Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

ACCIDENT A LA RONDA. 24 FERITS AL VOLCAR UN AUTOCAR QUE PORTAVA TURISTES A L'AEROPORT DEL PRAT.

NIT DE TEMPESTES. EMERGÈNCIES HA REBUT MÉS DE 200 TRUCADES, MOLTES PER UN ESCLAFIT A BADALONA.

DETENCIÓ A MANRESA. LA POLICIA NACIONAL ARRESTA UN HOME PER DIFONDRE PROPAGANDA JIHADISTA.

RECITAL DE LEO MESSI. EL BARÇA DEBUTA A LA CHAMPIONS GOLEJANT 7-0 AL CELTIC DE GLASGOW.

COMENÇA "TIPS". EL NOU PROGRAMA DE TENDÈNCIES DE LA 2 S'ESTRENA DILLUNS VINENT AMB RUTH JIMÉNEZ I TXABI FRANQUESA.

Al menos 24 personas han resultado heridas, tres de ellas de gravedad, al volcar el autocar en el que viajaban en Barcelona. El accidente ha ocurrido sobre la madrugada del miércoles en una autopista.

El autobús se dirigía desde Lloret de Mar hacia el aeropuerto de El Prat cuando sobre las tres de la madrugada volcó en la Ronda Litoral. En él viajaban turistas de diferentes nacionalidades, de los que cinco son españoles, entre ellos el conductor, que ha dado negativo en el control de drogas y alcohol.

Las causas del siniestro no están claras, aunque todo apunta a la fuerte lluvia en Barcelona en el momento del siniestro.

Vespre a la 2, el programa d'actualitat i analisis de les tardes de la 2 de televisió espanyola...avui desgranarem les claus de dia desde els nostres faristols d'analisi amb Jordi Mercader, Nacho Martin Blanco i Roger Montanyola.

Carles Puigdemont ha volgut treure ferro a les interpretacions que s'han fet de les seves declaracions ...Ho ha fet via tuiter, en un missatge velat on insisteix que el Govern no s'ha mogut del full de ruta.

Davant d'aquesta indefinició del govern, els seus socis de la CUP mantenen l'aposta pel referèndum unilateral, tot i que admeten que l'executiu català vulgui fer un últim intent per buscar una consulta acordada.

Les crítiques a la proposta de referendum també ha arribat desde la oposició. La líder de ciutadans. Inés Arrimadas ha avisat que no acceptaran uns resultats electorals per declarar la independència, perquè no serien legals.

Avui el Suprem ha obert una investigació penal a Rita Barberà per presumpte blanqueig de capitals en el cas imelsa...la trama en la que gairebé está imputat tot el seu equip de quan era alcaldessa de València.

PSOE i Podemos han demanat la dimissió de De Guindos... EL ministre ha assegurat que la proposta de Soria no va respondre a raons polítiques, sinó de naturalesa tècnica. I que era perfectament apte per al càrrec.

Malauradament aquest tarda s'ha confirmat la mort d'un nadó a Sabadell a acusa de l'enterovirus. Es tracta d'una nena de menys d'un any que estava ingressada a l'Hospital Parc Taulí i que ha mort a conseqUència de les afectacions neurològiques provocades pel virus.

Según Protección Civil de la Generalitat, hay otros 12 heridos menos graves. El vehículo ha volcado por causas que todavía se desconocen. Ha ocurrido alrededor de las tres de la mañana de este miércoles en la Ronda Litoral, sentido sur, a la altura del kilómetro 15. En el autobús viajaban además del conductor, 23 turistas de diferentes nacionalidades. Protección civil ya se ha puesto en contacto con los consulados de ambos países. La compañía Eros Bus Travel los trasladaba al aeropuerto del Prat.

Al menos 24 personas han resultado heridas, tres de ellas de gravedad, al volcar el autocar en el que viajaban en Barcelona. Ha ocurrido durante la madrugada del miércoles en una autopista.

También hay 12 heridos menos graves.

El autobús con turistas alemanes, se dirigía desde Lloret de Mar al aeropuerto de El Prat cuando a las tres de la madrugada ha volcado en la Ronda Litoral.

Las causas del siniestro no están claras. En el momento del accidente llovía intensamente en Barcelona.

