Enlaces accesibilidad

Intervinguda per una agulla de dentista al cervell: un malson de 44 hores

  • La Sara tenia 4 anys quan una agulla de dentista li va quedar clavada dins del seu cervell
  • L'Hospital Sant Joan de Déu ha dut a terme una intervenció sense precedents

Per

L'altaveu - Del dentista, al quiròfan: un repte mèdic únic al món

La Sara tenia només 4 anys quan va anar al dentista per una càries i va acabar intervinguda per una agulla al seu cervell. La seva és una història que parla del que ha estat gairebé un miracle. Una cirurgia sense precedents que ha salvat la seva vida i un cas, que els metges no havien vist mai.

Un malson de 44 hores

Va ser el maig de 2023 quan la Sara va anar al dentista per empastar una càries bastant profunda, la van anestesiar, però l'agulla va quedar clavada dins seu i no la van poder treure. Segons explica a L'altaveu el divulgador científic, Josep Corbella, un dels dentistes era casualment amic del cap de cirurgia maxil·lofacial de l'hospital Sant Joan de Déu. Li va enviar ràpidament les fotografies de la radiografia de la nena i Josep Rubio, el metge, el va instar a portar-la ràpidament a l'hospital per extreure-la.

El malson de 44 hores només havia fet que començar. Els metges tampoc li trobaven l'agulla i per operar-la havien de fer-ho en un quiròfan amb una tecnologia especialitzada de la qual no disposaven en aquell moment. Van haver de posposar l'operació fins a l'endemà i el cap de cirurgia, que es trobava en un congrés a Tenerife, va decidir tornar abans per ser ell mateix qui efectués l'operació.

Intervenció complicada

Durant les hores que havien passat, l'agulla s'havia mogut i, desgraciadament, havia arribat fins al cervell. "No havien vist mai cap cas així", comenta Corbella. Era una intervenció que comportava riscs de lesionar alguna artèria o nervi, però afortunadament gràcies a l'equip de 20 persones que hi era dins de quiròfan, van aconseguir que la petita no patis cap seqüela.

Els pares de la nena expliquen al programa com va estar la seva experiència durant les angoixants hores que van passar envoltats d'incertesa. "Això ens va donar un bany de realitat, humilitat i d'aprofitar la vida", explica la mare, que agraeix als professionals de l'hospital per la feina feta.

El cas de la Sara s'ha presentat en un congrés mèdic i aviat es publicarà en una revista científica.