Enlaces accesibilidad
Actualitat

Resum de notícies a Catalunya del 14 de febrer de 2024 | Els pagesos aixequen el tall a l'AP-7 a Pontós i al port de Tarragona

  • Batussa a l'Eurocambra per l'informe de la missió comunitària que va avaluar la immersió lingüística a Catalunya
  • El Parlament admet errors durant la gestió de la pandèmia a les residències
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Un centenar de pagesos esmorzen a l'AP-7 a Pontós aquest dimecres
Un centenar de pagesos esmorzen a l'AP-7 a Pontós aquest dimecres

L'actualitat d'aquest dimecres passa per les noves mobilitzacions dels pagesos. Els pagesos gironins han acordat aixecar el tall a l'AP-7 i a l'N-II a Pontós després de més de 30 hores de protesta. El bloqueig del Port de Tarragona també ha acabat aquest matí.

L'edifici adjacent esfondrat a Badalona la setmana passada ha estat desallotjat parcialment de manera preventiva després de detectar una esquerda en el quart pis.

El Parlament determina que la gestió de la pandèmia a les residències va estar plena d'errors tant pel que fa a les inspeccions, la manca de coneixement dels professionals i el dèficit de material per atendre la crisi. Ara bé, no determina responsables.

El debat al comitè de Peticions del Parlament Europeu sobre l'informe de la missió sobre la immersió a l'escola catalana ha resultat en una picabaralla entre els grups progressistes i els conservadors.

A Barcelona, el rei Felip VI entrega els despatxos judicials als nous jutges de Catalunya. Durant el seu discurs ha tornat a demanar respecte a la independència judicial enmig de les crítiques als magistrats encarregats de les causes independentistes.

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni tornarà a activar els pressupostos 2024. I, sense acord perquè tirin endavant, demana als grups "responsabilitat" per permetre la tramitació.

Notícies a Catalunya del 14 de febrer de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 19:33

    El Govern pacta amb els pagesos un pla especial de sequera i indemnitzarà els que han tingut pèrdues per restriccions

     

    El Govern ha pactat amb els pagesos un pla especial de sequera que flexibilitzarà algunes de les mesures. L'executiu s'ha compromès amb els agricultors a indemnitzar-los fins al 80% de les pèrdues per restriccions d'aigua i als ramaders els ha garantit un pla de xoc per resoldre la manca d'aigua a les explotacions que no hi tenen accés. Són dues de les mesures més destacades que han acordat els representants dels pagesos amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, després de més de sis hores de reunió a Manresa. Sobre la reducció de la burocràcia, el Govern ha garantit que recuperarà les oficines comarcals per ajudar els agricultors i ramaders amb els tràmits i simplificarà les dades que demana.

  • 19:15

    La Brimo dels Mossos no ha participat en cap desnonament de col·lectius vulnerables durant el 2023

     

    La Brimo dels Mossos d'Esquadra no ha participat en cap desnonament de col·lectius vulnerables durant el 2023. La secretaria general d’Interior, Tamara Garcia, ha revelat que els Mossos han participat en el 30% dels llançaments efectuats a Catalunya des del 2020 i fins al tercer trimestre de 2023 i ha remarcat que l'ARRO ha intervingut en un 25% de les actuacions policials relacionades amb desnonaments. Alhora, ha apuntat que la presència de la divisió de Mediació i Diàleg en aquesta mena de conflictes s'ha disparat i ha passat de nou l'any 2019 a 163 el 2023.

  • 19:00

    La Fiscalia de Barcelona estudia la denúncia de Trapero contra la policia patriòtica del PP

     

    La Fiscalia de Barcelona està estudiant la denúncia presentada pel major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, contra la "persecució injusta" a la qual va ser sotmès per la policia patriòtica del PP amb la participació de l'excomissari de policia José Manuel Villarejo. El ministeri públic valora si cal enviar la denúncia a la Fiscalia Superior de Catalunya per incorporar-la a la investigació ja oberta pel presumpte espionatge de les anomenades clavegueres de l'Estat al fiscal superior de Catalunya fins al 2013, Martín Rodríguez Sol. Les maniobres de la policia patriòtica haurien intentat vincular Trapero al cas Macedònia contra el narcotràfic.

