Enlaces accesibilidad

'Primavera a Beechwood': la història d'un amor prohibit a RTVE Play Catalunya

Per
El Cinema de La 2 - Primavera a Beechwood

30 de març de 1924, Beechwood, Anglaterra. El matrimoni Niven, pertanyent a l'aristocràcia anglesa i que ha perdut als seus fills en la guerra, es prepara per a celebrar el Dia de la Mare i el compromís de Paul, el fill dels seus veïns, amb Emma Hobday. Els Niven han donat el dia lliure a la seva criada, Jane Fairchild, amant de Paul. Amb la casa buida, Paul i Jane donarà curs a la passió clandestina sabent que l'aventura arriba a la seva fi i que serà el seu últim dia com a amants.

'Primavera en Beechwood': el otro cuento de la criada protagonizado por Odessa Young y Josh O'Connor

Emma D'Arcy, Odessa Young y Josh O'Connor en 'Primavera en Beechwood'

Un repartiment excepcional. Aquesta és la carta de presentació de 'Primavera a Beechwood'. Però hi ha més, molt més. Després de l'èxit de 'Noies del sol', que va aspirar a premi a Cannes, la francesa Eva Husson va portar al cinema la novel·la de l'escriptor londinenc Graham Swift. Ho va fer amb l'ajuda de la guionista Alice Birch, molt aplaudida pel seu treball en sèries com 'Succession' i 'Normal people', i famosa des que es va anunciar que preparava un projecte amb l'estrella de la cançó Taylor Swift. En paraules de la directora, la pel·lícula és la "culminació de tot el que més m'apassiona en la vida: l'escriptura, el sexe i el cinema pur".

Grans actors

El personatge de Jane Fairchild l'interpreten dues actrius. Quan és jove porta el rostre de l'australiana Odessa Young, i de gran la interpreta Glenda Jackson, guanyadora d'un Oscar. Va ser un dels últims treballs de l'actriu britànica, que va morir en 2023, un any després de l'estrena.

Josh O'Connor és Paul. El britànic és un dels actors més populars, gràcies a sèries com 'The Crown', on interpreta a Carles d'Anglaterra, i 'Els Durrell'. Al costat d'ells veiem a dos grans de la interpretació, Olivia Colman i Colin Firth, que interpreten al matrimoni Niven.

Olivia Colman y Colin Firth en 'Primavera en Beechwood'

Dos actores de Oscar: Olivia Colman y Colin Firth en 'Primavera en Beechwood'

Significat del títol

La pel·lícula es va titular 'Primavera a Beechwood', però el seu títol original és 'Mothering Sunday'. A què fa referència? A com els britànics anomenen a la festivitat del Dia de la Mare, que al Regne Unit se celebra el quart diumenge de Quaresma.

Curiositats i casualitats

La pel·lícula reuneix tres guanyadors de l'Oscar: Glenda Jackson, Colin Firth i Olivia Colman. Colman i Josh O'Connor van treballar junts a 'The Crown', interpretant a la reina Isabel II i al seu fill Carlos. Colin Firth i Odessa Young van coincidir rodant la minisèrie 'L'escala', en la qual la jove fa de filla adoptiva del protagonista, paper que interpreta Firth.

Josh O'Connor y Odessa Young en 'Primavera en Beechwood'

Josh O'Connor y Odessa Young viven una historia de amor en 'Primavera en Beechwood'

Crítiques

De la pel·lícula es va dir que era un retrat de l'esperit britànic i que la mirada precisa de la directora es devia al fet que s'havia llicenciat en Literatura Anglesa a la Sorbonnne de París. Són molts els qui veuen la influència de 'Les hores', tant pel text de Virgínia Woolf, a qui es fa referència en la cinta amb un dels seus llibres.