Protocol per a quan anem a sopar a casa d'algú
- L'experta en protocol Bárbara de Senillosa explica què s'ha de fer quan et conviden a sopar a casa d'algú
- El vi és un obsequi massa típic i pot passar que tothom el porti i, per tant, en sobri
És de mala educació presentar-nos amb les mans buides si ens conviden a sopar o dinar a casa d'algú. La tradició diu que sempre cal portar algun detallet. Algunes persones opten per les postres, altre per un entrant, però molts es decanten per l'ampolla de vi. Què és el millor que podem portar? L'experta en protocol Bárbara de Senillosa proposa els millors detalls a 'L'Altaveu'.
Cal preguntar què portar?
Bárbara de Senillosa diu que el primer que cal fer és preguntar a l'amfitrió si el que tens pensat portar, per exemple una ampolla de vi, li sembla bé. Tanmateix, com apunta l'especialista, si es dona el cas que ets el propietari d'unes vinyes, l'ideal és enviar-ne una caixa el dia abans de l'esdeveniment. Si es dona el cas que el sopar és amb algú de la feina, com el teu cap, no preguntis què has de portar. Segons l'experta, l'ideal és portar unes bones postres, a poder ser de pastisseria.
“Si jo vinc d'estar a Cantàbria, puc regalar un Cabrales i un Tresviso“
Podem portar qualsevol aliment o beguda, en realitat. La clau és que hi hagi un motiu de pes al darrere. Per exemple, oferir un formatge d'aquells que fan molta pudor no està fora de lloc, encara que ho sembli, si té un lloc de procedència especial. "Si jo vinc d'estar a Cantàbria, puc regalar un Cabrales i un Tresviso", afirma l'experta en protocol.
Ampolles de vi i plantes al plató de 'L'Altaveu'.
Podem regalar plantes o flors?
Segons de Senillosa, és inadequat regalar una planta, perquè "és com regalar una mascota. S'ha de cuidar", diu. Ella considera que és preferible regalar una flor, perquè al cap d'una setmana es mor i no t'has de preocupar tant com amb la planta. Idealment, segons l'assessora, és enviar la flor el dia d'abans de la trobada.
El nou detall estrella
“Si l'oli d'oliva és del poble de procedència del convidat és genial“
S'ha posat de moda, sobretot entre els anglosaxons, portar oli d'oliva quan et conviden a sopar. És el nou detall estrella per als amfitrions, ja que reflecteix un estil de vida sostenible. "Si l'oli d'oliva és del poble de procedència del convidat és genial", afegeix Bárbara de Senillosa. Vinagres artesanals, mel ecològica, sals aromàtiques i fruits secs ecològics, que estan en aquesta línia de detalls alternatius sostenibles, també estan de rigorosa actualitat en aquests sopars.