Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La vicepresidenta de la Generalitat de Cataluña, Joana Ortega, ha planteado la posibilidad de aplazar la consulta soberanista en Cataluña, prevista en un principio para el próximo 9 de noviembre, en caso de que el Gobierno la vete. "Si el 9 de noviembre no se pudiera votar, no acaba el proceso, habra otro 9 de noviembre", ha sostenido, y ha defendido que ante todo sea un proceso dentro de la legalidad. 

  • Els bombers creuen que l'explosió de gas butà que ha acabat amb un foc a un pis de Lleida i que ha causat la mort a una dona ha estat intencionada. Pensen això perquè sembla que la bombona s'hauria manipulat. Els veïns desallotjats tornen aquesta mateixa tarda.
  • El veto de Rússia a les importacions d'aliments dels països de la Unió europea segueix  neguitejant  els productors, i les administracions, que miren de trobar solucions.
  • El conseller d'Agricultura Josep Maria Pelegrí viatja demà Brussel.les per demanar a la Comissió que activi un paquet de compensacions per les pèrdues que provoca aquest bloqueig. Aquest matí s'ha reunit amb el sector carni, que demana poder congelar la carn que els sobri per vendre-la quan es resolgui aquesta situació. 
  • Falta un mes per la Diada de l'Onze de setembre i, en l'àmbit polític, recollim les declaracions de Enric Millo, fent una crida a Duran i Lleida perquè aturi el que considera una deriva independentista i també les de Joan Rigol, el coordinador del pacte nacional pel dret a decidir, que no veu oportuna una consulta fora de la llei.
  • Fins dilluns que ve al Gamper, el Barça no disputarà cap més partit, així que Luis Enrique continua posant la plantilla a to mentre espera si arriba un últim fitxatge. Avui, Neymar ja s'ha incorporat i ha fet part de la sessió amb el grup.
  • I ara anem al Festival de Cap Roig. On anit hi van actuar dos grups catalans. D'una banda, la iaia: el grup de Vic hi presentava el seu disc "On és la màgia". Un treball que conté una evolució cap a una música més electrònica. I de l'altra els Pets, que van tocar els èxits de sempre i també del seu últim treball, "Aria Petita"
  • Los Mossos d'Esquadra apuntan a una explosión de butano provocada, como causa de la muerte anoche de una mujer de 49 años en el centro de Lleida. La deflagración obligó a desalojar a una treintena de vecinos, que todavía están pendientes de poder volver a casa.

  • EXPLOSIÓ DE BUTÀ A LLEIDA
  • Investiguen les causes del sinistre en
  • el que ha mort una dona de 49 anys
  • Volen ajuts europeus
  • EL SECTOR CARNI CATALÀ I EL VETO RUS
  • Abandonats l'AP-7
  • ELS 62 PASSATGERS DEL "MEGABUS"
  • Els diumenges van bé
  • DEBAT SOBRE L'HORA DE TANCAMENT
  • Neymar OK i Vermaelen KO
  • EL BARÇA PODRIA FER UN ÚLTIM FITXATGE
  • El secretario general y portavoz de Ciutadans (C's), Matías Alonso, acusa a PP y PSOE de haber tapado durante años el caso Pujol y afirma que quienes están desvelando la corrupción política en las instituciones de Cataluña son los tribunales, la Policía y "algunos periódicos". "Hay que recordar el duelo al sol del 3% que quedó de aquella manera, y también que hace poco más de cuatro años, en la primavera de 2010, la señora Sánchez-Camacho estaba recabando información sobre los trasiegos económicos que el clan Pujol estaba manteniendo y estaba recibiendo información de primera mano en la Camarga. ¿Y después de todo eso realmente qué pasó? No pasó nada", explica Alonso, que considera que el presunto fraude cometido por el expresidente de la Generalitat de Cataluña no va a interferir en la consulta soberanista porque esta no se va a celebrar. Por último, pide a Artur Mas que adelante las elecciones autonómicas (11/08/14).

