Enlaces accesibilidad
Actualitat

Resum de notícies a Catalunya del 29 de febrer de 2024 | El Govern accepta canviar el nom del Departament d'Acció Climàtica i "reorganitzar" l'àrea d'abastament de l'ACA

  • El Suprem obre causa penal a Puigdemont i a Wagensberg per delicte de terrorisme 
  • El MWC tanca l'edició del 2024 amb a prop de 101.000 assistents i s'acosta als nivells prepandèmia
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Reunió pagesos amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort
Reunió pagesos amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort

L'actualitat d'aquest dijous per la decisió del Tribunal Suprem d'obrir causa penal contra Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg per delicte de terrorisme en el cas de Tsunami Democràtic.

La reunió entre el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort i les organitzacions agràries s'ha resolt amb l'acceptació de gairebé totes les peticions començant per afegir al nom del Departament d'Acció Climàtica les paraules 'Agricultura, Ramaderia i Pesca' i la reorganització de l'ACA, prescindint del número 2, Jordi Molist. Els pagesos abandonen, de moment, les protestes.

Aquest dijous comencen a donar compte del pressupost dels diferents departaments al Parlament els consellers del Govern. La primera, la vicepresidenta, Laura Vilagrà, ha constat l'oposició dels comuns a aprovar els pressupostos si es manté l'aposta pel Hard Rock.

Els tècnics de l'Ajuntament de Santa Coloma continuen inspeccionant els edificis del carrer Pirineus per determinar si hi ha més habitatges afectats per les esquerdes aparegudes durant el cap de setmana i que, de moment, ha obligat a desallotjar una seixantena de veïns.

El Mobile World Congress tanca a Barcelona amb a prop de 101.000 visitants al saló.

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, anuncia distribució gratuïta de productes menstruals reutilitzables a les farmàcies començarà dilluns vinent.

El Museu Picasso presenta l’exposició ‘Bernard Plossu. Paisatges catalans de Picasso’.

Resum de notícies a Catalunya del 29 de febrer de 2024

https://img2.rtve.es/aplicaciones/rtve-app-mam/imagen/evento/

https://img2.rtve.es/aplicaciones/rtve-app-mam/imagen/evento/
RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:35

    Els pagesos acorden aixecar el tall de l'AP-7 a Pontós i mantenen els talls a Tàrrega

     

    L'assemblea dels pagesos celebrada a peu de carretera a Pontós s'ha tancat amb una votació favorable a aixecar el tall de l'AP-7.  El membre de Revolta Pagesa i Unió de Pagesos, Jordi Ginebreda, ha lamentat que no hagin aconseguit el cessamet del director de l'Agència Catalana de l’Aigua Ç(ACA), Samuel Reyes, però s’han conformat amb la del seu número dos, Jordi Molist. En canvi, els pagesos plantats a Tàrrega mantindran el tall a l'A-2 després de considerar insuficients els acords amb la Generalitat. 

  • 20:28

    Nous desallotjaments de l'edifici de Santa Coloma de Gramenet on han aparegut esquerdes


    L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha decretat aquest dijous el desallotjament d'onze habitatges més de l'immoble situat en els números 9-11 del carrer Pirineus del barri del Raval, on el dimarts es va ordenar el desallotjament d'altres 19 habitatges per l'aparició d'esquerdes. L'Ajuntament ha informat de l'ordre de desallotjament i assegura que ha actuat de manera "proactiva" per a protegir la seguretat dels veïns davant l'estat de la finca. L'ordre de desallotjament s'ha dictat després que els arquitectes han inspeccionat aquest matí l'edifici i han constatat la necessitat dels nous desallotjaments.
     

