Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El President Montilla ha comparegut davant la comissió d'autonomies del Senat per demanar la renovació del Constitucional. El PSOE sembla estar disposat a acceptar els candidats del PP per a fer la renovació. Al programa hem parlat de si finalment hi haurà canvis al TC, i de si els nous magistrats dictaran sentència. Al plató ens acompanyen dos senadors: Montserrat Candini de CDC i Carles Josep Bonet d'ERC. A més, les noves mesures econòmiques de la Generalitat i l'actualitat parlamentària de la setmana.

PER LA MÍNIMA: El govern aconsegueix tirar endavant el pla de mesures d'estalvi / La reforma laboral: Els sindicats convocaran vaga general si la reforma és lesiva pels treballadors / "No ha lugar": El Tribunal Constitucional es declara competent per la sentència de l'Estatut / Cas Pretòria: Alavedra i Prenafeta estaven preocupats per la fi del secret bancari / Laporta segueix atacant Rosell: El titlla de mentider per negar que està implicat en un cas de corrupció

En un exercici de responsabilitat política, en paraules dels nacionalistes catalans, Convergència i Unió s'ha abstingut a la votació del decret-llei de mesures de contenció de la despesa pública del Govern Zapatero. Aquest gest ha permés l'aprobació de la congelació de les Pensions i la reducció dels sous dels funcionaris, per només un vot de diferència:169-168.  En una intervenció dura, el portaveu de la coalició nacionalista, Josep Anton Duran i Lleida, ha instat el president del Govern a avançar les eleccions. (27/05/10).

El Congrés dels diputats ha aprovat el nou drecret per a cobrar més als que més tenen i per un sol vot, amb el PP en contra i l'abstenció de CiU./ La Paeria de lleida és la primera institció que prohibeix entrar amb burka a les oficines i instal.lacions municpals./A Catalunya hi ha més de 2 MIL 500 menors, de totes les edats que necessiten una família que els atengui temporalment. Per això la Creu Roja ha endegat una campanya per promoure l'acolliment de menors./Es continuaen fent públiques les converses i d'altres dades del sumari del cas pretoria./Guerra oberta Rossell-Laporta abans de les eleccions al Barça/

Prohibirá el uso del burka, el niqab o cualquier otra prenda que cubra la cara. La iniciativa propuesta por CIU, cuenta con el apoyo del gobierno municipal socialista, por lo que, salvo sorpresas, será aprobada mañana por el pleno. El texto pide además a la Generalitat y al Gobierno que regulen el uso del velo integral en la calle.

El sumario del Caso Pretoria, que investiga una presunta trama de corrupción urbanística y política en Cataluña. Mas ha negado haber hecho favores a los ex altos cargos nacionalistas implicados en la trama. Y el Gobierno catalán ha salido en defensa de sus consellers.

El alcalde de Lleida, Àngel Ros, del PSC, explica en el programa 'En Días Como Hoy' de RNE que la prohibición en los espacios públicos del burka y el niqab que se aprobará el consistorio con el apoyo de CiU se adopta porque estas prendas, que cubren todo o casi todo el rostro de las mujeres, vulneran el derecho a la igualdad entre hombres y mujeres.

Ros argumenta que "en un espacio de convivencia no se puede con ir con algo que dificulta la convivencia" y niega que se esté planteando la moción en términos religiosos. Asegura que el consistorio es "absolutamente tolerante" con las creencias religiosas, pero añade que por encima de ellas está la igualdad.

Un informe jurídico determinó que el ayuntamiento sólo puede regular la vestimenta en los espacios públicos pero no en la calle.

El alcalde de Lleida -localidad que cuenta con una tasa de inmigración del 21%, la mitad de ellos musulmanes- asegura que existe "un buen nivel integración" pero que se ha detectado "un crecimiento de discursos dogmáticos y de este tipo de vestimentas". Con la moción, lo que se pretende, explica el regidor, es hacer frente a la situación "cuando todavía no se ha hecho grande" (27/05/10).

A partir de ahora, las 25.000 personas sordas y mudas que viven en Cataluña podrán utilizar el lenguaje de signos catalán en sus trámites con la Administración.

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

CAS PRETÒRIA: El sumari revela que Alavedra i Prenafeta feien d'intermediaris / Sessió de control al Congrés. L'impost per als més rics arribarà en poques setmanes / Els farmacèutics, contra la retallada. Diuen que el sistema sanitari necessita reformes estructurals / Lluita contra el tabaquisme. Fumar durant l'adolescència pot escurçar 14 anys l'esperança de vida / S'escalfa la campanya. Laporta recolza Jaume Ferrer i se suma a les acusacions d'Ingla contra Rosell