Cinc dies a... és una sèrie que vol mostrar el que passa de portes endins a llocs o institucions ben coneguts: quina és la seva quotidianitat i les activitats calen pel seu funcionament. Dilluns, 19:30h La 2

La sèrie Cinc dies a... tindrà continuïtat l’any vinent amb nous capítols. Les temàtiques seguiran sent variades, però la manera de fer es manté en tots els programes: al llarg de 30 minuts observem un lloc i els qui hi treballen i deixem que siguin les accions les que ens expliquin coses; sense entrevistes formals ni veus en off.

Escola del Treball de Barcelona 24:53 27 octubre 2020

Cinc dies a... l' Escola del Treball de Barcelona mostra els nombrosos oficis que s'ensenyen en aquest centre de formació professional, el més gran d'Espanya.

anterior siguiente
mostrando pag. 1 de 0

Els últims 67 documentals de Cinc dies a...

 • Ver Miniaturas Veure Miniatures
 • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios
 • 24:53 ayer Cinc dies a... l' Escola del Treball de Barcelona mostra els nombrosos oficis que s'ensenyen en aquest centre de formació professional, el més gran d'Espanya.

 • 24:40 19 oct 2020 'Cinc dies a...' té l'oportunitat de descobrir l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Milers de professionals, sanitaris i no sanitaris, atenen els pacients, infants i mares, que es visiten o ingressen per urgències o per una cirurgia. L'hospital, amb 150 anys d'història, és una institució privada sense afany de lucre, on tothom pot tractar-se. A més, dediquen força recursos a la investigació i l'aplicació de tècniques i tractaments d'avantguarda, sigui en pediatria com en maternitat, les seves especialitats. 

 • 22:41 05 oct 2020 'Cinc dies a...' descobreix el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. El mNACTEC és una institució única en molts aspectes. Entrar-hi vol dir veure i viure el passat, present i futur del patrimoni industrial català. Aquest museu es troba al centre històric de Terrassa, en una antiga i gran fàbrica tèxtil inaugurada l'any 1908, d’estil modernista i caracteritzada per tenir fins a 161 voltes catalanes a la coberta. El programa ha pogut veure el seu funcionament amb detall. Com eren els primers ordinadors informàtics? I els primers daguerreotips fotogràfics? I el primer cotxe de bombers? Com funciona un cotxe de principis del segle XX? Quines eren les precàries condicions de vida dels treballadors i treballadores de la indústria de l’època? Quins són els principals sistemes per crear energia?

 • 24:26 28 sep 2020 'Cinc dies a...' descobreix l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya per conèixer les instal·lacions especialitzades que hi ha a Mollet del Vallès, on es formen els nous bombers i mossos d'esquadra a Catalunya. Quines activitats s'hi fan? Quines pràctiques han de superar els aspirants tant de mossos com de bombers per arribar a ser professionals? Sabíeu que el recinte té una de les biblioteques més completes sobre seguretat que hi ha? I que s'hi imparteix un grau universitari sobre seguretat? Com són les pràctiques de salvament dels aspirants a bombers en un cas hipotètic d'ensorrament d'un edifici? I de lluita contra un incendi forestal?

 • El Museu Picasso

  El Museu Picasso

  24:55 13 sep 2020

  24:55 13 sep 2020 El Museu Picasso és el centre de referència per al coneixement dels anys de formació de Pablo Picasso. El geni del jove artista es revela a través de les 4.251 obres que componen la col·lecció permanent. Inaugurat el 1963, revela també el seu vincle amb Barcelona: un vincle estret i inseparable forjat en la seva adolescència i joventut, i que es va perllongar fins a la seva mort. El programa, al llarg del capítol, visita les diferents sales, s'endinsa en la part més desconeguda del museu i coneix totes les persones necessàries per garantir el seu funcionament i que el visitant pugui gaudir de la visita.

 • El CAR de Sant Cugat

  El CAR de Sant Cugat

  24:52 06 sep 2020

  24:52 06 sep 2020 Durant cinc dies, l'equip del programa ha comprovat com l'esport d'elit no és possible sense el suports dels entrenadors, dels metges, dels fisioterapeutes i dels psicòlegs, sense una bona alimentació i un bon descans i sense unes bones instal·lacions. Al Centre d'Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat del Vallès els esportistes d'elit i els que tracten de ser-ho troben tot això i encara més. El CAR de Sant Cugat no és, només, una fàbrica de campions, la preocupació pel desenvolupament integral de la persona és primordial. El CAR va ser el primer Centre Esportiu Alt Rendiment que va tenir un centre d'ensenyament propi i compta amb un servei d'acompanyament professional. A més, el CAR ha esdevingut un centre de referència internacional. Esportistes de molts països venen a entrenar-hi i altres Centres d'Alt Rendiment en copien el model.

