Enlaces accesibilidad
Actualitat

Notícies a Catalunya del 28 de març de 2024 | Retencions intermitents a l'AP-7 en l'inici de l'operació sortida de Setmana Santa

  • Moren ofegades dues persones a la platja del Miracle de Tarragona per culpa del fort onatge
  • Dani Alves es persona per primera vegada a l'Audiència de Barcelona per certificar que no ha fugit
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Circulació densa a l'AP-7 en direcció Tarragona, en l'operació sortida de Setmana Santa
Circulació densa a l'AP-7 en direcció Tarragona, en l'operació sortida de Setmana Santa

L'actualitat d'aquest dijous passa per l'operació sortida de Setmana Santa en el segon tram de les vacances i la mort de dues persones a la platja del Miracle de Tarragona que havien estat rescatades per culpa del fort onatge al litoral.

Un altre tema destacat és la primera compareixença de Dani Alves davant del jutjat, des que va sortir de la presó aquest dilluns. També, Salvador Illa es reuneix amb l’exprimer ministre Gordon Brown, en el marc del viatge de treball a Londres i Edimburg.

Notícies a Catalunya del 28 de març de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:04

    Els Bombers treballen en un incendi en una nau industrial dedicada al reciclatge al Vendrell

     

    Una dotzena de dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen aquest dijous al vespre en les tasques d'extinció d'un incendi en una nau industrial dedicada al reciclatge al polígon La Cometa del Vendrell. El SEM ha atès dues persones, que s'han traslladat a l'Hospital Vall d'Hebron en estat crític.  L'avís al 112 s'ha produït quan faltaven uns cinc minuts per tres quarts de set del vespre i s'han donat indicacions als veïns més propers perquè es confinin. Els Bombers centren els seus esforços a remullar les dues façanes i el teulat de la nau, situada al carrer dels Carboners, per evitar la propagació de les flames tot i que ja s'han estès a una de les naus adjacents.

  • 19:42

    Més de la meitat dels vehicles previstos han sortit de l'àrea de Barcelona per l'operació sortida de Setmana Santa

     

    Un total de 304.000 vehicles han sortit ja de l'àrea metropolitana de Barcelona amb motiu de l'operació sortida de Setmana Santa, segons han informat el Servei Català de Trànsit. Es tracta d'un 59% dels previstos fins aquest divendres a les tres de la tarda, quan hauran abandonat la capital catalana i el seu entorn fins a 575.000 cotxes. L'AP-7 és l'única via que presenta algunes cues, com els 5,5 quilòmetres entre La Roca del Vallès i Cardedeu en sentit Tarragona, i uns 2,5 quilòmetres a Vilafranca del Penedès, en sentit Barcelona, mentre que a la resta de la xarxa viària catalana hi ha fluïdesa en el trànsit. Per aquesta operació sortida, Trànsit ha habilitat alguns carrils en sentit contrari en algunes vies d'alta capacitat.

  • 19:33

    Els veïns de Lilla tallen l’A-27 entre Valls i Montblanc per exigir el pagament de les indemnitzacions per les esquerdes

     

    Una setantena de persones han tallat l’A-27 aquest dijous a la tarda entre Valls i Montblanc per exigir el pagament “immediat” de les indemnitzacions per les esquerdes que van provocar les obres del túnel a una vuitantena de cases de Lilla. “És una vergonya”, ha denunciat l’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, qui ha recordat que l’exministra de Transports, Raquel Sánchez, es va comprometre a pagar els prop de 700.000 euros als veïns d’aquesta pedania a finals del 2023. “Estem cansats que prometin i prometin, però que no arribi ni un euro”, han criticat els veïns que no descarten noves accions de protesta. La mobilització ha coincidit amb l’operació sortida de Setmana Santa i ha provocat retencions a l’AP-2, l’N-240 i la C-14 a Montblanc.

