Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
El presidente de Cataluña, José Montilla, ha asegurado que "España no se ha roto por el Estatuto catalán y que lo defenderá hasta sus últimas consecuencias . "Acatarán" y harán "cumplir" la futura sentencia del Tribunal Constitucional sobre el Estatut tras el recurso del Partido Popular. (30/11/09)
El Barça fa avui 110 anys i ho vol celebrar de la millor manera. Guanyant el Madrid al Camp Nou i recuperant el liderat de la Lliga. Messi i Ibrahímovic, però, seran dubte fins a última hora. Al Madrid, en canvi, aposten segur per Cristiano Ronaldo. Els aficionats blancs de Catalunya el van rebre anit com un heroi. Els organitzadors de les consultes per la Independència escalfen motors amb un acte al Fòrum de Barcelona. Comença així la campanya per preparar les votacions que es faran el 13 de desembre a 161 municipis catalans. Els seropositius guanyen en qualitat de vida però denuncien situacions de discriminació. A dos dies de la jornada mundial contra la Sida, hem parlat amb afectats, metges i ONG's per veure com evoluciona la malaltia. Veïns del Poble Sec, a Barcelona, asseguren que viuen atemorits. Denuncien que grups organitzats de bandes llatinoamericanes els fan la vida impossible i que la inseguretat al barri és constant.
Els Mossos d'Esquadra troben fortes dificultats per acabar amb la droga al barri de la Mina. En 5 anys s'han fet unes 40 operacions que NO han aconseguit eradicar del tot el problema. Televisió Espanyola ha pogut seguir de prop el darrer dispositiu que s'ha fet al barri. Dues persones han mort en un tiroteig aquesta matinada a Sant Boi Llobregat. Es tracta d'un home de 50 anys i del seu fill de 35, tots dos membres d'una família gitana. Els Mossos d'Esquadra ja han detingut el presumpte autor. L'home anava armat i està ferit d'arma blanca. Les fires de Nadal obren aquest cap de setmana amb tot tipus d'arbres, figures del pessebre i garlandes per guarnir la casa. Visitarem en directe la fira de Santa Llúcia, a Barcelona, que aquest any té més parades que mai. Al Barça preparen el clàssic de demà pendents de Ibrahímovic i Messi, que podrien tornar a jugar. El Reial Madrid arribarà aquesta tarda a Barcelona disposat a defensar el lideratge a la Lliga.

El presidente de la Generalitat, José Montilla, ha dicho hoy que está desarrollando "con rigor y ambición" el Estatut y que lo defenderá hasta "las últimas consecuencias" con "inteligencia y fuerza" y con "determinación". 28/11/09.

Després de 8 mesos de caigudes l'IPC avançat torna a ser positiu i els preus de l'energia hi han tingut molt a veure. Una bona noticia, perquè si es confirmen les dades al desembre, voldrà dir que l'economia comença a recuperar-se. Els diaris més conservadors de la premsa espanyola censuren avui l'editorial conjunt dels diaris catalans que ahir reclamaven dignitat per a Catalunya. Els diaris editats a Madrid demanen respecte pel Tribunal constitucional. Les famílies que millor funcionen són aquelles que controlen l'horari dels fills, estableixen normes i no es tiren enrera si els han posat un càstig. Ho diu un estudi de la Fundació Jaume Bofill. Amb Ibrahimovic i Messi ja recuperats, Guardiola té tota la plantilla a disposició per rebre diumenge el Madrid. Les dues plantilles, que sumades han costat 500 milions d'euros, garanteixen un gran espectacle que, per primer cop, es podrà veure a les sales de cinema.
Els preus pugen quatre dècimes després de vuit mesos de dades negatives. Sembla una mala notícia, però, segons els experts, no ho és... perque, si es confirma la dada de l'IPC harmonitzat, s'allunyaria el perill de la deflació, el fenòmen que es dóna quan els preus baixen massa i paralitzen l'economia. L'editorial conjunt que van publicar ahir dotze diaris catalans ha tingut resposta en els principals rotatius de l'estat. Amb paraules diferents repeteixen arguments, com ara que l'estatut és un atac a la Constitució i que l'editorial és una pressió als magistrats. Haver d'anar abrigat a l'estiu o amb màniga curta a l'hivern són situacions habituals, motivades pel mal ús de la calefacció o l'aire acondicionat. Per evitar-ho, i estalviar energia, el govern ha aprovat un decret que limitarà la temperatura als edificis públics. El Barça i el Madrid podran comptar amb les figures per al clàssic de diumenge. Els blaugrana Messi i Ibrahimovic ja s'entrenen amb el grup.

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

La vicepresidenta del gobierno ha recordado que la ley ya se está aplicando con normalidad y ha pedido calma. Rajoy ha culpado al presidente Zapatero de crear falsas expectativas.