Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Jornada de dol a Esplugues de Llobregat pel nou crim de violència masclista que ha sacsejat la ciutat. L'ajuntament ha fet aquest migdia un minut de silenci i ha suspès tots els actes de la festa major que comença avui. Els Mossos d'Esquadra han detingut el presumpte autor de l'homicidi d'una dona, que va morir apunyalada a casa seva anit. Es tractaria del quart cas d'assassinat masclista enguany a Catalunya.
  • I una agressió sexual és el que ha denunciat avui públicament la regidora de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona, Maria Rovira. A Rovira, que ha rebut el suport de tots els grups polítics, un home la va assaltar de nit, enmig del carrer, quan tornava cap a casa al barri de Gràcia. La regidora cupaire explicat que aquest tipus d'agressions s'han d'explicar per ajudar altres dones víctimes i demana que els col·lectius feministes puguin actuar més.
  • A l'Ajuntament de Barcelona creix la polèmica pel desnonament de Sants que Colau va criticar per la presència dels antiavalots dels Mossos. Ada Colau, que governa en minoria, ha vist avui com tota l'oposició li demana ara que comparegui per explicar perquè el consistori no es va aconseguir evitar que el desnonament es produís.
  • La presidenta del Parlament, diputats de diferents partits polítics sobiranistes i una vintena d'entitats han donat suport aquest matí als càrrecs electes investigats pel 9N, entre ells Francesc Homs. En un acte al davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, han denunciat la judicialització de la política, apel·lant directament a l'Estat i a la fiscalia.
  • Les entitats independentistes demanen que l'estat que reconsideri les seves accions i que aposti pel diàleg enlloc de per la confrontació. Dilluns Francesc Homs ha de comparèixer al Tribunal Suprem per la consulta del 9N i la interlocutòria del jutge que deixa Mas, Ortega i Rigau a les portes del judici oral... Mentre la oposició insisteix en que tot plegat és conseqüència d'incomplir la llei, el govern denuncia la judicialització de la política.
  • Núria Parlón i Miquel Iceta es disputaran el lideratge del PSC a les primàries que se celebraran d'aquí a un mes. Aquesta tarda, Iceta presenta la seva candidatura, després que hagin fracassat els intents per aconseguir una proposta conjunta. Parlón es proposa com a primera secretària i ofereix a Iceta la presidència del partit i del grup parlamentari. Iceta no tanca la porta a un acord ...però després de les votacions.
  • El Barça farà aquesta tarda l'últim entrenament abans de viatjar a Madrid, per enfrontar-se demà al Leganés, en un horari -la una del migdia- que obliga a variar totes les rutines. A la ciutat madrilenya es preparen per una jornada històrica, ja que serà la primera visita del Barça a la lliga de Primera./ I l'Espanyol rebrà diumenge a Cornellà al Reial madrid. Els pericos veuen el duel contra els blancs com el punt d'inflexió després d'un irregular inici de Lliga
  • Avui surt el nou i esperat disc de Gossos, un dels referents de l'anomenat rock català. És el tretzè disc de la banda de Manresa i el seu títol ZÈNIT dóna idea de que el plantegen com la culminació d'una llarga i canviant trajectòria musical..


Nou cas de violència masclista. Els Mossos han detingut aquesta matinada a la parella de la dona que anit va aparèixer morta a ganivetades al domicili d'Esplugues de Llobregat on vivien tots dos. Els fet van passar anit, al voltant de les 9, quan els veïns van avisar a la policia d'una forta baralla entre la parella. Quan van arribar ja van trobar la dona morta i l'home ferit que va ser traslladat a l'Hospital de Bellvitge. Avui jornad de dol al municipi.

L'estiu tanca amb 19 ofegats al mar, una xifra que es repeteix des de fa uns anys. A més, s'han fet un miler de rescats. Avui us explicarem com a la platja de Cunit, on sempre hi havia morts, han aconseguit tancar l'estiu sense víctimes.

Avui que ha sortit a la venda el nou model de telèfon d'Iphone us explicarem què és la neofília. Es tracta d'un comportament que pot arribar a ser obsessiu pel qual es desitja posseir les novetats tecnològiques o d'altres productes de consum. Els psicòlegs ens alerten que és una tendència a l'alça que pot portar problemes com la compra compulsiva.