  • 19:25

    Viñuales lamenta les dues víctimes mortals a la Platja del Miracle i recorda que és una zona amb corrents perillosos

     

    L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha lamentat les morts per ofegament d'un adolescent i un turista alemany de 32 anys a la Platja del Miracle i ha recordat que la zona on s'han produït els fets hi ha "corrents perilloses". "Ho tenim més que senyalitzat", ha subratllat en declaracions als mitjans de comunicació. L'alcalde ha detallat que hi ha missatges en català, castellà, anglès i àrab advertint d'aquestes corrents i que en situacions d'alerta o prealerta es fan unes 600 trucades a entitats veïnals, esportives o centres escolars informant d'aquests canvis. Segons Viñuales, el menor, resident a la ciutat, hauria comès una imprudència en llançar-se al mar.

  • 18:58

    Aitana Bonmatí, Goku o Barbie, entre les mones de Pasqua destacades de Setmana Santa

     

    Els aparadors de les pastisseries són aquests dies un bon termòmetre d'allò que és tendència.Enguany algunes figures destacades són la de la millor futbolista del món, Aitana Bonmatí, o la protagonista d'un dels èxits cinematogràfics de l'any passat, 'Barbie'. Ressalten els personatges femenins com la Mia, una iniciativa del gremi de pastissers i la Universitat de Barcelona per promocionar la ciència i també de nostàlgics com és el cas del Goku, que torna a aparèixer arran de la mort del seu creador Akira Toriyama. Els pastissers estimen vendre al voltant de 800.000 unitats a uns preus similars als de 2023.

  • 18:00

    Salvador Illa s'entrevista al Regne Unit amb l'exprimer ministre britànic Gordon Brown
     


    Aquesta trobada s'emmarca en el viatge que el líder dels socialistes realitza des del dilluns a Londres i Edimburg, i que acaba aquest mateix dijous. El primer secretari del PSC es va reunir el dilluns amb l'ambaixador d'Espanya, José Pascual Marco; l'ambaixador de la UE al Regne Unit, Pedro Serrano, i el delegat de la Generalitat al Regne Unit i Irlanda, Francesc Claret.

  • 17:30

    Cues de fins a 19 quilòmetres en l'operació sortida de Setmana Santa a Catalunya


    De moment, l'AP-7 ha concentrat la majoria de retencions, tant en el seu tram sud com en el nord, amb cues que en alguns punts han arribat a la tarda als 19 quilòmetres, en concret entre Banyeres del Penedès i Torredembarra, en sentit Tarragona, per un accident entre dos turismes, sense ferits.

    Durant la tarda d'aquest dijous també s'han registrat cues de 12 quilòmetres en altres dos punts de l'AP-7, entre la Granada del Penedès i Gelida, en direcció a Girona, i entre Castellbisbal i Gelida, en sentit Tarragona. Una altra de les vies amb major afluència de trànsit durant la tarda d'aquest dijous és la N-340, amb cues de deu quilòmetres entre El Vendrell i Torredembarra.

  • 17:00

    Uns 255.000 vehicles ja han sortit de Barcelona

     

    Ja han abandonat l’àrea d’influència de Barcelona en l'inici de l'operació sortida de Setmana Santa el 44% dels 575.000 vehicles previstos fins aquest divendres. Les principals retencions continuen concentrant-se a l'AP-7. El punt més conflictiu és a Gelida en direcció sud per culpa d'un accident. 

  • 16:29

    Carlos Carrizosa és proclamat cap de llista de Ciutadans a les eleccions del 12-M

     

    Carlos Carrizosa ha estat proclamat oficialment després que hagi estat l'única persona del partit que es va presentar a les primàries i ha aconseguit recollir més avals dels necessaris (un 10% dels afiliats). El comitè nacional del partit l'ha proclamat aquesta tarda com a cap de llista de la formació liberal. Des de Madrid, Ciutadans havia negociat una coalició amb el PP, però finalment no hi va haver acord. El líder de Cs diu que és "el candidat dels catalans que no volen l'amnistia"

  • 16:24

    Moren dues persones ofegades a la platja de Miracle de Tarragona

     

    Dues de les persones que Salvament Marítim i Creu Roja ha rescatat a la platja del Miracle de Tarragona han mort. Com han confirmat fonts policials, una de les víctimes és un jove menor que ha caigut a l'aigua o s'hi banyava. Una parella s'ha adonat que el noi no podia sortir del mar i l'home s'ha llançat a l'aigua per ajudar-lo. Aquesta persona també ha perdut la vida. Salvament Marítim els ha pogut treure de l'aigua amb l'helicòpter Helimer 221 i els ha portat fins al dispositiu d'emergències mèdiques que s'ha muntat a la platja, però ja no s'ha pogut fer res per salvar-los. Segons Salvament Marítim, dues persones més s'havien llançat al mar per ajudar les víctimes i han hagut de ser rescatades amb l'helicòpter i l'embarcació de Creu Roja.