    En Tarragona los vecinos de la ribera del río luchan un verano más contra la mosca negra. Un insecto que les hace la vida imposible, sobre todo por sus picaduras, dolorosas y que dejan marcas. Sólo se puede combatir fumigando las larvas que deja en el río, para lo que se ha recurrido al uso de helicóptero.

  • La jutgessa que investiga la denúncia de Manos Limpias a Jordi Pujol li ha demanat que presenti el testament del seu pare. A més, ha enviat comissions rogatòries a Andorra i Suïssa per investigar si ell o la seva família tenen comptes en aquests països. Paralelament, avui hem sabut que Pujol haurà de comparèixer davant l'agència tributària. Aquest matí dos funcionaris li han lliurat la citació a la seva residència de Queralbs, on avui l'hem tornat a veure passejant amb la seva dona. Tot aixó després que ahir digués que encara no sap si compareixerà al Parlament. Aquest matí ERC l'ha advertit que si no ho fa, el partit donarà suport a la creació d'una comissió d'investigació./ Des del PSC insten Mas a convèncer l'expresident perquè s'expliqui, i el PP insisteix que vol saber l'origen dels diners... / El president del govern, Mariano Rajoy també  ha parlat del cas Pujol. Ho ha fet des de Mallorca... Rajoy, però, ha evitat qualsevol valoració i ha estat prudent.
  • L'ajuntament de Barcelona ha incrementat la vigilància a la plaça de les Glòries després que detectés que hi ha molts drapaires que roben i venen il·legalment la ferralla que s'extreu de les obres. Aquesta última setmana ha estat constant el moviment de persones amb carretons amunt i avall.. Els veïns asseguren que aprofiten les hores de descans dels treballadors per entrar i robar el material que poden. 
  • 27 milions d'euros ha repartit una única venedora de l'ONCE a Cambrils. És el premi més important que l'entitat ha donat mai a Catalunya gràcies al número 83mil 794. Dels 120 cupons afortunats, un ha permés al seu propietari ingressar 20 milions d'euros. És el numero que coincideix, també, amb la sèrie premiada. La resta d'afortunats, entre els quals hi ha la pròpia venedora, s'han endut 60mil euros. La majoria són clients habituals de Cambrils. 
  • Luís Suàrez està a l'espera de la decisió del tribunal de Lausana per veure si li rebaixen la sanció de 4 mesos que li va imposar la FIFA, per haver mossegat Kielini al Mundial del Brasil. El Barça confia que la sanció es rebaixi, i poder-lo presentar la setmana 
  • I ara anem cap a Sant Feliu de Guíxols. Allà, Dee Dee Bridgewater va proposar un viatge musical que va traslladar als assistents als anys 30, amb èxits d'Ella Fitzgeral o Billie Holiday. També va oferir versions del pop nordamericà de Steve Wonder, Michael Jackson,o Eminem. Un concert, on la diva del jazz va brillar amb un ritme desbordant i molta complicitat amb el públic del Festival de Porta Ferrada
  • Una juez de Barcelona que instruye las diligencias por la querella de Manos Limpias le pide al expresidente catalán que aporte el testamento de su padre y el documento que acredita que aceptó la herencia. Todo ello en el día en el que Jordi Pujol ha recibido una citación de la Agencia Tributaria para que aporte más información. 

     