  • 18:46

    La Paeria de Lleida suprimeix la recollida porta a porta als barris de Balàfia i Pardinyes

     

    La Paeria de Lleida ha decidit suprimir el sistema de recollida de residus porta a porta que l'anterior govern municipal va implantar als barris de Balàfia i Pardinyes. Segons la primera tinent d'alcalde, Begoña Iglesias, no es pot "imposar a la força" un sistema que "majoritàriament és rebutjat pel veïnat". Per això, en aquests barris es tornarà a recollir la brossa en contenidors en lloc del model implantat el 2021. El calendari està pendent del subministrament dels nous contenidors de les diferents fraccions que caldrà instal·lar als carrers. La Paeria també preveu parlar amb associacions de veïns per explicar els detalls dels canvis. Segons Iglesias, cal fer una campanya molt "intensiva" per informar sobre com cal separar la brossa.

  • 18:30

    Roben un rellotge de luxe a punta de pistola a l'interior d'un bar del Turó Park

     

    Un robatori violent molt sonat, pràcticament de pel·lícula, que va tenir lloc dimecres al vespre al restaurant Sushi Bar del carrer Tenor Viñas, a tocar del Turo Park de Barcelona. Un home va entrar en aquest restaurant, va acostar-se fins a una taula on hi havia la víctima sopant i a punta de pistola li va sostreure un rellotge de luxe. Tot seguit, detallen aquestes mateixes fonts, hauria fugit del local i amb l'ajuda d'una tercera persona que l'esperava a l'exterior amb una motocicleta s'hauria fet l'escàpol. El rellotge sostret estaria valorat en uns 15.000 euros. La policia catalana s'ha fet càrrec del cas. Els investigadors dels mossos tracten ara d'esclarir si els autors d'aquest robatori estarien relacionats amb altres fets similars.

    Roben un rellotge de luxe a punta de pistola a l'interior d'un bar del Turó Park | SERGI BASSOLAS
    rtve Roben un rellotge de luxe a punta de pistola a l'interior d'un bar del Turó Park | SERGI BASSOLAS
  • 18:12

    Els pagesos del Ripollès mantenen el tall al coll d’Ares

     

    Els pagesos del Ripollès mantenen el tall del coll d’Ares, el límit amb la Catalunya del nord. Asseguren que se senten “decebuts” amb els resultats de la reunió de la plataforma pagesa, aquest dimarts, amb el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, a Manresa. “Agraïm la feina dels tècnics i el seu esforç, però considerem que s’hauria pogut fer més força, tensar més la corda i aconseguir millores immediates que no s’han aconseguit”, explica Joan Moret. Els pagesos del Ripollès, que compten amb el suport de ramaders del Vallespir, porten prop de 20 hores de tall, des d’aquest dimarts a les 10 del matí.

  • 18:04

    Operaris d’autopistes netegen els desperfectes a l'AP-7 després que els pagesos gironins hagin aixecat el tall

     

    Els pagesos han cremat pneumàtics i arbres que havien fet servir per a les barricades i han llançat oli a la calçada. Els operaris netegen a hores d'ara aquest tram de l'AP-7 a Pontós per restablir el trànsit al més aviat.

  • 18:00

    La setena edició de Dansa Metropolitana desplegarà 270 propostes en més d'un centenar d'espais de dotze municipis

     

    La setena edició de Dansa Metropolitana desplegarà 270 propostes en més d'un centenar d'espais de dotze municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. El festival es durà a terme durant tot el mes de març i enguany posarà l'accent en la dansa urbana, que exercirà de fil conductor de tot el certamen. La programació inclou 109 espectacles, 28 pel·lícules, 30 activitats paral·leles i 46 d'educatives. Pel que fa als noms destacats, s'han programat artistes i companyies internacionals com Rachid Ouramdane, Olivier Duboi, Sidney Dance Company o Sankofa Danzafro, entre d'altres. 

  • 17:27

    El telèfon d'emergències, el 112, va rebre més de 83.000 trucades per situacions de violència de gènere durant el 2023.

     

    Suposa una mitjana de 8 trucades cada hora. Les comunicacions relacionades amb la violència de gènere que arriben al 112 inclouen les alertes de les polseres geolocalitzadores per supervisar que els agressors compleixin les ordres judicials d'allunyament de les seves víctimes. La majoria, però, són trucades de dones que estan patint un episodi de violència i també cada vegada més, segons la directora del cat 112, Irene Fornós, de gent que n'és testimoni.