  • 16:19

    Jéssica Albiach agraeix la "generositat" de Podem renunciant al 12-M  per “no fragmentar més l’esquerra”

     

    La candidata de Catalunya En Comú  ha valorat la renúncia de Podem com un “gest de generositat”. “És un acte de responsabilitat perquè no volen fragmentar més les opcions de l’esquerra a les properes eleccions”, ha afirmat en una atenció a la premsa aquest dijous des de Vilafranca del Penedès. Albiach ha destascat la “gran estima” que té per la formació morada i ha celebrat que la renúncia els permet ara “aglutinar tot el vot”.

  • 15:56

    Diagnosticats 5.000 nous casos de tos ferina el mes de març, del total de 7.200 a Catalunya

     

    Els casos de tos ferina augmenten notablement al mes de març a Catalunya. Més de 5.000 casos del total de 7.200 a Catalunya. Al febrer n'hi havien diagnosticats 2.284. Una xifra que multiplica per 13 els casos de tos ferina de tot el 2023, què es van xifrar en 566. Pel que fa al nombre de brots, en els tres primers mesos de l'any han estat 394, quan l'any passat va haver-hi 69. Salut explica 4.600 han estat confirmats per proves diagnòstiques, afectant sobretot la franja de 10 a 14 anys. En canvi, han estat els menors d'un any els que han patit més ingressos. Una desena en llit convencional i un a l'UCI, què ja ha estat donat d'alta. Per tot plegat, Salut recomana vacunar als nens de 2, 4 i 11 mesos, amb un reforç als 6 anys. També es recomana vacunar a les dones embarassades a partir de la setmana 27.

  • 15:37

    Uns 199.000 vehicles han sortit de l’àrea de Barcelona fins a les 15 h

     

    Uns 199.000 vehicles han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona des de les 7 h fins a les 15 h d’aquest dijous per l’operació sortida de Setmana Santa, un 34,7 % dels previstos fins demà divendres, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). La via que concentra la mobilitat és l’AP-7 i, amb la previsió de molta afluència de vehicles, l’SCT hi ha obert dos carrils addicionals per descongestionar el trànsit. Cap a les 14 h, quan la situació ha millorat, ha tancat l’accés als dos carrils però els manté habilitats per si els torna a obrir aquesta tarda. Trànsit espera encara un pic de sortida cap a les 17 h i preveu que entre aquest dijous i divendres es facin uns 575.000 desplaçaments.

  • 15:07

    El servei d'atenció a víctimes de violència masclista a l'Eixample de Barcelona preveu obrir el 2026, dos anys més tard

     

    El nou equipament municipal d'atenció a víctimes de violència masclista amb atenció especialitzada a l'Eixample preveu ara entrar en funcionament el 2026, més de dos anys més tard del que es preveia inicialment (finals del 2023). L'Ajuntament de Barcelona apunta que les obres de la nova seu del Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) començaran a finals d'aquest estiu després que ara s'hagi aprovat el projecte d'adequació del local per un import d'1,7 milions d'euros. D'acord amb fonts municipals consultades per l'ACN, el calendari de la tramitació administrativa del projecte ha estat llarg perquè l'obra es finança amb Fons Next Generation.

  • 14:34

    Marxen de l'edifici 'El Barco' els dos últims veïns que es resistien

     

    Els últims veïns que continuen a l'edifici d'Esplugues de Llobregat 'El Barco' han comunicat que marxaran de l'immoble abans que els Mossos d'Esquadra els treguin per la força. Ha estat arran de l'ordre judicial que autoritzava l'Ajuntament i les forces policials a entrar al bloc de vivendes per fer el desallotjament.