 • 24:34 30 ago 2020 'Cinc dies a…' Aeroport de Barcelona–El Prat és un dels programes de la sèrie que ha resultat més complicat de rodar: per la extensió del lloc, perquè hi conviuen persones de diverses organitzacions i companyies, i perquè s’han de passar controls tot sovint. Però, al mateix temps, és un dels més curiosos pel que fa a àrees de funcionament que no veiem mai. És el cas del SATE, el Servei Automàtic de Tractament d’Equipatges, que s'estén al llarg de 25 quilòmetres, però lliura les maletes per embarcar a l’avió en 6 minuts. També es pot veure com el fuselatge d’un avió és doblement revisat, pels coordinadors de la companyia i pel comandant, en arribar i abans de tornar a enlairar-se. O com es fa una observació de les condicions meteorològiques cada mitja hora que es comparteix amb tots els aeroports del món. L’Aeroport de Barcelona–El Prat és, en definitiva, una ciutat en moviment constant, amb tots els serveis que es necessiten per atendre una mitjana de 100.000 passatges diaris i prop de 900 avions.

 • Món Sant Benet

  Món Sant Benet

  24:32 23 ago 2020

  24:32 23 ago 2020 El programa ‘Cinc dies a...’ s’endinsa a Món Sant Benet, una projecte cultural, turístic i de lleure on conviuen l’art medieval, la recerca i la gastronomia en un entorn natural extraordinari. Un equip del programa es desplaça al Bages per descobrir com transcorren les jornades a Món San Benet, una de les iniciatives culturals i de lleure més singulars de Catalunya. Visitem el monestir de Sant Benet de Bages, que té una part de l’època medieval i una part més modernista, la residència d’estiu de la família del pintor Ramon Casas. Coneixem també la Fundació Alicia, un centre internacional de recerca que combina alimentació i ciència.

 • Zoo de Barcelona

  Zoo de Barcelona

  24:33 16 ago 2020

  24:33 16 ago 2020 Les bestioles del Zoo de Barcelona també tenen els seus cicles vitals i els seus hàbits. Les persones que les cuiden els desperten cada matí amb l’esmorzar, tenen cura de la seva salut i del seu espai vital. Per exemple els peus dels elefants son molt més delicats del que sembla a simple vista i se’ls hi han de rentar cada dia . Elles, les tres elefantes, la Susi, la Yoyo i la bulli s’hi posen bé perquè confien en les seves cuidadores, l’Elena i la Marta. Per això no tenen cap inconvenient a posar el seu peu on els diguin per que els hi netegin i els facin la pedicura ¡. Al Zoo també tenen els seus mecanismes perquè els veterinaris puguin fer reconeixements a tots els animals i fins i tot els puguin extreure sang per poder-la analitzar. Ho veurem amb un drago de Komodo que, si be no es agressiu, una mossegada seva pot transmetre infeccions que poden provocar la mort en no massa temps ¡ Una part molt important, i poc coneguda, del Zoo és la jardineria. De fet tenen una mena de microclima perquè s’hi puguin adaptar totes les espècies. Des de les que viuen en sabana com també les tropicals. Quan es fa de nit tots es retiren a les seves guarides a passar la nit amb els seus excepte alguns que, com el rinoceront, estan ben solets.

 • Les Termes Montbrió

  Les Termes Montbrió

  23:44 09 ago 2020

  23:44 09 ago 2020 Ja sabem que les aigües termals brollen sense solució de continuïtat en un grapat de llocs a Catalunya. Ara bé fer que arribin en condicions òptimes fins a piscines i instal·lacions on en pugui gaudir la gent ja és més complicat. Això és el que fan a les Termes Montbrió, en un hotel que ofereix una sèrie de serveis relacionats amb les aigües termals. Veurem d’on surt l’aigua, d’una sèrie de pous situats a un parell de kilòmetres de l’hotel i com canalitzen l’aigua fins a l’Aquatònic, unes grans piscines amb bombolles i sortidors de tota mida. L'hotel està situat en una antiga finca particular que disposa d’un magnífic jardí on s’hi fan tota mena d’esdeveniments i celebracions. Al jardí s’hi cultiven taronges des de fa molts anys i també hi ha plantes medicinals al servei de les cuines de l’hotel.

