Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

SECTOR IMMOBILIARI. LA INVERSIÓ ESTRANGERA ES CONVERTEIX EN EL MOTOR D'UN SECTOR EN CREIXEMENT.

LLEI DEL MENOR. LA NOVA NORMATIVA OBLIGA A QUI TREBALLA AMB MENORS A ACREDITAR NO HAVER COMÈS DELICTES SEXUALS.

HOSPITAL DEL MAR. UN EQUIP DE CIENTÍFICS DESCOBREIX UN MECANISME CEREBRAL QUE EXPLICARIA L'ADDICCIÓ A LA NICOTINA.

SUÁREZ, PENDENT DEL TAD. MESSI NO S'ENTRENA I ESTÀ PRÀCTICAMENT DESCARTAT PER JUGAR DEMÀ A BILBAO.

  • El president en funcions del govern, Mariano Rajoy, se sentarà a parlar amb el president de la Generalitat, sempre i quan el truqui Carles Puigdemont. En una entrevista a RNE ha dit que l'atendrà amb molt de gust, com sempre que els presidents de Comunitats autònomes li ho demanen. I ha reiterat que el seu govern actuarà sempre que hi vegi una il.legalitat.
  • La Generalitat ha admès que podria retirar-se com a acusació en alguns processos judicials contra activistes... com per exemple, l'oberta arran una manifestació contra el tancament de Can Vies. Seria un dels punts que la CUP hauria demanat a Junts pel Sí per arribar a un acord.
  • Josep Rull deixa de ser el coordinador general de Convergència Democràtica per centrar-se en la conselleria de territori i sostenibilitat.Ç
  • En l'anomenat cas del 3% avui hem tingut accés a noves dades del sumari. La investigació evidencia nombroses irregularitats en contractacions fetes per l'Ajuntament de Torredembarra. Unes investigacions que van donar les pistes pels escorcolls a la fundació de Convergència. De fet, el sumari evidencia donacions a Catdem fetes només fa uns mesos, al 2015
  • El patrimoni de la persona més rica de Catalunya equivaldria a la renda anual de 150.000 famílies mitjanes catalanes durant el 2014. És una de les dades que es desprèn de l'informe que avui ha presentat l'ONG Oxfam sobre la desigualtat i que, segons l'entitat posa de manifest que les diferències econòmiques entre classes socials són cada cop més grans. A més, les 20 majors fortunes a Catalunya va augmentar un 34% l'any passat.
  • Avui ha començat a Madrid el judici als 15 acusats de l'assalt a la Fundació Blanquerna l'11 de setembre de 2013./ També avui s'havia de celebrar el judici del noi acusat de gravar aquestes imatges d'una agressió al metro de Barcelona. L'acusat ho ha reconegut, ha demanat perdó i li han rebaixat la pena de presó de 3 a 2 anys i no haurà d'ingressar. També se li ha imposat una sanció de 10.000 euros.
  • Les proves que li han fet aquest matí a Leo Messi descarten lesió muscular./ Qui segur que no hi serà és Jordi Alba, que s'estarà 10 dies de baixa per una elongació al bíceps femoral de la cama dreta.

 Mariano Rajoy disposat a parlar amb Carles Puigdemont si aquest s'hi posa en contacte. En una entrevista a Ràdio Nacional ha insistit en que faran complir la llei i que no dubtaran en portar als tribunals qüestions com la presa de possessió del president de la Generalitat o la creació de la conselleria d'Exteriors. També ha sigut molt dur amb Pedro Sánchez a qui acusa de voler reeditar el pacte del Tinell a nivell nacional i que, segons diu, acabaria com el rosari de l'aurora.

Segons ha pogut saber TVE a Catalunya diverses empreses haurien seguit pagant presumptes comissions a fundacions de Convergència fins al maig de l'any passat.. Ciutadans, PSC i PP han demanat la compareixença del conseller d'Interior després que la portaveu del govern de la Generalitat hagi confirmat la predisposició de l'executiu a retirar-se d'alguns processos judicials contra activistes com, per exemple, els aldarulls de Can Vies. Una decisió que estaria vinculada als acords amb la CUP.

Comença el judici contra els 15 ultres que la diada de 2013 van assaltar al centre cultural Blanquerna de Madrid en plena celebració, van provocar danys materials i van agredir a algun dels assistents. Els principals responsables dels fets s'enfronten a penes de fins a 4 anys de presó.

I un altre judici que també s'havia de celebrar avui. Sense presó el jove que va gravar l'agressió a un noi de Moldàvia al metro al juny de l'any passat. Ho ha evitat un acord d'última hora entre la defensa i la fiscalia. El jove haurà de pagar una multa de 10.000 euros i la pena serà inferior als 3 anys que demanava fiscalia.