    Helena Oset
    rtve Helena Oset
  • 13:39

    Normalitat a l'estació de Sants en l'operació sortida

     

    Són molts els que també opten pels trens per començar aquest dijous les seves vacances. Segons ADIF, entre dimecres i Dilluns de Pasqua hi ha previstos 780 trens d'alta velocitat, de mitjana i llarga distància. Un dels punts de màxima afluència a casa nostra és l'estació de Sants de Barcelona. 

    Andreu Santos
    rtve Andreu Santos
  • 13:10

    Manifestació a Montblanc per exigir les indemnitzacions per les fissures arran de les obres del Túnel del Coll de l'Illa

     

    És l'enèsima mobilització dels residents d'aquesta pedania de Montblanc. Demanen al ministeri que els paguin d'una vegada els diners per arreglar les esquerdes que van aparèixer a les seves cases, arran les obres de construcció del Túnel del Coll de Lilla. 

    Clara Ontañón
    rtve Clara Ontañón
  • 13:10

    ERC, EH Bildu, BNG i Ara Més signen l'acord de coalició per a les europees i defensen el seu llegat



    El president d'ERC, Oriol Junqueras; el cap de llista d'EH Bildu al Parlament Europeu, Pernando Barrena; el responsable de Relacions Internacionals de l'executiva del BNG, Rubén Cela, i el coordinador d'Ara Més, Mateu Mates, han signat aquest dijous l'acord de la coalició 'Ara Repúbliques' per a concórrer a les eleccions europees. En un acte conduït per l'eurodiputada i cap de llista d'ERC als comicis, Diana Riba, ha celebrat que es reediti la candidatura amb la qual ja van concórrer als comicis en 2019, i es comprometen a continuar abordant l'autodeterminació i les llengües en la nova legislatura.

  • 13:03

    Una persona dispara contra un edifici de Sant Feliu del Llobregat sense deixar ferits

     

    Una persona, des de l'interior d'un vehicle, ha disparat aquest dimecres al vespre contra un edifici del carrer General Manso de Sant Feliu de Llobregat. Veïns de la zona en van alertar els Mossos d'Esquadra cap a les 21 hores. La policia catalana va obrir una investigació per mirar d'esclarir els fets i localitzar el presumpte autor dels trets.
     

  • 13:05

    Les estacions d'esquí encaren la recta final de la temporada amb bones condicions de neu

     

    Les nevades dels darrers dies fan que les estacions presentin unes condicions òptimes per la pràctica de l'esquí i un paisatge ben blanc que s'allunya del de les últimes setmanes. Gemma Tost, responsable comercial de Port Ainé, ha dit que els clients trobaran la millor neu dels darrers mesos fet que ha reactivat les reserves. Les altes temperatures feien que la neu fos "primavera" i ara presenta unes condicions "com la del gener". L'ocupació per aquests dies de Setmana Santa es preveu "molt bona" i s'espera que siguin molts els esquiadors que s'atansin a les pistes per fer les darreres baixades. Les estacions acostumaven a tancar el Dilluns de Pasqua, però aquest any moltes allargaran la temporada una o dues setmanes més.

  • 12:51

    L'operació sortida arrenca a Catalunya amb cues de fins a 14 quilòmetres en l'AP-7


    Un total de 112.000 vehicles, el 19% dels 575.000 previstos fins demà al migdia, han circulat fins a les 12.00 hores d'aquest dijous en l'àrea de Barcelona en l'operació sortida de Setmana Santa. De moment, l'AP-7 ha concentrat la majoria de retencions:

    • 14 quilòmetres entre Subirats i Santa Margarida i els Monjos
    • 10 quilòmetres entre Montornès del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda i entre Gelida i Castellbisbal.

    Altres vies que també han registrat retencions en les primeres hores de l'operació sortida són:

    • L'AP-2 a Montblanc en el seu enllaç amb l'AP-7
    • La N-240 també al seu pas per Montblanc.
    • L'enllaç entre l'A-2 i l'AP-7 a Martorell
    • La B-20,al Prat.
    • La C-33 a Mollet del Vallès
    • La C-55, a Sant Vicenç de Castellet, en direcció Manresa.
  • 12:50

    Denuncien que la Generalitat que vulgui ratificar la pena dels condemnats per les protestes postsentència a Tarragona

     

    Alerta Solidària critica "la posició especialment repressiva" de la Generalitat en el cas dels tres joves condemnats a un any de presó i multes per les protestes postsentència el 15 d'octubre de 2019 a la ciutat de Tarragona. Les defenses dels joves han recorregut contra la sentència del jutjat penal 1 de Tarragona i la lletrada del Govern s'hi oposa "amb un escrit de cinc pàgines" on exposa "les raons" per les quals considera que cal ratificar la sentència condemnatòria contra tres dels quatre independentistes jutjats. L'organització antirepressiva de l'Esquerra Independentista assegura que la Fiscalia "es limita a demanar una impugnació força genèrica" mentre que la Generalitat referma la sentència.