  • 19:38

    Fira Barcelona reconeix que Fira de Gran Via s'ha quedat petit pel MWC

     

    El Mobile World Congress tanca l'edició del 2024 amb més de 101.000 visitants procedents de 205 països. L'organització del MWC celebra l'augment en un 15% del nombre de visitants i la tipologia de visitant, amb cada vegada més directius i alts càrrecs d'arreu del món. Des de Fira de Barcelona avancen que l'espai actual s'ha quedat petit per aquestes xifres, fet que fa pensar ja en nous espais com carpes extraordinàries o que part del Saló s'ubiqui a Montjuïc

  • 19:00

    Les 107 empreses portades al MWC pel Govern preveuen acords per 18,4 milions



    Les 107 empreses que han participat en el MWC de la mà del Govern preveuen tancar acords per valor de 18,4 milions, la qual cosa suposa un 22% més en relació amb l'última edició, segons el balanç difós aquest dijous per l'executiu català. Això fa que la que ha finalitzat aquest dijous hagi estat "una edició de rècord absolut referent a la participació catalana", segons ha recalcat la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost. Aquestes empreses han mantingut 3.200 reunions i visites i el 12% d'elles han formalitzat ja algun acord durant la fira.
     

  • 18:23

    Junts acusa el Tribunal Suprem de buscar “interferir en la voluntat del legislador” amb la causa contra Puigdemont

     

    Junts denuncia que el Tribunal Suprem, amb la seva decisió d’obrir causa penal contra Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg pel Tsunami Democràtic, “baixa una vegada més a l’arena política per interferir en la voluntat del legislador”. Així ho ha assegurat el vicepresident i portaveu del partit, Josep Rius, que ha evitat respondre si aquest fet afecta les negociacions de la llei d’amnistia apel·lant a la “discreció”.

  • 18:13

    Aragonès, sobre la causa per terrorisme contra Puigdemont i Wagensberg: "Torna a creuar tots els límits imaginables"

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha condemnat la decisió del Tribunal Suprem d'obrir causa penal per terrorisme contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el diputat d'ERC Ruben Wagensberg per la seva suposada implicació amb Tsunami Democràtic. "Que el Suprem obri causa penal contra ells per terrorisme torna a creuar tots els límits imaginables", ha denunciat. Aragonès afirma que la decisió del Suprem "és una aberració jurídica sense precedents" basada en "supòsits falsos". El president de la Generalitat assegura que l'objectiu dels jutges és "carregar-se els efectes de la llei d'amnistia".

  • 18:10

    Fira Barcelona creu que l'edició del Mobile 2024 és "una de les millors de la història"
     

    El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha assegurat que l'edició del Mobile World Congress 2024, que s'ha clausurat aquest dijous, és "una de les millors de la història" i no descarta que s'utilitzi de nou el recinte de Montjuïc per a ampliar la zona expositora en futures ocasions. Serrallonga ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a fer balanç de la celebració del MWC, que va començar el dilluns i que segons l'entitat organitzadora, GSMA, ha registrat 101.000 assistents.

  • 17:26

    El Mobile World Congress 2024 supera les expectatives amb més de 101.000 visitants 

     

    El Mobile World Congress 2024 ha superat les previsions i ha tancat portes aquest dijous amb la visita de 101.000 persones procedents de 205 països i territoris d'arreu del món, segons ha informat GSMA en un comunicat. En total, a la fira, que aquest any ha tingut la intel·ligència artificial com un dels principals atractius, hi han pres part 2.700 expositors, patrocinadors i socis i el 59% dels assistents representen a indústries adjacents a l'ecosistema mòbil. A més, el 51% dels assistents eren directius de companyies del sector. 

  • 17:12

    Els agricultors es desmobilitzaran després d'accedir el Govern a donar-los veu i canvis en el ACA

     

    Els agricultors i ramaders catalans posaran fi als talls de carreteres després d'accedir el Govern a donar-los veu en el ple monogràfic que tindrà lloc la setmana que ve en el Parlament, a reestructurar l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i a canviar-li el nom al departament d'Acció Climàtica. Així ho ha ratificat en declaracions posteriors als periodistes el coordinador d'Unió de Pagesos, Joan Caball, un dels sindicats presents en la reunió. "Hem iniciat un camí, el que hem de fer ara és anar-nos cap a casa. Si els acords es compleixen o no, caldrà valorar-ho com tot. Nosaltres serem exigents com sempre", ha advertit Caball.