Messi no té cap lesió muscular segons les proves mèdiques que li han fet aquest matí. El deu blaugrana va notar unes molèsties contra l'Athletic i al descans es va quedar al vestidor. L'argentí havia obert de penal el triomf del Barça que va aprofitar l'expulsió de Gorka per marcar 6 gols, tres dels quals del pitxitxi Luis Suárez

 

 RAJOY A RNE. DISPOSAT A PARLAR AMB CARLES PUIGDEMONT SI ES POSA EN CONTACTE AMB ELL.

GOVERN CATALÀ. PREDISPOSAT A RETIRAR-SE D'ALGUNS PROCESSOS JUDICIALS, C'S, PSC I PPC DEMANEN EXPLICACIONS.

ATAC BLANQUERNA. COMENÇA EL JUDICI CONTRA ELS ULTRES QUE VAN ENTRAR A UN ACTE A MADRID LA DIADA DE 2013.

COMENÇA EL JUDICI. DEMANEN 3 ANYS DE PRESÓ PEL JOVE QUE VA GRAVAR UNA AGRESSIÓ AL METRO DE BARCELONA AL 2014.

MESSI NO TÉ CAP LESIÓ. EL BARÇA GUANYA L'ATHLETIC DE BILBAO PER 6 A 0 AMB UN TRIPLET DE LUIS SUÁREZ.

El presidente del Gobierno en funciones, Mariano Rajoy, ha sido entrevistado en Las mañanas de RNE, donde ha acusado al líder de la oposición, Pedro Sánchez, de intentar "a toda costa" de conseguir el apoyo de "independentistas, rupturistas y extremistas" para llegar a La Moncloa y de buscar una especie Pacto del Tinell". Rajoy ha criticado que Sánchez sea capaz de "entenderse con cualquiera", menos con los 'populares', y ha explicado que no tiene previsto reunirse con él ni hacer ninguna oferta a los socialistas antes de la primera sesión de investidura (18/01/16).

Hemos conocido parte del sumario del conocido como "Caso 3%", la investigación del supuesto cobro de comisiones ilegales por parte de la Fundación de Convergencia de Cataluña. Según la Fiscalía anticorrupción, se habrían detectado pagos vinculados con obra pública hasta marzo de 2014.
 

Josep Antoni Duran Lleida ha anunciado que renuncia a la presidencia de Unió al término de una reunión del consejo de gobierno del partido, que no obtuvo representación parlamentaria ni en las elecciones catalanas del 27 de septiembre ni en las elecciones generales del pasado 20 de diciembre.

Magazine informatiu de producció pròpia de TVE Catalunya amb tota l'actualitat i seccions d'entreteniment, cultura, consum, salut i territori

  • La nova conselleria d'Exteriors del govern de la generalitat està ja sent analitzada pels serveis jurídics de l'estat. Esperen l'informe que han demanat als serveis jurídics de l'estat per determinar si la fórmula de Carles Puigdemont per prometre el càrrec era o no legal i ha afegit que també analitzaren les funcions que desenvolupi cada conselleria, especialment la d'assumptes exteriors
  • Des de Junts pel Sí, asseguren que estan molt tranquils perquè tot el desenvolupament del govern és legal i que Catalunya té competències per tenir aquesta conselleria d'assumptes exteriors. La notícia arriba després que anit el president català admetès que, ara per ara, no es pot declarar la independència i que els 18 mesos previstos per aquesta legislatura poden ser més.
  • Mentrestant al Parlament s'ha reunió reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus amb el govern ja format. I el primer acord és que el president Puigdemont comparegui la setmana que vé al ple per explicar el disseny del seu executiu. Però la polèmica ha vingut per la proposta de Junts pel Sí i la CUP de crear una comissió sobre transició nacional i procés constituent, que l'oposició rebutja. Catalunya Sí que es pot podria sumar-shi si la comissió és d'estudi i no legislativa./ Des de l'oposició, critiquen que el nou govern, al seu parer, pretengui ocultar el referèndum d'independència darrera de l'aprovació d'una eventual constitució catalana.
  • L'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, del PSC, declararà com a investigat -el que abans en dèiem imputat- el proper 26 de gener, en l'anomenat cas Inipro.
  • Són menors d'edat i reconeixen que consumeixen alcohol cada cap de setmana. Com elles, tres de cada quatre adolescents n'ha begut l'últim mes. De fet comencen a beure, de mitjana, als 14 anys i en molts casos les families no ho saben./ Tret de sortida aquest matí a una nova edició de la Marató de donants del Banc de Sang i Teixits./ Estem a les portes d'un cap de setmana que serà de rigorós hivern.
  • El Barça jugarà amb l'Athletic de bilbao els Quarts de final de la Copa del Rei. L'anada es jugarà dimecres que ve a San Mamés i la tornada el dia 27 d'aquest mes al Camp Nou. / Els equips de Luis Enrique i Valverde s'enfrontaran tres vegades en 10 dies.
  • Després d'una llarga espera, el grup barceloní Love of lesbian estan a punt per tornar.