Enlaces accesibilidad
Cinc dies a

L'Hospital de Sant Joan de Déu, aquesta setmana a 'Cinc dies a...'

  • El programa mostra aquesta institució privada sense afany de lucre, on tothom pot tractar-se
  • Dilluns, 19 d'octubre a les 18:15h i dissabte, 24 d'octubre a les 14:35h a La 2

Per
El taller de cuina de l'Hospital de Sant Joan de Déu, aquesta setmana a 'Cinc dies a...'
El taller de cuina de l'Hospital de Sant Joan de Déu a 'Cinc dies a...'

'Cinc dies a...' és una sèrie que vol mostrar el que passa de portes endins a llocs o institucions ben coneguts. El programa està dirigit per Soledad Gomis.

'Cinc dies a...  emet un nou capítol aquest dilluns on té l'oportunitat de descobrir l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El color, els somriures del personal, els aquaris o els gossos que es veuen pels passadissos poden desorientar. Trenquen amb èxit l'estereotip de l'hospital blanc sever. Al darrere, milers de professionalssanitaris no sanitaris, atenen els pacientsinfants mares, que es visiten o ingressen per urgències o per una cirurgia.

L'Hospital Sant Joan de Déu, amb 150 anys d'història, és una institució privada sense afany de lucre, on tothom pot tractar-se. A més, dediquen força recursos a la investigació i l'aplicació de tècniques i tractaments d'avantguarda, sigui en pediatria com en maternitat, les seves especialitats. Dades com que l'any 2019 es van atendre més de 122.000 urgències o més de 15.000 cirurgies donen una idea de les dimensions de l'hospital.

Des que tot comença amb la reunió de les 8h per saber com es presenta la jornada, seguireu el dia a dia del doctor Rubio quan prepara una cirurgia i fins que dona l'alta al jove pacient. Coneixereu l'Alex, que intenta superar els seus temors davant un tractament mèdic amb la Sonia Tordera, que li dona suport amb el programa d'assistència Childlife; o quants menús es couen a les cuines sota la supervisió de la dietista Miriam Orantos. De mentre, les voluntàries ajudaran a pares i mares a tenir cura de les seves criatures i pediatres com l'Astrid Batlle sortirà a fer visites de petits que estan en hospitalització domiciliària.

Per a que la màquina no deixi de rodar, joves aspirants a metges es formen i fan simulacres, perquè el dia que els arribi un pacient com l'Isaac puguin curar-lo i cuidar-lo el millor possible.

RTVE

anterior siguiente