     

  • 16:50

    Puigdemont, sobre el cas de terrorisme al Suprem: "No deixis que la realitat espatlli una bona imputació"

     

    L'expresident i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, ha criticat l'obertura d'una causa penal de terrorisme contra ell al Tribunal Suprem per les protestes posteriors a la sentència de l'1-O del Tsunami. "El Màtrix judicial espanyol ha adaptat la màxima del mal periodisme: no deixis que la realitat espatlli una bona imputació", ha dit en un missatge a X.

  • 16:32

    ACORDS PAGESIA | Més ajuts al regadiu per les restriccions per la sequera

     

    El conseller David Mascort ha anunciat que adoptaran un nou ajut "de mínims" de 200 euros per hectàrea a les zones de regadiu on no s'ha pogut regar. A més, ha explicat que els representants de les quatre entitats pagesos –Unió de Pagesos, Jarc, FCAC i Revolta Pagesa- participaran en el debat de Política Agrària de la setmana que ve al Parlament.

  • 16:30

    ACORDS PAGESIA | El Govern reorganitzarà l'àrea d'Abastament d'Aigua de l'ACA, que lidera Jordi Molist

     

    Una de les principals demandes dels pagesos gironins era la destitució del director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Samuel Reyes, i del seu número dos, Jordi Molist, que s'encarrega de l'àrea d'Abastament. Ara, ambdues parts han acordat que el Govern remodeli l'àrea, per la qual cosa Molist haurà de deixar el càrrec, tot i que el Govern assegura que no es pot parlar de "cessaments". "Hem de treballar perquè l'ACA tingui més sensibilitat envers l'agricultura i ramaderia", ha dit Mascort.

  • 16:20

    ACORDS PAGESIA | El Departament d'Acció Climàtica canviarà de nom i afegirà les paraules 'Agricultura, Ramaderia i Pesca'

     

    El Govern ha acceptat gairebé totes les peticions dels agricultors i ramaders a la Taula Agrària. Un dels principals acords passa pel canvi del nom del Departament d'Acció Climàtica, que ara sumarà les paraules 'Agricultura, Ramaderia i Pesca'. L'afegit es farà efectiu a través d'una proposta de resolució conjunta en el debat monogràfic de la setmana que ve a la cambra catalana. "Pels pagesos i ramaders és una qüestió transcendental", ha dit el conseller David Mascort.

  • 16:15

    Primer vol comercial, entre Barcelona i Màlaga, operat amb un 50% de combustible sostenible

     

    Primer vol comercial, entre Barcelona i Màlaga, operat amb un 50% de combustible sostenible. Un tipus de combustible que les companyies hauran de començar a fer servir de manera obligatòria a partir de l'any vinent, segons una directiva europea, fins a arribar al 70% el 2050. Un primer trajecte que marca el camí de la descarbonització en el sector.

  • 16:03

    Desallotgen setze persones d'un bloc de Blanes per una esquerda

     

    L'Ajuntament de Blanes ha desallotjat setze persones que vivien en un bloc de pisos del municipi per una esquerda que hi havia a l'estructura de l'edifici. El consistori havia fet diversos requeriments al propietari de l’edifici perquè arreglés l’esquerda i ara s’ha decidit fer les obres però desallotjar els habitants de forma preventiva. Tècnics municipals asseguren que el risc més elevat és en la part de l’escala comunitària i confien que en una setmana es pugui resoldre el major perill. Mentrestant, el consistori ha ofert allotjament a les cinc famílies afectades i de moment hi ha onze persones que han decidit anar a una pensió que hi ha al poble. Les cinc restants han preferit anar en cases d'amics o familiars.

  • 15:51

    El PSOE i Sumar es comprometen a crear una taula del Delta de l'Ebre amb la Generalitat


    Les dues formacions que formen el Govern han recolzat en el Congrés una moció de Junts que insta l'Executiu a crear una taula de treball pel Delta de l'Ebre, que es reunirà almenys semestralment amb presència de les administracions central i autonòmica. La moció ha estat aprovada amb el vot a favor de tots els grups parlamentaris a excepció de Vox, que s'ha abstingut, i fixa la primera reunió de la taula en el primer semestre de 2024.  