    El 112 va rebre més de 83.000 trucades per violència de gènere durant el 2023
    rtve El 112 va rebre més de 83.000 trucades per violència de gènere durant el 2023
  • 17:02

    Una dona denuncia que el seu company de pis la va amenaçar i violar després que es negués a casar-se amb ell

     

    Una dona ha declarat aquest dimecres a l'Audiència de Lleida que el 12 de desembre de 2020 el seu company de pis a Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà) la va amenaçar de mort i la va violar durant un trajecte en cotxe cap a Tarragona. Segons la denunciant, l'home va aprofitar el viatge per demanar-li matrimoni, però ella el va rebutjar. Llavors, l'acusat va aturar el vehicle en una zona boscosa, va treure una navalla i la va apropar al pit d'ella dient-li: "Almenys tingués sexe amb mi o et mataré". Tot seguit, la va forçar per violar-la. Els mossos van trobar restes de líquid seminal al cotxe de l'acusat, que ha dit que dies abans dels fets hi havia tingut sexe amb una prostituta i ha negat les acusacions. S'enfronta a 13 anys de presó.

  • 16:54

    Unió de Pagesos i organitzacions apícoles demanen una reunió al Govern per "abordar problemes específics"

     

    Unió de Pagesos i organitzacions apícoles demanen una reunió amb el Departament d’Acció Climàtica "per abordar els problemes específics" que té el sector. En un comunicat conjunt, reclamen un control i una regulació de l'entrada de productes apícoles de països tercers per garantir la correcta traçabilitat alimentària, a més de compensacions per les pèrdues produïdes pels abellerols a l’apicultura, recursos i actuacions per combatre els greus efectes de la vespa asiàtica i un gasoil professional. 

  • 16:42

    Casaments ideals, organitzats pels propis nuvis

     

    Cada vegada són més les parelles que opten per organitzar la seva pròpia festa de compromís. Entre els motius, és un esdeveniment més econòmic i també permet involucrar més els nuvis en tot el procés. Des del sector asseguren, però que les cerimònies i banquets tradicionals encara són majoria.

    Casaments ideals, organitzats pels propis nuvis
    rtve Casaments ideals, organitzats pels propis nuvis
  • 16:36

    Tots els canals de televisió en Alta Definició

     

    La qualitat estàndard, la coneguda com a SD, ja és història. Des d'avui, totes les emissions són en Alta Definició. Com ens afecta això? Si tenim una televisió adaptada a HD, potser hem de resintonitzar alguns canals. Però, si tenim un aparell molt antic i no és compatible, haurem de comprar un sintonitzador HD per tal de poder continuar veient els canals actuals o directament renovar el televisor per un més modern.

  • 16:05

    El PP valora "positivament" que Collboni no hagi lligat els pressupostos a un acord amb comuns o independentistes

     

    El líder del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona, Dani Sirera, ha valorat "positivament" que l'alcalde Jaume Collboni intenti aprovar els pressupostos sense tancar un acord de govern prèviament amb BComú, ERC o Junts. Sirera ha defensat que "per fer uns pressupostos dedicats al benefici de la ciutat, Collboni ha de seure a parlar amb l'oposició i negociar". En aquest sentit, ha assegurat estar "disposat a escoltar si Collboni està disposat a parlar-ne". El dirigent popular ha defensat que els barcelonins "no necessiten que els ofeguin a més impostos" i ha demanat uns pressupostos "que prioritzin les inversions als barris, facilitin la creació d'empreses i dotacions reals per acabar amb la inseguretat i la brutícia".

  • 16:10

    Investiguen el cas de la noia que va morir per la caiguda d'una palmera al Raval

     

    L'Audiència Provincial de Barcelona investigarà el cas de la Shamira, la noia que aquest agost va morir quan li va caure una palmera al barri del Raval de Barcelona. L'alt tribunal ha estimat parcialment el recurs d'apel·lació contra el sobreseïment de la causa. L'advocat de la família de la víctima recorda que un veí havia alertat feia mesos que la palmera corria risc de col·lapsar, però els tècnics de l'Ajuntament ho van descartar.

  • 16:00

    Els pagesos gironins aixequen el tall a l'AP-7 i l'N-II a Pontós

     

    Els pagesos gironins han acordat aixecar el tall a l'AP-7 i a l'N-II a Pontós després de més de 30 hores de protesta. A l'assemblea, han exposat els compromisos que han obtingut tant del Govern com de l'estat espanyol, després que els hagin confirmat una reunió amb el secretari general del Ministeri la setmana vinent. Per això, han decidit marxar de les carreteres tallades des d'aquest dimarts al matí. Hi fan, però, amb una advertència a les administracions si no compleixen els compromisos: tornaran al carrer el dia 28.