  • 12:44

    El sector turístic parla d'una Setmana Santa de rècord, tant en ocupació com en contractes de treball

     

    Les previsions turístiques per aquesta Setmana Santa a Catalunya són molt positives: l'ocupació és d'entre el 80 i el 90% arreu del territori i creixen de manera destacada les contractacions. De fet, la patronal d'empreses de treball temporal Asempleo xifra en 26.000 els contractes fets per aquest període de vacances.

    Àlex Cabrera
    rtve Àlex Cabrera
  • 12:26

    112.000 vehicles surten de Barcelona a i provoquen més de 50 quilòmetres de cues en diversos trams de l'AP-7 
     

    A Barcelona hi ha retencions en direcció sud: 22 quilòmetres entre Gelida i Sant Cugat del Vallès i 4 de Vallgorguina a Sant Celoni. En direcció nord hi ha 10 quilòmetres de cues de Montornès del Vallès a Santa Perpètua de Mogoda, 8 a l'altura de Subirats i 4,5 de Granada del Penedès a Vilafranca del Penedès.

    A Tarragona hi ha 6 quilòmetres de cues entre Banyeres del Penedès i Castellet i la Gornal en direcció sud, mentre que en l'AP-2 hi ha 6 en direcció aquest de Montblanc a L'Espluga de Francolí.

  • 12:20

    555 casos de càncer de colon a les comarques gironines l'última dècada

     

    El Programa de cribratge de detecció precoç de càncer de còlon i recte (PDPCCR), gestionat per l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) a la regió sanitària de Girona, ha permès detectar un total de 555 casos de càncer des del 2013. Concretament, l'any 2023, van detectar 37 càncers, xifra que representa una taxa d'1 cas per cada mil persones cribrades. El programa, dirigit a la població de 50 a 69 anys, ha obtingut el darrer any una participació del 34,41% sobre un total de 107.844 persones convidades.

  • 12:17

    Mar agitada en la costa de Premià de Mar

     

    Les darreres tempestes i vents fots agiten la platja de Premià de Mar. Les grans onades engoleixen la sorra.

  • 12:04

    Manifestacions a Mont-roig contra la planta de Lotte aquest dijous

     

    Salvem Mont-roig i GEPEC– EdC, convoquen una concentració de protesta aquest dijous a la tarda a Mont-roig del Camp (Baix Camp). Amb el suport d'entitats com Stop creuers Tarragona, Aturem Hard rock, Revolta pagesa i Cel Net està previst tallar el trànsit al municipi, a l'alçada de la rotonda de l'N-340 de Mont-roig Bahia – La Pixerota. La manifestació porta per lema 'Benvingut/da a les teves últimes vacances' i mostrarà el rebuig dels convocants a la modificació del POUM i la compravenda dels terrenys del sector SUD-4 Els Comellarets, on es construirà la planta d'elecfoil de Lotte. Està previst que la concentració comenci a les tres de la tarda i s'allargui fins a les vuit del vespre.

  • 11:50

    La gasolina s'encareix per desena setmana consecutiva en plenes vacances de Setmana Santa


    Segons el Butlletí Petrolier de la Unió Europea (UE), que recull les dades de 11.400 estacions de servei espanyoles, entre el 19 i el 25 de març el litre de gasolina es va pagar a un preu mitjà de 1,635 euros, un 1,24% més que la setmana anterior. En canvi, el gasoil A va costar 1,540 euros el litre, un 0,52% més, després de tres setmanes a la baixa.