  • 15:10

    Els pagesos gironins acorden aixecar el tall de l'AP-7 un cop signats els acords de la reunió amb Acció Climàtica

     

    Els pagesos gironins han acordat aixecar el tall que des de dilluns estan fent a l'AP-7, un cop rebin per escrits i signats els acords que els diferents representants han arribat a la reunió amb el Departament d’Acció Climàtica. Els pagesos deixen clar, però, que no es mouran de l’autopista si no veuen ratificats els compromisos que han adquirit. El membre de Revolta Pagesa i Unió de Pagesos, Jordi Ginebreda, ha lamentat que no hagin aconseguit el cessament del director de l'Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, però s’han conformat amb la del seu número dos, Jordi Molist.

  • 14:19

    Inici del judici a un exentrenador i exprofessor de La Salle acusat d'agredir sexualment un menor. 

     

     

    La víctima ha ratificat l'acusació davant el tribunal de l'Audiència de Barcelona. Tant la progenitora com la germana de la víctima, han relatat les escenes d'agressions físiques, control i aïllament de la víctima del seu entorn. 

    Inici del judici a un exentrenador i exprofessor de La Salle acusat d'agredir sexualment un menor
    rtve Inici del judici a un exentrenador i exprofessor de La Salle acusat d'agredir sexualment un menor
  • 13:50

    Un centenar de treballadors del sector financer es manifesten a Barcelona convocats per la Intersindical-CSC

     

    Un centenar de treballadors del sector financer s'han manifestat aquest dijous a la Via Laietana de Barcelona, coincidint amb la vaga convocada per la Intersindical - CSC. Sota el lema 'Prou maltractament', els protestants han fet una crida a elaborar un nou conveni pel sector que sigui just i que "posi fi a la precarització", que, segons han apuntat en un comunicat, "fa anys que acumulen". Sergi Perelló, secretari general de la Intersindical, ha assegurat que la protesta ha tingut "una bona acceptació" per part del personal del sector bancari.

  • 12:24

    Inspeccionen a Santa Coloma el bloc adjacent al desallotjat aquest dimarts, per risc d'esfondrament

     

    A Santa Coloma de Gramenet, els arquitectes municipals inspeccionen el bloc contigu dels 60 veïns desallotjats per risc d'esfondrament dimarts. Durant tot el matí i sota supervisió policial, els veïns han entrat per agafar objectes personals. Denuncien que ja fa temps que conviuen amb les males condicions estructurals i que ningú els havia escoltat fins ara. També demanen mesures socials a l'Ajuntament.

  • 13:30

    Els productes menstruals gratuïts reutilitzables arriben a les farmàcies catalanes: com es demanen?

     

    A partir d'aquest dilluns 4 de març, les farmàcies catalanes repartiran de franc productes menstruals reutilitzables. Una iniciativa, 'La meva regla, les meves regles', del Departament d'Igualtat i Feminismes. Les dones i persones menstruants podran escollir entre una copa menstrual, una calça o dues compreses de tela de forma gratuïta, totes elles reutilitzables. Els productes es podran recollir mostrant un codi QR que s'ha de demanar a l'app La Meva Salut.

  • 13:00

    TS obre causa penal a Puigdemont i a Wagensberg per delicte de terrorisme en cas 'Tsunami Democràtic'


    La Sala penal ha acordat per unanimitat declarar la seva competència i obrir causa per a investigar i, si és el cas, enjudiciar a l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i al diputat del Parlament català Rubén Wagensberg per delictes de terrorisme en relació amb els fets investigats en el cas 'Tsunami Democratic. El Tribunal Suprem designa instructora conforme al torn establert a la magistrada Susana Polo. Els magistrats conclouen que respecte a aquests dos aforats és "necessari i pertinent que siguin cridats al procediment, a fi de ser sentits com investigats, amb tots els drets i garanties previstes en el nostre ordenament jurídic. Diligència de recerca que no pot realitzar-la  l'instructor, sinó només aquesta Sala Segona per tractar-se d'aforats".

  • 12:25

    L'abat de Poblet, Octavi Vilà, nou bisbe de Girona
     


    Nascut a Tarragona en 1961, és monjo cistercenc i abat del Monestir de Santa Maria de Poblet, i pren el relleu a Francesc Pardo, que va ser bisbe de Girona des de 2008 fins a la seva mort, el 31 de març de 2022, encara que havia presentat la seva renúncia el 26 de juny de 2021. 