 • L'Abadia de Montserrat

  L'Abadia de Montserrat

  25:02 26 jul 2020

  25:02 26 jul 2020 El programa 'Cinc dies a...' s'endinsa Montserrat, per conèixer la part menys coneguda del l'Abadia com l'escolania, el museu o la biblioteca. Al recinte de Montserrat es troba un dels museus més importants de Catalunya, sobretot en pintura del segle XX, un aspecte que no tothom coneix. Montserrat és un Monestir benedictí on hi viu una comunitat d'una cinquantena de monjos, però també és un Santuari que vol dir moltes altres coses. És l'escolania que acull nens entre 9 i 14 anys que es formen musicalment, a més de seguir l'ensenyament reglat. Són les romeries, grups de persones que hi van a retre culte a la Moreneta i que s'estan a les històriques "cel·les". És la biblioteca amb obres incunables que només es poden consultar si es demana amb temps. Tot el que fa referència a Montserrat està controlat i, en part, executat per la comunitat de monjos i, és que ja se sap, han de seguir la norma de Sant Benet que parteix d'un principi molt clar: "ora et labora".

 • 24:50 19 jul 2020 El programa 'Cinc dies a...' visita Tortosa per conèixer la feina tan necessària dels Agents Rurals de Catalunya, un ofici poc conegut. Totes les funcions de les dones i dels homes que fan d'Agents Rurals tenen a veure amb la protecció de l'entorn i la seva feina és àmplia i diversa. 'Cinc dies a...' acompanya els Agents Rurals en un rescat d'una òliba ferida, en una inspecció d'un abocament il·legal i fent el cens dels flamencs al delta i de les cabres al Ports de Beseit. Els ha seguit en inspeccions de caça i de pesca i ha pogut comprovar com controlen les condicions de cria d'animals domèstics. El programa també mostra com, pujats a canoes, fan controls de la plaga del cargol poma. Els Agents Rurals també son els CSI dels boscos, investiguen les causes dels incendis forestals. Fan una feina molt necessària, cuiden l'entorn i mostren que allò que no és de ningú, en realitat és de tots.

 • 24:31 12 jul 2020 El senderisme d'alta muntanyas creix sense parar. Cada dia hi ha més excursionistes que recorren camins i indrets del Pirineu, de refugi en refugi, per gaudir de la natura i l'esport. Un equip del programa hem estat tota una setmana gravant el dia a dia del Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici, especialment a la comarca del Pallars Sobirà, als municipis d'Espot i Llessui. A peu, amb taxis 4x4 i fins amb helicòpter. Hem conviscut dues jornades senceres amb els responsables del refugi d'Amitges, a gairebé 2.400 metres d'altitud. I hem acompanyat un equip d'agents rurals que, gairebé dalt d'un cim, han reparat una passarel·la d'un estany que millora un sender molt concorregut pels excursionistes. Hem après què és i com treballa un equip d'arqueòlegs d'alta muntanya. I també hem acompanyat un grup de ramaders i pastors de Llessui, amb 2.400 caps de bestiar oví, que es reuneixen el dissabte al matí per donar sal a les ovelles.

 • 23:41 05 jul 2020 El programa 'Cinc dies a...' coneix el dia a dia del Parc Científic de Barcelona, el primer parc científic de tot l'Estat i un dels ecosistemes referents a Europa en recerca, transferència tecnològica i innovació en ciències de la vida. Un parc científic és un espai que facilita, a empreses i institucions, serveis ordinaris i científics per poder desenvolupar els seus projectes. Des de potents microscopis, a nitrogen per treballar a temperatures molt baixes. Des de laboratoris per experimentar amb mosques a una eficient gestió de residus. També és un espai de trobada on es comparteix el coneixement i es facilita la relació i la cooperació entre empreses.

 • L'Auditori de Barcelona

  L'Auditori de Barcelona

  24:24 28 jun 2020

  24:24 28 jun 2020 Ens endinsem al cor de l'Auditori de Barcelona, un modern edifici de 42.000 metres quadrats, plens de misteri per dins per la majoria de nosaltres. Aquest Auditori fet pel prestigiós arquitecte Rafael Moneo té una gran qualitat acústica. La seva programació va de la música antiga a l'electrònica. Sota les sales de concerts, hi ha un munt de passadissos on els empleats de l'Auditori i els músics fan cadascú la seva tasca, és un engranatge perfecte, com una composició musical. Una altra part important son els arxius de l'Auditori; a través d'ells coneixem el que ha estat la vida artística de Barcelona. L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i la Banda Municipal de Barcelona tenen la seva seu en aquest Auditori de la ciutat. L'ampli abast social de la programació es completa amb un servei educatiu orientat a tots els públics que va des de les escoles fins a la gent gran amb problemes. Podrem veure milers de partitures, tota mena d'instruments, les sales de màquines, com prenen la temperatura a les sales perquè res no falli i tot estigui a punt perquè arribi el moment de la veritat...: comença el concert.

