Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) nega que de l'informe que l'Agència Tributària ha enviat al jutge que porta el cas del saqueig del Palau de la Música se'n pugui despendre que es va finançar de manera irregular. El president de la Generalitat i els partits que donen suport al Govern consideren que s'ha demostrat que la comissió d'investigació era necessària i volen que Artur Mas doni explicacions. El Partit Popular ha anat més enllà i li exigeix cessaments.

Artur Mas nega que Convergència Democràtica fos el destinatari de les comissions que Ferrovial pagava al Palau de la Música i qüestiona la validesa dels documents en què es basa l'informe de l'Agència Tributària, segons el qual Millet i el Palau eren intermediaris en l'adjudicació d'obres públiques a Ferrovial./La Policia nacional ha detingut 123 persones acusades de concertar matrimonis de conveniència entre ciutadans espanyols i estrangers en situació irregular per uns 3000 mil euros. El centre d'operacions el tenien a Terrassa i Rubí, on han detingut un advocat i una funcionaria del registre Civil. També s'han fet detencions a Madrid i València./Els controladors aeris han decidit ajornar la decisió de si fan vaga o no... El sindicat majoritari del sector, l'USCA, espera "un gest" del ministeri de Foment que desbloguegi la negociació del conveni col·lectiu../La recuperació de part de l'Estatut declarat inconstitucional serà un procès llarg i que necessitarà de voluntat política dels governs català i espanyol: així ho han expressat Montilla i Chaves reunits avui a la Generalitat./A Mèxic, els equips de rescat continuen treballant en la recerca de Francesc Espasa, el noi desaparegut al naufragi al riu Gallines./L'Espanyol té la infermeria ben plena: 10 jugadors arrosseguen molèsties./I els Europeus de Natació han començat a Budapest: ala prova dels 10 quilòmetres en aigües obertes, el català Kiko Hervàs ha estat cinquè./El Barça acaba avui la primera part de la seva gira asiàtica amb l'afició coreana seduida per l'impacte mediàtic de Leo Messi. Després de jugar avui contra un combinat de la lliga coreana, els de Guardiola viatjaràn a Pequín on jugaran un partit.

Huellas de nutria. Es lo que han encontrado técnicos del Parque Natural del Delta del Ebro. Es una gran noticia. Hace 40 años que el animal desapareció de la zona. Ahora todo apunta a que ha regresado. (04/08/10)

La Sala Bagdad de Barcelona cumple 35 años de existencia. Es, sin duda, uno de los locales nocturnos de referencia en España y uno de los templos de espectáculos eróticos en vivo más importantes de Europa. Repasamos su historia y recordamos algunos de los más célebres artistas que han actuado su escenario (04/08/10).

Quart descens consecutiu. Catalunya lidera la baixada de l'atur amb 15 mil aturats menys.

Suport massiu. Els controladors aproven per majoria respondre al govern amb una vaga.

Troben un quart cadàver

Polèmica amb Messi. Els coreans no accepten que Messi no jugui l'amistós

En Lleida los agricultores contratarán a unos 12.000 trabajadores para la campaña de la fruta que empieza estos días. Pese a la crisis, los españoles no ocupan estos puestos de trabajo y los temporeros siguen siendo sobre todo extranjeros; muchos lo hacen después de terminar la recogida de la fresa en Andalucía.

Un de cada cinc aturats que van trobar feina durant el mes passat a Espanya ho van fer a Catalunya, on el nombre d'aturats es va reduir en 15.000 persones al juliol i ara són 539.000 les persones apuntades a les llistes del Servei d'Ocupació. Els sindicats atribueixen el descens a la contractació pròpia de la temporada d'estiu, però la Generalitat valora de forma molt positiva que l'atur no només hagi baixat en el sector serveis sino també en els més afectats per la crisi, com ara la construcció i la indústria.

L'atur baixa al juliol per quart mes consecutiu, a Catalunya de més de 15mil persones i a l'Estat, de prop de 74mil. És la baixada més alta en un mes de juliol des del 1998./Els controladors aeris decideixen avui si convoquen alguna jornada de vaga per aquest mes d'agost./ La figureta del toro és el souvenir més demanat pels turistes que visiten Catalunya. La imatge de l'espanya més vinculada als toros i el flamenc era comú en les campanyes promocionals de Catalunya durant el franquisme. Ara, ja fa anys que el reclam turístic mira de posar l'accent en altres aspectes, però els experts asseguren que costa desfer-se dels tòpics./ Enguany necessitaran uns 12mil temporers per la recollida de la fruita. Ara bé, la gent d'aquí no sembla gaire disposada a anar-hi i, per això, tornen a tirar de treballadors estrangers./El govern ha fet, avui, la darrera reunió del curs polític pendents, encara, de que el president Montilla decideixi fer pública la data de les properes eleccions autonòmiques. /L'Ertzaintza ha detingut, aquesta matinada a Hernani, 2 presumptes etarres que estarien relacionats amb l'assassinat, el 2003, del cap de la policia local d'Andoain, Joseba Pagazaurtundua./Les autoritats espanyoles a Mèxic estudien personar-se com acusació particular en el cas del naufragi al riu Gallines. 3 catalanes hi van morir i un noi lleidatà de 26 anys continua desaparegut. Els dos supervivents van tornar ahir a Barcelona./Avui ha començat a funcionar, plenament, el nou Hospital de Mollet del Vallès.

Montilla respecta Castells. Dimecres es reunirà amb Chaves per mirar com impulsar l'Estatut

Frenada en sec. Cau un 24 per cent la venda de cotxes i se situa a nivells de fa 15 anys

Messi té gana. L'argentí, estrella de la primera jornada del Barça a l'Àsia