Als esports, a Leganés hi haurà festa major demà al migdia per rebre el Barça. L'equip madrileny s'estrena enguany a Primera i els seus davanters ens han explicat com veuen el trident blaugrana. L'Espanyol, de la seva banda, rep diumenge el Reial Madrid a Cornellà convençut que pot donar la sorpresa i guanyar als blancs.

VIOLÈNCIA DE GÈNERE. UN HOME MATA A LA SEVA PARELLA A GANIVETADES A UN PIS D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT.

MORTALITAT A LES PLATGES. 19 PERSONES HAN MORT OFEGADES A CATALUNYA UNA XIFRA MOLT SIMILAR A LA DELS ÚLTIMS ANYS.

LA NEOFÍLIA. ES TRACTA D'UNA OBSESSIÓ PER ACONSEGUIR LES ÚLTIMES NOVETATS DE TOT TIPUS DE PRODUCTES.

CAP DE SETMANA DE LLIGA. EL BARÇA VISITA DEMÀ EL LEGANÉS I L'ESPANYOL REP DIUMENGE EL R. MADRID.

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'avui dijous 15 de setembre...i de seguida en destriarem les claus des dels nostres faristols d'analisi...avui amb Toni Bolaño, Ferran Espada i Albert Fernandez Saltiveri. Benvinguts al vespre a la 2.

El nostre bloc de noticies arrenca amb la decisió del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya de deixar als investigats pel 9N a un pas d'asseure's al banc dels acusats.

Un altre assumpte judicial que afecta a la política, és el de Rita Barberà...desprès que ahir abandonés el PP , però no el seu escó al senat... la polèmica no s'ha tancat sinó que ha anat a més i ha evidenciat divisió a les files populars.

I sobre el cas del ERO a Andalusia, el Fiscal anticorrupció ha demanat avui 6 anys de presí i 30 d'inhabilitació per a l'expresident de la Junta, José Antenio Griñán per delictes continuats de malversació i de prevaricació. Per al seu antecesor en el càrrec, Manuel Chaves , demana 10 anys d'inhabilitació per un únic delicte de prevaricació.

Continua la picabarala entre Ada Colau i el Govern de la Generalitat per la intervenció del mossos en el desnonament ahir d'una mare amb 3 fills a Barcelona.

La Generalitat denunciarà ADIF als tribunals per la manca de manteniment de les infraestructures ferroviàries...Territori assegura que en els últims 4 anys hi ha hagut 1.597 incidències per problemes de manteniment , amb 45 mil trens implicats i 5 milions i mig de viatgers afectats.

  • Francesc Homs haurà de declarar dilluns vinent al Tribunal Suprem de Madrid per la investigació que té oberta per haver tirat endavant la consulta del 9 N tot i la prohibició del Constitucional. Allà tindrà el suport de membres del seu partit i d'Esquerra
  • Doncs precisament avui, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat que continuï el procediment per portar a judici l'expresident Artur Mas i les exconselleres Ortega i Rigau pel 9N. El tribunal ratifica la decisió del jutge que en la seva resolució, al juny, va resoldre que hi ha indicis de prevaricació i desobediència. I desestima els recursos dels investigats. Aquesta decisió deixa Mas molt més a prop de seure al banc dels acusats.
  • Mentrestant el PP català ha denunciat a l'Audiència Nacional la crema de banderes espanyoles, franceses i europees a la manifestació de l'esquerra anticapitalista l'11 de setembre.
  • La generalitat considera inaudit que el gestor ferroviari ADIF no consideri vinculants els acords amb Foment per millorar el servei de Rodalies a Catalunya. El conseller ha anunciat que a l'octubre presentarà un recurs davant l'Audiència Nacional avalat pel màxim nombre d'ajuntaments.
  • La vaga de controladors aeris francesos ha obligat avui a cancel·lar un total de 18 vols d'arribada o sortida des de l'aeroport de Barcelona
  • Malgrat les friccions entre administracions, els desnonaments no s'aturen i només avui s'han dictat 5 ordres al districte de Nou Barris de Barcelona
  • El Barça descansa avui després de golejar el Celtic a la Champions, però aquest migdia hem pogut escoltar Neymar, que ha explicat perquè va decidir quedar-se al Barça malgrat tenir ofertes molt interessants.
  • Arriba a Barcelona una de els exposicions més esperades de la tardor, la dedicada al pintor francès PIERRE-AUGUSTE RENOIR, un dels màxims exponents de l'impresionisme. Aquest cop el punt de vista és diferent, perquè es basa en les interpretacions de la figura femenina al llarg dels anys.