  • 11:48

    Els hospitals podran gestionar baixes i altes per cirurgia major ambulatòria i parts

     

    Els hospitals podran gestionar directament baixes i altes per cirurgia major ambulatòria i parts. Salut estima que la nova mesura permetrà evitar gairebé 100.000 desplaçaments anuals innecessaris dels usuaris per fer tràmits al CAP i que el personal sanitari pugui dedicar més temps a atendre els usuaris. Els dos nous supòsits se sumaran a les baixes laborals per ingrés hospitalari programat o urgent que ja es tramiten des de tots els hospitals del SISCAT. Salut preveu que els hospitals comencin a oferir progressivament aquest servei als usuaris de tot Catalunya a partir del pròxim juliol.

  • 11:30

    Primeres retencions a l'AP-7 a les carreteres catalanes per l'operació de sortida de Setmana Santa

     

    Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, ara com ara, l'AP-7 acumula diverses aturades intermitents en els dos sentits de la marxa. En concret, hi ha retencions en els trams entre Santa Perpètua de Mogoda i Montornès del Vallès i Sant Vallgorguina i Sant Celoni, ambdós en direcció nord, i entre Sant Cugat del Vallès i Castellbisbal i Martorell i Gelida, en direcció sud. 

  • 11:10

    El fort onatge dels darrers dies deixa sense sorra la Platja de Sant Sebastià de Barcelona.

     

    El temporal s’ha menjat la sorra i ha deixat gairebé un metre de desnivell entre el passeig i la sorra, i en només dos per arribar a l’aigua. La zona més afectada és aquesta, just davant del Club Natació Barceloneta.

  • 11:06

    Activat el Inuncat per la previsió de pluges des d'aquest dijous a la tarda a Lleida
     

    Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions (Inuncat) per la previsió de pluges en diverses comarques de Lleida des d'aquest dijous a la tarda. Les pluges poden superar fins a aquest divendres a mitjanit els 100 mil·límetres en 24 hores a l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i la Vall d'Aran (Lleida).

  • 10:57

    Ajornat el judici a Jové, Salvadó i Garriga perquè no coincideixi amb la campanya electoral
     

    El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit ajornar el judici a la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el líder d'ERC en el Parlament i exsecretari general de Vicepresidència de la Generalitat, Josep Maria Jové, i l'exsecretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, per presumpta desobediència en els preparatius del 1-O per a evitar que coincideixi amb la campanya electoral catalana per al 12M.


    El judici estava previst per al 10 d'abril i fins al 29 de maig, per la qual cosa s'hauria solapat amb la campanya electoral i les eleccions al Parlament. El tribunal ordena reprogramar la vista i fixar nou dia i hora per al seu inici.

  • 10:45

    L'Aeroport de Barcelona opera 4.529 vols entre aquest Dijous Sant i Dilluns de Pasqua

     

    El total d'operacions previstes per aquesta Setmana Santa suposen un increment de l'1,5% respecte a l'any passat. Dilluns torna a ser el dia de més activitat, amb 1.016 operacions. 
     

  • 10:30

    Suspès de sou i feina el mosso d'esquadra detingut a Lleida en una operació policial contra el blanqueig de capitals

     

    La Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra ha pres aquesta decisió després que el detingut hagi comparegut aquest dimecres davant del jutjat de guàrdia de Lleida. Aquest va acordar la seva llibertat provisional i la retirada de passaport, la prohibició de sortir del país i l'obligació de personar-se periòdicament als jutjats. Per la seva part, la Fiscalia havia sol·licitat per a l'acusat la presó provisional comunicada eludible amb una fiança de 60.000 euros. 

  • 10:15

    Els funcionaris de presons convoquen vaga els dies 26 d'abril i 11 de maig per visibilitzar les seves reivindicacions.

     

    Els dos dies coincideixen amb l'inici de la campanya electoral i el dia de reflexió. Entre d'altres, demanen la dimissió de la consellera de justícia, Gemma Ubasart i el responsable de mesures penals, Amand Calderó. De moment l'únic relleu que s'ha produït després de la crisi arran de l'assassinat d'una treballadora a Mas Enric per part d'un intern és la del director de la presó tarragonina. 

