Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Es repren el judici del procés amb la declaració com a testimonis dels ex membres de la Mesa de Parlament que acompanyaven Carme Forcadell la tardor de 2017 i que estan a l'espera de ser jutjats per desobediència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. També han de compareixer, entre d'altres, l'ex diputada de la CUP, Mireia Boya i el regidor de Barcelona en Comú, Jaume Asens.  

Repassem la campanya electoral per les municipals del 26 de maig que afronta la seva quarta jornada. Estem atents a les negociacions entre els sindicats d'educació i el govern que es reprenen per intentar evitar la vaga convocada a l'ensenyament el 16 de maig. Parlem de les oposicions d'infermeria convocades per l'Institut Català de la Salut. Més d'onze mil professionals aspiren a alguna de les tres mil tres-centes places convocades.

En plana esportiva el Girona és virtualment equip de segona després de perdre contra el Llevant.
 

 Vuit espècies de cetacis viuen al Mediterrani. Estan amenaçats ja no només per la contaminació i els plàstics sinò també, i sobretot, per les captures accidentals dels pescadors. L'associació Cetàcea fa controls de la població de cetacis a la costa catalana.

 Al Mediterrani hi viuen 8 espècies de cetacis, que estan amenaçats ja no només per la contaminació sinò també, i sobretot, per les captures accidentals a les xarxes dels pescadors. L'associació Cetàcea fa controls periòdics de la població de cetacis a la costa catalana.

Temps de Flors, a Girona, rep milers de visitants. Amb prop de 140 muntatges florals, les cues són difícils d'evitar. Enguany la mostra estrena dos nous espais, a la Catedral i al Pont del Dimoni. Inclouen, a més, dos itineraris per a persones amb mobilitat reduïda.

Entra en vigor el decret que obliga a les empreses al control horari dels seus treballadors.

 Més de 360.000 nens seran immunitzats contra la malària cada any a Malawi, Ghana i Kènia. Després de 30 anys d'investigació es comença a aplicar, per primera vegada, una vacuna a gran escala. En parlem amb la doctora Carlota Dobaño, de l'Institut de Salut Global de Barcelona.

 Comiat d'Estat per Alfredo Pérez Rubalcaba. Qui fou vicepresident del govern i 4 vegades ministres socialista ha estat acomiadat al Congrés per personalitats i molts ciutadans anònims. A Barcelona, el PSC ha instal·lat una llibre de condol a la seva seu.

Primer cap de setmana de campanya electoral per al 26 de maig.

El Saló de l'Automòbil de Barcelona obre les seves portes al públic en general amb una edició plena de novetats. Compleix 100 anys.

Als esports, l'Espanyol manté les possibilitats de classificar-se  per Europa. Barça i Girona juguen el darrer partit a casa.

El líder de Unidas Podemos en el Congreso ha participado en su primer mintin de campaña en un acto en Barcelona junto a la alcaldesa y candidata a la reelección de Barcelona en Comú Ada Colau. Allí ha insitido en su intención de entrar en el Gobierno y ha puesto en valor las políticas públicas llevadas a cabo por Colau en Barcelona.

S'ha confirmat la mort del dirigent del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, fa pocs minuts./ Un dels primers a visitar-lo a l'hospital va ser Pedro Sánchez, que havia de venir avui a Barcelona però al final no ho ha fet tement el desenllaç. Qui si que ha vingut ha estat el rei per inagurar el Saló Automobile.S'ha trobat amb el president Quim Torra. Feia 3 mesos que tots dos NO coïncidien EN UN ACTE Públic

El CEO ha fet pública una enquesta sobre els resultats a Catalunya de les eleccions europees: frec a frec entre Esquerra i el PSC a les eleccions europees: els republicans tornarien a guanyar a Catalunya

El Parlament votarà la designació de Miquel Iceta com a senador dijous a un quart de deu del matí.

Nou matí d'aglomeracions, a algunes estacions, en la sisena jornada de vaga al metro de Barcelona per la gestió de TMB de la crisi de l'amiant.

La justícia investiga tres geriàtrics de Barcelona per presumptes delictes de maltractament i abusos als residents. Alguns familiars asseguren a l'Informatiu que ja han declarat davant del jutge

El Barça ha tornat a la feina, el primer dia després de l'eliminació de la Champions a Liverpool. 

Les notícies de L'Informatiu del 10/05/2019:

Capital del motor: El rei Felip i el president Torra coincideixen al centenari de l'Automobile

Tret de sortida: De la campanya per les eleccions municipals i europees del 26 de maig

Residències de gent gran: La justícia investiga presumptes maltractaments a 3 llars d'avis públiques de Barcelona

Història rocambolesca: Els Mossos recuperen uns cartells d'alt valor artístic que s'havien venut per 70 euros

Baixa inesperada: Suárez es perdrà el que resta de temporada per una lesió al menisc a l'anada contra el Liverpool

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Capital del motor: El rei Felip i el president Torra coincideixen al centenari de l'Automobile

Tret de sortida: De la campanya per les eleccions municipals i europees del 26 de maig

Residències de gent gran: La justícia investiga presumptes maltractaments a 3 llars d'avis públiques de Barcelon

Història rocambolesca: Els Mossos recuperen uns cartells d'alt valor artístic que s'havien venut per 70 euros

Baixa inesperada: Suárez es perdrà el que resta de temporada per una lesió al menisc a l'anada contra el Liverpool

Baja el apoyo a la independencia de Cataluña. Lo dice la última encuesta del centro de estudios de opinión de la generalitat, que acaba de publicar hoy, en plena campaña para las elecciones del 26 de mayo, y todavía con la resaca de las generales del 28 de abril.

Informa Álex Cabrera.

Hoy comienza en Barcelona el Salón del Automóvil, una cita importante en la que las marcas expondrán sus últimas novedades. Enrique Lacalle, su presidente, ha afirmado en Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso que "hemos de estar muy orgullosos como españoles" de la industria automovilística, la segunda en importancia, sólo por detrás del turismo, en nuestro país, "el primer fabricante de automóviles de Europa". Lacalle ha pedido que se reconozca y se proteja esta labor productiva, "este sector hay que cuidarlo". Además, ha remarcado la necesidad de rejuvenecer el parque móvil de nuestro país, "muy envejecido", con nuevos modelos mucho menos contaminantes.