  • 15:40

    S'enfonsa a Lleida un edifici deshabitat que anaven a enderrocar

     

    A Lleida, al centre històric s'ha enfonsat un edifici que anaven a enderrocar. No hi vivia gent i la façana ha col·lapsat. Sí que s'ha desallotjat 24 persones de cases del costat de forma preventiva. Hi treballen 4 dotacions de bombers i preveuen acabar les tasques d'enderroc a les vuit del vespre.

  • 15:20

    Grans boscos moren per la sequera: els arbres es talen per prevenir incendis

     

    L'extrema sequera podria avançar l’inici de la campanya d’incendis a l’abril i ser la més complicada dels últims 30 anys. Unes 10.000 hectàrees de vegetació estan en situació crítica a tota Catalunya. 

  • 15:00

    Catalunya suma 140 hubs tecnològics internacionals

     

    Catalunya arriba a la xifra rècord de 140 centres tecnològics internacionals, que ja donen feina a més de 26.000 persones. Només l'últim han aterrat a casa nostra 14 nous hubs de l'àmbit digital, segons l'informe de la Mobile World Capital. El sector que més ha crescut és el de la salut.

    Catalunya suma 140 hubs tecnològics internacionals
    rtve Catalunya suma 140 hubs tecnològics internacionals
  • 14:41

    Investiguen la mort violenta d'un home que va aparèixer al costat de la llera del riu a Callús

     

    Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per la mort violenta d'un home de 28 anys a Callús (Bages), segons ha informat el cos policial. Els agents van localitzar el cos sense vida cap a les 22.54 hores de dimarts en una zona boscosa a prop de la llera del riu de Callús. Els investigadors van activar la comitiva judicial, que va certificar la mort violenta de l'home.

  • 14:30

    BComú diu que tenir pressupostos i un pacte de govern van "de la mà" i esperen veure el "proper pas" de Collboni

     

    Barcelona en Comú diu que tenir pressupostos i un pacte de govern van "de la mà" i esperen veure quin és el "proper pas" que fa l'alcalde Jaume Collboni. La portaveu dels comuns a l'Ajuntament, Janet Sanz, entén que hi ha d'haver "algun canvi" per part de govern perquè la proposta de pressupost presentada a l'octubre ja va fracassar. En aquest sentit, no ha volgut anticipar el posicionament dels comuns en la tramitació del pressupost dimarts vinent i espera tenir més informació sobre les intencions de Collboni en trobades els pròxims dies.

  • 14:20

    TriasxBCN adverteix que no negociarà cap pressupost que no vagi lligat a una proposta de governabilitat

     

    TriasxBCN ha advertit que no negociarà cap pressupost que no estigui vinculat a una proposta de governabilitat "cohesionada i estable" per a Barcelona. "Les coses no es fan d'aquesta manera, uns comptes amb centenars de milers de milions no poden negociar-se en 48 o 72 hores", ha lamentat el portaveu de la formació, Jordi Martí, que ha assegurat que la seva formació vol aportar "rigor i responsabilitat" al procés. En aquesta línia, ha avisat que no estan disposats a estar sotmesos "a una pressió que no és assumible".

  • 14:12

    Coca-Cola vol fer un ERO per acomiadar 64 treballadors d’oficines a Barcelona

     

    Coca-Cola té la intenció de fer un ERO per acomiadar 85 persones a Espanya, 64 a les oficines de Barcelona i 21 a Madrid. Segons han informat fonts de l’empresa, l’ERO es justifica per causes organitzatives perquè l’empresa multinacional centralitzarà les operacions d’atenció al client a Bulgària. L’ERO en cap cas afectaria la producció de la planta de Martorelles. El sindicat CSIF ha informat que la direcció de CASBEGA del grup Coca-Cola Europacific Partners l’ha informat dels seus plans i està previst que empresa i sindicats mantinguin una reunió pròximament. En un comunicat, CSIF s’ha mostrat en contra de possibles acomiadaments “traumàtics” i ha apostat per negociar sortides voluntàries, potenciant les prejubilacions.