  • 12:00

    El TSJC confirma la condemna de 23 anys de presó per a l'home que va asfixiar la seva exdona a Manresa

     

     

    El TSJC ha confirmat la condemna de 23 anys de presó per l'home acusat d'asfixiar la seva exdona amb paper de film l'abril de 2021 a Manresa i de fer-ho amb traïdoria i acarnissament. D'aquesta manera, la sala d'apel·lacions del TSJC rebutja el recurs que va presentar la defensa de l'acusat. El judici es va celebrar el setembre de 2023 amb jurat popular, que, per unanimitat, va declarar l'acusat culpable. Unes setmanes més tard l'Audiència de Barcelona va ratificar la declaració de culpabilitat i va considerar que l'acusat no tenia afectades les seves capacitats cognitives i que havia planificat la mort dies abans. L'home també ha d'indemnitzar amb 200.000 euros a cada filla i amb 140.000 euros el pares de la víctima.

  • 11:30

    12 detinguts en l'operació contra un grup investigat per tràfic de drogues al Prat de Llobregat

     

    La major part d'entrades i escorcolls s'estan portant a terme també a Sant Adrià del Besòs i Tarragona. 

     
  • 11:15

    Pagesos de Tarragona es desplacen fins a Ponent per donar suport als talls a Soses

     

    Pagesos de Tarragona s'han desplaçat aquest dijous amb alguns cotxes i furgonetes per rellevar els companys de Ponent que fa més de 48 hores que tallen l'AP-2 a Soses i per continuar les mobilitzacions en aquests punts del Segrià. "Hi ha una bona organització i ganes de continuar els talls.", ha dit Ramon Rojo, un dels pagesos que ha vingut des del Baix Camp. Rojo ha explicat que el sector està decidint si s'organitzen noves accions a la demarcació de Tarragona o els pagesos tarragonins es reparteixen en altres mobilitzacions. El sector de la pagesia a Lleida s'ha disculpat amb la població i les empreses de mercaderies i ha culpat als dirigents polítics de les diferents mobilitzacions a Catalunya.

  • 11:00

    El concert de Di-versiones dels pagesos a l'AP-7 es fa viral a Alemanya i rep el suport d'agricultors del país

     

    El concert que dimarts passat va fer l'Orquestra Di-versiones al tall de l'AP- a Pontós s'ha fet popular a Alemanya i ha donat a conèixer el conflicte al país. Un creador de contingut alemany especialitzat en temes d'agricultura va rebre els vídeos del concert i els va fer virals a través de les seves xarxes socials. Això va fer que diverses associacions d'agricultors alemanys compartissin el contingut i expressessin el seu suport amb diverses publicacions a les xarxes.

  • 10:52

    Una recerca liderada pel BSC desenvolupa una tecnologia basada en la IA per millorar el tractament de malalties rares

     

    Un equip internacional liderat pel BSC ha creat una tecnologia basada en intel·ligència artificial per a millorar l'estudi de les malalties minoritàries. La recerca ha permès aprofundir en les causes potencials que donen lloc a l'aparició d'un grup de trastorns hereditaris poc freqüents que limiten la capacitat de moviment i causen diversos nivells de debilitat muscular als pacients. Alhora, ha obert la porta a indagar en els diferents graus de severitat de les patologies i l'origen dels efectes beneficiosos de medicaments com l'antiasmàtic salbutamol.

  • 10:40

    La inflació baixa per primer cop en tres anys del 3% i se situa en el 2,8%

     

    Bon comportament dels preus al febrer. Segons la dada provisional de l'IPC, la inflació ha retrocedit sis dècimes fins al 2,8%. Per primer cop en mig any trenca la barrera del 3%. En la moderació de l'IPC hi ha tingut a veure l'abaratiment de l'electricitat i una cistella de la compra que s'ha mantingut estable. També segueix el camí de la moderació la inflació subjacent. Cau al 3,4%, la taxa més reduïda en dos anys. 

