Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Jordi Turull considera que este lunes el rey despreció al Parlament de Cataluña y a su pueblo al no recibir a su presidenta, Carme Forcadell. El presidente del grupo de Junts pel Sí considera que el jefe del Estado debería tener un papel un poco más activo en este proceso. Turull ha afirmado que el Tribunal Constitucional hace un "servicio de mayordomía" de la Moncloa y que es "arte y parte" (12/01/16).

El presidente de la Xunta de Galicia, Alberto Nuñez Feijóo (PP), ha instado al presidente de la Generalitat de Cataluña, Carles Puigdemont, a cumplir la ley. "Aquí hay malos precedentes, malos procedimiento y malos objetivos", añade el político 'popular', que solo espera "que Puigdemont se dedique a gobernar y no a incumplir la ley".

Aquest és el moment que Carles Puigdemont arribava aquest migdia al Palau de la Generalitat ja com a president electe després superar ahir el debat d'investidura. Abans, al matí,  Puigdemont s'acomiadava de l'ajuntament de Girona on ha exercit com a alcalde els últims 4 anys i mig.

Entre l'oposició, tant el Partit Popular com Ciutadans creuen que els no independentistes haurien de fer front comú al Parlament.. Pero PSC i Catalunya sí que es pot no estan disposats a fer fronts.

Aquesta primera sessió del judici es dedica a les qüestions prèvies. Els advocats de la infanta, la fiscalia i l'advocada de l'estat han demanat el sobreseïment de la causa contra Cristina de Borbó  per falta de legitimitat de Manos Limpias per acusar-la en solitari.  Les tres magistrades del tribunal han de decidir si el judici contra ella continua o no.....

Després de 4 guardons seguits, els últims dos anys els va cedir a Cristiano Ronaldo, però aquest 2015 l'argentí ha presentat les millors credencials per eixamplar distàncies amb el portugués.

El secretario general del PSOE ha reconocido que tratará de "entedenderse tanto con Podemos como con Ciudadanos", porque considera que "tienen muchos puntos en común": "La estabilidad se puede garantizar de muchas maneras dentro y fuera del Gobierno, lo importante es compartir una hoja de ruta y estoy convencido de que tanto con Podemos como con Ciudadanos podemos compartir buena parte de esa hoja de ruta tanto en materia social como en materia de regeneración democrática". 

Los servicios jurídicos del Estado estudian ya el programa político del nuevo presidente de la Generalitat que es continuación del diseñado por Artur Mas y que tiene como fin último la declaración de independencia. El Gobierno, en funciones, recuerda que está vigilante para frenar cualquier acción contraria a la ley.


Carles Puigdemont s'ha acomiadat aquest matí de l'ajuntament de Girona. Ha estat la seva primera cita després que anit fos investit president de la Generalitat i deixés clar que manté el projecte de ruptura amb Espanya. Avui ha dit que no tem les mesures que pugui pendre el govern i que no li interessen les declaracions de Rajoy perquè està en funcions. Aquest matí el ministre de Justícia ha insistit en que faran tot el que faci falta per garantir el compliment de la legalitat.

De la formació del govern ja en tenim alguns detalls. Sabem ja que hi haurà un únic vicepresident que serà Oriol Junqueras que també dirigirà el departament d'Economia. Les altres dues figures fortes de l'executiu seran Raül Romeva, que dirigirà Afers Institucionals i Neus Munté que seguirà com a portaveu i dirigirà l'àrea de Benestar.

De tota manera, la imatge del dia ens arriba des de Palma de Mallorca. Són la infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarín, asseguts al banc dels acusats en la primera sessió del judici pel cas Nóos. Per la germana del rei es demanen 8 anys de presó però el seus advocats han demanat al jutge que se li apliqui la denominada doctrina Botín per la qual no seria jutjada ja que no l'acusen ni els advocats de l'estat ni la fiscalia.

Leo Messi, Neymar i Cristiano Ronaldo són els tres finalistes a la pilota d'or que es lliura aquest vespre a Zuric. L'argentí del Barça és el gran favorit per guanyar per cinquena vegada el premi de millor jugador del món.