  • 13:45

    Batussa a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per l'informe sobre el català a les escoles

     

    Els eurodiputats d'Esquerra, Junts o el PSOE han criticat que han rebut el document amb menys de 24 hores d'antelació al debat i han demanat posposar-lo. Aquests partits acusen el PP, qui va impulsar la visita dels europarlamentaris, d'utilitzar la llengua amb fins partidistes. 

    Xoc al Parlament Europeu per l'informe sobre el castellà a l'escola | Laura Herrero
    rtve Xoc al Parlament Europeu per l'informe sobre el castellà a l'escola | Laura Herrero
  • 14:07

    El Rei Felip VI entrega a  Barcelona els despatxos a la nova promoció de jutges.

     

    Una cerimònia amb tota la cúpula judicial, on el monarca ha defensat la independència dels jutges enmig de les crítiques d'alguns polítics als magistrats encarregats de les causes independentistes. 

  • 13:35

    Uns 50 pagesos cremen papers amb les seves reivindicacions davant l'oficina comarcal d'Acció Climàtica a la Seu d'Urgell

     

    Uns 50 agricultors i ramaders de l'Alt Urgell s'han concentrat aquest dimecres davant l'oficina comarcal que té el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la Seu d'Urgell. Allà, alguns d'ells han fet una crema de papers on hi havien escrit algunes de les seves reivindicacions, amb l'objectiu de fer visible la burocràcia "excessiva i esgotadora" a què estan sotmesos. 

  • 13:10

    Desallotgen 20 habitatges adjacents a l'edifici esfondrat a Badalona la setmana passada

     

    Aquest dimecres s'ha desallotjat tot l'edifici adjacent al qual es va esfondrar a Badalona la setmana passada. Durant una revisió dels bombers prevista per aquest matí, s'ha detectat una esquerda en el quart pis. Per això, els agents de manera preventiva han decidit fer fora els veïns. Després de comprovar el risc, han deixat que tornin una part dels veïns del bloc.  

  • 12:58

    S'esfondra un edifici que estaven enderrocant al carrer Boters de Lleida

     

    Un edifici que estaven enderrocant al número 22 del carrer Boters de Lleida s'ha esfondrat després que l'estructura hagi col·lapsat. Cap operari de l'empresa d'enderrocs autoritzada que hi estava treballant ha resultat afectat, però ara hi ha el risc que la façana de l'immoble també col·lapsi, i per això, la zona ha quedat acordonada. L'esfondrament ha obligat a evacuar els veïns de dos blocs propers. Els Bombers, la policia local i tècnics municipals estan treballant a la zona per tal d'assegurar-la i decidir quan podran tornar a casa els veïns.

  • 12:30

    Collboni sotmetrà a votació aquest dimarts els pressupostos de 2024 sense els suports necessaris

     

    L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat la seva intenció de tornar a sotmetre a votació els pressupostos de la ciutat. I, sense acord perquè tirin endavant, demana als grups "responsabilitat" per permetre la tramitació. El batlle preveu presentar els mateixos pressupostos que ja va presentar a l’octubre i que va haver de retirar. Collboni no ha volgut parlar de vinculació dels pressupostos a la moció de confiança. "Pas a pas", ha dit, però sí que considera que ha canviat el context perquè altres administracions com l'Estat i la Generalitat també han de negociar els comptes.

  • 11:59

    Un motorista ferit en xocar contra un arbre que hi havia al mig de l'N-II per les protestes dels pagesos

     

    Un motorista ha resultat ferit menys greu avui al matí en xocar contra un arbre que hi havia a la calçada a l'N-II. El sinistre s'ha produït a les 5.44 hores al kilòmetre 744,5, a Garrigàs, punt on els pagesos han protagonitzat protestes les darreres hores. De fet, aquest dimecres al matí els arbres eren encara visibles al mig de la via i una grua intentava retirar-los. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha traslladat el conductor de la motocicleta a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

  • 11:45

    Riba denuncia l'ús "partidista" del comitè de peticions de l'Eurocambra arran del debat sobre l'informe de la immersió

     

    L'eurodiputada d'ERC, Diana Riba, ha denunciat l'ús "partidista" del comitè de peticions de l'Eurocambra per part del PP i la seva presidenta, Dolors Montserrat, arran del debat celebrat avui sobre l'informe de la immersió lingüística a Catalunya. Riba ha recordat que el document ha estat elaborat per la dreta i l'extrema dreta espanyola i, per tant, "no representa ni el comitè ni el Parlament Europeu". Al mateix torn, la dirigent republicana ha apuntat a una "vulneració de drets" per part del comitè, el qual va enviar l'informe als grups amb menys de 24 hores de marge per analitzar-lo.