  • En plena ressaca de la Diada, el govern de Carles Puigdemont no deixa clar quin serà el seu full de ruta a partir d'ara. Després de la reunió d'avui, no ha quedat clar si el govern rebutja del tot un referèndum unilateral com li demana la CUP, però ha matissat que el pla és convocar per d'aquí a un any uns comicis autonòmics a la manera d'eleccions constituents. En tot cas, diu, optarà per l'instrument que ofereixi més garanties.
  • Tots aquests dubtes es podrien aclarir durant el debat de la qüestió de confiança a que se sotmetrà Carles Puigdemont al Parlament. Avui s'ha fixat la data del 28 i el 29 de setembre i serà similar al d'una investidura. Així, Puigdemont intervindrà el dimecres a la tarda. Dijous ho faran la resta de grups. La setmana següent, el 5 i 6 d'octubre, se celebrarà el debat de política general.
  • La líder de la oposició ha tornat a carregar contra la proposta de referèndum de Carles Puigdemont... i sobre unes eleccions constituents, Arrimadas ha assegurat que ells no acceptaran uns resultats electorals per a declarar la independència, perquè no serien legals.
  • I sobre la crema de fotografies del Rei durant la manifestació de l'esquerra independentista a Barcelona per la diada, la fiscalia de l'Audiència Nacional ha obert avui diligències, així com per investigar una piulada de la CUP que recollia un càntic antimonàrquic
  • La Generalitat ha admès avui 6 casos més de menors que van ser vícitmes de la xarxa de pornografia infantil desarticulada pels Mossos i la Guàrdia Civil. Quatre d'aquests menors ja són adults però van ser tutel·lats per l'administració catalana. Els sis casos se sumen als 7 que es van detectar aquest estiu./
  • A l'altra cara de la moneda hi ha els assetjadors. La seva conducta pot tenir solució. A un centre d'Argentona treballen amb joves amb trastorns de conducta. La meitat d'ells ha patit bullying i casi un terç dels menors s'acaben convertint també en assetjadors.
  • Davant el Celtic de Glasgow, ningú vol que es repeteixi la derrota contra l'Alabès, dissabte a la LLiga i per això tornarà l'onze de gala...
  • Entre les moltes cites culturals de la nova temporada, una de les més esperades és la mostra que portarà a Barcelona el llegat de David Bowie, el polifacètic músic i artista anglès desparegut a principis d'any. L'exposició arribarà al Museu del Disseny a la primavera després d'haver passat per diverses ciutats.


El govern de la Generalitat fa créixer la seva indefinició i es nega a definir quin mètode farà servir per validar el seu full de ruta independenitsta. Després que ahir Puigdemont parlés d'un referèndum acordat o eleccions. Fa uns minuts la portaveu s'ha negat a descartar un referèndum unilateral. Des dels socis de la CUP mantenen la seva aposta pel referèndum unilateral però admeten que l'executiu català vulgui fer un últim intent per buscar una consulta acordada però que ho farien sense cap esperança.

Un informe de l'ONG Educo adverteix que més de la meitat dels pares no veuen riscos pels seus fills a internet on molts nens són víctimes de diversos tipus de violència. Avui també ens endinsarem en com s'afronta la lluita contra l'assetjament escolar. A Argentona, un centre treballa amb nens que han patit bulling i després passen a ser assetjadors.

Aquest dimarts ha començat amb sol i calor com els últims dies... però acabarà amb un important i brusc canvi de temps. Entre aquest vespre/nit i matinada tindrem una tongada de ruixats i fortes tempestes que escombrarà d'oest a est Catalunya.

Unes pluges que arriben tard i que no són suficients pels bolets. La calor i la sequera d'aquest estiu fan preveure una mala temporada. De fet, ja comença amb retard. S'espera que estigui molt per sota de la mitjana i de les pitjors de l'última dècada.

I als esports, el Barça d'estrena avui a la Champions contra el Cèltic de Glasgow al Camp Nou. Luis Enrique presentarà l'equip de gala amb l'únic dubte a la porteria.

PROPERS PASSOS. EL GOVERN DEFINIRÀ EN ELS PROPERS DIES SI OPTA PER UN REFERÈNDUM O ELECCIONS.

SILENCI DE RAJOY. EL PRESIDENT DEL GOVERN MANTÉ EL SILENCI SOBRE LA DIADA I LA PROPOSTA DE REFERÈNDUM.

ASSETJAMENT INFANTIL. UN 54% DELS PARES NO VEUEN RISCOS A INTERNET PELS SEUS FILLS I UN 65% NO PARLA DEL "BULLING".

POCS BOLETS. LA MANCA DE PLUJA I LA CALOR DE L'ESTIU FAN PREVEURE UNA MOLT MALA TEMPORADA.

CAMP NOU. LLIGA DE CAMPIONS TER STEGEN REP L'ALTA I EL TRIDENT APUNTA A TITULAR.

El programa informatiu de la 2 de Televisó Espanyola amb el que cada tarda, de dilluns a divendres, repassarem les claus de l'actualitat del dia i les desgranarem des dels nostres faristols d' analistes... abordarem els temes més destacats de la jornada desde tots els punts de vista per entendre millor què passa al nostre voltant.

