Enlaces accesibilidad

Collboni sotmetrà a votació els pressupostos de 2024 sense suports

  • L'alcalde demana “responsabilitat i coherència” i confia que els podrà tramitar
  • L'alcalde convocarà una comissió extraordinària d'Economia i Hisenda dimarts 20 de febrer

Por
f03afe13 ec2f 4a9f 9754 2dde79adb78c

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha dit en reiterades ocasions que la intenció és que hi hagi pressupostos i govern abans de la primavera. El batlle ha anunciat aquest dimecres que tornarà a sotmetre els pressupostos a votació, després que l'octubre passat hagués de retirar-los per no tenir cap suport polític.

Collboni reactivarà els pressupostos 2024 sense suport polític

Sense acord per la tramitació, ha demanat als grups municipals "responsabilitat" i "coherència". L'alcalde, però, no ha volgut parlar de vinculació dels pressupostos a la moció de confiança perquè considera s'ha d'anar "pas a pas".

D'altra banda, Collboni assegura que ha canviat el context perquè altres administracions com l'Estat i la Generalitat també han de negociar els comptes.

Confia que els podrà tramitar

Per fer realitat els comptes és necessària la majoria del plenari. Per aquest motiu, Collboni ha fet una crida a les forces polítiques amb l'objectiu d'aconseguir el seu suport, com a mínim en la tramitació. És a dir, tornarà a portar els pressupostos a una comissió extraordinària que se celebrarà dimarts vinent.

“Aquest és el pressupost que Barcelona necessita per enfortir la ciutat”, ha recalcat. Segons l'alcalde, si assoleix la tramitació, l'aprovació definitiva seria al ple de març. A més a més, guanyaria temps per a continuar negociant la incorporació d'alguna força política.

Qüestió de confiança

En cas que la comissió dictamines desfavorablement sobre el projecte del govern, Collboni, amb una minoria de 10 regidors, podria vincular l'aprovació dels pressupostos a una qüestió de confiança. En aquest cas, si la perdés, s'obriria un termini de 30 dies perquè els grups de l'oposició es posessin d'acord i presentessin un candidat a l'alcaldia.

En transcorre el període i si les forces polítiques no acordessin cap candidat, els pressupostos de Collboni, rebutjats en primera instància, quedarien automàticament aprovats.

De moment, tant Xavier Trias com Ada Colau vinculen el vistiplau als comptes a un acord de govern. Tots dos ja va optar per aquesta fórmula abans, en 2013 el partit de dretes i en 2016 i 2017 els comuns.