  • 11:31

    Treballadors de Parcs i Jardins de Barcelona protesten en el primer dia de vaga pels torns arran de la sequera

     

    Desenes de treballadors han protestat avui al matí en el primer dia de vaga parcial de les tres jornades previstes. S'han mobilitzat des de la plaça Urquinaona fins a la plaça Sant Jaume i han mostrat pancartes en contra de la "manca de previsió" o inversions per fer front a la sequera. Es queixen que l'institut municipal de Parcs i Jardins vol implantar un torn de tarda i assenyalen que el govern de Collboni "atempta" així contra la conciliació familiar. Segons la CGT i Intersindical, convocants de la vaga parcial, el reg no serà "eficient" ni l'empresa municipal ha volgut valorar cap altra gestió que no comportés un canvi de torn.

  • 11:20

    Unió de Pagesos negocia amb el Ministeri compromisos per permetre reobrir l'AP-7 i l'N-II a Pontós a partir de la tarda

     

    El sindicat Unió de Pagesos està negociant amb el Ministeri d'Agricultura compromisos per als greuges que pateix el sector, i que si es concreten permetrien aixecar el tall de l'AP-7 i l'N-II a Pontós. Com a mínim, però, això no serà abans de la tarda, perquè el portaveu del sindicat, Narcís Poch, ja ha deixat clar que els manifestants es quedaran a dinar damunt la calçada de l'autopista. El gest que d'entrada reclama la pagesia, ha concretat Poch, és tenir "una reunió al més alt nivell" amb el titular del ministeri, Luis Planas. 

  • 11:11

    Eurodiputats recomanaran igualtat de tracte a català i castellà a l'escola catalana



    Els eurodiputats de la comissió de Peticions del Parlament Europeu votaran en les pròximes setmanes una recomanació no vinculant a Catalunya perquè el sistema educatiu autonòmic doni "el mateix tractament tant al castellà com al català com a llengua vehicular de l'ensenyament", així com garanties que no existeixi discriminació cap als menors.

    Així es desprèn de l'esborrany d'informe de la missió a Catalunya al desembre passat que la comissió de Peticions debatrà per primera vegada aquest dimecres i en el qual es recullen una quinzena de conclusions després de les seves trobades amb la Generalitat, la judicatura autonòmica, sindicats, famílies d'alumnes i escoles, incloent-hi una d'educació especial.

  • 11:00

    L'Audiència Provincial revoca el sobreseïment de la causa de la mort per la caiguda d'una palmera al Raval

     


    L'Audiència Provincial de Barcelona ha estimat parcialment el recurs d'apel·lació presentat per Vosseler Advocats, en relació amb la mort d'una noia a qui va caure a sobre una palmera al Raval de Barcelona el 3 d'agost passat. Així, acorda la investigació dels fets, a què es va adherir el ministeri fiscal. L'acusació particular recorda que hi ha una denúncia formulada per un veí del Raval què assenyalava que la palmera estava molt inclinada i corria el perill de col·lapsar.  Considera, per tant, que pot existir una responsabilitat greu per part del consistori".

  • 10:55

    El ministeri de Sanitat ha iniciat el tràmit per a regular el cànnabis medicinal.

     

    La regulació que es planteja és garantista amb relació a la qualitat dels productes i la seguretat dels pacients. Habilita les vies legals disponibles per a poder disposar de compostos terapèutics a base de preparats estandarditzats de cànnabis què hagin demostrat evidència a l'hora d'alleugir el dolor  i el patiment dels pacients. Així, preveu l'administració per via oral d'aquests compostos  per ser la més adequada  en termes d'efectivitat terapèutica i seguretat per als pacients.
     

  • 10:46

    La Sindicatura de Greuges actuarà d'ofici contra l'Ajuntament de Barcelona per la modificació d'una convocatòria de subvencions 

     

    La modificació es va fer el mateix dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds. La sindicatura reclama que s'ampliï el termini per presentar les sol·licituds per tal de preservar el principi de seguretat jurídica. El canvi es va aprovar el 25 de gener en el marc de la Comissió de Govern, últim dia de presentació de sol·licituds, i per això els interessats "no van tenir marge de maniobra" per esmenar les seves peticions.