 • Mercabarna

  Mercabarna

  24:42 21 jun 2020

  24:42 21 jun 2020 Descobreix el singular món de Mercabarna. El programa ha visitat de nit el mercat del peix i de dia el de la fruita, ha entrat a les grans càmeres frigorífiques de carn i ha visitat les empreses transformadores.

 • El Castell del Remei

  El Castell del Remei

  24:49 14 jun 2020

  24:49 14 jun 2020 El programa 'Cinc dies a...' coneix el dia a dia del Castell del Remei, el celler de vins de criança més antic de Catalunya. A més s'explicaran les activitats que es porten a terme, ja que aquest celler és un centre enoturístic de primer ordre i un element clau de dinamització cultural de la zona del Pla d'Urgell. Veurem el llarg camí que hi ha del cep a l'ampolla. El programa mostra el que és la verema en verd i com es fa. També veurem la taula de tria i els cupatges. Tomàs Cusiné, enòleg i empresari català, supervisa totes les passes de l'elaboració dels seus vins, de la denominació d'origen Costers del Segre, amb un equip compacte i disposat. El Castell del Remei, el celler de vins de criança més antic de Catalunya, és també un centre enoturístic de primer ordre i un element clau de dinamització cultural de la zona del Pla d'Urgell.

 • La Boscana

  La Boscana

  24:30 07 jun 2020

  24:30 07 jun 2020 Al mig del Pla d’Urgell, una finca amb hort, un jardí arbrat de quatre hectàrees, llac i corral, acull el restaurant La Boscana. És un restaurant gastronòmic que no falta a cap guia, inclosa la Michelin, on apareix distingit amb una estrella. Al capdavant hi ha el xef Joël Castanyé, que compta amb el suport de tota la seva família. Ells gestionen un establiment a Mollerussa, "El Resquitx" i estan acostumats a tirar endavant tota mena d’actes i celebracions en uns salons immensos. Per això "La Boscana" va començar com a espai per a casaments i esdeveniment d’empresa. Després s’hi va sumar el restaurant gastronòmic. I a l’any va aconseguir l’estrella Michelin. A "La Boscana" hi ha cuina d’avanguarda, però també un menú més tradicional. Com diu el Joël, tenen sempre un “sí a tot”. I porten la cuina a la sang. Joël i la seva dona, Maria Ángeles Chiriboga, cap de sala, viuen a tocar del restaurant. Amb la jaquetilla de xef Michelin presidint el menjador. S’han envoltat d’un gran equip i acullen amb el mateix entusiasme a foodies anglesos que van a fer rutes gastronòmiques que a gent d’empresa de la zona, que perllonguen la sobretaula tot mirant l’exterior. I si la cuina val la peregrinació, la arquitectura és, sens dubte, un atractiu afegit molt remarcable. Obra de Jordi Font, és un espai transparent que s’obre al paisatge i que té molt en compte garantir la intimitat de cada taula. Al llarg del 'Cinc dies a...' "La Boscana" veureu doncs com són les jornades que comencen al matí, segueixen amb un dinar de família a les 12, inclouen les preparacions diàries del restaurant mentre s’avancen coses per una celebració de molts comensals, s’ensenyen els espais a possibles clients o es té cura de l’hort i de les gallines. Ep... que passa el tallagespa!

 • 24:39 31 may 2020 Poca gent sap que la Facultat de veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona es troba entre les 10 millors del món gràcies a la qualitat de la seva docència i de la seva recerca. La Facultat compta amb un Hospital Veterinari, considerat entre els millors d’Europa, i amb diverses granges d’animals que permeten una ràpida aplicació pràctica de la teoria apresa a les aules. La Facultat ens ha acollit duran cinc dies. Hem entrat a les aules, els laboratoris, la biblioteca, l’hospital, els quiròfans i les granges. També hem descobert un grau nou e innovador: Ciència i Tecnologia dels aliments. Hem acompanyat al pastor a passejar el ramat, hem assistit a la necròpsia d’un dofí que havia estat trobat mort al Delta de l’Ebre, hem entrat a la consulta d’un gos amb una pota biònica i hem viscut moltes altres situacions que us resultaran sorprene

 • 24:38 25 may 2020 El programa 'Cinc dies a...' coneix el dia a dia del Port de Barcelona un dels ports amb més potencial de creixement al món. Aquesta és la segona part del reportatge. Pel Port de Barcelona hi passen el 70 per cent de les exportacions de Catalunya. És un motor de l'activitat econòmica de la Mediterrània i d'Europa. I més enllà del tràfic de mercaderies, el port de Barcelona és, també, un port de pescadors, de passatgers, de creuers, de iots de luxe, d'activitat turística i esportiva. És una gran comunitat portuària.

Mostrant 1 de 4 Veure més