El Tribunal Superior de Justicia de Catalñua asegura que el entonces presidente de la Generalitat Artur Mas y sus consejeras eran plenamente conocedoras de la prohibición del Tribunal Constitucional respecto a la celebración de la consulta soberanista del 9N de 2014. Y que hubo una "consciente resistencia" a acatarla. Avala la instrucción del juez que apunta a delitos de desobediencia y prevaricación.

Suport del president Puigdemont i del vicepresident Junqueras a Francesc Homs que dilluns vinent ha de declarar al Suprem investigat pels presumptes delictes de desobediència, malversació i prevaricació al no fer cas de la suspensió de la consulta del 9N dictada pel Constitucional. Avui mateix el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha rebutjat els recursos d'Artur Mas, Joana Ortega i Irena Rigau contra la resolució del jutge que instrueix la causa i que els deixa a les portes de ser jutjats.

El govern de la Generalitat porta als tribunals la situació de les rodalies de Renfe. El conseller Rull ha anunciat que presentarà un recurs contenciós administratiu a l'Audiència Nacional per tal que  faci garantir a Adif un servei de trens correcte. És la decisió que han pres després que el gestor d'infraestructures hagi respost que no té cap obligació de fer les inversions que es van pactar políticament.

La realitat dels desnonaments ha tornat a la primera plana per la picabaralla entre l'alcaldessa de Barcelona i la Generalitat per la intervenció dels Mossos en alguns d'aquests desnonaments. Ada Colau ha demanat avui es replantegin els protocols de la policia catalana mentre diversos membres de l'executiu català han criticat avui a l'alcaldessa per la seva actitud.

La inestabilitat de les últimes hores ha afavorit la refrescada. Temperatures mínimes de 10 a 15º a moltes poblacions i les primeres glaçades a alta muntanya. Ara no fa calor, tenim sol, núvols prims i aquest vespre es poden repetir els ruixats a la costa. Demà i el cap de setmana tindrem un temps variable, les precipitacions no desapareixeran del tot, de dia farà caloreta però de nit fresca.

Paco Alcàcer reconeix en una entrevista que és un privilegi jugar al costat de Leo Messi, a qui considera el millor de la història i que per a ell és un plus jugar al costat del trident ja que considera que amb ells el barça fa por als rivals.
 

SUPORT A HOMS. PUIGDEMONT I JUNQUERAS EL REBEN A PALAU ABANS DE LA SEVA DECLARACIÓ AL SUPREM.

RODALIES RENFE. LA GENERALITAT DENUNCIA ADIF A L'AUDIÈNCIA NACIONAL PER TAL QUE GARANTEIXI UN BON SERVEI.

DESNONAMENTS A DEBAT. CREIX LA PICABARALLA ENTRE COLAU I EL GOVERN DE LA GENERALITAT PEL PAPER DELS MOSSOS.

FA FRESQUETA. HEM VISCUT LA NIT MÉS SUAU DELS ÚLTIMS 3 MESOS AMB TEMPERATURES ENTRE 2 I 8 GRAUS MÉS BAIXES.

FAN POR ALS RIVALS. PACO ALCÁCER DIU ESTAR ENCANTAT DE JUGAR AMB MESSI I EL TRIDENT.

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest dimecres 14 de setembre...i de seguida intentarem extreure'n les claus des dels nostres faristols d'analisi...Per desgranar l'actualitat tenim a Olga Ruíz, Toni Aira i Joaquim Coll.

L'ex-alcaldessa de Valencia ja no és militant del PP... tot i que continuarà ocupant el seu escó al senat... Les últimes hores el seu propi partit ha redoblat la pressió hores perquè marxi... però només ho ha fet a mitges.

I en clau catalana, el ministre Garcia Margallo, ha tornat a escalfar a l'independentisme...El titular d'exteriors ha assegurat avui que el procés sobiranista està causant ferides que trigaran a curar-se entre 20 i 30 anys.

És l'autocar que aquesta matinada ha bolcat a la ronda litoral de Barcelona provocant 24 ferits...dos d'ells greus. El conductor ha donat negatiu en els controls de drogues i alcohol...La pluja i la velocitat podrien ser les causes de l'accident.

Un desnonament avui d'una familia amb fills petits ha encès l'alcadessa de Barcelona. Això ha provocat que tingués una enganxada amb els Mossos a través de les xarxes socials. Els ha demanat no actuar en casos com aquest i tant la direcció de la policia catalana com el conseller de Justicia li han respost que han de complir la llei.