  • 10:35

    Un motorista ferit en xocar contra un arbre que hi havia al mig de l'N-II en el marc de les protestes dels pagesos

     

    El sinistre s'ha produït a les 5.44 hores al kilòmetre 744,5, a Garrigàs, punt on els pagesos han protagonitzat protestes les darreres hores. 

  • 10:20

    El camp torna amb força avui al carrer.

     

    Hi ha protestes convocades arreu d'Espanya, amb especial afectació a Andalusia, Castella i Lleó, i Madrid. També aquí a Catalunya, on centenars de pagesos gironins mantenen l'AP-7, a Pontós, i la nacional 2 tallades. Mobilitzacions que continuaran -diuen- fins que hi hagi compromisos ferms. A Tarragona, els pagesos han bloquejat durant tota la nit els accessos al port. Fa uns minuts, en assemblea, han decidit aixecar el tall.

     
  • 10:00

    Els pagesos decideixen sobre les protestes en les assemblees. 

     

     

    Madrid serà avui l'escenari de les protestes i la reivindicació de la pagesia amb una concentració als accessos de Mercamadrid. I a casa nostra, continua el bloqueig al Port de Tarragona, on els agricultors i ramaders hi han passat la nit i a les 10 decidiran, en assemblea, si es queden o no. També continuen els talls a l'AP-7 i la Nacional 2 a l'altura de Pontós. 
     

  • 9:10

    Cristina Casol: "Junts és un partit masclista, perquè jo he patit masclisme". 

     

     

    La diputada al Parlament no adscrita, Cristina Casol, ha denunciat l'"assetjament per raó de gènere" que ha patit dins del grup parlamentari de Junts i que per això ha acabat expulsada del partit. I es mostra decebuda amb el que ha estat el seu partit: "Junts és un partit masclista, perquè jo he patit masclisme".

     
  • 8:25

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dimecres 14 de febrer d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

  • 8:10

    Madrid serà avui l'escenari de les protestes i la reivindicació de la pagesia amb una concentració als accessos de Mercamadrid. 

     

     

    Diversos sindicats agraris faran visible el seu malestar a partir de les 9 a les portes del recinte. Aquest dimecres també estan previstes protestes a Castella La Manxa i Andalusia. Unes mobilitzacions que tenen lloc el dia abans d'una nova reunió entre el ministre d'agricultura Luis Planas amb diversos representants de la pagesia a la seu del ministeri. 

  • 8:05

    Els pagesos fan nit a Pontós i les protestes es mantenen a Girona i Tarragona. 

     

     

    Els pagesos mantenen bloquejat el port de Tarragona i els talls a l'AP-7 i l'N-II a l'altura de Pontós, a l'Alt Empordà on ahir hi vam veure barricades i pneumàtics cremats. Tot i les pressions dels transportistes que volen travessar a França i estan bloquejats des d'ahir al matí, agricultors i ramaders s'hi han passat tota la nit. Es mantenen les protestes a Girona i a Tarragona, els pagesos també segueixen bloquejant el port. És previst, però, que aixequin el bloqueig a partir de les 10 del matí. 

    Un altre dels punts conflictius ahir van ser alguns dels accessos a Mercabarna on s'hi van concentrar desenes de tractors. A la Catalunya central s'han tallat fins a la mitjanit l'eix transversal, la C-17 i la C-25. Els únics que no es van mobilitzar van ser els pagesos de Lleida. La resta, van reivindicar, de nou, reduir la burocràcia o la igualtat de condicions pels productes que s'importen.

     

     

     
  • 09:40

    Els pagesos de Tarragona decideixen en assamblea aixecar el tall al Port 
     

    Uns 60 tractors han continuat bloquejant a primera hora del matí els accessos al Port de Tarragona després d'haver passat allí la nit. Els agricultors han decidit aixecar el bloqueig a les 10 hores. Recordem que es va iniciar el dimarts sobre les 11 hores després d'arribar en marxa lenta per la A-27. Els agricultors, convocats per Unió de Pagesos i Revolta Pagesa, protesten per "la competència deslleial dels productes que no compleixen els estàndards europeus" i exigeixen reciprocitat en les relacions comercials.

  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat d'aquest dimecres 14 de febrer de 2024. 

     

     

    Consulta les notícies més destacades d'ahir.