El missatge polític, reiterat per 5è any consecutiu, ha reobert aquest cop el debat sobre un referendum d'independencia.. .És la nova oferta de Puigdemont, rebutjada contundentment pel govern espanyol. De seguida escoltarem les declaracions d'uns i altres i les passarem pels nostres faristols d'anàlisis...amb Ester Vivas, Joan Lopez Alegre i Toni Bolaño.

Un milió i mig d'estudiants han començat avui les classes. Són 8mil Més que l'any passat .També hi ha 800 mestres nous...Una xifra que els sindicats considerent insuficient. S'estrenen 10 escoles noves...però encara hi ha més d'un centenar d'aules en barracons... El curs comença amb normalitat però amb reivindicacions pendents.

  • El govern català dona per bo el seu full de ruta i recull les peticions que se li van fer ahir a les manifestacions independentistes. Aquest matí el president Puigdemont com ha volgut deixar clar que ara treballa amb la idea de convocar un referèndum pactat o unes eleccions de caire constituent. Allunya així el referèndum unilateral que li demana la cup
  • Des del govern en funcions, silenci de Rajoy. Ha estat la vicepresident, Soraya Sáenz de Santamaría la que ha advertit a Puigdemont que la proposta de referèndum és il·legal i, afegeix, oportunista./ L'oposició creu que els objectius del govern de la Generalitat són poc realistes
  • Més d'un milió 570.000 alumnes tornen avui a l'escola. Són quasi 8.000 més que l'any passat. El departament d'Ensenyament ha contractat 800 nous professors, però la comunitat educativa i els sindicats considera l'augment de plantilla no és suficient.
  • El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha inaugurat avui les dues beta primeres estacions del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat. Són les de Gràcia-Can Feu i Plaça Major.
  • El Celtic de Glasgow ha arribat aquest migdia a Barcelona amb la intenció de fer saltar la sorpresa al Camp Nou.
  • La New York Fashion Week ha acollit aquest matinada la desfilada de Custo Barcelona.

O referèndum acordat i vinculant al juny-juliol de l'any vinent o eleccions constituents al setembre. Són les dues opcions que avui ha posat sobre la taula el president de la Generalitat que ha deixat al marge l'opció d'una consulta unilateral com li han demanat la CUP o algunes veus dels seus socis d'Esquerra. És el calendari marcat pel govern català després de les manifestacions d'ahir que van omplir els carrers demanant la culminació del procés independentista.

La resposta del govern central és clara: no es pot fer aquest referèndum perquè està fora de la llei. La vicepresidenta ha dit que es tracta d'una proposta il.legal i oportunista.

Són les impressions d'alguns del milió i mig d'estudiants que avui han tornat a classe. Més que l'any passat tot i que baixa la xifra de matriculats a primària. El curs comença amb el malestar pel manteniment de les retallades i la incertesa sobre què passarà amb les revàlides que la LOMCE incorpora enguany però que la Generalitat ja ha dit que no pensa fer.

El Barça ha preparat avui la seva estrena a la Champions, demà contra el Celtic de Glasgow al Camp Nou. Amb la intenció de passar pàgina a la derrota de dissabte contra l'Alabès, l'equip blaugrana vol sumar els 3 primers punts a Europa. El trident tornarà a jugar d'inici 4 mesos després i no es descarta que Ter Stegen es recuperi a temps.

 

 

 

El presidente de la Generalitat de Cataluña, Carles Puigdemont, convocará un referéndum de independencia antes del mes de agosto del año que viene solo si es factible y vinculante. Si no, habrá elecciones "constituyentes" al mes siguiente. Es lo que planteará el jefe del Gobierno catalán en la cuestión de confianza del próximo 28 de septiembre. Para el Gobierno en funciones la consulta sería ilegal e insiste en que nadie está por encima de la ley. La líder de Ciudadanos en Cataluña,  Inés Arrimadas, califica la convocatoria de pérdida de tiempo y reclama que no se repita el 9N.  El PP va a denunciar la quema de banderas de España e imágenes del rey durante las manifestaciones de la Diada y también a la CUP por las declaraciones ofensivas contra la Corona. La Fiscalía, por su parte, está a la espera de recibir los atestados de los mossos d'Esquadra (12/09/16).


ALLUNYA EL RUI. PUIGDEMONT CONTEMPLA UN REFERÈNDUM ACORDAT O LA CELEBRACIÓ D'ELECCIONS DE CAIRE CONSTITUENT.

DESPRÉS DE LA DIADA.EL GOVERN EN FUNCIONS RECORDA QUE CONVOCAR UNA REFERÈNDUM ÉS IL·LEGAL.

COMENÇA EL CURS. MÉS D'UN MILIÓ I MIG D'ALUMNES ACABEN LES VACANCES I TORNEN A LES AULES.

EL TRIDENT, TITULAR. EL BARÇA DEBUTA DEMÀ A LA CHAMPIONS CONTRA EL CÈLTIC DE GLASGOW AL CAMP NOU.