Enlaces accesibilidad

Danae Boronat, periodista: "M'han dit que era allà només per lligar-me algun jugador"

  • La periodista es va convertir en la primera dona a narrar per a televisió un partit masculí de futbol
  • Quan es va iniciar en el món esportiu va notar l'hostilitat d'un entorn molt masculinitzat

Per

Noms Propis - Danae Boronat, periodista

Danae Boronat és periodista i presentadora del programa d’RTVE Catalunya, “L’altaveu”. Va començar com a periodista esportiva a la ràdio i ha passat per tots els mitjans, premsa escrita i televisió. 

Quan es va iniciar en el món esportiu va notar l'hostilitat d'un entorn molt masculinitzat. “Em van arribar a dir que jo estava allà per lligar-me algun jugador”, confessa. La periodista assegura que l'han fet sentir estranya només per fer el que l'apassionava i explica a 'Noms Propis' que encara hi ha molts homes que no volen que les dones narrin partits, només per les seves veus. “Ja s’acostumaran”, els contesta.

Apassionada del futbol, va ser la primera a narrar un partit masculí de la lliga. També es va posar al capdavant del late xou de TV3 ‘Zona franca’ que tot i que no va sortir bé assegura que li ha obert moltes portes.

Esport des de la infància

L’esport va estar molt present a casa seva quan era petita, la família es reunia al voltant de la taula veient partits de futbol o tenis. Jugava a futbol i li agradava molt anar a esquiar en companyia dels seus éssers estimats. Amb 17 anys va arribar a Ràdio Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, d’on és originària. “Quan comences has de treballar els caps de setmana i pringar, però com estàs fent allò que t'apassiona, no ho entens com un sacrifici”, explica. De fet, amb 21 anys i mentre estudiava la carrera ja tenia un programa propi a ‘Onda Cero’ on entrevistava els molts jugadors de renom.

Danae Boronat a sobre de la taula del plató de 'L'altaveu'

Danae Boronat presenta 'L'altaveu'

Un món masculí?

El món del periodisme esportiu va estar vetat per les dones durant molts anys. “Que l’esport de què treballo maltracti les dones d’aquesta manera… havia de fer alguna cosa”, explica. La periodista assegura que totes les jugadores que tenen més de 30 anys, com és el cas d’Alèxia Putellas, ho han passat molt malament. “No podia ser que la gent no ho sabés i no s'expliqués”, afegeix. Boronat es pregunta que fan a dones que volen càrrecs importants si han tractat així noies que només volien jugar a futbol. 

“La mala educació i les faltes de respecte sempre hi són”, comenta. "A les dones que denunciem coses i som incòmodes ens veuen com un perill", conclou.