  • 10:08

    Tallada la línia 4 del metro de Barcelona a Ciutadella 

     

    Des d'avui i fins dilluns la línia 4 del metro de Barcelona entre Bogatell i la Barceloneta estarà tallada per obres d'instal·lació d'ascensor i altres elements d'accessibilitat a l'estació de Ciutadella - Vila Olímpica per a persones amb mobilitat. Els usuaris podran desplaçar-se entre La Pau i Bogatell, i entre Barceloneta i Trinitat Nova, i l'interval de pas durant els dies laborables del tall (el dijous 28 i el dissabte 30 de març) serà de cinc minuts. Els serveis alternatius són l'enllaç amb l'L1 a Urquinaona i l'estació de Marina --a 500 metres de la de Bogatell--, i les línies d'autobús 6, 59, H14, H16 i D20.

  • 9:56

    Quatre detinguts i una plantació de marihuana desmantellada en una nau a l'Ametlla del Vallès

     

    Els Mossos van realitzar una entrada i escorcoll a la nau el 23 de març i van trobar-hi 1.400 plantes. La nau va quedar precintada i el dia 24, de matinada, agents de la Policia Local van alertar que el precinte estava trencat i se sentia soroll a l'interior. Llavors els Mossos es van adreçar al lloc i van trobar diverses plantes tallades preparades per emportar-se. També van localitzar quatre persones amagades a la teulada.

  • 9:48

    El Gremi de Pastisseria preveu vendre unes 800.000 mones, amb més presència de les d'autor


    L'oferta combina creacions clàssiques, com a ous de xocolata o personatges de dibuixos animats, amb mones d'autor, com és el cas de les figures d'animals fetes amb patronatge tridimensional, sense utilitzar motlles. Entre les figures més buscades enguany destaquen les relacionades amb Barbie, Bola de Drac o els futbolistes del Barça Aitana Bonmatí i Lamine Yamal. Pel que fa als preus, el Gremi no espera un increment significatiu en les mones d'enguany, ja que l'encariment del cacau en els mercats internacionals no ha afectat en excés a la xocolata usada per a la seva elaboració.

  • 9:30

    Alves compareix per primera vegada per a certificar que no ha fugit davant l'Audiència de Barcelona
     

     

    El futbolista Dani Alves s'ha presentat aquest dijous davant l'Audiència de Barcelona per a la primera de les compareixences setmanals que haurà de fer mentre segueixi en llibertat provisional. Alves ha arribat a les 09.20 hores acompanyat de la seva advocada, Inés Guardiola, per a aquest tràmit que haurà de fer cada divendres (aquesta setmana un dia abans, per ser festiu en Divendres Sant) mentre segueixi en llibertat fins que la seva condemna per agressió sexual sigui ferma.

  • 09:20

    Podem Catalunya decideix no presentar-se al 12-M 

     

    El partit no vol col·laborar en la "fragmentació de l'esquerra" i prefereix centrar els esforços en les europees. La decisió de la direcció se sotmetrà la decisió a la militància a través d'una consulta que es farà en les properes 48 hores. 

  • 09:15

    Autoritzat el desallotjament de les quatre persones que s'han negat a marxar de l'edifici El Barco d'Esplugues

     

    A l'escrit de la jutgessa s'autoritza igualment l'entrada dels Mossos d'Esquadra en cas que fos necessari. El desallotjament s'haurà de fer en horari diürn en els pròxims tres dies. 

  • 09:10

    El director de Mas d’Enric serà rellevat després de posar el càrrec a disposició de Justícia per la mort de la cuinera

     

    Es tracta del primer canvi en la cúpula directiva de les presons catalanes després d’aquest crim, que va acabar d’encendre els ànims dels funcionaris dels centres penitenciaris. 

  • 09:05

    Dani Alves ha de comparèixer aquest dijous a l'Audiència de Barcelona

     

    L'exjugador del Barça te l'ordre de presentar-se cada divendres als jutjats d'acord amb les condicions fixades per la llibertat condicional concedida a canvi d'un milió d'euros. En ser festiu, haurà de fer-ho aquest dijous. Alves, que dilluns va abandonar la presó de Brians 2, té prohibit acostar-se o contactar amb la víctima, segons la resolució de l’Audiència de Barcelona.

  • 09:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat a Catalunya del dijous 28 de març de 2024.

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.