Enlaces accesibilidad

10 consells per viatjar amb els teus fills arreu del món

  • Aquí tens 10 consells per emprendre viatges amb els teus fills petits
  • Coneix la 'MochiFamily' a 'Farem el que podrem', una família que viatja pel món amb un estil de criança diferent

Per

La MochiFamily o com viatjar pel món amb dos fills petits

Patri i Jaume eren amants dels viatges, uns veritables addictes a l'adrenalina que els produïa recórrer el món i moltes vegades, sense bitllet de retorn. Quan van tenir el seu primer fill, semblava que tot canviària. "S'ha acabat viatjar", els deien els seus amics i familiars. Però ells van ser fidels a si mateixos i van decidir emprendre un altre estil de vida i criança. Ara, amb 2 fills, són coneguts com la 'MochiFamily', una família que ja compta amb gairebé 30.000 seguidors a Instagram. 

Un somni fet realitat

L'any 2015 somiaven a iniciar un viatge sense data de tornada en família. Tenien un fill de 2 anys i els va costar 3 anys i mig estalviar els diners necessaris per a emprendre el viatge. En aquests 3 anys i mig sumen un nou membre a la família i el gener del 2019, convertits en família de 4, pugen a un avió sense tornada destinació Singapur.

Ho van deixar tot. Van vendre el cotxe i moltes de les seves coses, van llogar la casa, demanar-se una excedència a la feina i van marxar. Se'n van anar amb dos nens molt petits, dues motxilles, mil pors i molta il·lusió per la nova etapa. Al final, aquest viatge sense bitllet de tornada va acabar sent una experiència d'un any que els va portar a recórrer 9 països: Singapur, Filipines, Vietnam, Cambodja, Tailàndia, Malàisia, Indonèsia, Austràlia i Hong Kong.

Les ganes d'oferir als seus fills un altre tipus d'educació els van portar fins a Sud-àfrica el 2019. La Green School va aparèixer davant d'ells i van quedar enamorats d'aquest projecte educatiu. Es van reinventar professionalment i ara viuen a Sud Àfrica mentre els seus fills estudien.

La MochiFamily arreu del món

La MochiFamily arreu del món

Però com ho han fet? Tots els detalls sobre el seu estil de vida en el programa 'Farem el que podrem', presentat per Gemma Nierga. Si vols viatjar amb els teus fills com ho fan ells, aquí tens una sèrie de consells per iniciar-te i gaudir d'una aventura familiar inoblidable.

1. Planificació anticipada

Investiga destins que siguin adequats per a totes les edats i assegura't de tenir allotjament familiar i transport còmode. Des del teu país pots preparar la major part del viatge escollint els hotels i el transport, per exemple. "Adaptar els viatges a les seves etapes és important", opina Patricia de 'MochiFamily'.

2. Fes les maletes amb intel·ligència

Porta roba i articles essencials, però no carreguis massa. Normalment, no s'acostuma a utilitzar tot el que es porta. Al destí pots rentar la roba o comprar de nova si alguna cosa t'agrada. Inclou joguines, llibres i jocs per a mantenir als nens entretinguts en algunes ocasions.

3. Horaris flexibles

És molt important que adaptis els teus plans als horaris de somni i menjars dels teus fills. Pots programar activitats en les hores del dia en què estiguin més actius i contents.

4. Alimentació

Porta una varietat de snacks saludables sempre amb tu per a evitar fam i mal humor. Investiga restaurants amb opcions amigables per a nens en el teu destí.

5. Documentació i medicaments

Assegura't de tenir tots els documents necessaris per a cada membre de la família. També és important portar un kit de primers auxilis amb medicaments bàsics i aquells específics per als nens. Investiga les vacunes que cal posar-se i els tipus de malalties que es poden agafar on vagis.

6. Entreteniment en el camí

Crea llistes de reproducció de música o descarrega pel·lícules i programes per al viatge. També pots jugar a jocs de paraules, endevinalles i els llibres d'activitats són excel·lents opcions per a mantenir ocupats als nens, que acostumen a ser impacients i s'avorreixen amb facilitat.

7. Participació activa

Inclou en els nens en la planificació del viatge i deixa'ls triar algunes activitats. Permet-los capturar records i participar activament en el viatge. Les seves decisions compten i tu també aprendràs molt d'ells si els deixes opinar i fer la seva!

8. Viatjar lent

No et sentis obligat a seguir un itinerari estricte; deixa espai per a la improvisació. Si és necessari, tingues dies de descans entre activitats intenses.

9. Connexió amb la cultura local

Introdueix als nens a la cultura i la història del lloc que estan visitant. Participa en activitats locals que siguin apropiades per a la família.

10. Sigues flexible i pacient

Els imprevistos poden ocórrer, així que mantenir una actitud positiva és vital. Ajusta les teves expectatives i recorda que l'objectiu principal és gaudir del temps en família. Viatjar amb nens pot ser desafiador, però també és una oportunitat única per a enfortir els llaços familiars i crear records únics. Amb una bona planificació i una actitud positiva, pots convertir qualsevol viatge en una experiència emocionant i enriquidora per a tota la família. Gaudeix de l'aventura!