aprofita l'ensopegada del Reial Madrid. A més, Leo Messi pateix un trencament muscular a la cuixa dreta i s'estarà 3 setmanes de baixa.

La tardor ens porta les festes de la Mercè. Aquesta tarda pregó de l'escriptor Javier Pérez Andújar marcat per la polèmica perquè alguns sectors independentistes han mostrat el seu malestar per la seva elecció i han convocat un pregó alternatiu de Toni Albà. A Tarragona, ja han començat les festes de Santa Tecla.

DIA SENSE COTXES. NORMALITAT A BARCELONA AMB UNA REDUCCIÓ  DEL 4,3% DEL TRÀNSIT I MÉS USUARIS AL TRANSPORT PÚBLIC.

ADÉU A LES REBAIXES. LA NOVA REGULACIÓ DE LA GENERALITAT LIBERALITZA ELS PERÍODES DE DESCOMPTES.

SÁNCHEZ HO INTENTARÀ. EL LÍDER DEL PSOE BUSCARÀ FORMAR GOVERN, MIQUEL ICETA LI DÓNA TOT EL SEU SUPORT.

PER UNA LESIÓ MUSCULAR. EL BARÇA EMPATA AMB L'ATLÈTIC I PERD LEO MESSI DURANT 3 SETMANES.

LA MERCÈ I SANTA TECLA. LES FESTES DE BARCELONA COMENCEN MARCADES  PER LA POLÈMICA DEL PREGÓ.

  • Catalunya tindrà un paper protagonista en el primer ple del Congrés dels Diputats. La junta de protaveus ha donat aquest matí llum verda a que es voti la creació d'una comissió d'investigació - que amb tota seguretat tirarà endavant - sobre les converses del ministre de l'Interior amb el director de l'Oficina Antifrau per determinar si es van usar els parells de l'estat per anar contra líders independentistes. Tots els grups han donat suport a la petició... menys els populars, que han criticat al PSOE per fer el joc als independentistes
  • Fernández Díaz considera lamentable que la primera comissió d'investigació que pot arribar a crear-se al Congrés, dotze anys després de la relativa a l'11-M, sigui per investigar el ministeri de l'Interior. I ha estat molt dur amb el PSOE.
  • Els nous responsables de l'antiga Convergència defensen el nom amb el que pretenen inscriure el seu nou partit. BETA Consideren que el Partit Demócrata Europeu i Català no es incompatible amb cap altra formació registrada i no han volgut entrar amb polèmica amb l'eurodiputat Ernest Maragall que ja ha presentat un escrit al ministeri de l'Interior advertint que el seu germà Pasqual va inscriure l'any 98 un Partit Català d'Europa.
  • D'altra banda es manté la crisi dins del grup parlamentari de Catalunya si que es Pot per les discrepàncies entre Iniciativa i Podem sobre el paper dels seus dirigents dins del grup.
  • Ja hi ha data per al judici per l'expoli al Palau de la Música. Finalment els 16 acusats seuran a la banqueta entre el gener i l'abril de l'any que ve.
  • Aquest que veieu és el cotxe del president de la Generalitat , que ha rebut l'impacte de la roda d'un camió. Ell mateix ha penjat la imatge a les xarxes socials, felicitant la perícia de la conductora, una mosso d'esquadra, que ha evitat mals majors.
  • I Barcelona serà demà una de les ciutats del món que fa una aposta més gran pel Dia Mundial Sense Cotxes, que per primer cop es farà en dia laborable.
  • El Barça rep aquesta nit al camp nou a l'Atlètic de Madrid. Simeone no ha guanyat mai al camp nou però va eliminar els cules als quarts de final de la darrera champions. Luis Enrique ha donat aquest matí la llista de convocats, on un cop més n'ha quedat fora Aleix Vidal./ Demà serà el torn de l'Espanyol de Quique Sánchez Flores. Els blanc-i-blaus buscaran a Pamplona la primera victòria a la Lliga.
  • Leonard Cohen fa avui 82 anys. I per celebrar-ho el trobador canadenc (com se'l coneix) publica avui un nou single com a avançament del disc que treurà el mes vinent.

Barcelona es prepara per viure demà el dia sense cotxes. Es preveu que hi haurà talls a trams d'una seixantena de carrers i que afectaran, entre d'altres, a vies tant destacades com la Via Laietana o Gran de Gràcia. El propi ajuntament admet que demà pot ser un dia complicat per circular per la ciutat però defensa una iniciativa que ha rebut moltes crítiques de comerciants i altres sectors que denuncien la manca de informació i la improvisació de la mesura.

A L'Informatiu escoltarem totes les veus en aquest debat i us explicarem que l'antiga Convergència defensa el nom de Partit Demòcrata Europeu Català després que Ernest Maragall hagi fet un escrit al registre recordant que ja existeix el Partit Català d'Europa que l'expresident Maragall va inscriure al 1998. També problemes al grup de Catalunya si que es pot on les diferències entre Podem i Iniciativa posen en dubte l'actual organització del grup parlamentari.

Dia Mundial de l'Alzheimer, dia per recordar els 120 mil diagnosticats a Catalunya d'una malaltia especialment dura pels qui la pateixen i pels qui cuiden als malalts. Es calcula que un 76 per cent dels cuidadors són familiars, molts dels quals han de deixar la seva feina o a la seva rutina per tenir cura dels seus.

Barça i Atlètic de Madrid s'enfronten aquesta nit en el primer gran partit d'aquesta Lliga. Els blaugrana, sense Umtiti i amb el trident en plena forma, esperen mantenir la seva bona ratxa contra l'equip matalasser al Camp Nou. Simeone mai no ha guanyat a Barcelona malgrat que li ha fet la guitza al Barça dues vegades a la Champions.

Avui s'acaba l'estiu astronòmic. Ho fa amb un dia assolellat i calor moderada a bona part del territori, però també amb núvols i possibilitat de pluja en algunes comarques. Demà, a primera hora de la tarda començarà la tardor. Un canvi d'estació acompanyat d'un petit canvi de temps: entre dijous i divendres reapareixeran els ruixats i les tempestes. El cap de setmana tornarà a ser ben estiuenc.

DIA SENSE COTXES. BARCELONA ES PREPARA PER SUPERAR DEMÀ EL TALL D'UNA SEIXANTENA DE CARRERS.

DEFENSEN EL NOM. L'ANTIGA CDC CREU QUE PODRÀ REGISTRAR-SE TOT I L'ADVERTÈNCIA D'ERNEST MARAGALL.

DIA DE L'ALZHEIMER. AQUESTA ANY SE CENTRA EN LES NECESSITATS QUE TENEN ELS CUIDADORS DELS MALALTS.

RIVALS PEL TÍTOL. EL BARÇA REP L'ATLÈTIC DE MADRID AL CAMP NOU AMB EL TRIDENT EN RATXA PERÒ SENSE UMTITI.