Enlaces accesibilidad

Badalona continua les inspeccions, després de desallotjar un quart edifici al carrer Canigó

Per
Els veïns del 5 fan les maletes tot just començar la inspecció especialitzada contractada d'urgència per l'Ajuntament
Els veïns del 5 fan les maletes tot just començar la inspecció especialitzada contractada d'urgència per l'Ajuntament

Una empresa especialitzada contractada per l'Ajuntament de Badalona inspecciona les 22 finques que podrien estar afectades arran de l'esfondrament de l'edifici número 9 del carrer Canigó, que ha deixat esquerdes en alguns blocs de pisos. En total són 420 habitatges de l'illa dels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc que es van construir en la mateixa època, a finals dels anys 50.

Continuen a Badalona les inspeccions dels edificis propers a l'esfondrat

La consellera de Territori, Ester Capella ha reiterat aquest dijous el suport de la Generalitat a l'Ajuntament i destaca que, en funció del què concloguin els experts, caldrà prendre decisions sobre els edificis. Aquests primers informes els posaran en comú en una reunió dilluns vinent.

Quatre blocs desallotjats

Aquest dijous es troba estudiant l'edifici desallotjat número 11. Ja són quatre els blocs de pisos evacuats, després que aquest dimecres es revisés el bloc de pisos número 5 que ha acabat desallotjat i apuntalat.

Preocupació a Badalona pel quart desallotjament al carrer Canigó

Ha estat només uns dies després que s'evacuessin els edificis número 7 i número 1, gràcies a la intervenció d'un veí que va comunicar l'aparició d'una esquerda important en la finca. Es tracta del primer bloc inspeccionat per l'empresa, una vegada començats els treballs i posteriorment es va ordenar evacuar.

Inspeccions "bloc a bloc"

El tinent d'alcalde de Territori de l'Ajuntament de Badalona, Dani Gracia, admet que la situació al carrer Canigó és preocupant. Fins al moment, des del consistori no descarten cap escenari. "Anirem bloc a bloc i treballaran tres equips per anar el més ràpid possible", detalla.

Desallotgen a Badalona un quart bloc per l'aparició d'esquerdes

Una altra actuació que s'ha posat en marxa és l'anàlisi de les cobertes dels edificis amb el dron de la Guàrdia Urbana. Amb aquest, els tècnics volen avaluar quin és l'estat, els pesos que suporten i si s'han fet modificacions que puguin afectar a la fragilitat de l'estructura.

Aparició d'esquerdes

Els Bombers han ordenat aquest dimarts el desallotjament del bloc del número 11 del carrer Canigó de Badalona, després que els veïns haguessin alertat de l'aparició d'esquerdes. L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que la decisió s'ha pres després d'inspeccionar l'immoble.

L'alcalde assegura que es treballa per saber quina és "l'afectació real". La setmana passada es va haver de desallotjar el bloc número 7, també a conseqüència de l'aparició d'esquerdes.

Albiol assegura que la Generalitat "no vol posar ni un euro"

L'Ajuntament de Badalona ja ha començat la inspecció de la resta d'habitatges de l'illa. La decisió ha estat presa arran de la urgència d'inspeccionar totes les finques per la propagació d'esquerdes, que no podia esperar a una coordinació dels veïns perquè fessin la proposta sobre l'empresa que volien que s'encarregués de les inspeccions.

A banda, critica la Generalitat que els ha traslladat que "no vol posar ni un euro" per inspeccionar els pisos.

Territori crea un gabinet de crisi

El Departament de Territori ha creat un gabinet de crisi davant la situació. Aquest comptarà amb la participació de la Secretaria d'Habitatge i de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

A més, el Departament assegura que està en "contacte permanent" amb l'Ajuntament de Badalona.