  • Jordi Pujol haurà de comparèixer a l'Agència Tributària. Aquest matí dos funcionaris li han lliurat la citació a la seva residència de Queralbs on avui l'hem tornat a veure passejant amb la seva dona. Tot aixó després que ahir digués que encara no sap si compareixerà al Parlament.  Aquest matí Esquerra Republicana l'ha advertit que si no ho fa, el partit donarà suport a la creació d'una comissió d'investigació. Des del PSC insten Mas a convèncer l'expresident a què s'expliqui, i el PP insisteix que vol saber l'origen dels diners./I avui, la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, ha respost el conseller Santi Vila dient que s'ha de defensar fins el final la celebració d'una consulta. 
  • El rei Felip Sisè ha rebut aquest migdia al palau de MArivent el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. És la primera vegada que tots dos es troben a Mallorca. Els dos han abordat durant més d'una hora la situació política i econòmica espanyola i les conseqüències del brot d'ebola a l'Àfrica./ Precisament, la OMS ha declarat emergència sanitària internacional el brot d'ebóla que s'està produint a  4 països  africans i que ja ha causat la mort a un miler de persones. També fa una crida a la solidaritat internacional per augmentar l'atenció sanitària . El missioner Miguel Pajares continua estable.
  • Sindicats, cooperatives, pagesos i la conselleria d'agricultura s'han reunit aquest matí per abordar la situació en la què els deixa el boicot de Rússia a l'entrada de productes agraris europeus. Cal tenir present que Rússia és el segon país importador dels préssecs i nectarines que es cultiven a Lleida. 
  • L'ajuntament de Barcelona ha incrementat la vigilància a la plaça de les Glòries després que detectés que hi ha molts drapaires que roben i venen il·legalment la ferralla que s'extreu de les obres. I sembla que aquest control, de moment, funciona./ I ara us volem ensenyar dues iniciatives que demostren que és possible tenir cura del medi ambient amb ser viables econòmicament. La primera consisteix en apadrinar arbres, fins que siguin prou grans per poder treure'n profit./ Des de principi de la temporada d'estiu, a les platges de Barcelona hi ha anat menys gent de l'habitual. Segons l'ajuntament, en bona part per culpa de la pluja que ha caigut. La qualitat de les aigües és excel·lent, tot i que s'han recollit un 7% més de deixalles que l'any passat i els socorristes de la Creu Roja han realitzat un 11% de serveis més que el 2013./ Deu n'hi ho la muntanya de milions que han caigut a Cambrils.. Ni més ni menys que més de 27 milions d'eurUs... ÉS el premi més gran que ha repartit mai l'ONCE a Catalunya.
  • Luis Suarez declara des de primera hora d'aquest matí, davant del Tribunal d'Arbitratge Esportiu, a Lausana./ L'Espanyol s'ha entrenat avui a porta tancada i a la tarda viatjarà a Tenerife per jugar demà un amistós./I avui s'ha fet el sorteig de la prèvia de la Lliga de Campions./ El Nàpols de Rafa Benítez serà el rival de l'Athletic Club de Bilbao./ Al Masters 1000 de Toronto, David Ferrer i Feliciano López s'han classificat per als quarts de final./
  • Ainoha Arteta va tancar anit la desena edició del Festival d'estiu d'Alella/ I a Sant Feliu de Guíxols, Dee Dee Bridgewater va proposar un viatge musical que va traslladar als assistents als anys 30, amb èxits d'Ella Fitzgeral o Billie Holiday./ I encara un concert més, el de Bryan Adams al Festival de Cap Roig. El canadenc juga amb el públic de Cap Roig tot oferint un concert acústic
  • LA CONFESSIÓ DE PUJOL
  • L'Agència Tributària li entrega una citació perquè s'expliqui
  • Emergència sanitària mundial
  • LA OMS REACCIONA AL BROT D'EBOLA
  • Demanen ajuts a Europa
  • REACCIÓ AL BLOQUEIG DE RÚSSIA
  • Més seguretat a Glòries
  • PER EVITAR ELS ROBATORIS DE FERRO
  • Suárez declara al TAS
  • CONFIA QUE LI REDUIRAN LA SANCIÓ
  • El portavoz del PP en el Congreso, Alfonso Alonso, ha dicho este jueves que es "absolutamente imprescindible para la higiene democrática de Cataluña que Pujol comparezca" y ha pedido al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que apoye una comisión de investigación en el Parlament Catalán. Desde las filas socialistas dirigen a Pujol una pregunta: "¿Algún miembro de la familia Pujol se ha acogido a la amnistía fiscal?".