  • 10:25

    Detingut un home per robar un rellotge de luxe a un turista que sortia d'un hotel a Barcelona

     

    La Policia Nacional ha detingut un home per robar un rellotge de luxe a un turista que sortia d'un hotel a Barcelona. Se l'acusa d'un delicte de robatori amb violència i intimidació. El lladre va prendre-li el rellotge, que l'home portava al canell, amb una forta estrebada. Els fets van tenir lloc a plena llum del dia, en un carrer amb multitud de persones, quan l'home, acompanyat de la seva família, anava a agafar un taxi a la porta de l'hotel. L'agressor es va abalançar sobre la víctima, el va agafar pel canell i li va prendre el rellotge, trencant-li la corretja i llençant el turista a terra. El lladre va fugir corrents, tot i que el van acabar enxampant.

  • 10:00

    Evacuats els veïns d'un edifici de Figueres per un incendi a la primera planta a primera hora del matí

     

    Els veïns d'un edifici de Figueres han estat evacuats a primera hora del matí d'aquest dijous per un incendi a la primera planta, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El cos d'emergències han rebut l'avís cap a les 5.26 hores per un foc en un edifici de planta baixa i dos pisos al carrer Vilafant. El SEM ha atès una persona. Els bombers han ventilat l'edifici i han fet inspeccions amb l'arquitecte municipal. 

  • 9:40

    Mascort es reuneix amb representants de la Plataforma Pagesa a les 11 hores d'avui

     

    El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, es reunirà amb representants de la Plataforma Pagesa i amb representants de les organitzacions agràries que participen en la Taula Agrària. I és que ahir a la nit diversos pagesos es van concentrar davant de casa seva a Vilablareix (Gironès) per mostrar el seu malestar per l'actitud del Departament. La concentració no ha generat conflictes.

  • 9:10

    Pere Aragonès: "El Hard Rock no sé si s'acabarà fent o no"

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, admet que el Hard Rock no és un projecte que li genera "entusiasme" i que admet que pren les decisions condicionades i, per això, insisteix que la construcció del Hard Rock no és una decisió del Govern: "Depèn dels inversors privats. La decisió política ja es va prendre. Les majories polítiques continuen existint".

     
  • 8:25

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dijous 29 de febrer d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

     
  • 8:20

    Els pagesos amenacen amb talls indefinits

     

    Pendents de la reunió dels pagesos aquest matí a les 11 amb el conseller Mascort perquè en funció del què en surti mantindran o no els talls indefinits que van anunciar ahir. De moment, però, mantenen les seves protestes a l'AP-7 i a l'N-II a Pontós, i a l'AP-2 a Ponent. 

     
  • 8:15

    El Govern negocia pels pressupostos.

     

     

    La primera reunió entre el Govern i els comuns després d'aprovar els nous pressupostos acaba sense acord. El projecte del Hard Rock continua sent un dels esculls principals. Els comuns retreuen al Govern manca de receptivitat i han exigit en reiterades ocasions que es descarti el pla director urbanístic del macroprojecte. Pel que fa a Junts, les principals diferències es troben en la fiscalitat. 

     
  • 8:10

    Aragonès reclama als Comuns i a Junts el seu suport als comptes públics.

     

     

    Els pressupostos que podrien quedar, però, en paper mullat, perquè només compten amb el suport del PSC. Abans d'aprovar-los ahir en un consell executiu extraordinari, Pere Aragonès va comparèixer públicament per defensar el projecte. Diu que són els millors pressupostos possibles, assegura que no s'hi destina ni un euro al Hard Rock i fa una crida als Comuns i a Junts perquè hi votin a favor.

     
  • 8:05

    Operació policial en marxa contra un grup investigat per tràfic de drogues, principalment al Prat de Llobregat

     

    Els Mossos d'Esquadra han desplegat a primera hora d'aquest dijous un dispositiu contra un grup investigat per tràfic de drogues. Segons ha informat el cos policial, s'estan fent diverses entrades i escorcolls, principalment al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat (Baix Llobregat).

    Hi participen al voltant d'uns 200 efectius entre investigadors, BRIMO, ARRO, unitat canina, la de subsol i la de drons. A més, hi participen efectius de la policia local del Prat i tècnics d'Endesa, ja que també se'ls acusa d'un delicte de defraudació de fluid elèctric.

  • 08:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat a Catalunya del dijous 29 de febrer de 2024.

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.