Avui ha dit que no tem les mesures que pugui pendre el govern i que no li interessen les declaracions de Rajoy perquè està en funcions. Aquest matí el ministre de Justícia ha insistit en que faran tot el que faci falta per garantir el compliment de la legalitat.

De la formació del govern ja en tenim alguns detalls. Sabem ja que hi haurà un únic vicepresident que serà Oriol Junqueras que també dirigirà el departament d'Economia. Les altres dues figures fortes de l'executiu seran Raül Romeva, que dirigirà Afers Institucionals i Neus Munté que seguirà com a portaveu i dirigirà l'àrea de Benestar.

De tota manera, la imatge del dia ens arriba des de Palma de Mallorca BETA Són la infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarín, asseguts al banc dels acusats en la primera sessió del judici pel cas Nóos. Per la germana del rei es demanen 8 anys de presó però el seus advocats han demanat al jutge que se li apliqui la denominada doctrina Botín per la qual no seria jutjada ja que no l'acusen ni els advocats de l'estat ni la fiscalia.

Leo Messi, Neymar i Cristiano Ronaldo són els tres finalistes a la pilota d'or que es lliura aquest vespre a Zuric. L'argentí del Barça és el gran favorit per guanyar per cinquena vegada el premi de millor jugador del món.


CARLES PUIGDEMONT. S'ACOMIADA DE L'AJUNTAMENT DE GIRONA DESPRÉS DE SER INVESTIT PRESIDENT.

NOU GOVERN. JUNQUERAS SERÀ EL VICEPRESIDENT I MUNTÉ I ROMEVA GESTIONARAN LES ALTRES DUES GRAN ÀREES.

JUDICI CAS NÓOS. LA INFANTA CRISTINA I IÑAKI URDANGARIN AL BANC DELS ACUSATS EN LA PRIMERA JORNADA DE LA VISTA ORAL.

PILOTA D'OR. AQUESTA TARDA LEO MESSI PODRIA ACONSEGUIR EL CINQUÈ TÍTOL COM A MILLOR JUGADOR DEL MÓN.

Carles Puigdamont tomará el martes posesión como nuevo president de la Generalitat de Cataluña. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ya ha pedido aundiencia al Rey para comunicarle su investidura. Pero antes, este lunes, Puigdemont ha renunciado a la alcadía de Girona. Y allí ha valorado las palabras del presidente del Gobierno: "Rajoy es un presidente en funciones y hace declaraciones en funciones", ha dicho.

Joan Coscubiela ha afirmado que la independencia es tan legítima como cualquier otra opción y que a una comunidad no se le puede obligar a vivir como no quiere. El diputado de Catalunya Sí que es Pot considera que hay que cambiar la realidad con objetivos utópicos, pero sin perder de vista la realidad. Coscubiela ha dicho que durante estos tres meses de paralización política no hemos estado quietos (11/01/16).

El portavoz del PPC en el Parlamento catalán, Enric Millo, asegura que su partido "no va a permitir que se constituya la república catalana", objetivo que los independentistas se han propuesto conseguir dentro de 18 meses. En su opinión, "cada vez hay menos catalanes que apuestan por la independencia" (11/01/16).

Carlos Carrizosa ha dicho que lo que han hecho es nombrar a dedo a alguien para evitar otras elecciones. El diputado de Ciutadans en el Parlament de Catalunya considera que convocar ahora unas nuevas elecciones garantizaba la derrota de los independentistas. Carrizosa opina que se le han fundido los plomos a Mas y que su cambia algo, será a peor (11/01/16).

Assumpta Escarp, del PSC, pide al nuevo presidente de la Generalitat de Cataluña, Carles Puigdemontque sea el presidente de todos los catalanes. "Debería trabajar para lo que es más importante, que es la gente, empezar a escuchar los problemas que la gente tiene y a dar soluciones. No parece que sea esa su prioridad", afirma (11/01/16).