  • Accident d'autocar a la Ronda Litoral de Barcelona. Al voltant de les 3 de la matinada el vehicle ha bolcat provocant 24 ferits. Tot i que encara no hi ha conclusions definitives tot fa pensar que la velocitat i la pluja que queia a aquella hora podrien ser dues de les causes de l'accident./
  • L'accident de l'autocar ha estat la principal conseqüència, però la nit ha estat marcada per les tempestes i el vent. El 112 ha rebut unes 200 trucades. Moltes de Badalona on un esclafit ha provocat destrosses importants a gran part del litoral de la ciutat.
  • Interior ha fet avui balanç de la sinistralitat a les carreteres catalanes a l'estiu. La xifra de morts ha baixat. En total: 26, 13 menys que l'any passat
  • La Policia Nacional ha detingut aquesta matinada a Manresa un home de nacionalitat beta marroquina per difondre a través de plataformes virtuals l'ideari gihadista de l'Estat Islàmic.
  • Noves i polèmiques declaracions de José Manuel García Margallo sobre el procés sobiranista. El ministre d'afer estrangers en funcions ha assegurat a RNE que les ferides que està causant trigaran a curar-se entre 20 i 30 anys. Maragallo ha insistit en que qualsevol intent de Catalunya de sortir d'Espanya seria unilateral i, per tant, NO tondria reconeixement internacional.
  • I la Universitat Politècnica estrena les noves instal·lacions del campus Diagonal-Besòs, que arriben amb retrad a causa de la crisi econòmica. El president Puigdemont i els alcaldes de la zona han inaugurat l'edifici de l'Escola d'Enginyeria.
  • La tornada del trident del Barça es va fer notar en l'estrena a Europa. Tots tres, amb un gran Messi ben acompanyat per Neymar i Suárez, van recuperar l'identitat del joc precís i efectiu i van deixar per al record la major golejada en Champions dels blaugrana. El contundent 7 a 0 que el Barça va clavar al Celtic de Glasgow en l'estrena a la Champions ha convertit en anècdota la derrota contra l'Alabès a la Lliga
  • Abans del partit diverses associacions independentistes van repartir 30.000 estelades a la rodalia del Camp Nou que van omplir les graderies un copa va començar el partit. L'afició va tornar a desafiar la UEFA en xiular l'himne de la Champions i amb crits d'"Independència".
  • Es va celebrar per primera vegada fa 28 anys i ara és una cita ineludible de l'escena i el negoci musical català. Des d'avui i fins diumenge, el Mercat de Música Viva de Vic omplirà la ciutat de propostes variades i d'alt nivell.

La pluja que ha caigut aquesta matinada i la velocitat sembla que podrien ser dues de les causes que han provocat l'accident d'un autocar aquesta matinada a la ronda litoral de Barcelona. Els fets han succeit a les tres quan ha volcat el vehicle que transpotava turistes de Lloret de Mar a l'aeroport del Prat. Els 24 ocupants de l'autocar han resultat ferits de diversa consideració.

Tot plegat després d'una nit marcada per les tempeses i el vent. El 112 ha rebut unes 200 trucades. Moltes de Badalona on un esclafit ha provocat destrosses importants a gran part del litoral de la ciutat. També ha caigut molta aigua a l'Empordà on s'han inundat baixos i aparcaments i a les comarques de Tarragona ha provocat problemes a la xarxa de trens de Rodalies.

La Policia Nacional ha detingut aquesta  matinada a Manresa una home de nacionalitat marroquina acusat de difondre propagana jihadista a través d'Internet. El Ministeri de l'Interior considera que era un greu perill per la seguretat nacional i que la seva activitat era cada vegada més radical.

Pel que fa els esports, el Barça s'estrena a la Champions golejant per 7 a zero el Celtic de Glasgow. Tres gols de Messi, dos de Suarez, un d'Iniesta i un altre de Neymar, que també va dornar 4 assistències, certifiquen la major golejada de la història del Barça a al Champions.

I avui presentarem el nou programa de La 2 que es produexi als estudis de Sant Cugat. Es tracta de Tips, el nou magazine diari que presenten la Ruth Jiménez y el Txabi Franquesa i que sevirà per presentar les noves tendències. El podreu veure a partir de dilluns vinent de 8 a 9 del vespre.